Téma: 

rychlý moučník ke kávě


Facebook Twitter Pinterest email tisk

RYCHLÝ MOUČNÍK

Moučník z BeBe sušenek

Ingredience: 1 l mléka, 1 kelímek smetany ke šlehání, 1 kelímek bílého jogurtu, 2 balíčky světlých BeBe sušenek, 4 lžíce cukru, 1 kelímek zakysané smetany, 2 balíčky tmavých BeBe sušenek, 2 balíčky vanilkového pudinkového prášku, 1 balíček ztužovače šlehačky, čokoláda na ozdobu

Postup: Velký plech na pečení vyložíme potravinářskou fólií. Na fólii poskládáme vedle sebe tmavé BeBe sušenky a na ně nalijeme pudink připravený z 1 litru mléka, 4 lžic cukru a 2 pudinkových prášků.

Na pudink poskládáme světlé BeBe sušenky a na ně rozetřeme krém připravený ze šlehačky, kterou ušleháme se ztužovačem. Do ušlehané smetany zamícháme kysanou smetanu a bílý jogurt. Povrch BeBe řezů posypeme čokoládovými hoblinkami nebo Grankem. Necháme vychladit do druhého dne. Když si řezy připravíme dopoledne, můžeme je klidně podávat již odpoledne ke kávě nebo čaji.

Detail odstavce: Moučník z BeBe sušenek
Zdroj: Rychlý moučník
Zveřejněno: 31.8.2016


Facebook Twitter Pinterest email tisk

Diskuze: Re: káva a warfarin

Káva a Warfarin jsou užívány po desetiletí, aniž by došlo k vážným interakcím vedoucím k ohrožení života. Kofein v kávě (přibližně 80-120 miligramů) může negativně ovlivnit pacienty se srdečním onemocněním včetně těch s hypertenzí a arytmií. Může také způsobit problémy, jako je neklid, úzkost, podrážděnost a nespavost.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Káva a warfarin
Odesláno: 21.6.2018 uživatelem Cempírek
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

RYCHLÝ MOUČNÍK

Rychlý moučník bez vajec

Ingredience na těsto: 6 lžic cukru krupice, 8 lžic rostlinného oleje, ¼ l mléka, 250 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, pomerančová šťáva z jednoho pomeranče, pomerančová kůra, ovoce čerstvé nebo mražené: borůvky, ostružiny, maliny a podobně

Ingredience na drobenku: 50 g másla, 250 g hrubé mouky, 2 lžíce cukru

Postup: V míse prošleháme cukr s olejem, mlékem, šťávou a kůrou z pomeranče a přidáme mouku s práškem do pečiva. Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané koláčové formy, poklademe ovocem a posypeme drobenkou. Pečeme při 180 °C asi 45 minut. Toto je skvělý recept, pokud spěcháte a potřebujete rychlý, voňavý moučník.

Detail odstavce: Rychlý moučník bez vajec
Zdroj: Rychlý moučník
Zveřejněno: 31.8.2016


Facebook Twitter Pinterest email tisk

Diskuze: Kolaudace

co je třeba ke kolaudaci při změně užívání obchodu na byt?děkuji

Zdroj: diskuze Kolaudace
Odesláno: 19.11.2016 uživatelem Jana
Počet odpovědí: 4 Zobrazit odpovědi

RYCHLÝ MOUČNÍK

Rychlý moučník s pudinkem

Ingredience na těsto: 4 celá vejce, 200 g hladké mouky, 1 vanilkový cukr, 1 prášek do pečiva, 100 ml oleje, 100 ml teplé vody

Ingredience na náplň: 1 l mléka, 2 kakaové pudinky, 2 lžíce instantní kávy, 3 lžíce cukru, 2 kelímky zakysané smetany, 2 lžičky pískového cukru, 2 sáčky skořicového cukru

Postup: Z mléka, pudinkových prášků a cukru uvařte pudink, do ještě horkého vmíchejte instantní kávu. Našlehejte celá vejce s cukrem do pěny, přidejte tenkým pramínkem olej a vodu a nakonec vmíchejte mouku s práškem do pečiva. Těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem, syrové polijte horkým pudinkem, vložte do předehřáté trouby a pečte cca při 180 °C asi 30 minut. Rozmíchejte zakysanou smetanu s pískovým a skořicovým cukrem, natřete na upečený moučník a nechte vychladnout. Toto je recept na rychlý slavnostní moučník.

Detail odstavce: Rychlý moučník s pudinkem
Zdroj: Rychlý moučník
Zveřejněno: 31.8.2016


Facebook Twitter Pinterest email tisk

Diskuze: Re: Re: pečení v pekárně

Ke smesi mám přidat jen vodu.Myslíte,že mám přidat i kvasnice(sušené)?

Zdroj: diskuze Pečení v pekárně
Odesláno: 16.3.2016 uživatelem Eva
Počet odpovědí: 3 Zobrazit odpovědi

RYCHLÝ MOUČNÍK

Rychlý moučník na plech

Ingredience na těsto: 250 g cukru krystal, 300 g polohrubé mouky, 4 lžíce kakaa, 1 prášek do pečiva, ¼ l mléka, 100 g rozpuštěného másla, 2 lžíce oleje, 1 vejce

Ingredience na polevu: 100 g rozpuštěného másla, 100 g cukru moučka, 2–3 lžíce studené vody, 2 lžíce rumu (nemusí být), 3 lžíce kakaa

Postup: Ingredience na těsto smícháme dohromady, nalijeme na větší plech s pečicím papírem a pečeme 10–15 minut na 200 C v předehřáté troubě. Ingredience na polevu smícháme dohromady a natřeme na vychladlou buchtu, můžeme posypat kokosem, oříšky, prostě tím, kdo co má rád. Tento moučník pro návštěvu je opravdu rychlovka, je lahodný a krásně nadýchaný. Moučník vám i s pečením a úklidem zabere maximálně 30 minut.

Detail odstavce: Rychlý moučník na plech
Zdroj: Rychlý moučník
Zveřejněno: 31.8.2016


Facebook Twitter Pinterest email tisk

RYCHLÝ MOUČNÍK

Rychlý moučník z mikrovlnky

Ingredience: 3 lžíce oleje, 0,5 lžíce kypřicího prášku, 1 vejce, 2 lžíce Granka, 4 lžíce cukru moučka, 3 lžíce mléka, 4 lžíce hladké mouky

Postup: Připravíme si 1 hrneček. V hrnečku smícháme mouku, kypřicí prášek, cukr a Granko. Přidáme vejce, mléko a olej, dobře promícháme. Hrnek dáme do mikrovlnky cca na 2 minuty. Až buchta začne stoupat, vypneme a necháme 5 minut odpočinout. Hrnkovou buchtu z mikrovlny vyklopíme a podáváme zdobenou šlehačkou a Grankem. Toto je ideální rychlovka pro dítě nebo „vlka samotáře“.

Detail odstavce: Rychlý moučník z mikrovlnky
Zdroj: Rychlý moučník
Zveřejněno: 31.8.2016


Facebook Twitter Pinterest email tisk

Diskuze: Re: pěstování vinné révy vedle tůje

Spíše ty túje brání v proudění vzduchu a v listech révy se pak vytvoří vlhké prostředí, což vede ke vzniku plísně, ať už přilétla odkudkoliv. Buď přesaďte révu na otevřené slunné prostranství a zalévejte ji ke kmínku a ne na list. A nebo rostliny révy ošetřete postřikem. Těsně před květnem aplikujte FOLPAN, CUPROXAT, či DITHANE a po odkvětu v červnu aplikujte MELODY COMBI.

Zdroj: diskuze Pěstování vinné révy vedle tůje
Odesláno: 11.9.2017 uživatelem Zahradník
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

RYCHLÝ MOUČNÍK NA PLECH

Rychlý zákusek ke kávě

Ingredience: 4 velká vejce (bílky a žloutky zvlášť), 100 g moučkového cukru, 2 lžíce kakaa holandského typu, špetka soli, trocha másla na potření pečicího papíru

Ingredience na náplň: 1–2 kelímky smetany ke šlehání (33%), 1–2 lžíce moučkového cukru (dle chuti), 50 g kvalitní tmavé čokolády (jemně nasekané), moučkový cukr na poprášení

Postup: Rozehřejte troubu na 200 stupňů. V míse vyšlehejte žloutky s cukrem do pěny a potom vsypte přes jemné sítko kakao a promíchejte. Z bílků a špetky soli vyšlehejte tuhý sníh a zlehka zapracujte do hmoty. Ihned rovnoměrně rozetřete stěrkou téměř na celý plech vyložený pečicím papírem, potřený máslem. Pečte zprudka 5 minut. Těsto se nesmí vysušit, musí zůstat vláčné. Jakmile začnou okraje jevit známku upečení, vyjměte z trouby, stáhněte i s papírem z plechu a nechte vychladnout.

Mezitím ušlehejte smetanu s cukrem a nakonec do ní vmíchejte čokoládu. Plát upečeného těsta potřete šlehačkou, okraje nechte volné a pomocí papíru po delší straně srolujte. Nechte chvíli ztuhnout v chladničce a před podáváním poprašte moučkovým cukrem.

Detail odstavce: Rychlý zákusek ke kávě
Zdroj: Rychlý moučník na plech
Zveřejněno: 1.10.2018


Facebook Twitter Pinterest email tisk

TVAROHOVÝ KRÉM

Tvarohový krém bez másla

Suroviny:

  • 250 g tvarohu
  • 1/2 másla
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 lžíce cukru
  • troška rumu

Postup přípravy:

Změklé máslo dáme do mísy a vyšleháme ho společně s cukrem a vanilkovým cukrem, poté přidáme tvaroh a rum. Vše společně vyšleháme na hladký krém. Ten pak můžeme třeba namazat na připravený korpus, ozdobit ovocem a přelít želatinou. Je to jednoduchý a rychlý zákusek k nedělní kávě.

Detail odstavce: Tvarohový krém bez másla
Zdroj: Tvarohový krém
Zveřejněno: 8.2.2016


Facebook Twitter Pinterest email tisk

Diskuze: Dracéna až ke stropu

Dobrý den, chtěla bych poradit. Dcera dostala před 10 lety rostlinku Dracény.
Nyní hlavní kmínek je už ke stropu cca 2,5m a listy začínají od špiček hnědnout a uprostřed kmínku jakoby vadnou. Listy na kmínku začínají až ve výšce cca 1,5m. Z kmínku už jdou další dva kmínky cca 1,5 m a 1m.
Poradí mi prosím někdo co se dá dělat. Moc Vám děkuji.

Zdroj: diskuze Dracéna jak se o ni starat
Odesláno: 14.9.2018 uživatelem Martina Svobodová
Počet odpovědí: 9 Zobrazit odpovědi

RYCHLÝ MOUČNÍK

Rychlý moučník se zakysanou smetanou

Ingredience na těsto: 1 balíček prášku do pečiva, 100 g cukru krupice, 100 ml vody, 200 ml oleje, 2 lžíce kakaa, 3 vejce, 150 g hladké mouky

Ingredience na krém: cukr, rum, 2 kelímky zakysané smetany, 2 kelímky pomazánkového másla, 1–2 kelímky smetany ke šlehání

Ingredience na ozdobu: 2 balíčky hořké čokolády

Postup: Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Cukr, mouku, kakao, prášek do pečiva, olej, vodu a žloutky důkladně zamícháme. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který lehce zapracujeme do základu těsta. Těsto nalijeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě. Upečený korpus necháme vychladit. Zakysanou smetanu s pomazánkovým máslem lehce zašleháme. Podle chuti přidáme cukr a rum. Jednu až dvě smetany ušleháme s vanilkovým cukrem a opatrně vmícháme do krému. Krém natřeme na vychladlý korpus a posypeme hustě strouhanou hořkou čokoládou. Letní moučník ze zakysané smetany dáme vychladit do ledničky.

Detail odstavce: Rychlý moučník se zakysanou smetanou
Zdroj: Rychlý moučník
Zveřejněno: 31.8.2016


Facebook Twitter Pinterest email tisk

Diskuze: Re: samozavlažování

Orchidej může prospívat i v tomto květináči, ale voda musí být jen na dně větší nádoby, aby mohla stoupat přes knoty ke kořenům do menší nádoby. Kořeny nesmí být trvale ponořené ve vodě.

Zdroj: diskuze Samozavlažování
Odesláno: 8.6.2016 uživatelem Zahradník
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

RYCHLÝ MOUČNÍK

Rychlý moučník s jablky

Ingredience: 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru krupice, 1 hrnek mléka, ½ hrnku rostlinného oleje, 1 vejce, 1 vanilkový cukr, 1 prášek do pečiva, 5 jablek, tuk a strouhanka na vymazání plechu

Postup: Ve větší míse smícháme všechny ingredience a vytvoříme hladké tekutější těsto. Na tukem vymazaný a strouhankou vysypaný plech nalijeme těsto a rovnoměrně ho stěrkou rozetřeme. Těsto posypeme vymačkanými strouhanými jablky a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180 °C. Koláč kontrolujeme podle špejle – až se těsto nebude na špejli lepit, koláč je upečený. Do koláče z jablek můžeme přidat rozinky, mletou skořici či nasekané oříšky. Výborný je i s drobenkou nebo s jiným sezónním ovocem.

Detail odstavce: Rychlý moučník s jablky
Zdroj: Rychlý moučník
Zveřejněno: 31.8.2016


Facebook Twitter Pinterest email tisk

Diskuze: Re: Re: Dracéna až ke stropu

Moc Vám děkuji. Já si to říkala. Ale dcera měla strach. Hodně ji na ni záleží.
Tak ji zkusím přesvědčit. Ještě jednou děkuji a přeji pěkný den.

Zdroj: diskuze Dracéna jak se o ni starat
Odesláno: 14.9.2018 uživatelem Martina Svobodová
Počet odpovědí: 9 Zobrazit odpovědi

RYCHLÝ MOUČNÍK NA PLECH

Rychlý moučník na neděli

Ingredience: 1 hrnek polohrubé mouky, 1/2 hrnku moučkového cukru, 100 g másla, 1⁄2 sáčku kypřicího prášku do pečiva

Ingredience na náplň: 500 g měkkého tvarohu (v kostce), 1 kelímek zakysané smetany, 200 ml mléka, 1/2 hrnku moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 1 vanilkový pudinkový prášek, 150 g směsi lesního ovoce (může být mražená)

Postup: Předehřejte troubu na 180 stupňů. Dortovou otevírací formu vyložte papírem na pečení. Z mouky, cukru, másla a kypřicího prášku vypracujte drobenku a asi tři čtvrtiny jí nasypte na dno formy. Smíchejte suroviny na náplň, natřete ji na drobenku ve formě a nakonec posypte zbytkem drobenky. Pečte 45 minut do světle zlaté barvy.

Detail odstavce: Rychlý moučník na neděli
Zdroj: Rychlý moučník na plech
Zveřejněno: 1.10.2018


Facebook Twitter Pinterest email tisk

Diskuze: obal na orchidej

Dobrý den. Mám dotaz. Dostala jsem orchidej a mám dotaz. V čem ji mám mít? V neprůhledném obalu, nebo nějaké skleněné misce, aby mohlo ke kořenům světlo?

Zdroj: diskuze Obal na orchidej
Odesláno: 7.3.2016 uživatelem MARCELA BUDÍNOVÁ
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

RYCHLÝ MOUČNÍK

Rychlý moučník s tvarohem

Ingredience na těsto: 2 hrnky hladké mouky, 1 hrnek cukru, 1 hrnek mléka pokojové teploty, 1/2 hrnku oleje, 2 celá vejce, 1 prášek do pečiva

Ingredience na náplň: 2 tvarohy ve vaničce, 1 hrnek cukru, 1 vanilkový cukr, 1 vanilkový pudink v prášku, 2 celá vejce, 1 hrnek mléka (pokud připravujete z tvarohu ve vaničce, tak mléka jen 3/4 hrnku), ½ hrnku povidel

Postup: Všechny přísady na těsto vyšleháme v míse. V druhé míse si zpracujeme tvarohovou náplň: opět vše smícháme dohromady – tvarohy, cukr, pudinkový prášek, vejce a mléko. Pokud náplň připravujeme z tvarohu ve vaničce, dáme mléka méně. Na plech vyložený pečicím papírem vylijeme polovinu těsta, roztáhneme až do krajů. Na to vylijeme celou tvarohovou náplň jako druhou vrstvu. Povidla poklademe malou lžičkou do této náplně tak, jako bychom kladli ovoce. Nakonec to celé zalijeme zbytkem těsta a dáme pozvolna péct do vyhřáté trouby na cca 160 °C dozlatova. Buchta je opravdu výborná a chutná podobně jako hanácké koláče. Pokud potřebujete inspiraci na rychlý moučník na neděli, tak tento recept je ten pravý.

Detail odstavce: Rychlý moučník s tvarohem
Zdroj: Rychlý moučník
Zveřejněno: 31.8.2016

RYCHLÝ MOUČNÍK NA PLECH

Rychlý moučník s pudinkem

Ingredience: 200 g jemně mleté celozrnné mouky (špaldová, pšeničná), 150 g přírodního cukru, 4 vejce, 100 ml řepkového nebo kokosového oleje, 100 ml vlažné vody, 1/2 bio prášku do pečiva, uvařený bio vanilkový pudink (klasicky z 1/2 litru mléka, jen lehce oslazený)

Ingredience na krém: 2 zakysané smetany, 1 bio vanilkový cukr

Ingredience na posypání krému: kakao, skořici

Postup: Připravte pudink dle návodu na obalu a dejte ho stranou. Umíchejte těsto. Vyšlehejte vejce s cukrem, přilijte olej, vlažnou vodu a promíchejte. Pak postupně přidávejte mouku promíchanou s práškem do pečiva. Těsto vlijte do vymazané a vysypané kulaté dortové formy o průměru 26 cm a pak na něj pomocí lžíce cikcak naneste pudink. Dejte péct do trouby na 175 stupňů asi na 30 minut. Až moučník trochu vychladne, potřete ho vanilkovým cukrem, oslazenou zakysanou smetanou a posypte kakaem, Grankem nebo skořicí. Můžete posypat i nastrouhanou hořkou čokoládou a v sezóně ještě ozdobit čerstvým ovocem.

Detail odstavce: Rychlý moučník s pudinkem
Zdroj: Rychlý moučník na plech
Zveřejněno: 1.10.2018

RYCHLÝ MOUČNÍK NA PLECH

Jednoduché a rychlé moučníky

Jednoduché recepty na moučníky jsou v oblibě pro nenáročnost přípravy – většinou vám postačí hrnek, polévková lžíce na odměření, vařečka a miska na promíchání. Můžete vytvořit tmavé či světlé variace, prostě to, co máte rádi. Jsou snadné, přičemž vykouzlíte vláčný, nadýchaný dezert, který za půl hodiny voní na stole.

Detail odstavce: Jednoduché a rychlé moučníky
Zdroj: Rychlý moučník na plech
Zveřejněno: 1.10.2018

MOUČNÍKY Z LISTOVÉHO TĚSTA

Moučník z listového těsta a tvarohu

Ingredience: 500 g listového těsta, 500 g tvarohu, ¼ ks citronu, 3 lžíce vanilkového cukru, 2 žloutky, čerstvé ovoce

Technologický postup: Listové těsto rozválíme na plát a rozdělíme na dvě stejně velké části o velikosti plechu. Použijeme spíše menší plech, aby vrstva tvarohu byla vyšší. Tvaroh rozšleháme se žloutky, lžičkou citronové šťávy a vanilkovým cukrem podle chuti. Libovolné ovoce (meruňky, jahody, drobné ovoce a podobně) omyjeme a necháme okapat, větší kousky rozkrájíme. Ovoce vmícháme do tvarohu. Plech vyložíme pečicím papírem a poklademe prvním plátem těsta, ten vložíme do trouby a lehce předpečeme cca 5 minut. Pečeme na 200 °C. Poté vyjmeme, necháme vychladnout, potřeme tvarohem, uhladíme a přikryjeme druhým plátem. Listový koláč vložíme zpět do trouby a pečeme, dokud není povrch zlatavý. Listový koláč s tvarohem krájíme na kostky a podáváme ke kávě.

Detail odstavce: Moučník z listového těsta a tvarohu
Zdroj: Moučníky z listového těsta
Zveřejněno: 12.5.2017

JABLEČNÝ KOLÁČ NA PLECH

Rychlý jablečný koláč s pudinkem

Ingredience: 1 balíček listového těsta, 5 strouhaných jablek, 1 balení vanilkového pudinku, 2 lžíce cukru, 1 lžička skořice, 50 g Hery, 1 vejce, sezamová semínka nebo plátkované mandle

Postup: Uvaříme pudink z necelého půllitru vody, osladíme a do horkého pudinku vmícháme 50 g Hery (můžeme přidat trošku rumu). Polovinu těsta rozválíme do kulata a vyložíme jím vymazanou koláčovou formu. Poklademe strouhanými jablky, posypeme krystalovým cukrem a skořicí a potřeme hotovou pudinkovou směsí. Navrch vyválíme druhou polovinu těsta, potřeme ji rozšlehaným vejcem a posypeme hustě krystalovým cukrem a sezamovým semínkem, případně plátkovanými mandlemi. Upečeme dozlatova. Rychlý jablečný moučník podáváme sypaný moučkovým cukrem.

Detail odstavce: Rychlý jablečný koláč s pudinkem
Zdroj: Jablečný koláč na plech
Zveřejněno: 2.7.2017

JABLKOVOTVAROHOVÝ KOLÁČ

Rychlý tvarohový koláč s jablky

Suroviny:

  • 15 dkg hladké mouky
  • 15 dkg cukru
  • 1 vejce
  • 10 dkg Hery
  • 0,5 kg jablek
  • 25 dkg měkkého tvarohu
  • 1 lžíce Solamylu nebo vanilkový pudink
  • půl citronu
  • tuk na vymazání formy
  • trocha moučkového cukru na posypání

Postup:

Z mouky, 3 lžic cukru, žloutku a Hery zpracujte hladké těsto. To rozprostřete do vymazané koláčové formy. Oloupaná jablka nakrájejte na plátky. Z bílku ušlehejte tuhý sníh, vmíchejte tvaroh, Solamyl nebo pudinkový vanilkový prášek, zbytek cukru a citronovou šťávou s nastrouhanou kůrou. Nakonec přidejte nakrájená jablka a zamíchejte. Tuto hmotu natřete na připravené těsto v koláčové formě, uhlaďte a dejte péct do trouby vyhřáté na 180 °C. Upečený koláč nechte vychladnout a nakonec pocukrujte. Můžete servírovat. Bude zajisté dobrý k odpolední kávě.

Detail odstavce: Rychlý tvarohový koláč s jablky
Zdroj: Jablkovotvarohový koláč
Zveřejněno: 6.11.2018

RYCHLÝ MOUČNÍK NA PLECH

Recept na rychlou buchtu na plech

Ingredience: 3 velká vejce, 1 hrnek krupicového cukru, 2 hrnky polohrubé mouky, 1 sáček kypřicího prášku do pečiva, špetka soli, 1 kelímek smetany ke šlehání (215 ml), tuk a hrubá mouka na plech, 3 hrnky čerstvého nebo mraženého drobného ovoce dle chuti, moučkový cukr s vanilkou (na poprášení)

Postup: Předehřejte troubu na 180 stupňů. Do mísy vyklepněte vejce, vsypte cukr a vyšlehejte do bílé pěny. Přisypte prosátou mouku s kypřicím práškem a špetkou soli, vlijte smetanu a promíchejte. Vyšší plech vymažte a vysypte moukou a vlijte na něj těsto. Posypte ovocem a pečte dorůžova; trvá to asi 25 minut. Zkontrolujte špejlí, zda těsto nelepí. Vyjměte z trouby a nechte vychladnout. Podávejte poprášené moučkovým cukrem s vanilkou.

Detail odstavce: Recept na rychlou buchtu na plech
Zdroj: Rychlý moučník na plech
Zveřejněno: 1.10.2018

PERNÍK NA PLECH

Nadýchaný perník

Ingredience: 2 vejce, 1,5 hrnku cukru krupice, 1/2 balíčku koření Medový perník, 0,5 hrnku oleje, 2 hrnky mléka, 2 hrnky polohrubé mouky, 1 lžíce kakaa, 1 hrnek hladké mouky, 1 balíček kypřicího prášku do perníku

Postup: Předehřejeme troubu na 170 °C a hluboký plech vyložíme pečicím papírem. Ze všech surovin na perníkové těsto, kromě kypřicího prášku, vyšleháme ve šlehači hladké těsto. Šleháme alespoň 3 minuty. Těsně před koncem lehce vmícháme kypřicí prášek. Perníkové těsto nalijeme na připravený plech a zvolna pečeme v předehřáté troubě asi 20 minut. Můžeme podávat jak ke kávě, tak s vychlazeným mlékem ke snídani.

Detail odstavce: Nadýchaný perník
Zdroj: Perník na plech
Zveřejněno: 14.9.2017

RYCHLÝ MOUČNÍK

Moučník z bílků

Ingredience: 7 bílků, 120 g cukru krupice, 100 g polohrubé mouky, 2 lžíce sekaných ořechů, 2 lžíce rozinek nebo pokrájených sušených meruněk, 2 lžíce krájené čokolády na kousky, 5 lžic oleje, špetka soli

Postup: Bílky mírně osolíme a našleháme s cukrem. Pak lehce do těsta vmícháme mouku a vše ostatní, už nešleháme. Pečeme ve vymazané a moukou nebo kokosem vysypané formě v předehřáté troubě asi 10 min na 150 °C, pak zmírníme a dopékáme dalších 10 min na 100 °C, až se vpíchnutá špejle nelepí. Tato bábovka oproti jiným bílkovým těstům neklesne, je možné ji péct i jako řezy na plechu ve vyšší vrstvě z dvojité dávky. Bílky, které právě nepotřebujeme, si schováme v lednici ve skleničce se šroubovacím víčkem. Na víčku si udělejte čárku, když do skleničky přidáte bílek, abyste věděli, kolik jich tam je. I po měsíci jdou takto uskladněné bílky našlehat. Jinak je možné je i zvážit. Jeden bílek má přibližně 25–30 g.

Detail odstavce: Moučník z bílků
Zdroj: Rychlý moučník
Zveřejněno: 31.8.2016

RYCHLÝ MOUČNÍK NA PLECH

Rychlé řezy na plech

Ingredience: 1 větší kelímek bílého jogurtu (200 g), 1 kelímek polohrubé mouky (i na formu), 1⁄2 kelímku krupicového cukru, 1⁄2 kelímku oleje nebo rozpuštěného másla (i na formu), 1⁄2 sáčku kypřicího prášku do pečiva, 1 vejce, 1 meruňkový kompot (bez šťávy)

Ingredience na drobenku: 100 g hrubé mouky, 80 g másla, 80 g krupicového cukru

Postup: Předehřejte troubu na 180 stupňů. Smíchejte jogurt, mouku, cukr, tuk, kypřicí prášek a vejce. Těsto rozetřete do vymazané a vysypané koláčové formy o průměru 22 cm a poklaďte okapaným ovocem. Přísady na drobenku promněte a drobenku poté nasypte na koláč. Pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů asi 20 minut, až drobenka zezlátne.

Detail odstavce: Rychlé řezy na plech
Zdroj: Rychlý moučník na plech
Zveřejněno: 1.10.2018

NÁVOD NA BEZINKOVÝ LIKÉR

Rychlý bezinkový likér

Ingredience: 2 balíčky vanilkového cukru, 0,5 l rumu, 2,5 l bezinek, 1 kg cukru krystal, 0,5 l černé kávy, 1 l vody

Postup: Bezinky povaříme v 1 litru vody asi 15 minut. Poté přecedíme přes síto, lze použít například speciální nástavec od kuchyňského robotu. Do šťávy přidáme krystalový cukr a vanilkový cukr. Vše povaříme asi 10minut. Uvařený základ likéru necháme vychladnout. Do studeného základu vmícháme silnou černou kávu, rum a důkladně promícháme. Rychlý bezinkový likér rozdělíme do čistých sklenic a uzavřeme. Rychlý bezinkový likér uchováváme v chladu a temnu. Podáváme podle chuti.

Detail odstavce: Rychlý bezinkový likér
Zdroj: Návod na bezinkový likér
Zveřejněno: 27.11.2014