Informace od profesionálů

MENU

  

CHOROBY

  

PĚSTOVÁNÍ

  

ŠKŮDCI

  

RECEPTY

  
Téma

SEZNAM KEŘŮ

OBSAH

Uhlíkový filtr – cena

Zde je seznam cen uhlíkových filtrů.

Zdroj: Filtry na pitnou vodu

Poradna

V naší poradně s názvem LIST VLASTNICTVÍ PODLE JMÉNA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jindra Miroslav ing..

Potřebuji celkový soupis nemovitostí - důvod : správné zaplacení daně z nemovitosti

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milda.

Pro kompletní seznam všech nemovitostí budete muset na Katastrální úřad. Tam zkontrolují vaši totožnost a pak vám poskytnout onen seznam nemovitostí. Není možné získat jen tak na internetu seznam všech nemovitostí pro jakékoliv jméno, právě z důvodu ochrany soukromí.

Zdroj: diskuze List vlastnictví podle jména

Použití kvetoucích keřů

Kvetoucí keře jsou neodmyslitelnými prvky okrasných zahrad, jsou ideální kulisou, která vytváří pocit stálosti. Existuje nepřeberné množství různých kvetoucích keřů, které jsou dekorativní svým tvarem, květy, vůní, barevnými listy či ozdobnými plody. Kvetoucí keře se používají v okrasných zahradách, parcích jako solitéry nebo k oddělení prostor v okrasných zahradách sestříháváním do živého plotu.

Top 10 kvetoucích keřů:

  • Azalka
  • Jírovec
  • Lýkovec
  • Forsythia (zlatice)
  • Hortenzie
  • Šeřík
  • Rododendron (alpská růže)
  • Ibišek
  • Kalina

Zdroj: Nejhezčí kvetoucí keře

Diskuze

V diskuzi RYMOVNIK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miluše.

pokud napišete adresu pošlu vám ho.....napište na filovamiluse@seznam.cz

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marta Hykyšová.

Taky mám zájem o Rýmovník.Vzala bych si 4 krát.Děkuji

Zdroj: diskuze Rymovnik

Kořenomorka

Další z běžných nemocí motýlích keřů je rhizoctonia neboli kořenomorka, houbová kořenová hniloba, která způsobuje žluté a opadané listy a ničí kořeny. Je těžké úplně vyhladit rhizoctonii, ale aplikace fungicidu do půdy může pomoci. Základem je použít správný fungicid ve správnou dobu.

Nejvíce používanými fungicidy pro preventivní postřik před zimou jsou ty na bázi azoxystrobinu. Zde je seznam všech fungicidů s obsahem azoxystrobinu, které si může koupit i malý zahrádkář: azoxystrobin cena. Účinnost je systémová, tzn. vstupuje do cévního systému a tím je dostupný v podstatě po celé rostlině. Proto je nejlepší, když rostlina ještě vegetuje a může tak dojít k tomuto procesu.

Když však čekáme s postřikem moc dlouho, stane se nám, že aplikujeme postřik na téměř spící keř, a tím se účinnost výrazně snižuje. Možná že dojde k průniku pletivy do rostliny, ale určitě ne do celého systému. Jestliže tedy chceme aplikovat systémový fungicid v době, kdy jsou rostliny v dormanci, klidu, nebo si nejsme jistí, použijeme spolu se systémovým i nějaký kontaktní fungicid, který nám zajistí okamžitý účinek na případnou chorobu. Seznam kontaktních fungicidů je zde: kontaktní fungicid cena.

Zdroj: Motýlí keř nemoci

Poradna

V naší poradně s názvem ODBORNÁ POMOC se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jakub.

Dobrý den, dostal jsem úkol pořídit dva druhy ozdobných keřů do truhlíku na slunné místo. Výška 150-200cm a jeden by měl kvést žlutě a druhý modře a pokud možno současně. Prosím poraďte. Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zahradník.

Jarní květový vodopád ve skladbě modrá/žlutá se skládá z modrého šeříku a žluté zákuly japonské. Do truhlíku bych to pořídil tak, aby šeřík tvořil background od rohů do středu a uprostřed bych umístil zákulu. Oba keře kvetou bohatě a současně.

Zdroj: diskuze Odborná pomoc

Bylinková poradna otce Pleskače

Zde je archiv uložených přednášek otce Pleskače: https://hledani.rozhlas.cz/, do vyhledávače zadáte otec Pleskač a objeví se seznam rozhovorů s otcem Pleskačem, kde si vyberete téma, které vás zajímá.

Zdroj: Rady otce Pleskače

Poradna

V naší poradně s názvem VÝPIS Z KATASTRU NAHLÍŽENÍ PODLE JMÉNA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Helbich Robert.

Seznam pozemků

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milda.

Katastrální úřady poskytují výstup z katastru nemovitostí - tzv. přehled vlastnictví. Přehledem vlastnictví se rozumí tiskový výstup vytvořený pro zadanou osobu v rámci územní jednotky (tedy i celé ČR), jehož obsahem je výčet katastrálních území s uvedením čísel listů vlastnictví, na kterých má zadaná osoba zapsáno vlastnické nebo jiné věcné právo, případně, že k zadané osobě v katastru žádné takové právo evidováno není. Na přehledu budou uvedena jak jednotlivá katastrální území, tak čísla listů vlastnictví pro každé katastrální území.
Při žádosti se ověřuje totožnost žadatele. Jde to samozřejmě zařídit osobně i poštou či datovou schránkou, jen je při tomto podání třeba vyřešit prokázání totožnosti. Přehled vlastnictví lze získat také prostřednictvím zřízené služby Dálkového přístupu www.cuzk.cz/%E2%80%A… .

Prokázání totožnosti při osobním podání
V případech, kdy je žádost o poskytnutí přehledu vlastnictví nebo údajů ze sbírky listin podána osobně na katastrálním úřadě, bude proto katastrální úřad po žadateli požadovat, aby předložil doklad totožnosti.

Prokázání totožnosti při jiném než osobním podání
V případech, kdy žádost není podána osobně nebo prostřednictvím datové schránky, bude katastrální úřad totožnost žadatele považovat za zjištěnou, pokud žádost bude opatřena úředně ověřeným podpisem žadatele, jde-li o fyzickou osobu, úředně ověřeným podpisem fyzické osoby, která jedná za žadatele.

Z výše uvedeného vyplývá, že o přehled vlastnictví může žádat kdokoliv, kdo prokáže svoji totožnost, není třeba prokazovat právní zájem ani jednat na základě plné moci. Pokud se o přehled vlastnictví žádá osobně, je vyhotoven na místě. Stačí navštívit jakékoli katastrální pracoviště.
Osobu je třeba co nepřesněji identifikovat, nejjednodušeji samozřejmě pomocí rodného čísla. Poplatek za vydání přehledu vlastnictví činí 50 Kč za každou stránku A4 a hradí se buď v pokladně katastrálního pracoviště a nebo na výzvu k zaplacení, kterou katastrální úřad zašle po obdržení žádosti.

Chcete-li získat přehled o tom, co vlastníte vy a nebo někdo jiný, uděláte nejlépe, když osobně návštívíte nejbližší katastrální pracoviště. Seznam pracovišť i s adresami najdete zde: www.cuzk.cz/Urady/Ka…
Další možnost je poslat žádost s úředně ověřeným podpisem na katastrální úřad do Prahy. Adresa je:
Katastrální úřad pro hlavní město Prahu
Pod sídlištěm 1800/9
Kobylisy
18214 Praha 8
ID datové schránky: qjfadtx

Zdroj: diskuze Výpis z katastru nahlížení podle jména

Ultrafialový filtr na pitnou vodu – cena

Zde je uveden seznam cen UV lamp na úpravu pitné vody.

Zdroj: Filtry na pitnou vodu

Diskuze

V diskuzi RÝMOVNÍK KDE KOUPIT NYMBURK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva.

Kde se v Nymburce a nebo v okolí dá sehnat sazenice rýmovníku?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Světlana.

napiš mi na sberankova@seznam.cz

Zdroj: diskuze Rýmovník kde koupit nymburk


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jiří Dvořák


ČeskéNápady

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP