Informace od profesionálů

HLAVNÍ STRÁNKA

  

CHOROBY

  

PĚSTOVÁNÍ

  

ŠKŮDCI

  

RECEPTY

  
Téma

RECEPTY Z LISTOVÉHO TĚSTA

Žloutkové řezy z listového těsta

Ingredience: 500 g listového těsta, 2 žloutky, 1 vanilkový pudink, 1 vanilkový cukr, 100 g cukru krupice, 250 g másla, moučkový cukr

Technologický postup: Listové těsto rozpůlíme na dvě části, z každé vyválíme placku o velikosti plechu a dáme péct podle návodu. Pak je necháme vychladnout. Připravíme si krém. V mléce uvaříme pudink se žloutky. Směs necháme vychladnout. Máslo ušleháme s cukrem a pomalu do něj vmícháme pudink. Ten ale musí být opravdu studený, jinak se krém srazí. Podle chuti můžeme přidat rum. Jednu placku upečeného listového těsta potřeme krémem a druhou na ni přiklopíme, necháme uležet 12–24 hodin v lednici. Před podáním moučník posypeme moučkovým cukrem.

Zdroj: Recepty z listového těsta s pudinkem

Diskuze: Rychlý moučník na plech

Když mám zlucnikovou dietu můžu moučník z listového těsta jsem měsíc po operaci

Zdroj: diskuze Rychlý moučník na plech
Počet odpovědí: 0

Šátečky z listového těsta s povidly

Ingredience: 500 g listového těsta, 300 g švestkových povidel, 1 vejce, 2 skořicové cukry

Technologický postup: Pláty těsta nakrájíme na čtverce o hraně 6–7 cm. Doprostřed každého dáme lžičku povidel, přehneme do trojúhelníku a konce stiskněme k sobě. Přendáme na plech, potřeme vejcem, posypeme cukrem a při 180 °C pečeme 10 minut.

Zdroj: Šátečky z listového těsta

Diskuze: pečení v pekárně

Dobrý den,nevím co dělám špatně při pečení chleba v pekárně.Nejprve do nádoby naliju vodu,dám sypkou směs koupené v obchodě.Dám příprava těsta a po u míchání pečení.
Po upečení mám stvrdlou hroudu.Může mi někdo poradit?Děkuji Eva

Zdroj: diskuze Pečení v pekárně
Počet odpovědí: 3

Šneci z listového těsta s nivou

Ingredience: 500 g listového těsta, 150 g šunky, 150 g nivy, kečup, pizza koření, vejce

Technologický postup: Listové těsto rozválíme, potřeme kečupem, posypeme pizza kořením. Poklademe šunkou a zatočíme. Krájíme na kolečka cca 5 mm široká a dáme na plech vyložený pečicím papírem. Kolečka trochu rozmáčkneme do stran, pomažeme rozšlehaným vejcem a posypeme nivou. Pečeme v troubě dozlatova.

Zdroj: Šneci z listového těsta

Diskuze: Re: Pizza

Nemít na druhý den tvrdou pizzu - jednoduchý návod na to je mít kvalitní mouku a z ní dělat těsto. Rozhodně nedělejte těsto jen z Hladké mouky, potřebujete 00 - pekařskou hladkou, nejlépe Italskou. Já podle tohoto testa dělám co je na stránce dělám už dlouho a jsem velice spokojená. A manžel si rochní

Zdroj: diskuze Pizza
Počet odpovědí: 1

Šátečky z listového těsta slané

Ingredience: 500 g listového těsta, 150 g eidamu, 200 g šunkového salámu, pizza koření, zakysaná smetana

Technologický postup: Listové těsto rozválíme a nakrájíme na větší čtverečky, které pomažeme smetanou, poklademe šunkovým salámem, sýrem a posypeme pizza kořením. Čtverečky přeložíme a okraje těsta dobře přimáčkneme k sobě. Slané listové šátečky upečeme v rozehřáté troubě dozlatova. Upečené slané listové šátečky podáváme jako pikantní chuťovku.

Zdroj: Šátečky z listového těsta

Diskuze: Hodnocení receptů na krkovici.

Velmi dobré recepty.

Zdroj: diskuze Hodnocení receptů na krkovici.
Počet odpovědí: 0

Šátečky z listového těsta s marmeládou

Ingredience: 500 g listového těsta, hustější marmeláda, moučkový cukr

Technologický postup: Listové těsto vyválíme a formičkou na taštičky z něj vykrajujeme kolečka. Do každého kolečka dáme lžičku marmelády, kolečko i s marmeládou uzavřeme ve formičce a položíme na plech. Pečeme dorůžova, posypeme podle chuti moučkovým cukrem. Pokud nemáme formičku, můžeme tvarovat čtverce, do jejichž středu dáme marmeládu, popřípadě můžeme vykrajovat vykrajovátkem, skleničkou a podobně a zmáčkneme do středu.

Zdroj: Šátečky z listového těsta

Diskuze: Re: domácí recept na naložené plody schizandry v medu

Domácí pastilky ze schisandry
Ingredience:
- 29 gramů prášku ze schisandry
- 1 lžíce medu
- okvětní lístky z růže nebo jiný rostlinný prášek na stužení pastilky - volitelně
Postup:
V případě že med je příliš tuhý, jemně ho nahřejeme ve vodní lázni, aby se roztekl. Do malé misky dáme prášek ze schisandry a zvolna přidáváme med dokud se nevytvoří těstovitá konzistence. Z těsta vytvarujte kuličky velikosti hrášku a obalíme je v prášku z okvětních lístků, aby se kuličky neslepovaly. Kuličky se uloží do těsného obalu na tmavé místo nebo v chladničce.
Doporučené použití: 3 až 6 g denně.

Zdroj: diskuze Domácí recept na naložené plody schizandry v medu
Počet odpovědí: 1

Moučník z listového těsta s nutellou

Ingredience: 500 g listového těsta, 200 g nutelly, 1 vejce

Technologický postup: Listové těsto vyválíme na plát ve tvaru obdélníku o rozměrech přibližně 50 x 30 cm, silný asi půl centimetru. Pak ho podélně rozpůlíme, oba pásy těsta rozdělíme na 8 trojúhelníčků. Na každý kousek naneseme trochu nutelly. Trojúhelníčky pečlivě, aby náplň nevytékala, svineme do rohlíčků a přeneseme na plech s pečicím papírem. Rohlíčky potřeme rozkvedlaným vajíčkem a dáme péct do předehřáté trouby na 200 °C asi na 20 minut.

Zdroj: Moučníky z listového těsta

Diskuze: Re: smoothie recepty komentář

No já mám tedy lepší mixér a to Vitamix. Ten udělá jak smothie tak i rozdrtí led. Zvládá dokonce i burákové máslo. Lepší si za mixér rozhodně připlatit.

Zdroj: diskuze Smoothie recepty komentář
Počet odpovědí: 1

Šátečky z listového těsta s Nutellou

Ingredience: 500 g listového těsta, 200 g Nutelly, 1 vejce

Technologický postup: Listové těsto vyválíme na plát ve tvaru obdélníku o rozměrech přibližně 50 x 30 cm, silný asi půl centimetru. Pak ho podélně rozpůlíme, oba pásy těsta rozdělíme na 8 trojúhelníčků. Na každý kousek naneseme trochu Nutelly. Trojúhelníčky pečlivě, aby náplň nevytékala, svineme do rohlíčků a přeneseme na plech s pečicím papírem. Rohlíčky potřeme rozkvedlaným vajíčkem a dáme péct do předehřáté trouby na 200 °C asi na 20 minut.

Zdroj: Šátečky z listového těsta

Diskuze: domácí šunka

Nedávno jsem si pořídili bytelnou formu na šunku z webu www.formanasunku.cz a musím říce, že je to skvělé. Invesctice okolo tisícovky se určitě vyplatí. Celá rodina domací šunku milujeme. Jsem ráda, že to chutná i dětem. Vím co jedí, alespoń u něčeho ,) Děkuji za tipy na nové recepty.

Zdroj: diskuze Domácí šunka
Počet odpovědí: 0

Moučník s pudinkem a jablky

Ingredience: 500 g listového těsta, 1 balení piškotů, 1,5 kg strouhaných jablek, skořice, cukr krystal, 2 vanilkové cukry, 1 l mléka, 3 vanilkové pudinky

Ingredience: Na suchý plech položíme polovinu rozváleného listového těsta. Na ni vyskládáme piškoty, na piškoty strouhaná jablka. Ta posypeme skořicí a vanilkovým cukrem. Jsou-li jablka kyselejší, přidáme ještě trochu cukru krystal. Na jablka nalijeme horký pudink (z 1 litru mléka, 3 balení vanilkového pudinku a 6 lžic cukru). Na pudink položíme druhou polovinu listového těsta, přimáčkneme okraje a pečeme na 160 °C do zlatova. Po upečení necháme moučník vychladnout, nakrájíme na kostky a podáváme.

Zdroj: Moučníky z listového těsta

Diskuze: smoothie recepty komentář

Dobry den mam prosim dotaz na mixer jestli bude vyhovujici tento mixersmoothie.cz/smo… i na led jak zminuji? Chci hlavne mixovat smoothie pro deti ale take sekat led. Bude vyhovujici? Predem dekuji za odpoved, Skokova Simona.

Zdroj: diskuze Smoothie recepty komentář
Počet odpovědí: 1

Pudinkové šátečky z listového těsta

Ingredience: 350 ml mléka, 2 lžíce cukru krupice, 1 vanilkový pudinkový prášek, 250 g marmelády, 500 g listového těsta, 1 vejce, cukr moučka

Technologický postup: Nejprve připravíme pudink, který uvaříme z pudinkového prášku, mléka a cukru, po uvaření necháme asi hodinu chladnout. Troubu rozehřejeme na 220 °C. Dále vyválíme listové těsto a nakrájíme ho na čtverečky. Na každý dáme kávovou lžičku pudinku a kávovou lžičku marmelády. Spojíme rohy a zabalíme do šátečku, dáme ne plech a potřeme rozšlehaným vejcem. Listové šátečky s pudinkem dáme péct do vyhřáté trouby a pečeme asi 15–20 minut. Hotové šátečky s pudinkem a marmeládou necháme vychladnout a před podáváním je podle chuti sypeme moučkovým cukrem.

Zdroj: Recepty z listového těsta s pudinkem

Rychlé listové těsto

Ingredience: 310 g hladké mouky, 250 g másla, 1 vejce, 1 lžíce octa, ½ lžíce soli, voda

Technologický postup: Do odměrky vyklepneme vejce, rozmícháme vidličkou, přidáme ocet, sůl a dolijeme ledovou vodou do celkového množství 150 ml. Do prosáté mouky nastrouháme na velké slzy dobře vychlazené máslo. Do směsi tuku s moukou postupně na vále zapracujeme (velkým nožem) tekutou složku a rychle rukama, ne moc důkladně, vypracujeme těsto. Těsto necháme odpočinout v chladu a posléze je vyválíme a zpracujeme na stejné produkty, které se dělají z listového těsta.

Zdroj: Recepty z listového těsta s pudinkem

Listové těsto s pudinkem a tvarohem

Ingredience: 500 g listového těsta, 500 g tvarohu, 2 dl mléka, 1 dl oleje, 3 žloutky, 90 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 80 g vanilkového pudinkového prášku, 3 bílky

Technologický postup: Listové těsto vyválíme na velikost plechu. Plech opláchneme studenou vodou a dáme na něj těsto (nemělo by se pak zbytečně lepit). Náplň připravíme z tvarohu, mléka, oleje, žloutků, moučkového cukru, vanilkového cukru a pudinku, vše vymícháme dohladka. Směs rovnoměrně rozprostřeme na těsto a dáme péci. Připravíme si sníh z bílků, do kterého přidáme moučkový cukr a ještě zašleháme. Sněhem potřeme téměř upečený koláč a dopečeme dorůžova.

Zdroj: Recepty z listového těsta s pudinkem

Šneci z listového těsta se skořicí

Ingredience: 500 g listového těsta, 1 vejce, krupicový cukr, mletá skořice, 1 vanilkový cukr

Technologický postup: Listové těsto rozválíme na vále na tenkou placku. Placku pak posypeme cukrem, skořicí a vanilkovým cukrem. Placku opatrně srolujeme do roličky a krájíme asi půl centimetru silné plátky, které pokládáme na plech vyložený pečicím papírem. Šneky můžeme ještě na povrchu posypat znovu skořicí a potřeme rozkvedlaným vejcem. Šneky pečeme dozlatova asi 20 minut v troubě rozehřáté na 180 °C. Šneky se skořicí podáváme jako sladkou chuťovku.

Zdroj: Šneci z listového těsta

Šneci z listového těsta se slaninou

Ingredience: 500 g listového těsta, 400 g anglické slaniny, 1 kelímek plnotučné hořčice, 400 g plátkového sýra, kmín, vejce

Technologický postup: Vyválíme tenký plát z listového těsta a potřeme velice lehce plnotučnou hořčicí. Na celou plochu poklademe plátky anglické slaniny a tvrdého sýra. Poté pevně zarolujeme, pomůže nám podložka – fólie, pečicí papír či čistá utěrka posypaná hladkou moukou. Vznikne dlouhá úzká roláda. Tu nakrájíme na kolečka (široká 0,5–1 cm), která položíme na plech vyložený pečicím papírem. Každý kousek potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme kmínem. Šneky pečeme dozlatova asi 20 minut v troubě rozehřáté na 180 °C. Po upečení necháme šneky trochu vychladnout a poté podáváme.

Zdroj: Šneci z listového těsta

Šátečky z listového těsta s nivou

Ingredience: 500 g listového těsta, 200 g nivy, 2 lžíce smetany ke šlehání, 2 špetky tymiánu, 2 šalotky, 1 vejce

Technologický postup: Listové těsto rozválíme na tenký plát a rozkrájíme na pravidelné čtverce. Nivu nastrouháme na jemném struhadle a promícháme ji s hustou smetanou a nejlépe čerstvým tymiánem. Přidáme i na velmi jemno nakrájenou šalotku. Na každý čtverec listového těsta dáme 1–2 lžičky nivové náplně a pečlivě spojíme rožky k sobě, aby nám náplň během pečení nevytekla. Listové taštičky s nivou přesuneme na plech vyložený pečicím papírem a potřeme rozšlehaným vajíčkem. Dáme péct do hodně vyhřáté trouby asi na 15 minut (podle velikosti taštiček). Listové taštičky s nivou podáváme teplé či studené jako chuťovku. Skvělé jsou k pivu i vínu.

Zdroj: Šátečky z listového těsta

Šátečky z listového těsta s čokoládou

Ingredience: 500 g listového těsta, 3 tabulky čokolády na vaření, 1 lžíce mouky, 1 vejce

Technologický postup: Listové těsto rozválíme na tenkou placku. Po vyválení těsto rozkrájíme na pravidelné čtverečky. Čokoládu rozlámeme na jednotlivé dílky. Nyní na jeden roh šátečku položíme čokoládu, kterou protilehlým rohem přikryjeme. Po stranách pořádně utěsníme, aby nám čokoláda nevytekla. Plech vyložíme pečicím papírem a poklademe jej šátečky. Vezmeme vajíčko, které rozkvedláme, a šátečky jím lehce potřeme. Teď už dáme jen péct do rozehřáté trouby na 180 °C. Pečeme tak dlouho, dokud není vrchní strana šátečku zlatavá.

Zdroj: Šátečky z listového těsta

Listové těsto s pudinkem a jablky

Ingredience: 1 kg listového těsta

Ingredience na jablečnou náplň: 1 vanilkový cukr, 800 g jablek, 100 g cukru krupice, 1 vanilkový pudinkový prášek

Ingredience na tvarohovou náplň: 500 g tvarohu, 200 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 3 vejce, 1 vanilkový pudinkový prášek

Technologický postup: Jeden balíček těsta rozválíme na rozměr o něco větší, než je pekáček, aby nám těsto vyšlo i na strany. Dáme pečicí papír a těsto přeneseme do pekáčku. Připravíme si jablečnou náplň – jablka oloupeme, nakrájíme nebo nastrouháme. Přidáme vanilkový pudink v prášku, vanilkový cukr a osladíme podle chuti, záleží na kyselosti jablek. Připravíme si tvarohovou náplň – do mísy dáme tvaroh, vajíčka, oba cukry a přimícháme pudinkový prášek a vše dobře promícháme. Na těsto natřeme jablečnou náplň a na ni nalijeme tvarohovou náplň. Z druhého těsta vyválíme plát velký, jako je pekáček, a přikryjeme tímto těstem tvarohovou náplň. Řezy z listového těsta s jablky a tvarohem dáme péct do předehřáté trouby na 200 °C asi 35–40 minut, po upečení je necháme vychladnout. Potom je můžeme pocákat čokoládovou polevou nebo jen pocukrovat.

Zdroj: Recepty z listového těsta s pudinkem

Šátečky z listového těsta s jablky

Ingredience: 6 jablek, 1 vanilkový cukr, 1 skořicový cukr, 2 vejce, 500 g listového těsta, 2 hrnky cukru krupice

Technologický postup: Jablka oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Vložíme do hrnce, malinko podlijeme vodou a dusíme do poloměkka. Do druhého hrnce dáme 2 hrnky cukru a mícháme, dokud nezkaramelizuje. Do karamelu zamícháme podušená jablka a ještě chvíli podusíme (karamel ztvrdne, ale hned se rozvaří) – směs necháme vychladnout. Listové těsto rozválíme na plát a vykrajujeme čtverečky cca 15 x 15 cm nebo tvary dle libosti, naplníme směsí jablek, pomašlujeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme v předehřáté troubě dozlatova. Ihned po upečení obalujeme ve směsi skořicového a vanilkového cukru.

Zdroj: Šátečky z listového těsta

Šneci z listového těsta se zelím

Ingredience: 500 g listového těsta, 1 vejce, 600 g kysaného zelí, 250 g uzeného masa, grilovací koření

Technologický postup: Na pomoučněném stole vyválíme těsto na plát, který potřeme vejcem a posypeme pokrájeným uzeným a okapaným zelím. Ochutíme kořenicí směsí a pevně zavineme. Při zavinování opět těsto potíráme, protože nám vejce pečením podrží lépe směs ve šnecích. Závin potřeme zbylým vejcem (můžeme ještě i posypat kořením), pokrájíme na cca 2 cm široké dílky (šneky), které přeneseme na plech s pečicím papírem a dáme do předehřáté trouby na 190 °C upéct dozlatova. Nejlepší jsou ještě vlažné, ale jíst je můžeme samozřejmě i vychladlé.

Zdroj: Šneci z listového těsta

Listový závin s tvarohem a kandovaným ovocem

Ingredience: 500 g listového těsta, 500 g měkkého tvarohu, 200 g sušeného ovoce, 3 vejce, 100 g cukru krupice, 2 lžíce vanilkového pudinku, 1 vanilkový cukr, moučkový cukr

Technologický postup: Sušené ovoce spaříme vařící vodou, necháme 10 minut stát, pak necháme dobře okapat a pokrájíme ho na menší kousky. Tvaroh smícháme se dvěma vejci, cukry a pudinkem, vmícháme i pokrájené ovoce. Těsto rozdělíme na polovinu, vyválíme na pomoučněném stole dva pláty, které potřeme tvarohovou směsí s ovocem, zavineme, okraje přitiskneme a zahneme a záviny přeneseme na plech s pečicím papírem. Záviny potřeme rozšlehaným vejcem a dáme péct do trouby předehřáté na cca 200 °C dozlatova. Upečený závin před podáváním můžeme posypat moučkovým cukrem.

Zdroj: Recepty z listového těsta s pudinkem

Šátečky z listového těsta s pudinkem

Ingredience: 350 ml mléka, 2 lžíce cukru krupice, 1 vanilkový pudinkový prášek, 250 g marmelády, 500 g listového těsta, 1 vejce, cukr moučka

Technologický postup: Nejprve dáme vařit pudink, který připravíme z pudinkového prášku, mléka a cukru, po uvaření jej necháme asi hodinu chladnout. Troubu rozehřejeme na 220 °C. Poté vyválíme listové těsto a nakrájíme na čtverečky. Na každý dáme kávovou lžičku pudinku a kávovou lžičku marmelády. Spojíme rohy a zabalíme do šátečku, položíme ne plech a potřeme rozšlehaným vejcem. Listové šátečky s pudinkem dáme péct do vyhřáté trouby a pečeme asi 15–20 minut. Hotové šátečky s pudinkem a marmeládou necháme vychladnout a před podáváním je podle chuti sypeme moučkovým cukrem.

Zdroj: Šátečky z listového těsta

Šneci z listového těsta se špenátem

Ingredience: 500 g listového těsta, 1 vejce, kmín, sezam, sýr, sůl, mletý pepř, olej, 4 stroužky česneku, 1 špenátový protlak, 1 cibule, 100 g eidamu, 100 g šunky

Technologický postup: Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme nadrobno a česnek prolisujeme. Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme špenát a česnek, osolíme, opepříme, povaříme a směs necháme vychladnout. Listové těsto vyválíme na plát, potřeme špenátovou směsí, poklademe plátky šunky a sýra. Těsto opatrně srolujeme a nakrájíme na cca 1 cm silné plátky. Šneky potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme kmínem, sezamem nebo nastrouhaným sýrem. Špenátové šneky pečeme dozlatova asi 20 minut v troubě rozehřáté na 180 °C. Podáváme teplé nebo studené ke svačině či večeři.

Zdroj: Šneci z listového těsta

Autor obsahu

Mgr. Michal Vinš


ČeskéNápady

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

RSS

NABÍDKA OBCHODU