Facebook Síť X Pinterest email tisk

Téma

ŠKVARKOVÁ POMAZÁNKA OD POHLREICHA


Pikantní škvarková pomazánka

Ingredience: 250 g škvarků, 4 natvrdo uvařená vajíčka, 2 feferonky, 2 kapie (lepší jsou čerstvé, ale můžou být i zavařené), 2 stroužky česneku, podle potřeby sůl, pepř, kyselá okurka

Postup: Vše spolu rozmixujeme v mixéru najemno a dochutíme vegetou, solí a pepřem. Při podávání ozdobíme kyselou okurkou.

Zdroj: Nejlepší škvarková pomazánka

Příběh

V příběhu ORIGINÁL RECEPT NA TATARSKÝ BIFTEK PODLE POHLREICHA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dagmar.

Do masa přidávám trošinku vodky. A je to nejen ochrana,a le báječně to chutná. Jen se to nesmí přehnat.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Reagovat

Zdroj: Příběh Originál recept na tatarský biftek podle Pohlreicha

Jemná škvarková pomazánka

Ingredience: cca 200 g škvarků, 1 středně velká cibule, 1 polévková lžíce hořčice, trocha mletého pepře, sůl dle vlastní chuti

Postup: Škvarky pomeleme, nadrobno nakrájíme cibulku. Všechny suroviny smícháme v misce a dochutíme dle vlastní chuti. Pokud se nám pomazánka zdá moc hrubá, můžeme její strukturu zjemnit ručním mixerem. Hotovou pomazánku dáme do skleničky a necháme vychladit v ledničce.

Zdroj: Nejlepší škvarková pomazánka

Příběh

V příběhu RECEPT NA BUŘTGULÁŠ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vilém Černík.

Teda zcela mne usadil recept dle Pohlreicha. Jak jsem byl blbej a nevzdělanej než mne poučil tenhle kuchtík. Tak on před vařením brambory umyje, hleďme, a dokonce cibuli oloupe. No, řekl by to někdo ? A jen tak mimochodem, smetana nemá v buřguláši co dělat, to ať si vaří Pohlreich v těch svejch rádoby honosných putykách.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Naděžda.

Pane Černíku, do buřtguláše přidávám na konec šlehačku, aby se zjemnil. Je i pro děti a ne jen pro chlapy, co ho zapijí škopkem piva.
A jsem přesvědčena, že pan Pohlreich o vaření toho ví mnohem víc, než vy, pokud nevaříte v nějaké vyhlášené restauraci.

Zdroj: Příběh Recept na buřtguláš

Škvarková pomazánka s česnekem

Ingredience: 1 kg škvarků, 6 stroužků česneku, 2 naložené okurky, 1 špetka pálivé papriky, 1 lžička hořčice, 1 špetka soli

Postup: Škvarky umeleme ve strojku na maso. Přidáme prolisovaný česnek, mletou papriku, sůl a hořčici podle chuti. Vše promícháme a dáme vychladit. Škvarkovou pomazánku s česnekem podáváme s čerstvým chlebem.

Zdroj: Škvarková pomazánka

Škvarková pomazánka z cibule

Ingredience: 0,5 středně velké cibule (může být i celá), 1 špetka soli, 2 stroužky česneku, 2 lžíce kvalitního vepřového sádla, 1 lžička kmínu, 250 g škvarků (čím více, tím lépe)

Postup: Škvarky smícháme se sádlem a rozetřeným nebo rozmixovaným česnekem, přidáme nadrobno nasekanou cibuli, kmín a sůl podle chuti. Máme-li trochu výpeku z vepřové pečeně, zamícháme ho do pomazánky. Pomazánka je rychlá, jednoduchá a opravdu výtečná.

Zdroj: Nejlepší škvarková pomazánka

Škvarková pomazánka s okurkou

Ingredience: 1 cibule, sůl, mletý pepř, mletý kmín, 200–300 g škvarků, 1 lžíce plnotučné hořčice, 3 nakládané okurky (dle velikosti)

Postup: Škvarky pomeleme na masovém mlýnku, přidáme najemno nakrájenou cibuli a okurky, podle chuti hořčici, sůl, pepř a kmín. Kdo má chuť, může přidat i natvrdo uvařené a nakrájené vejce. Vše dobře promícháme a necháme odstát v chladničce.

Zdroj: Nejlepší škvarková pomazánka

Škvarková pomazánka z Moravy

Ingredience: 250–300 g mletých škvarků, 3 natvrdo uvařená vejce, 2 lžíce hořčice, 2 nastrouhané sterilované okurky, 1 cibule nebo 1 svazek jarní cibulky, sůl, pepř, 1 stroužek česneku

Postup: Škvarky dáme do misky a nastrouháme k nim natvrdo uvařená vejce a okurky. Cibuli nebo jarní cibulku nakrájíme a přidáme ke škvarkům spolu s hořčicí. Podle chuti osolíme, opepříme a nakonec přidáme prolisovaný česnek. Umleté škvarky se všemi přidanými ingrediencemi dobře promícháme. Na ozdobení nakrájíme zelenou nať. Moravská škvarková pomazánka je nejlepší na čerstvém, nejlépe domácím chlebu.

Zdroj: Nejlepší škvarková pomazánka

Škvarková pomazánka s lečem

Ingredience: sůl, 1 lžíce plnotučné hořčice, 2 stroužky česneku, 4 syrová vejce, 2 feferonky, 2 sklenice zeleninového leča, 750 g škvarků, 4 lžičky vegety

Postup: Lečo scedíme a necháme okapat, škvarky, lečo, česnek a feferonky pomeleme na masovém mlýnku, přidáme vejce, vegetu, hořčici a dobře promícháme. (Pokud připravujeme pomazánku z plechovky, musíme vyjmout párky.) Hotovou hmotu plníme do sklenic a zavařujeme při teplotě 85 °C asi 20 minut.

Zdroj: Nejlepší škvarková pomazánka

Ingredience

  • 1 avokádo;
  • 1 zelená chilli paprička;
  • 50 g zakysané smetany;
  • 40 g majonézy;
  • hrst koriandru;
  • 1 stroužek česneku;
  • šťáva z 1/2 citronu;
  • sůl a čerstvě mletý pepř.

Zdroj: Avokádová pomazánka podle Pohlreicha

Škvarková pomazánka podle babičky

Ingredience: 250 g škvarků, 2 vejce uvařená natvrdo, 1 cibule, 2 lžíce plnotučné hořčice, špetka soli, 1 sterilovaná okurka, pepř, na ozdobu paprika, rajče, pórek

Postup: Škvarky umeleme na masovém mlýnku, přidáme nadrobno nakrájená vejce a jemně nakrájenou cibuli. Ochutíme hořčicí (výborná je dijonská hořčice), solí, pepřem a důkladně promícháme. Nakonec přidáme nadrobno nakrájenou okurku. Škvarkovou pomazánku s okurkou podáváme namazanou na čerstvém chlebu. Můžeme ozdobit paprikou, rajčetem nebo pórkem.

Zdroj: Škvarková pomazánka

Škvarková pomazánka bez vajec

Ingredience: 100 g škvarků, 1 malá bílá cibule, 10 malých nakládaných cibulek, 2 stroužky česneku, 1 snítka petrželky, 80 g měkkého tvarohu, 5 nakládaných beraních rohů, chleba Šumava

Postup: Škvarky rozmixujeme v mixéru, cibuli nakrájíme na jemno a vše společně orestujeme na pánvi do sklovata. Stáhneme a necháme vychladit na pokojovou teplotu. Nakládané cibulky a česnek nastrouháme a společně se sekanou kudrnkou a tvarohem přidáme ke škvarkům. Vše společně důkladně s tvarohem promícháme. Hotovou pomazánku mažeme na kousky chleba a zdobíme nakrájenými beraními rohy.

Zdroj: Škvarková pomazánka

Škvarková pomazánka podle Pohlreicha

Ingredience: 500 g prorostlého vepřového boku s kostí, 1 polévková lžíce rozmarýnu, 1 bobkový list, 1 stroužek česneku, ¼ lžičky hřebíčku, mletý černý pepř, sůl, sádlo dle potřeby

Postup: Zd. Pohlreich v malé misce smíchá rozmarýn, česnek a hřebíček se solí a pepřem. Maso vloží do velké nádoby s víkem, zasype směsí a rukama upěchuje. Dózu uzavře a nechá maso 24 hodin odležet v lednici. Následující den Zd. Pohlreich předehřeje troubu na 150 ° C. Přesune maso do hrnce, přidá bobkový list a zalije 250 ml vroucí vody. Hrnec pevně utěsní alobalem, přiklopí pokličkou a nechá v troubě při nízké teplotě dusit cca 3 hodiny nebo dokud není maso měkké a nezačne téměř odpadávat od kosti.

Dle Zd. Pohlreicha se maso nesmí během dušení vysušit, proto jej kontroluje a případně podlije vodou. Vytáhne hrnec z trouby, sesbírá tuk plovoucí na povrchu šťávy a odloží stranou. Nakonec vyklopí maso i se šťávou do sítka položeného na míse, zakryje a nechá vychladnout. Pokud ve šťávě zůstalo moc tuku, sebere ho lžící a přidá k odloženému tuku. Šťávu dá taky stranou. Jakmile je maso vychladlé, odřízne kůži a kosti a vyhodí je. Maso položí na prkénko.

Maso Zd. Pohlreich natrhá pomocí dvou vidliček, které obrátí zadní stranou k sobě, poté je napěchuje do sterilizované sklenice a přilije odloženou šťávu. Sklenici uzavře, označí a po vychladnutí skladuje v ledničce, kde vydrží asi jeden měsíc. Po otevření se ale musí spotřebovat do 2 dnů. Rillettes podle Pohlreicha je geniálně jednoduchá pomazánka, kterou si určitě zamilujete.

Zdroj: Nejlepší škvarková pomazánka

Škvarková pomazánka s vejci

Ingredience: 1 střední cibule, 2 stroužky česneku, 1 polévková lžíce plnotučné hořčice, 1 špetka černého mletého pepře, 3 polévkové lžíce škvařeného sádla, 1 špetka soli, 3 vejce, 300 g vepřových škvarků

Postup: Vejce uvaříme natvrdo a vychladlá je nakrájíme na malé kousky, škvarky umeleme, cibuli nasekáme najemno, česnek utřeme. Do umletých škvarků vmícháme sádlo, hořčici, nasekanou cibuli a utřený česnek. Nakonec do pomazánky zamícháme nakrájená vejce, ochutíme solí a drceným pepřem. Pomazánku podáváme studenou, namazanou na pečivo – chléb či rohlíky. Pomazánku můžeme zvýraznit tím, že do ní přimícháme nadrobno nakrájené okurky.

Zdroj: Škvarková pomazánka

Pomazánka z avokáda podle Pohlreicha

Ingredience: 1 avokádo, 1 lžíce olivového oleje, limetka, česnek, mletý pepř, sůl

Technologický postup: Avokádo očistěte a překrojte na poloviny. Pecku avokáda odeberte a obyčejnou lžící vydlabejte avokádovou dužinu. Tu dále v přichystané míse rozmačkejte. Limetku omyjte a překrojte na půl. Z jedné půlky limetky v ruce vymačkejte šťávu do mísy s rozmačkaným avokádem. Stačí jen pár kapek. Jeden stroužek česneku prolisujte a přidejte do směsi. Přidejte mletý pepř, sůl, lžíci olivového oleje. Avokádovou pomazánku rozmixujte mixérem dohladka. Takto připravenou pomazánku servírujeme s pečivem nebo toustem.

Zdroj: Avokádová pomazánka

Jak dělají škvarkovou pomazánku Kluci v akci

Ingredience na 10 porcí: 500 g škvarků, 2 jarní cibulky, 300 g kysaného zelí, 100 g sádla, petrželová nať, sůl, čerstvý chléb, ředkvičky, řeřicha

Postup: Kluci v akci škvarky nasekají najemno společně s cibulkou, kysaným zelím a petrželkou, smíchají se sádlem a solí. Pomazánku mažou na chleba, doplní ji ředkvičkami a ozdobí řeřichou. [1]

Zdroj: Nejlepší škvarková pomazánka

Postup

Avokádo podélně rozřízněte na dvě poloviny. Do pecky zasekněte nůž, vytáhněte ji a vyhoďte. Pomocí lžíce vydlábněte dužinu a dejte ji do misky. Postupně přidejte smetanu, majonézu, nahrubo posekaný koriandr, oloupaný a nadrobno nakrájený česnek a zakápněte citronovou šťávou.

Pomocí tyčového mixéru směs rozmixujte dohladka, dochuťte solí a pepřem a dejte vychladit.

Zdroj: Avokádová pomazánka podle Pohlreicha

Bavorská škvarková pomazánka

Ingredience: 300–500 g vepřového boku bez kůže (mohou být rovnou škvarky), 1 vajíčko uvařené natvrdo, 1 větší jablko, 2 bobkové listy, 1 kyselá okurka, 1 cibule, celý pepř, mletý pepř, sůl, 1 lžička kremžské hořčice, pažitka

Postup: Vepřový bok nakrájíme na kostky velké asi 2 cm, dáme do hrnce a necháme pomalu ohřívat. Když se tuk začíná škvařit, osolíme, dáme celý pepř, bobkové listy a jablko nakrájené na čtvrtky. Škvaříme tak dlouho, až se ze zbytků masa udělají zlatavé škvarečky.

Necháme lehce vychladnout a scedíme sádlo, odstraníme kuličky pepře a zbytky z jablka. Škvarky najemno nasekáme nebo rozmixujeme, je možné do nich přimíchat trochu odlitého sádla.

Cibuli, vajíčko a okurku také najemno nakrájíme a přidáme ke škvarkům, promícháme, dochutíme solí, pepřem a přidáme nadrobno pokrájenou pažitku. Můžeme mazat na jakékoliv pečivo, nejlepší je ovšem chleba.

Pokud připravujeme pomazánku rovnou ze škvarků, tak je v kastrůlku rozškvaříme, nastrouháme půlku okrájeného jablka, drcený pepř, necháme vychladnout a pokračujeme stejně, jak popisuje recept výše.

Zdroj: Nejlepší škvarková pomazánka

Autoři obsahu

 Mgr. Světluše Vinšová

 Mgr. Jiří Dvořák

 Nina Vinšová


nejlepší škvarková pomazánka
<< PŘEDCHOZÍ PŘÍSPĚVEK
škvarková pomazánka od poloraicha
NÁSLEDUJÍCÍ PŘÍSPĚVEK >>
příběhy k tématu

Recept na buřtguláš

Jaroslava

Správně ,i já dávám do buřtguláše smetanu dodá jemnou a výraznou chuť. Me vnučky buřtguláš milují.
Mám dost kuchařek od pana Pohlreicha a každé jídlo které v nich je dokáže vysvětlit i člověku který neumí uvařit ani čaj aby udělal výborné jídlo.
Na Pohlreicha co se týká kuchyně nedám dopustit a smekam před ním.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Originál recept na tatarský biftek podle Pohlreicha

Dagmar

Do masa přidávám trošinku vodky. A je to nejen ochrana,a le báječně to chutná. Jen se to nesmí přehnat.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Recept na buřtguláš

Vilém Černík

Teda zcela mne usadil recept dle Pohlreicha. Jak jsem byl blbej a nevzdělanej než mne poučil tenhle kuchtík. Tak on před vařením brambory umyje, hleďme, a dokonce cibuli oloupe. No, řekl by to někdo ? A jen tak mimochodem, smetana nemá v buřguláši co dělat, to ať si vaří Pohlreich v těch svejch rádoby honosných putykách.

Počet odpovědí: 2 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

novinky a zajímavosti

Chcete odebírat naše novinky?


Dokažte, že jste člověk a napište sem číslicemi číslo dvacetsedm.