Téma: 

rychlý jablkový koláč


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

JABLKOVÝ KOLÁČ

Rychlý jablkový koláč

Ingredience:

  • 220 g polohrubé mouky
  • 220 g cukru
  • 4 vejce
  • 500 g jablek nahrubo nastrouhaných
  • 150 ml oleje
  • 3 lžíce kakaa
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 prášek do pečiva

Postup:

Recept na tento jablečný koláč je opravdu jednoduchý a zvládne ho i úplný začátečník, protože jediné, co potřebujete umět, je vážit suroviny. Odměřené suroviny dejte do větší mísy a důkladně promíchejte. Připravte si vysoký plech nebo pekáč, který vymažte máslem či olejem, vysypte hrubou moukou a těsto do něj přelijte. Vložte do předem vyhřáté trouby na 180 až 200 °C a pečte asi 25 minut. Upečený koláč po vychladnutí můžete potřít čokoládovou polevou nebo rozříznout a potřít marmeládou.

Zdroj: Jablkový koláč
Zveřejněno: 19.1.2016


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: jablkovy půst

Ano jedna se o zavislost. Ja jsem si jednou koupil colu a zavisloti jsem se zbavoval několik tydnu.

Zdroj: diskuze Jablkovy půst
Odesláno: 9.1.2014 uživatelem RD
Počet odpovědí: 0

JABLKOVÝ KOLÁČ

Obrácený jablkový koláč

Ingredience:

  • 6 vajec
  • 6 lžic cukru
  • 6 lžic hladké mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 kg oloupaných jablek
  • 50 g cukru
  • 1 lžička mleté skořice

Postup:

Obrácený jablkový koláč je někdy také nazýván koláčem naruby. Brzy budete vědět proč. Jablka zbavte jádřince a pokrájejte je na plátky či kostičky. Plech vyložte pečicím papírem a rovnoměrně na něj rozprostřete jablka, ty posypte 50 g cukru a mletou skořicí. Na jablka nalijte těsto, které si připravíte tak, že si oddělíte bílky od žloutků, bílky vyšleháte do tuhého sněhu, poté postupně přidáváte cukr, žloutky, mouku a prášek do pečiva. Takto připravený koláč dejte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte asi 30 minut. Až koláč úplně vychladne, tak ho obraťte, opatrně odstraňte papír, a pokud chcete, můžete polít čokoládovou polevou. Nebo jen lehce pocukrujte a můžete podávat.

Zdroj: Jablkový koláč
Zveřejněno: 19.1.2016


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Vši

Děkuju za tip, určitě vyzkouším, tyhle přírodní prostředky by mě vůbec nenapadly. Já jsem letěla hned do lékárny pro nějaký přípravek, koupila jsem Liquido Forte, to zabralo, má úplně rychlý účinek, navíc je super, že v balení je i hřebínek a čepka, ale tak snad už vši mít nikdy nebudu!!!

Zdroj: diskuze Vši
Odesláno: 3.11.2014 uživatelem Lenickaa
Počet odpovědí: 0

JABLKOVÝ KOLÁČ

Jednoduchý jablkový koláč

Ingredience:

  • 400 g polohrubé mouky
  • 250 g cukru
  • 200 ml kefíru
  • 5 lžic kysané smetany
  • 1 000 g oloupaných jablek
  • 2 vejce
  • 2 lžičky jedlé sody
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 lžička skořice

Postup:

Oloupaná jablka nastrouhejte a smíchejte se skořicí a 50 g cukru a nechte stranou. Zbylé suroviny odměřte, dejte do větší mísy a důkladně promíchejte. Máslem nebo olejem si vymažte vyšší plech nebo pekáč a vysypte je hrubou moukou. Těsto nalijte na plech a navrch rozetřete připravená nastrouhaná jablka. Pokud vám nepůjdou jablka rovnoměrně rozetřít, vezměte lžíci a dělejte malé hromádky. Takto připravený koláč vložte do předem vyhřáté trouby na 200 °C a pečte asi 40 minut.

Zdroj: Jablkový koláč
Zveřejněno: 19.1.2016


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: léčebné účinky černého bezu

Já plody černého bezu mrazim a používám na koláče místo borůvek. Jsou velmi chutné.A takový kynutý koláč s bezinkami a drobenkou je neuvěřitelná pochoutka,která chutná prakticky stejně jako borůvkový koláč. Také plody naplním do zavařovaček,prosladím a zavařím. Používám stejně.Plody projdou tepelnou úpravou a nikdy nikdo doma po nich neměl průjem nebo nezvracel. Jsou všude a zatím zadarmo, než na to někdo přijde, že bychom měli z toho platit poplatky. Tak se do toho pusťte, je to mňamka.

Zdroj: diskuze Léčebné účinky černého bezu
Odesláno: 3.6.2015 uživatelem Radana Marčanová
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

JABLKOVÝ KOLÁČ

Jablkový koláč se sněhem

Ingredience:

  • 300 g hladké mouky
  • 200 g cukru
  • 150 g másla
  • 1 ks vejce
  • 1 000 g jablek oloupaných a nahrubo nastrouhaných
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 1 vanilkový pudink
  • 4 ks bílků
  • 50 g moučkového cukru

Postup:

Smíchejte mouku, 150 g cukru, rozpuštěné máslo, vejce, vanilkový cukr a prášek do pečiva. Vypracujte těsto, je-li příliš tuhé, můžete přidat pár lžic mléka nebo vody. Plech vyložte pečicím papírem a těsto na něj rozprostřete. Jablka smíchejte s pudinkem, skořicí a 50 g cukru a navrstvěte je na připravené těsto. Takto připravený koláč vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte asi 20 minut, poté vyjměte, ušlehejte tuhý sníh z bílků, do něho zašlehejte moučkový cukr a rozetřete na koláč, vložte zpět do trouby a pečte ještě asi 5 až 10 minut.

Zdroj: Jablkový koláč
Zveřejněno: 19.1.2016


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Re: cervene tecky na kuzi

Meningokok je nakažlivý, přenáší se kapénkovou infekcí. Inkubační doba je od jednoho až do osmi dní od nákazy. Při léčbě antibiotiky bývá nakažlivost postupně omezována uzdravováním nositele. Výraznými příznaky nákazy meningokokem jsou rychlý nástup horečky, zvracení a výsev červených skvrn na kůži - petechie. Průběh je nebezpečný a musí se co nejdříve (do několika málo hodin) zahájit léčba.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Cervene tecky na kuzi
Odesláno: 10.7.2015 uživatelem Cempírek
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

JABLKOVÝ KOLÁČ

Jablkový koláč s pudinkem

Ingredience:

  • 400 g polohrubé mouky
  • 250 g cukru
  • 6 vajec
  • 1 000 g jablek oloupaných a nahrubo nastrouhaných
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 prášek do pečiva
  • 10 lžic vody
  • 2 vanilkové pudinky
  • 500 ml mléka
  • 10 g cukru
  • 500 g zakysané smetany

Postup:

Vyšší plech vyložte pečicím papírem, rozprostřete na něj nastrouhaná jablka, která posypte 50 g cukru. Těsto připravte vyšleháním vajec a cukru do pěny, postupně přidejte vodu, mouku a prášek do pečiva. Přelijte jablka těstem a vložte do trouby předehřáté na 200 °C a pečte asi 20 minut. Mezitím uvařte pudink z vanilkového pudinku, mouky a 10 g cukru. Nechte téměř vychladnout a pak do něj přimíchejte zakysanou smetanu. Upečený a úplně vychladlý koláč otočte naruby, sundejte pečicí papír a potřete připraveným pudinkem. Navrch můžete nasypat kakao, skořici, sekané ořechy nebo nastrouhanou čokoládu.

Zdroj: Jablkový koláč
Zveřejněno: 19.1.2016


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Re: Lupénka (psoriáza) a léčba pomocí přírodních látek. Nové vědecké zjištění.

Dobrý den, přes pět let mou tetu trápila lupénka, ve vlasech, na čele a na rukou. Léčila se víceméně neúspěšně a pomalu se už začala smiřovat s tím, že se svého problému nezbaví. Rozhodla se vyzkoušet bylinné produkty české společnosti v Brně a účinek byl opravdu rychlý a dokonalý. Téměř za 1,5 měsíce si mohla dovolit změnit účes, protože jí lupénka nejen zmizela, ale už se nevrátila. Doposud nikdo pro její sebevědomí neudělal tolik, co výrobky! :-)

Mohu Vám poradit, jak se lupénky zbavit. Jsem k dispozici. :-). Kontaktujte mě.



email: chaloupkovamichala@gmail.com

Zdroj: diskuze Re: Lupénka (psoriáza) a léčba pomocí přírodních látek. Nové vědecké zjištění.
Odesláno: 3.11.2009 uživatelem misa
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

JABLKOVÝ KOLÁČ

Jablkový koláč s drobenkou

Ingredience:

  • 300 g polohrubé mouky
  • 200 g cukru
  • 200 g Hery
  • 3 ks vajec
  • 1 000 g oloupaných jablek
  • 250 g tvarohu
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 vanilkový cukr

Drobenka:

  • 200 g polohrubé mouky
  • 200 g cukru
  • 100 g změklého másla

Postup:

Nejprve si připravte drobenku. Do mísy nasypte odměřenou mouku a cukr, přidejte změklé máslo a mísením všech surovin v dlaních a drobením zpět do mísy utvořte drobenku.

Těsto začněte vyšleháním vajec, cukru, vanilkového cukru a Hery, poté přidejte tvaroh a mouku s kypřicím práškem a důkladně promíchejte. Vymažte a vysypte vyšší plech, rozetřete na něj tužší těsto a pokrájejte jablka na tenké plátky nebo kostičky a ty rovnoměrně rozmístěte po celém těstě. Jablka zasypte připravenou drobenkou a dejte do trouby předehřáté na 180 °C, pečte asi 40 minut.

Zdroj: Jablkový koláč
Zveřejněno: 19.1.2016


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Re: lněný olej a tvaroh diskuze

Já jsem přesvědčena, že tato zvýšená tvorba kůže souvisí právě s konkrétní kombinací tvarohu a lněného semínka. Je to lék na rakovinu a chcete po něm, aby vám pomohl vystavět nové a zdravé buňky rychlejším tempem, než je obvyklé. Tato léčebná činnost je pak patrná na vaší pokožce, jako nebvykle silné olupování kůže. Něco podobného by se mělo odehrávat i uvnitř těla na tkáních zasažených zhoubným bujením.
Možná se zeptáte jak je docíleno toho, že se ve větší míře nebudou replikovat právě rakovinové bunky, ale jen ty zdravé. Podstatou zhoubného bujení je ztráta nebo poškození genetického předpisu pro tvorbu nových buněk. Spoléháme na to, že tato směs přírodních zdrojů poskytuje tělu opravné geny prostřednictvím kmenových buněk ze semen lnu a k tomu startovní amynokyseliny, které jsou primárně vytvořeny pro rychlý růst malého telete - tvaroh z neodstředěného mléka. Prakticky jsou v tomto přírodním léku na rakovinu všechny potřebné ingredience k podpoře zdravého buněčného dělení.
Pokud s tímto lékem léčíte rakovinu, tak doporučuji v léčbě pokračovat ve standardním dávkování. Pokud tvaroh s lněným olejem nebo semínky používáte jen jako prevenci, tak doporučuji vysadit a počkat, než se kůže srovná a pak začít s polovičním dávkováním než máte nyní.

Zdroj: diskuze Lněný olej a tvaroh diskuze
Odesláno: 24.2.2014 uživatelem Jaroslava
Počet odpovědí: 2 Zobrazit odpovědi

JABLKOVÝ KOLÁČ

Křehký jablkový koláč

Ingredience:

  • 750 g hladké mouky
  • 150 g cukru
  • 220 g másla
  • 2 ks vajec
  • 1 a půl lžičky jedlé sody
  • 6 lžic mléka

Náplň

  • 500 g jablek oloupaných a nahrubo nastrouhaných
  • 100 g másla
  • 50 g cukru
  • 1 lžička skořice

Postup:

Nejdříve si připravte náplň. Dejte do hrnce vařit nastrouhaná jablka, máslo, cukr a skořici, až začnou jablka bublat a budou měkká, odstavte je a nechte úplně vychladnout.

Těsto vypracujte na vále ze všech odvážených surovin. Až ho budete mít důkladně propracované, rozdělte ho na dva stejné díly. Plech si vyložte pečicím papírem a z každého dílu těsta vyválejte obdélník o rozměru plechu. Jeden díl přendejte na plech, pak na něj rovnoměrně rozetřete vrstvu vystydlé náplně a zakryjte druhou plackou. Vložte do trouby předem vyhřáté na 180 °C a pečte 20 až 30 minut. Až koláč vystydne, můžete ho potřít čokoládovou polevou nebo jen pocukrovat.

Zdroj: Jablkový koláč
Zveřejněno: 19.1.2016


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Re: k čemu je triancinolon

Triamcinolon je na záněty a ne na mykózu! Při mykóze ho lze použít, když při ní dojde k infikování zduřelé mykózní kůže nějakou bakteriální nákazou, tak zde dokáže Triamcinolon zmírnit zánětlivé zarudnutí, ale mykózu samostatně nikdy nevyléčí. Léčivá látka v léku Triamcinolon triamcinolonacetonid je kortikosteroidní hormon, který působí pouze silně protizánětlivě. Tlumí též nepřiměřeně silnou, přecitlivělostní reakci při alergii na určitou látku (tak zvaný anafylaktický šok), třeba na barvu na vlasy, když po barvení vlasů alergicky zarudne pokožka. Účinek je však namířen jen proti příznakům zánětu, nikoliv proti příčině nemoci, tedy ani proti mykóze! Zánětlivé příznaky - jako zarudnutí, otok a hromadění zánětlivých buněk i působků v zanícené kůži, tvorba puchýřků až puchýřů a mokvání, svědění, pálení a pocit nepříjemného napětí nebo bolest - v několika hodinách po použití masti Triamcinolon ustupují. Ke skutečnému zhojení však může dojít, jen když se současně vyloučí původce nebo příčina onemocnění. Léčivý účinek masti Triamcinolon E je velmi rychlý a je patrný již v prvních hodinách po použití a trvá až 36 hodin. Kromě kortikosteroidního hormonu obsahuje Triamcinolon E Léčiva další léčivou látku cloroxin, jejíž léčebný účinek je založený na antiseptickém a dezinfekčním působení (ničí choroboplodné zárodky).
Triamcinolon cena: mast Triamcinolon E Léčiva - 20gm je k dostání jen na lékařský předpis. Triamcinolon stojí celkem 55 Kč, přičemž pacient při vydání doplácí jen 37 Kč.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze K čemu je triancinolon
Odesláno: 1.4.2012 uživatelem Cempírek
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

JABLKOVÝ KOLÁČ

Jablkový koláč s tvarohem

Ingredience:

  • 400 g polohrubé mouky
  • 180 g moučkového cukru
  • 2 žloutky
  • 250 g Hery
  • 1 prášek do pečiva

Nádivka z jablek:

  • 600 g jablek oloupaných a nastrouhaných nahrubo
  • 50 g cukru
  • 1 lžička skořice
  • 1/2 vanilkového pudinku

Nádivka z tvarohu:

  • 400 g polotučného tvarohu
  • 100 g cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 vejce

Postup:

Nejprve si připravte jednotlivé nádivky, a to tak, že v míse vždy smícháte všechny suroviny. I těsto připravíte tak, že jen smícháte všechny odměřené suroviny. Až budete mít těsto důkladně propracované, rozdělte ho na 1/3 a 2/3. Ten menší díl dejte do sáčku a vložte ho do mrazáku, větší část buď rozválejte, nebo prsty rozprostřete po celé ploše plechu vyloženého pečicím papírem. Na vrstvu těsta rozetřete jablkovou a tvarohovou náplň, pořadí si zvolte sami. Na povrch koláče rovnoměrně nahrubo nastrouhejte zbylé těsto, které jste měli uložené v mrazáku. Pečte v předem vyhřáté troubě na teplotu 180 °C po dobu asi 30 minut.

Zdroj: Jablkový koláč
Zveřejněno: 19.1.2016

JABLEČNÝ KOLÁČ NA PLECH

Hrnkový jablkový koláč

Ingredience: 3 a 1/2 hrnku polohrubé mouky, 3/4 hrnku cukru, 2 vejce, 8 lžic mléka, 1 prášek do pečiva, 1/2 kostky Hery, citronová kůra, tuk na vymazání plechu

Ingredience náplň: 5–6 jablek, cukr, skořice

Postup: Ze všech surovin pokojové teploty utvoříme vláčné těsto. Z větší části těsta vyválíme obdélník a přeneseme jej na vymazaný plech. Těsto se dá vyválet přímo na plechu malým válečkem. Na těsto dáme náplň z nastrouhaných a oloupaných jablek, posypeme cukrem a skořicí. Ze zbylého těsta vyválíme obdélník a dáme ho na náplň. Okraje přitiskneme k sobě a horní plát opatrně propícháme vidličkou, aby z koláče mohla unikat pára. Pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 30 minut. Upečený, ještě teplý koláč posypeme vanilkovým cukrem.

Tento moučník je rychlovka s vynikající chutí.

A co vy, jaké recepty máte doma ukryté, pochlubte se s nimi. Všichni rádi ochutnáme jiné recepty, tak sem s nimi.

Zdroj: Jablečný koláč na plech
Zveřejněno: 2.7.2017

JABLEČNÝ KOLÁČ NA PLECH

Recept na rychlý jablečný koláč

Ingredience: 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru krupice, 1 hrnek mléka, ½ hrnku rostlinného oleje, 1 vejce, 1 vanilkový cukr, 1 prášek do pečiva, 5 jablek, tuk, strouhanka na vysypání plechu

Postup: Ve větší míse smícháme všechny ingredience a vytvoříme hladké tekutější těsto. Na tukem vymazaný a strouhankou vysypaný plech nalijeme těsto a rovnoměrně ho stěrkou rozetřeme. Těsto posypeme vymačkanými strouhanými jablky a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180 °C. Koláč kontrolujeme podle špejle – až se těsto nebude na špejli lepit, koláč je upečený.

Tip: Do koláče můžeme přidat rozinky, mletou skořici či nasekané oříšky. Výborný je i s drobenkou nebo s jiným ovocem (broskve, jahody, švestky).

Zdroj: Jablečný koláč na plech
Zveřejněno: 2.7.2017

RYCHLÝ MOUČNÍK

Rychlý moučník s jablky

Ingredience: 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru krupice, 1 hrnek mléka, ½ hrnku rostlinného oleje, 1 vejce, 1 vanilkový cukr, 1 prášek do pečiva, 5 jablek, tuk a strouhanka na vymazání plechu

Postup: Ve větší míse smícháme všechny ingredience a vytvoříme hladké tekutější těsto. Na tukem vymazaný a strouhankou vysypaný plech nalijeme těsto a rovnoměrně ho stěrkou rozetřeme. Těsto posypeme vymačkanými strouhanými jablky a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180 °C. Koláč kontrolujeme podle špejle – až se těsto nebude na špejli lepit, koláč je upečený. Do koláče z jablek můžeme přidat rozinky, mletou skořici či nasekané oříšky. Výborný je i s drobenkou nebo s jiným sezónním ovocem.

Zdroj: Rychlý moučník
Zveřejněno: 31.8.2016

JABLEČNÝ KOLÁČ NA PLECH

Rychlý jablečný koláč s pudinkem

Ingredience: 1 balíček listového těsta, 5 strouhaných jablek, 1 balení vanilkového pudinku, 2 lžíce cukru, 1 lžička skořice, 50 g Hery, 1 vejce, sezamová semínka nebo plátkované mandle

Postup: Uvaříme pudink z necelého půllitru vody, osladíme a do horkého pudinku vmícháme 50 g Hery (můžeme přidat trošku rumu). Polovinu těsta rozválíme do kulata a vyložíme jím vymazanou koláčovou formu. Poklademe strouhanými jablky, posypeme krystalovým cukrem a skořicí a potřeme hotovou pudinkovou směsí. Navrch vyválíme druhou polovinu těsta, potřeme ji rozšlehaným vejcem a posypeme hustě krystalovým cukrem a sezamovým semínkem, případně plátkovanými mandlemi. Upečeme dozlatova. Rychlý jablečný moučník podáváme sypaný moučkovým cukrem.

Zdroj: Jablečný koláč na plech
Zveřejněno: 2.7.2017

JABLEČNÝ KOLÁČ NA PLECH

Rychlý jablečný koláč s drobenkou

Ingredience: 1 hrnek krupicového cukru, 1 vejce, 150 ml zakysané smetany, 1 hrnek polohrubé mouky, ½ prášku do pečiva, 5 velkých jablek, skořice dle chuti, 4 lžíce hrubé mouky, 2 lžíce másla, 2 lžíce krupicového cukru na drobenku, máslo a hrubá mouka na vymazání formy

Postup: Jablka oloupeme a nastrouháme nahrubo nebo nakrájíme na menší kousky. V míse smícháme cukr, vejce a zakysanou smetanu. Pak přidáme polohrubou mouku a prášek do pečiva a vymícháme těsto. Z hrubé mouky, másla a cukru vypracujeme prsty drobenku. Koláčovou kulatou formu vymažeme máslem a vysypejme hrubou moukou. Nalijeme do ní těsto a rovnoměrně poklademe strouhanými jablky. Můžeme přidat i mletou skořici. Posypeme drobenkou a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 30 minut. Drobenka musí být zlatavá, a když vpíchneme špejli do těsta, musíme ji vytáhnout suchou.

Pamatujete? To je přece ten výborný jablečný koláč od babičky. Vyzkoušejte jej, je opravdu rychlý a výtečný.

Zdroj: Jablečný koláč na plech
Zveřejněno: 2.7.2017

KOLÁČ PROŠÍVANÁ DEKA

Koláč prošívaná deka

Jak tento název vznikl? Zřejmě lidovou tvořivostí – tento koláč po upečení opravdu vypadá jako prošívaná deka. Koláč je tvořený ze dvou druhů těsta. Tmavé kakaové těsto je těžší, a tak po nanesení do kosočtverců na světlé těsto, klesne dolů a zůstává u dna pekáče. Tím opticky vznikne vzhled prošívané deky. Odtud název koláče prošívaná deka.

Zdroj: Koláč prošívaná deka
Zveřejněno: 11.10.2016

JAHODOVÉ RECEPTY

Rychlý jahodový koláč

Suroviny:

  • 1 hrnek cukru krupice
  • 250 g jahod
  • jahodový džem
  • 1 hrnek mléka
  • 3 hrnky polohrubé mouky
  • 3 vejce
  • 1 šlehačka

Postup:

V míse ušlehejte bílky ze tří vajec. Za stálého šlehání přidejte cukr a nakonec lehce vmíchejte žloutky a polohrubou mouku. Těsto nalijte do vymazané a vysypané koláčové formy a pečte ve středně vyhřáté troubě cca 30 minut. Vychladlý korpus potřete jahodovým džemem, poklaďte očištěnými jahodami a ozdobte šlehačkou.

Zdroj: Jahodové recepty
Zveřejněno: 12.7.2014

TVAROHOVÝ KOLÁČ

Rychlý tvarohový koláč

Ingredience: 200 g Hery, 250 g měkkého tvarohu, 200 g moučkového cukru, 4 vejce, 300 g polohrubé mouky, 1 vanilkový cukr, rum nebo rumová tresť, 6 lžic mléka, strouhaná citronová kůra, 1 prášek do pečiva, tuk a mouka na vysypání plechu, čokoláda na vaření, kompotované broskve, drobenka

Postup: Žloutky utřeme s cukrem a měkkou Herou do pěny. Přidáme tvaroh a znovu třeme, přidáme vanilkový cukr, citronovou kůru, rum nebo rumovou tresť, mléko, vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a na kousky nalámanou půlku čokolády na vaření a nakonec lehce vmícháme ušlehaný tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech, poklademe broskvemi a posypeme drobenkou. Pečeme ve středně vyhřáté troubě, tedy asi na 180 °C. Obměnou může být bábovka, pouze vynecháme broskve a drobenku a při dávání těsta do formy v půlce poklademe kopečky meruňkové marmelády a na ně nalijeme zbytek těsta. Výborné!!!

Zdroj: Tvarohový koláč
Zveřejněno: 15.8.2015

RYCHLÝ MOUČNÍK

Rychlý moučník bez vajec

Ingredience na těsto: 6 lžic cukru krupice, 8 lžic rostlinného oleje, ¼ l mléka, 250 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, pomerančová šťáva z jednoho pomeranče, pomerančová kůra, ovoce čerstvé nebo mražené: borůvky, ostružiny, maliny a podobně

Ingredience na drobenku: 50 g másla, 250 g hrubé mouky, 2 lžíce cukru

Postup: V míse prošleháme cukr s olejem, mlékem, šťávou a kůrou z pomeranče a přidáme mouku s práškem do pečiva. Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané koláčové formy, poklademe ovocem a posypeme drobenkou. Pečeme při 180 °C asi 45 minut. Toto je skvělý recept, pokud spěcháte a potřebujete rychlý, voňavý moučník.

Zdroj: Rychlý moučník
Zveřejněno: 31.8.2016

KOLÁČ S TVAROHEM

Koláč s tvarohem a ovocem

Ingredience: 2 hrnky hrubé mouky, 2 hrnky polohrubé mouky, 2 hrnky cukru, 1 hrnek oleje, 2 hrnky mléka, 2 vejce, 1 prášek do pečiva, 2 tvarohy, 1 vejce, 100 g cukru, citronová kůra, ovoce dle chuti

Postup: Z tvarohu, cukru, vejce a citronové kůry připravíme směs. Z ostatních surovin umícháme vláčné těsto a nalijeme na plech s pečicím papírem. Na těsto lžičkou dáme tvarohovou směs a nakonec poklademe ovoce. Pečeme cca 30–40 minut. Kdo má rád sladší, může po vychladnutí koláč pocukrovat.

Zdroj: Koláč s tvarohem
Zveřejněno: 4.10.2016

RYCHLÝ MOUČNÍK

Rychlý moučník z mikrovlnky

Ingredience: 3 lžíce oleje, 0,5 lžíce kypřicího prášku, 1 vejce, 2 lžíce Granka, 4 lžíce cukru moučka, 3 lžíce mléka, 4 lžíce hladké mouky

Postup: Připravíme si 1 hrneček. V hrnečku smícháme mouku, kypřicí prášek, cukr a Granko. Přidáme vejce, mléko a olej, dobře promícháme. Hrnek dáme do mikrovlnky cca na 2 minuty. Až buchta začne stoupat, vypneme a necháme 5 minut odpočinout. Hrnkovou buchtu z mikrovlny vyklopíme a podáváme zdobenou šlehačkou a Grankem. Toto je ideální rychlovka pro dítě nebo „vlka samotáře“.

Zdroj: Rychlý moučník
Zveřejněno: 31.8.2016

MOUČNÍKY Z LISTOVÉHO TĚSTA

Rychlý moučník z listového těsta

Ingredience: 500 g listového těsta, 20 g másla

Ingredience na tvarohovou náplň: 250 g tvarohu, 250 g mascarpone, 20 g vanilkového cukru, 8 lžic moučkového cukru, 20 g vanilkového pudinkového prášku, 500 ml mléka, 70 g rozinek

Ingredience na jablkovou náplň: 300 g jablek strouhaných, mletá skořice

Technologický postup: Listové těsto rozválíme na pomoučeném vále na velikost plechu. Pomocí válečku těsto přeneseme na plech, který jsme předtím vypláchli vodou. V misce utřeme tvaroh, mascarpone, cukr, vanilkový pudink, rozinky, mléko. Směs bude trochu řidší, ale při pečení ztuhne. Tvarohovou náplň rovnoměrně rozetřeme na celý povrch těsta. Na povrch rovnoměrně nastrouháme máslo. Nastrouhaná jablka rozvrstvíme na tvarohovou náplň, posypeme je skořicí. Pečeme při 180 °C asi 20 minut. Hotový koláč necháme vychladnout, nakrájíme na kostky a podáváme.

Zdroj: Moučníky z listového těsta
Zveřejněno: 12.5.2017

RYCHLÝ MOUČNÍK

Rychlý moučník s pudinkem

Ingredience na těsto: 4 celá vejce, 200 g hladké mouky, 1 vanilkový cukr, 1 prášek do pečiva, 100 ml oleje, 100 ml teplé vody

Ingredience na náplň: 1 l mléka, 2 kakaové pudinky, 2 lžíce instantní kávy, 3 lžíce cukru, 2 kelímky zakysané smetany, 2 lžičky pískového cukru, 2 sáčky skořicového cukru

Postup: Z mléka, pudinkových prášků a cukru uvařte pudink, do ještě horkého vmíchejte instantní kávu. Našlehejte celá vejce s cukrem do pěny, přidejte tenkým pramínkem olej a vodu a nakonec vmíchejte mouku s práškem do pečiva. Těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem, syrové polijte horkým pudinkem, vložte do předehřáté trouby a pečte cca při 180 °C asi 30 minut. Rozmíchejte zakysanou smetanu s pískovým a skořicovým cukrem, natřete na upečený moučník a nechte vychladnout. Toto je recept na rychlý slavnostní moučník.

Zdroj: Rychlý moučník
Zveřejněno: 31.8.2016