Facebook Síť X Pinterest email tisk

Téma

RYBÍ TUK DR MAX


Pařížské řezy s pudinkovou šlehačkou

Ingredience na korpus (na plech 25 x 25 cm): 5 vajec, 4 lžíce polohrubé mouky, 1 lžíce prosátého kakaa, 5 lžic cukru krupice

Ingredience na pařížskou šlehačku: 2 pařížské šlehačky v kelímku, 40 g želatinového ztužovače Dr.Oetker

Ingredience na pudinkovou šlehačku: 2 Ramy Cremefine na šlehání, 1-2 vanilkové cukry, 1/2 balíčku pudinku za studena Olé od Dr.Oetkera

Postup: Bílky ušleháme s trochou cukru. Zbylý cukr šleháme se žloutky asi 3-4 minuty. Poté střídavě ručně vmícháváme mouku s kakaem a ušlehané bílky. Pečeme 15-20 minut na 180 °C. Po vychladnutí korpus pokapeme rumem.

Postup - pařížská šlehačka: Ušleháme dvě pařížské šlehačky, přidáme 40 g želatinového ztužovače Dr.Oetker, připravíme podle návodu na obalu a spojíme se šlehačkou a navrstvíme na piškot.

Postup - pudinková šlehačka: Po ztuhnutí v lednici dozdobíme pudinkovou šlehačkou. Ušleháme dvě Ramy Cremefine na šlehání, 1-2 vanilkové cukry a 1/2 balíčku pudinku za studena Olé od Dr.Oetkera. Část odložíme na dozdobení cukrářským sáčkem, zbytek navrstvíme na pařížskou šlehačku.

Zdroj: článek Pařížské řezy

Příběh

Ve svém příspěvku KATALPA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivan Magura.

V metropole východoslovenského kraja v Košiciach máme v mestskej zeleni aj KATALPY. Sú napadnuté štítničkou, ktorá na kôre konárov a kmeni tvorí až súvislé biele povlaky. Je zažratá hlboko do pazúch konárov a preto ťažko dostupná na mechanické ošetrenie. Nič s postrekov nepomáha tak, aby som ju vedel úplne odstrániť. Navrhol som u mladších jedincov orezať ich takmer na hlavu a u starších prebrať korunu uvoľniť zahustenie koruny a skrátiť konáre na max. mieru.
Všetko s cieľom úplne zničiť štítničku, aby neoslabovala Katalpy.
Názor arboristov je len presvetliť, orezať konáre do 5cm hrúbky. Obávajú sa, že to Katalpa neprežije. Ja vidím, že chradne práve následkom invázie štítničky a tiež sa obávam, že to vysávanie štítničkou časom neprežije.
Chápem to ,ale takto sa štítničky nezbavíme je to názor môj ako fytopatológa.
Navrhnite ako postupovať. Aké prípravky použiť. Ako max. rezať, aby prežila. Ďakujem.
Magura

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Reagovat

Zdroj: příběh Katalpa

Nejlepší rychlá hrnková bábovka

Recept na tuhle hrnkovou bábovku je přesně do jedné bábovkové formy nebo na jeden aluminiový pekáček 30x25cm. Při nalití se bude zdát, že je toho málo, ale těsto během pečení zdvojnásobí svůj objem a vyplní celou formu. Navrch bábovky je skvělá čokoládová poleva v prášku, kde není žádný palmový tuk. Vidět je tady: čokoládová poleva dr. Oetker. Na přípravu budete potřebovat pár běžných ingrediencí a dokonalý postup. K odměřování použijete hrnek 250 ml.

Ingredience:

  • 1 hrnek mletých vlašských ořechů
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 1/2 hrnku mléka
  • 1/2 hrnku cukru
  • 1 balení kandované pomerančové kůry
  • 1/2 hrnku oleje
  • 1 sáček prášku do pečiva
  • 1 ks vejce
  • 2 čokoládové polevy v prášku dr. OETKER a ořechy na ozdobu
  • tuk na vymazánín formy/pekáčku
  • mouka na vysypání

Postup:

Nejprve si připravte mouku, do které rovnoměrně vmíchejte prášek do pečiva. Ve větší míse pomocí metličkového mixéru smíchejte vejce (bílek i žloutek) s moučkovým cukrem. Až vám vznikne žlutý krém, tak za stálého míchání přidejte olej, vlažné mléko, kandovanou pomrančovou kůru, ořechy a nakonec mouku s práškem dopečiva. Důkladně prošlehejte a směs nalijte do formy nebo do pekáčku, který jste před tím vymazali olejem a vysypali hladkou moukou, aby se váš moučník při pečení nepřipekl. Pečte v troube vyhřáté na 175 °C po dobu 25 minut. Před dopečením zkontrolujte zapíchnutím špejle až na dno, přičemž po vytáhnutí musí být hladká a čistá. Moučník nechte vychladnout a potom ho přelijte čokoládovou polevou.

Zdroj: článek Ořechová bábovka

Příběh

Ve svém příspěvku NÁHRADA ZA QUADRIS MAX ČI OPTIKOMBI VINNÁ RÉVA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petr Holub.

Zdravím, Quadris Max či Optikombi vinná réva se již ani jeden nevyrábí a nedají nikde sehnat. Osobně jsem Quadris používal a fungoval mi. Chci se zeptat, jaký postřik (aktuálně koupitelný) mi doporučíte jako adekvátní náhradu?? Děkuji! PH, Znojmo

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Reagovat

Zdroj: příběh Náhrada za Quadris Max či Optikombi vinná réva

Autor obsahu

 Mgr. Světluše Vinšová


rybí tuk
<< PŘEDCHOZÍ PŘÍSPĚVEK
rybí tuk tekutý
NÁSLEDUJÍCÍ PŘÍSPĚVEK >>
novinky a zajímavosti

Chcete odebírat naše novinky?


Dokažte, že jste člověk a napište sem číslicemi číslo dvacetsedm.