Téma: 

recepty z hovězího zadního


Facebook Twitter Pinterest email tisk

TRADIČNÍ RECEPTY NA HOVĚZÍ MASO

Hovězí na česneku

Suroviny:

  • 500 g hovězího masa
  • 2 cibule
  • česnek
  • sůl
  • olej
  • hladká mouka a voda

Postup:

Na oleji zpěníme na drobno nakrájenou cibuli. Přidáme na plátky nakrájené maso, které jsme si předem naklepali, osolili a opepřili. Maso osmahneme zprudka z obou stran, přidáme prolisovaný česnek. Poté podlijeme vodou a dusíme do měkka. Šťávu si dohustíme hladkou moukou rozdělanou ve studené vodě. Podáváme s bramborovým knedlíkem a špenátem.

Detail odstavce: Hovězí na česneku
Zdroj: Tradiční recepty na hovězí maso
Zveřejněno: 16.11.2014


Facebook Twitter Pinterest email tisk

Diskuze: Hodnocení receptů na krkovici.

Velmi dobré recepty.

Zdroj: diskuze Hodnocení receptů na krkovici.
Odesláno: 27.12.2018 uživatelem Ivana Müllerová
Počet odpovědí: 0

RECEPTY NA HOVĚZÍ ZADNÍ KÝTU

Hovězí pečeně po cikánsku

Ingredience: 600 g zadního hovězího masa, 50 g uzené slaniny (nakrájené na nudličky), sůl, čerstvě mletý pepř, 2 lžíce sádla, 1 cibule (nakrájená nadrobno), 2 lžičky sladké papriky, 3 velká rajčata (spařená, sloupnutá a nakrájená na kostičky), 4 bílé papriky (nakrájené na kostičky), 3 lžíce hladké mouky, 200 ml zakysané smetany

Technologický postup: Maso osolte, opepřete a prošpikujte slaninou (viz recept na hovězí pečeni na víně). Předehřejte troubu na 200 °C. V litinovém hrnci s kovovými uchy opékejte na sádle asi 8 minut zvolna cibuli. Vložte maso (v celku) a osmahněte ho 3 minuty z každé strany, aby se zatáhlo. Přisypte sladkou papriku, rozmíchejte, přidejte rajčata, pokrájenou papriku, přiklopte a vložte do trouby. Po 20 minutách podlijte 400 ml vody a pečte hodinu a čtvrt doměkka; občas přelévejte vypečenou šťávou nebo dolévejte vodu. Měkké maso vyjměte. Hrnec se šťávou postavte na sporák a přes sítko a za stálého míchání přilijte mouku prošlehanou se 100 ml vody. Dolijte vodou na objem 700 ml. Míchejte a zvolna vařte půl hodiny. Osolte a opepřete, přidejte zakysanou smetanu a už jen prohřejte. Plátky masa přelévejte omáčkou, podávejte s houskovým knedlíkem.

Detail odstavce: Hovězí pečeně po cikánsku
Zdroj: Recepty na hovězí zadní kýtu
Zveřejněno: 23.2.2017


Facebook Twitter Pinterest email tisk

Diskuze: Re: smoothie recepty komentář

No já mám tedy lepší mixér a to Vitamix. Ten udělá jak smothie tak i rozdrtí led. Zvládá dokonce i burákové máslo. Lepší si za mixér rozhodně připlatit.

Zdroj: diskuze Smoothie recepty komentář
Odesláno: 27.11.2017 uživatelem Mášinka
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

RECEPTY NA HOVĚZÍ ZADNÍ KÝTU

Hovězí kýta na cibuli

Ingredience: 1 kg hovězí kýty, 3 cibule, slunečnicový olej, 750 ml hovězího vývaru, mletý pepř, sůl, 1 lžíce hladké mouky, 100 ml červeného vína

Technologický postup: Maso nakrájíme na plátky, nařízneme okraje, osolíme, opepříme (nenaklepáváme). Cibuli nakrájíme na kostičky. Maso opečeme na rozpáleném oleji z obou stran a vyjmeme, do výpeku vložíme cibuli a opečeme (podle potřeby přidáme olej) do zlatohnědé barvy, zaprášíme hladkou moukou, zalijeme hovězím vývarem, červeným vínem, vložíme zpět maso, zakryjeme pokličkou, vložíme do vyhřáté trouby a při 170 °C pečeme asi 1,5 hodiny. Po upečení podáváme kýtu přelitou omáčkou s libovolnou přílohou.

Detail odstavce: Hovězí kýta na cibuli
Zdroj: Recepty na hovězí zadní kýtu
Zveřejněno: 23.2.2017


Facebook Twitter Pinterest email tisk

Diskuze: domácí šunka

Nedávno jsem si pořídili bytelnou formu na šunku z webu www.formanasunku.cz a musím říce, že je to skvělé. Invesctice okolo tisícovky se určitě vyplatí. Celá rodina domací šunku milujeme. Jsem ráda, že to chutná i dětem. Vím co jedí, alespoń u něčeho ,) Děkuji za tipy na nové recepty.

Zdroj: diskuze Domácí šunka
Odesláno: 28.6.2015 uživatelem Petra
Počet odpovědí: 0

RECEPTY NA HOVĚZÍ ZADNÍ KÝTU

Hovězí kýta na houbách

Ingredience: 500 g hovězí kýty, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 100 g anglické slaniny, hrst hub, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžíce másla, 500 ml hovězího vývaru, mletý pepř, sůl

Technologický postup: Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme dohněda. Přidáme nadrobno nakrájenou slaninu, zlehka orestujeme. Přidáme na kostičky nakrájené hovězí maso, podlijeme vývarem, přidáme houby a dva stroužky česneku a dusíme doměkka, podle potřeby přidáváme vývar. Před dokončením dochutíme solí a pepřem, můžeme přidat pár lžic smetany, zahustíme jíškou (z másla a mouky), povaříme 10 minut a můžeme servírovat. Servírujeme nejlépe s rýží nebo knedlíkem.

Detail odstavce: Hovězí kýta na houbách
Zdroj: Recepty na hovězí zadní kýtu
Zveřejněno: 23.2.2017


Facebook Twitter Pinterest email tisk

Diskuze: smoothie recepty komentář

Dobry den mam prosim dotaz na mixer jestli bude vyhovujici tento mixersmoothie.cz/smo… i na led jak zminuji? Chci hlavne mixovat smoothie pro deti ale take sekat led. Bude vyhovujici? Predem dekuji za odpoved, Skokova Simona.

Zdroj: diskuze Smoothie recepty komentář
Odesláno: 29.12.2016 uživatelem Skokova
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

RECEPTY NA HOVĚZÍ ZADNÍ KÝTU

Hovězí roládky z kýty

Ingredience: 600 g hovězí kýty (na plátky), 100 g sušené šunky, 150 g sušených rajčat naložených v oleji, čerstvá šalvěj, 500 ml hovězího vývaru, 100 ml červeného vína, 1 lžíce smetany, kousek másla, olej, pepř, sůl

Technologický postup: Maso naklepeme, osolíme a opepříme. Poklademe plátky šunky, pokrájenými sušenými rajčaty a lístky šalvěje. Srolujeme a upevníme provázkem. Na oleji roládky opečeme ze všech stran, přidáme zbytek rajčat a pokrájené šunky, snítku šalvěje, podlijeme vínem a necháme skoro odpařit. Poté přilijeme vývar, pouze maximálně do výše masa, a dusíme doměkka. Nakonec zjemníme kouskem másla a smetanou, případně podle potřeby zahustíme dle zvyklostí a dochutíme solí a pepřem.

Detail odstavce: Hovězí roládky z kýty
Zdroj: Recepty na hovězí zadní kýtu
Zveřejněno: 23.2.2017

TRADIČNÍ RECEPTY NA HOVĚZÍ MASO

Hovězí kližka

Hovězí kližka je maso z předních a zadních nohou jalovic a býků. Není to úplně libové maso, ale dlouhým vařením je velice chutné. Nejvíce se používá na vaření guláše.

Hovězí guláš z kližky

Suroviny:

  • 1 kg hovězího masa z kližky
  • 600 g cibule
  • 100 g sádla nebo olej
  • 3 lžíce mleté sladké papriky
  • 1 lžičku mleté pálivé papriky
  • 1 lžičku drceného kmínu
  • 500 ml hovězího vývaru (nebo vodu s masoxem)
  • 3 krajíce staršího chleba
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 2 lžíce majoránky
  • sůl a pepř dle chuti

Postup:

Maso si nakrájíme na kostky. V hrnci rozehřejeme sádlo nebo olej, přidáme nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět. Poté přidáme nakrájené maso a necháme orestovat ze všech stran. Až potom přidáme sůl, pepř, sladkou a pálivou papriku, drcený kmín, rajský protlak, necháme minutku opéct a zalijeme hovězím vývarem. Pokud ho nemáme po ruce, přilijeme vodu a přidáme masox. Takto připravené dusíme do měkka. Nakonec zahustíme nadrobeným chlebem, dochutíme majoránkou a česnekem. Povaříme a máme hotovo. Podáváme s houskovým knedlíkem nebo čerstvým chlebem.

Detail odstavce: Hovězí kližka
Zdroj: Tradiční recepty na hovězí maso
Zveřejněno: 16.11.2014

NALOŽENÍ HOVĚZÍHO STEAKU

Marináda na hovězí steak

Pokud neodoláte a recepty na steaky vás inspirovaly na marinovaný hovězí steak, tak se pojďte podívat, jak lze naložit hovězí steak...

Ingredience: 2 ks hovězího steaku, 1 lžička čerstvého rozmarýnu, 50 g másla

Ingredience na marinádu: 2 stroužky česneku, 3 lžíce oleje, 1 lžíce worcestru

Ingredience podle chuti: sůl, kečup, mletý černý pepř, strouhaný sýr

Ingredience na přílohu: 2 vejce, anglická slanina

Postup: Maso očistíme, opepříme a naložíme do marinády (alespoň na 3 hodiny).

Postup – marináda: Česnek oloupeme a prolisujeme. Smícháme s olejem a worcestrem.

Postup – bylinkové máslo: Lístky rozmarýnu jemně nasekáme. Změklé máslo utřeme se solí a vmícháme bylinky. Sáčkem na zdobení utvoříme malé pusinky, které necháme v lednici ztuhnout.

Steaky vyjmeme z marinády a na malém množství oleje opékáme z každé strany 2–3 minuty. Potom pánev odstavíme, maso zakryjeme pokličkou a uchováme v teple. Z vajec a nakrájené slaniny připravíme dvě omelety, které podle chuti potřeme kečupem a přeložíme na půlky. Marinované hovězí steaky obložíme slaninovou omeletou, posypeme strouhaným sýrem, na maso položíme bylinkové máslo a ihned podáváme. Vhodnou přílohou k marinovanému hovězímu steaku jsou vařené nebo opékané brambory a čerstvá zelenina.

Detail odstavce: Marináda na hovězí steak
Zdroj: Naložení hovězího steaku
Zveřejněno: 6.5.2019

RECEPTY NA HOVĚZÍ ZADNÍ KÝTU

Hovězí kýta se zeleninou

Ingredience: 800 g hovězí kýty, 100 g celeru, 100 g petržele, 50 g řapíkatého celeru, 120 g mrkve, 1 cibule, 2,5 dl hovězího vývaru, 1 dl červeného vína, 1 lžíce rajčatového protlaku, 1 lžíce oleje, 2 stroužky česneku, bobkový list, špetka tymiánu, 10 kuliček černého pepře, pár kousků hřebíčku, mletý pepř, sůl

Technologický postup: Cibuli oloupeme, nahrubo nakrájíme, vložíme do kastrolu s rozehřátým olejem a opečeme dozlatova. Přidáme protlak, víno, zalijeme vývarem a rozmícháme. Přidáme maso nakrájené na větší kostky, koření a prolisovaný česnek, osolíme, přiklopíme a dusíme, dokud maso nezměkne. Mezitím očistíme všechnu zeleninu a nakrájíme ji na větší kousky. Přidáme ji k měkkému masu a ještě podusíme, dokud zelenina nezměkne. Vše dochutíme solí a mletým pepřem a podáváme s čerstvou bagetou.

Detail odstavce: Hovězí kýta se zeleninou
Zdroj: Recepty na hovězí zadní kýtu
Zveřejněno: 23.2.2017

RECEPTY NA HOVĚZÍ ZADNÍ KÝTU

Jak připravuje hovězí kýtu Pohlreich

Technologický postup: 1 kg hovězí kýty, 500 ml červeného vína, 2 brambory, 3 mrkve, 1 lžíce citronové šťávy, 2 lžíce třtinového cukru, 1 lžička rajského protlaku, sůl, pepř, 1 lžíce worcesterské omáčky, 2 bobkové listy, 2 kuličky nového koření, 1 lžíce hladké mouky, olej podle potřeby, kousek másla, 250 ml hovězího vývaru

Technologický postup: Maso nakrájíme na větší kusy, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. V širším hrnci rozpálíme olej a máslo, maso opečeme ze všech stran dohněda, poté vyndáme. Do výpeku přilijeme víno, vývar, citron, worcester, protlak, přidáme koření a cukr, vrátíme maso a pomalu dusíme asi 1 a 1/2 až 2 hodiny. Poté přidáme na větší kusy nakrájenou mrkev a brambory a necháme vařit do změknutí a zredukování šťávy. Podáváme samotné nebo s pečivem.

Detail odstavce: Jak připravuje hovězí kýtu Pohlreich
Zdroj: Recepty na hovězí zadní kýtu
Zveřejněno: 23.2.2017

TRADIČNÍ RECEPTY NA HOVĚZÍ MASO

Hovězí guláš

Suroviny:

  • 750 g hovězího předního
  • 3 ks cibule
  • 5 stroužků česneku
  • 1 kostka masoxu
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1 lžička mleté pálivé papriky
  • 1 lžička majoránky
  • 1 lžička drceného kmínu
  • 4 lžíce sádla na smažení

Postup:

Hovězí maso si nakrájíme na kostky. V hrnci nebo papiňáku rozpustíme sádlo, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět. Poté přihodíme sladkou papriku a asi půl minutky restujeme. Přihodíme nakrájené maso a opékáme, dokud se nám maso nezatáhne. Když už pustí šťávu, osolíme, přidáme pálivou papriku, drcený kmín a promícháme. Takto promíchané podlijeme vodou a dusíme asi 30 minut do měkka. Poté znova přidáme vodu, masox a necháme provařit. Zahustíme předem připravenou jíškou, dochutíme česnekem a majoránkou. Podáváme s houskovým knedlíkem nebo čerstvým chlebem. Ozdobit můžeme pokrájenou cibulí na kolečka.

Detail odstavce: Hovězí guláš
Zdroj: Tradiční recepty na hovězí maso
Zveřejněno: 16.11.2014

RECEPTY NA HOVĚZÍ ZADNÍ KÝTU

Hovězí steak na pepři

Ingredience: 4 plátky ořechu (tip roast, tip steak, ball tip), 4 cl koňaku, 4 cl smetany, 6 cl hovězího vývaru, 3 lžíce celého zeleného pepře, 1 lžíce másla, 3 lžíce olivového oleje, mletý pepř, sůl

Technologický postup: Omyté a osušené plátky masa (jeden přibližně o váze 220 g) nejprve zprudka orestujeme na troše olivového oleje. Teplotu snížíme a restujeme z každé strany asi 3 minuty s častějším obracením a podléváním z vlastního sósu. Hotové steaky vyndáme, osolíme, opepříme čerstvě mletým pepřem a udržujeme pořád v teple. Základ, kde jsme měli steaky, přecedíme a zalijeme koňakem. Poté přidáme hovězí vývar a krátce povaříme. Do základního sósu přidáme propláchnutý zelený celý pepř a smetanu. Opět krátce povaříme. Nakonec do sósu přidáme studené máslo, které již bez vaření necháme zcela rozpustit. Hovězí steak položíme na předehřátý talíř a přelijeme omáčkou.

Detail odstavce: Hovězí steak na pepři
Zdroj: Recepty na hovězí zadní kýtu
Zveřejněno: 23.2.2017

TRADIČNÍ RECEPTY NA HOVĚZÍ MASO

Hovězí přední

Přední hovězí maso lze použít na steaky, omáčku nebo jako mleté maso, ale i do polévky.

Hovězí přední s pórkem a kysanou smetanou

Suroviny:

  • 400 g předního hovězího na polévku
  • kořenová zelenina (jako na polévku)
  • 4–6 pórků (spodní části)
  • 1 cibule
  • 1/2 kelímku zakysané smetany
  • 1 lžíce hladké mouky
  • olej
  • sůl

Postup:

Hovězí maso dáme vařit do osolené vody společně s kořenovou zeleninou a vaříme do měkka. Můžeme vařit v papiňáku. Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na oleji, přidáme na nudličky nakrájený pórek, malinko osolíme a smažíme společně s cibulí do té doby, než je pórek měkký. Z uvařeného masa si vezmeme 2–3 lžíce vývaru, podlijeme pórek, zahustíme hladkou moukou s kysanou smetanou a krátce povaříme. Dosolíme dle chuti, můžeme zředit vývarem nebo smetanou. Na talíř servírujeme maso nakrájené na plátky nebo kousky, přidáme pórkovou pochoutku a vařený brambor. Dobrou chuť.

Detail odstavce: Hovězí přední
Zdroj: Tradiční recepty na hovězí maso
Zveřejněno: 16.11.2014

ZAVAŘOVÁNÍ MASA DO SKLENIC

Zavařování hovězího masa

Syrové hovězí maso nasolíme (můžeme použít rychlosůl, maso bude růžové), opepříme a necháme rozležet do druhého dne v lednici. Poté je nakrájíme na větší kostky nebo plátky a dobře natlačíme do sklenic (asi 2 cm pod okraj), zalijeme 2–3 lžícemi převařené vody, uzavřeme a sterilujeme.

Detail odstavce: Zavařování hovězího masa
Zdroj: Zavařování masa do sklenic
Zveřejněno: 1.10.2018

RECEPTY NA GULÁŠOVOU POLÉVKU

Rychlá gulášová polévka

Suroviny:

  • 4 kusy brambor
  • 1 ks celeru
  • 2 ks cibule
  • 5 stroužků česneku
  • 30 dkg hovězího masa
  • 30 dkg vepřového masa
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 ks mrkve
  • 4 ks nového koření
  • 2 dl oleje
  • 4 lžičky sladké mleté papriky
  • špetka pepře
  • sůl
  • 2 dkg tuku
  • 2,5 l vody

Postup:

Očistěte si středně velkou cibuli a nakrájejte ji na jemno, nasypte do hrnce s olejem a nechte ji zesklovatět. Poté přidejte k cibulce namleté hovězí a vepřové maso a za občasného míchání a chvíli osmahněte. Dle potřeby podlévejte a krátce poduste. Potom přidejte na drobno nakrájené brambory, mletou sladkou papriku, sůl, pepř. Dolijte vodou a nechte vařit. Asi po 20 minutách přidejte rozetřený česnek a znovu krátce povařte. Na závěr přidejte zásmažku a za stálého míchaní ještě povařte cca 5 minut, dochuťte a polévku odstavte. Jako přílohu můžete podávat bílé pečivo nebo chleba.

Detail odstavce: Rychlá gulášová polévka
Zdroj: Recepty na gulášovou polévku
Zveřejněno: 29.9.2014

VEPŘOVÁ KÝTA - RECEPTY PRO ZAČÁTEČNÍKY

Vepřová kýta z pohledu začátečníka

Vepřové maso je tučné a platí, že čím je tučnější, tím méně obsahuje bílkovin (je bledorůžové, hůře stravitelné). Chuť vepřového masa je závislá na věku a způsobu krmení zvířat. Maso starších kusů má tuhá, hrubá vlákna a tmavočervenou barvu. Maso nevykastrovaných kanců zapáchá, proto je nepoživatelné.

Vepřové maso obsahuje vodu (47–72 %), bílkoviny (14–20  %), tuky (8–40 %), sacharidy (0,15 %), minerální látky (Fe), vitamíny (B1 a B2).

Výseková prasata (50–70 kg) jsou libová, do 110 kg se jedná o vepře, kteří mají ještě přijatelné množství sádla, nad 110 kg se jedná o sádelnatá prasata, která mohou mít až 60 % tuku.

Prasata se po porážce rozdělují dle jakosti – rozeznáváme 3 jakostní třídy. Poražená prasata se půlí a dále bourají (dělí).

Vepřová kýta patří do 1. jakostní třídy. Kýtu můžeme mít s kostí (v celku) nebo bez kosti (vykoštěnou), anebo rozbouranou na jednotlivé části. Kýta se skládá z vrchního a spodního šálu, ořechu, květové špičky a zadního kolene. Kýta je jedna z nejkvalitnějších částí vepře, obsahuje velké svalové celky bez vaziva a tuku. Lze ji upravovat vařením, dušením, pečením, smažením. Dají se z ní připravit řízky, minutky, šunka, závitky a špízy, může se i sušit. Vepřová kýta se méně hodí na pečení, je sušší.

Detail odstavce: Vepřová kýta z pohledu začátečníka
Zdroj: Vepřová kýta - recepty pro začátečníky
Zveřejněno: 16.5.2016

NALOŽENÍ HOVĚZÍHO STEAKU

Americká marináda

Ingredience: 1/2 šálku sójové omáčky, 1/3 šálku vody, 1 lžíce medu, 1 lžička soli, 2 stroužky česneku (prolisovaného), 2–3 lžíce oleje, 1 lžíce octa, zázvor (je nutný), bylinky (dle chuti – oregano, bazalka, libeček)

Postup: Ingredience promíchat, naložit maso přes noc a pak grilovat. Pokud je špatné počasí, strčit vše i s marinádou do pekáče a upéct – nemá to chybu.

Detail odstavce: Americká marináda
Zdroj: Naložení hovězího steaku
Zveřejněno: 6.5.2019

NALOŽENÍ HOVĚZÍHO STEAKU

Marináda na steak z hovězí plece

Ingredience na 10 porcí: 8 g čerstvého oregana, 20 g červených feferonek, 30 g hladkolisté petržele, 10 steaků z hovězí plece, 20 g česneku, 30 ml vinného octa, 200 ml slunečnicového oleje, 2 g celého černého pepře, 5 g soli

Postup: Nasekané oregano, feferonky, petržel a prolisovaný česnek spojte s ostatními surovinami a promíchejte. Můžete použít jako marinádu nebo jako přeliv po grilování steaku.

Detail odstavce: Marináda na steak z hovězí plece
Zdroj: Naložení hovězího steaku
Zveřejněno: 6.5.2019

RECEPTY NA GULÁŠOVOU POLÉVKU

Gulášová polévka z hovězího masa

Suroviny (na 4–6 porcí):

  • 800 g hovězího krku nebo loupané plece (ne kližka!)
  • 150 g sádla
  • 500 g cibule
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžíce rajského protlaku
  • 2 lžíce kvalitní (nejlépe maďarské) mleté sladké papriky
  • hovězí vývar (minimálně 2 litry)
  • špetka pálivé papriky
  • 5 stroužků česneku
  • 100 ml červeného vína
  • 1 lžíce majoránky
  • 1 kg brambor
  • sůl a pepř na dochucení

Postup:

Maso nakrájejte na kostičky o velikosti cca 1,5 cm. Nejprve krájejte takzvaně po vlákně a pak napříč. Pro tuto úpravu je vhodné přední maso, které je šťavnaté a dobře se dělí. Na větší kousky si nakrájejte také oloupanou cibuli. V kastrolu se silnějším dnem zpěňte sádlo. Společně s cibulkou a kmínem vložte také maso a obojí krátce orestujte, než se maso takzvaně zatáhne a změní barvu z tmavě červené na světlejší. Do orestovaného základu přidejte protlak (kvůli barvě) a půl lžíce majoránky. Než ji přisypete, dobře ji promněte v dlaních. Teprve pak dochuťte sladkou paprikou a krátce, ne déle než 30 sekund, promíchejte. (Aby měla paprika krásnou barvu, kterou pak předá jídlu, je potřeba ji osmažit na tuku, ale ne dlouho, protože by paprika mohla zhořknout.) Poté zalijte vývarem a přiveďte k varu. Ochuťte ještě špetkou pálivé papriky, dle chuti i česnekem (ale jeho chuť by neměla z polévky příliš vystupovat) a vínem. Pozvolna nechte táhnout. Když už je maso skoro měkké (podle druhu masa to bude trvat zhruba hodinu), přidejte na kostičky nakrájené brambory. Ty uvařte do měkka, to je asi 15 minut. Polévku dochuťte a těsně před podáváním ještě přidejte zbylou majoránku, kterou opět pro lepší vůni rozetřete v dlaních, a zbytek vína. Takto připravenou polévku již není potřeba zahušťovat.

Detail odstavce: Gulášová polévka z hovězího masa
Zdroj: Recepty na gulášovou polévku
Zveřejněno: 29.9.2014