Téma: 

šneci z listového těsta se špenátem


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

ŠNECI Z LISTOVÉHO TĚSTA

Šneci z listového těsta s nivou

Ingredience: 500 g listového těsta, 150 g šunky, 150 g nivy, kečup, pizza koření, vejce

Technologický postup: Listové těsto rozválíme, potřeme kečupem, posypeme pizza kořením. Poklademe šunkou a zatočíme. Krájíme na kolečka cca 5 mm široká a dáme na plech vyložený pečicím papírem. Kolečka trochu rozmáčkneme do stran, pomažeme rozšlehaným vejcem a posypeme nivou. Pečeme v troubě dozlatova.

Zdroj: Šneci z listového těsta
Zveřejněno: 12.5.2017


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: pálení žáhy

Manžel na pálení žáhy užíval celý život vždy lžičku sody ,zapil vodou a plení přestalo. Já jsem mu dávala na vyzkoušení novinky z lékarny, ale soda byla nejúčinnější. Žádné problémy mu soda po těch letech nezpůsobila, tak jí občas přidám do těsta místo PRDČ.

Zdroj: diskuze Pálení žáhy
Odesláno: 17.2.2015 uživatelem Jiřina
Počet odpovědí: 0

ŠNECI Z LISTOVÉHO TĚSTA

Šneci z listového těsta se špenátem

Ingredience: 500 g listového těsta, 1 vejce, kmín, sezam, sýr, sůl, mletý pepř, olej, 4 stroužky česneku, 1 špenátový protlak, 1 cibule, 100 g eidamu, 100 g šunky

Technologický postup: Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme nadrobno a česnek prolisujeme. Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme špenát a česnek, osolíme, opepříme, povaříme a směs necháme vychladnout. Listové těsto vyválíme na plát, potřeme špenátovou směsí, poklademe plátky šunky a sýra. Těsto opatrně srolujeme a nakrájíme na cca 1 cm silné plátky. Šneky potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme kmínem, sezamem nebo nastrouhaným sýrem. Špenátové šneky pečeme dozlatova asi 20 minut v troubě rozehřáté na 180 °C. Podáváme teplé nebo studené ke svačině či večeři.

Zdroj: Šneci z listového těsta
Zveřejněno: 12.5.2017


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: pečení v pekárně

Dobrý den,nevím co dělám špatně při pečení chleba v pekárně.Nejprve do nádoby naliju vodu,dám sypkou směs koupené v obchodě.Dám příprava těsta a po u míchání pečení.
Po upečení mám stvrdlou hroudu.Může mi někdo poradit?Děkuji Eva

Zdroj: diskuze Pečení v pekárně
Odesláno: 16.3.2016 uživatelem Eva
Počet odpovědí: 3 Zobrazit odpovědi

ŠNECI Z LISTOVÉHO TĚSTA

Šneci z listového těsta se skořicí

Ingredience: 500 g listového těsta, 1 vejce, krupicový cukr, mletá skořice, 1 vanilkový cukr

Technologický postup: Listové těsto rozválíme na vále na tenkou placku. Placku pak posypeme cukrem, skořicí a vanilkovým cukrem. Placku opatrně srolujeme do roličky a krájíme asi půl centimetru silné plátky, které pokládáme na plech vyložený pečicím papírem. Šneky můžeme ještě na povrchu posypat znovu skořicí a potřeme rozkvedlaným vejcem. Šneky pečeme dozlatova asi 20 minut v troubě rozehřáté na 180 °C. Šneky se skořicí podáváme jako sladkou chuťovku.

Zdroj: Šneci z listového těsta
Zveřejněno: 12.5.2017


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Dávkování

Dobrý den,
ráda bych se zeptala na dávkování lecitinu pro psy. Peču svým psům pamlsky z masa a zeleniny a chtěla bych vědět kolik mám dát sojového lecitinu na 1kg těsta?
Slyšela jsem, že lecitin funguje i jako přírodní konzervant?
Předem děkuji za odpovědˇ.

S pozdravem Kaprová Andrea

Zdroj: diskuze Dávkování
Odesláno: 30.5.2016 uživatelem Andrea Kaprová
Počet odpovědí: 0

ŠNECI Z LISTOVÉHO TĚSTA

Šneci z listového těsta se slaninou

Ingredience: 500 g listového těsta, 400 g anglické slaniny, 1 kelímek plnotučné hořčice, 400 g plátkového sýra, kmín, vejce

Technologický postup: Vyválíme tenký plát z listového těsta a potřeme velice lehce plnotučnou hořčicí. Na celou plochu poklademe plátky anglické slaniny a tvrdého sýra. Poté pevně zarolujeme, pomůže nám podložka – fólie, pečicí papír či čistá utěrka posypaná hladkou moukou. Vznikne dlouhá úzká roláda. Tu nakrájíme na kolečka (široká 0,5–1 cm), která položíme na plech vyložený pečicím papírem. Každý kousek potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme kmínem. Šneky pečeme dozlatova asi 20 minut v troubě rozehřáté na 180 °C. Po upečení necháme šneky trochu vychladnout a poté podáváme.

Zdroj: Šneci z listového těsta
Zveřejněno: 12.5.2017


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Re: Pizza

Nemít na druhý den tvrdou pizzu - jednoduchý návod na to je mít kvalitní mouku a z ní dělat těsto. Rozhodně nedělejte těsto jen z Hladké mouky, potřebujete 00 - pekařskou hladkou, nejlépe Italskou. Já podle tohoto testa dělám co je na stránce dělám už dlouho a jsem velice spokojená. A manžel si rochní

Zdroj: diskuze Pizza
Odesláno: 16.2.2017 uživatelem Lenka
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

ŠÁTEČKY Z LISTOVÉHO TĚSTA

Šátečky z listového těsta s povidly

Ingredience: 500 g listového těsta, 300 g švestkových povidel, 1 vejce, 2 skořicové cukry

Technologický postup: Pláty těsta nakrájíme na čtverce o hraně 6–7 cm. Doprostřed každého dáme lžičku povidel, přehneme do trojúhelníku a konce stiskněme k sobě. Přendáme na plech, potřeme vejcem, posypeme cukrem a při 180 °C pečeme 10 minut.

Zdroj: Šátečky z listového těsta
Zveřejněno: 25.4.2017


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Re: jedlá soda a lexaurin

Hydrogenuhličitan sodný neboli jedlá soda, by neměla společně s Lexaurinem dělat problémy. Ale i přesto je třeba sledovat zažívací pocity při tomto užívání. Překyselený žaludek nebo pálení žáhy může být způsobeno stresem, který může být důsledkem deprese nebo úzkosti či strachu, které dobře znáte. Zkuste společně s užíváním sody také zmírnit tyto faktory, které negativně ovlivňují překyselení žaladku. Pro zmírnění pálení žáhy a žaludku taktéž omezte konzumaci kynutého těsta, knedlíků a moukou zadělávaných omáček.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jedlá soda a lexaurin
Odesláno: 24.6.2012 uživatelem Cempírek
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

ŠNECI Z LISTOVÉHO TĚSTA

Šneci z listového těsta se zelím

Ingredience: 500 g listového těsta, 1 vejce, 600 g kysaného zelí, 250 g uzeného masa, grilovací koření

Technologický postup: Na pomoučněném stole vyválíme těsto na plát, který potřeme vejcem a posypeme pokrájeným uzeným a okapaným zelím. Ochutíme kořenicí směsí a pevně zavineme. Při zavinování opět těsto potíráme, protože nám vejce pečením podrží lépe směs ve šnecích. Závin potřeme zbylým vejcem (můžeme ještě i posypat kořením), pokrájíme na cca 2 cm široké dílky (šneky), které přeneseme na plech s pečicím papírem a dáme do předehřáté trouby na 190 °C upéct dozlatova. Nejlepší jsou ještě vlažné, ale jíst je můžeme samozřejmě i vychladlé.

Zdroj: Šneci z listového těsta
Zveřejněno: 12.5.2017


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Re: domácí recept na naložené plody schizandry v medu

Domácí pastilky ze schisandry
Ingredience:
- 29 gramů prášku ze schisandry
- 1 lžíce medu
- okvětní lístky z růže nebo jiný rostlinný prášek na stužení pastilky - volitelně
Postup:
V případě že med je příliš tuhý, jemně ho nahřejeme ve vodní lázni, aby se roztekl. Do malé misky dáme prášek ze schisandry a zvolna přidáváme med dokud se nevytvoří těstovitá konzistence. Z těsta vytvarujte kuličky velikosti hrášku a obalíme je v prášku z okvětních lístků, aby se kuličky neslepovaly. Kuličky se uloží do těsného obalu na tmavé místo nebo v chladničce.
Doporučené použití: 3 až 6 g denně.

Zdroj: diskuze Domácí recept na naložené plody schizandry v medu
Odesláno: 6.8.2016 uživatelem Kamča
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

ŠÁTEČKY Z LISTOVÉHO TĚSTA

Šátečky z listového těsta slané

Ingredience: 500 g listového těsta, 150 g eidamu, 200 g šunkového salámu, pizza koření, zakysaná smetana

Technologický postup: Listové těsto rozválíme a nakrájíme na větší čtverečky, které pomažeme smetanou, poklademe šunkovým salámem, sýrem a posypeme pizza kořením. Čtverečky přeložíme a okraje těsta dobře přimáčkneme k sobě. Slané listové šátečky upečeme v rozehřáté troubě dozlatova. Upečené slané listové šátečky podáváme jako pikantní chuťovku.

Zdroj: Šátečky z listového těsta
Zveřejněno: 25.4.2017


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: hubnutí podle mančingové

28 denní očistný program podle Antonie Mačingové je účinná očistná kůra na 28 dní.



Mačingová dieta a detoxikační mančingová dieta - jídelníček na 28 dní:

1. DEN Snídaně: Mrkev, jablko, ořechy, hrozinky, med
Oběd: Brokolice s česnekem, strouhaný nízkotučný sýr
Večeře: Salát s červené řepy , strouhaný sýr
2. DEN Snídaně: Mrkev, jablko, ořechy, hrozinky, med
Oběd: Fazolové lusky s česnekem, strouhaný sýr
Večeře: Salát z červené řepy, vařené vajíčko
3. DEN Snídaně: Mrkev, jablko, ořechy, hrozinky, med
Oběd: Salát z červené řepy , strouhaný sýr
Večeře: Mrkvový perkelt, strouhaný sýr
4. DEN Snídaně: Mrkev, jablko, ořechy, hrozinky , med
Oběd: Mrkvová perkelt, strouhaný sýr
Večeře: Prokládána cuketa
5. DEN Snídaně: Mrkev, jablko, ořechy, hrozinky, med
Oběd: Prokládaná cuketa
Večeře? Fazolové lusky česnekem, strouhaný sýr
6. DEN Snídaně: Mrkev, jablko, ořechy, hrozinky, med
Oběd: Fazolové lusky se zázvorem
Večeře: Brokolice s česnekem, vařené vajíčko
7. DEN Snídaně: Mrkev, jablko, ořechy, hrozinky, med
Oběd? Salát z červení řepy, vařené vajíčko
Večeře: Mrkvová perkelt, strouhaná sýr
8. DEN Snídaně:BIO bílý jogurt, vlašské ořechy, med, skořice
Oběd: Široké bezvaječné těstoviny s kedlubnou
Večeře: Boršč
9. DEN Snídaně: Kiwi, banán, ořechy, med mletá skořice
Oběd: Brokolice na česneku se zázvorem, nízkotučný sýr
Večeře: rychlá hrachová polévka
10. DEN Snídaně: Mrkev, jablko, ořechy, med, hrozinky
Oběd: Mrkvový perkelt, nízkotučný sýr
Večeře: Salát z červené řepy, vajíčko
11. DEN Snídaně: BIO bílý jogurt, vlašské ořechy, med, skořice
Oběd: Fazolové lusky, vajíčko
Večeře: Červená řepa s ořechy a sušenými švestkami
12. DEN Snídaně: Kiwi, banán, ořechy, med, mletá skořice
Oběd: Bezvaječní těstoviny se špenátem
Večeře: Rychlá hrachová polévka
13. DEN Snídaně:Mrkev, jablko, ořechy, med, hrozinky
Oběd: Mrkvový perkelt, sýr
Večeře: Boršč
14. DEN Snídaně: Vyberte si snídani, která Vám v tomto týdnu nejvíc chutnala
Oběd: Kuře s celerem
Večeře: Brokolice na česneku, se zázvorem a strouhaný nízkotučný sýr
15. DEN Snídaně: Šťáva z červeného grepu-2dcl a 2 sojové nebo grahamové rohlíky, med a ořechy
Oběd: Kuře s celerem
Večeře: červená řepa s ořechy a sušenými švestkami
16. DEN Snídaně? Mrkev, jablko, ořechy, hrozinky, med
Oběd: Zeleninová polévka, fazolové lusky, salát s červené řepy
Večeře: Mozzarella, rajče nebo okurky
17. DEN Snídaně: vařené jáhly, ořechy, sušené švestky, med
Oběd: Zeleninová polévka, prokládaná cuketa
Večeře: Zeleninová polévka
18. DEN Snídaně: Bílý nízkotučný jogurt, ořechy, med
Oběd: Vařená červená řepa, tuňák, cibule
Večeře: Salát z červené řepy, smažená krutí prsa obalena v mletých vlašských ořechách
19. DEN Snídaně: Pohankové vločky zalité sojovým mlékem strouhané jablko , ořechy, med
Oběd: Celerové hranolky, filety s mořské tresky na másle
Večeře: Mrkvový perkelt, strouhaný sýr, brokolice s česnekem
20. DEN Snídaně:Mrkev, jablko, ořechy, hrozinky, med
Oběd: Celerové hranolky, Dušená kuřecí stehna
Večeře: Brokolice s česnekem, tuňák v konzervě.
21. DEN Snídaně:Vařené jáhly, ořechy, sušené švestky, med
Oběd: Celerové hranolky, dušená horní krůtí stehna, červená řepa, okurka
Večeře: Celerové hranolky, dušená horní krůtí stehna, červená řepa, okurka
22. DEN Snídaně: pohankové vločky zalité sojovým mlékem, strouhané jablko, ořechy, med
Oběd: Široké bezvaječné těstoviny s kedlubnem
Večeře: Kuře s celerem
23. DEN: Snídaně:Mrkev, jablko, ořechy, hrozinky, med
Oběd: Mrkvový perkelt, strouhaný sýr, brokolice s česnekem
Večeře: Salát z červené řepy, smažená krutí prsa obalena v mletých vlašských ořechách
24. DEN Snídaně: Vařené jáhly, ořechy, sušené švestky, med
Oběd: Salát z červené řepy, mořská treska na másle
Večeře: Zeleninová polévka, prokládaná cuketa
25. DEN Snídaně:Mrkev, jablko, ořechy, med, hrozinky
Oběd: Bezvaječné těstoviny se špenátem
Večeře: Salát z červené řepy, tuňák
27. DEN Snídaně: Šťáva z červeného grepu 2dcl., 2 grahamové nebo sojové rohlíky, med, vlašské ořechy
Oběd: Boršč
Večeře:Celerové hranolky, filety z mořské tresky na másle
28. DEN Snídaně: Vařené jáhly, ořechy, sušené švestky, med
Oběd: Kuře s celerem
Večeře: Vařená strouhaná řepa, cibule, tuňák

Recepty pro 28 denní detoxikační kůru
Mrkvový salát: Mrkev jablka ořechy v poměru 1:1:1.
Brokolice s česnekem: Brokolici povaříme ve vodě do křupava. Na olivovém oleji osmažíme česnek a přidáme brokolici. Podáváme se sýrem nebo s vajíčkem.
Salát z červené řepy: Tři větší řepy, 3dcl sklenici směsi mrkev/hrášek, 4 středně velké kyselé okurky, olivový olej, sůl, pepř a podáváme buď s vajíčkem, nebo se sýrem.
Fazolové lusky s česnekem: Můžou být kupované mražené. Nasypou se do osolené vařící vody. Vaří se asi 10 min. Potom se scedí a postupuje se stejně jako u brokolice s vajíčkem nebo sýrem
Mrkvový perkelt: Mrkev, cibule, mlety pepř, mlety rozmarýn, drcený kmín, nebo mletý koriandr, sojovou omáčku. Postup: Očištěnou mrkev, na kolečka nakrájenou, přidám cibuli, kterou jsme osmahli na olivovém oleji. Potom přidáme mletý pepř, koření a 2 lžíce sojové omáčky. Pak podliji 2dcl vody a asi 15 minut se vaří.
Prokládaná cuketa: 2 středně velké cukety, olivová olej koření, tvrdý sýr, česnek, sojovou omáčku. Cukety nakrájíme na plátky. Do olivového oleje přidáme sůl, mletý pepř, sušenou bazalku a lžíci sojové omáčky. Přidáme česnek nakrájený na tenké plátky. Takhle ochucený olej vylijeme na plech, pokladame cukety a necháme zapéct při 200*C asi 15 min.
Kuře s celerem: Kousky kuřete marinujeme v oleji se lžičkou kurkumy nebo kari. Maso před použitím pomeleme a přimeleme i čtvrtku celeru. Přidáme žloutek, sul, pepř, mlety kmín. Vypracujeme směs a smažíme v oleji, v němž jsme maso marinovali.
Těstoviny s kedlubnou: Uvaříme si bezvaječné těstoviny. Na oleji osmahneme cibuli a přidáme nastrouhanou kedlubnu, osolíme, opepříme a podlijeme troškou vody. Potom přidáme těstoviny.
BORŠČ: kompotová miska bude jako odměrka! Zeleninu nakrájenou na kostičky: 1 misku mrkve 1 misku celeru 1 misku petržele, 1misku kedluben, 1misku zelené papriky a 3 misky nakrájené uvařené červené řepy, sůl, pepř, nové kořené, mletá paprika, 3 bobkové listy, rajský protlak, dva stroučky česneku, jedna cibule. Postup: Na oleji osmahneme všechnu kořenovou zeleninu, po chvíli přidáme koření a nakrájenou papriku, přilijeme 0,5 l vody a vaříme do změknutí. Potom přidáme řepu. Potom si zvlášť osmahneme cibuli, přidáme česnek a protlak, které převaříme a slijeme do polívky.
Hrachová polévka: Sáček mraženého hrášku 400g, půlku citrónu, bazalkové pesto, sůl, pepř, lžíci másla. Do litru vroucí vody nasypeme hrášek, přidáme bazalkové pesto, mletý pepř a vaříme 20 minut. Na závěr přidáme máslo. Po vychladnutí ponorným mixérem rozmixujeme do krémové konzistence.
Červená řepa se švestkami a ořechy: 300g uvařené červené řepy,100g sušených švestek, před použitím je namočte do vody, 100g vlašských ořechu, dva stroužky česneku, špetku soli, pepř, 3 lžíce oleje.
Bezvaječné těstoviny se špenátem: Postup je stejný jako u těstovin s kedlubnou
Zeleninová polévka: Na jemno nastrouhejte jednu mrkev, petržel, čtvrtku kedlubny a čtvrtku celeru. Na olivovém oleji osmažte cibulku a pak přidávejte zeleninu. Osolte, opepřete, okmínujte, zalijte vodou a povařte. Přidejte na kostičky nakrájenou cuketu a nechte přejít varem.

Když je moc velký hlad, tak si můžete dopoledne dát sušené švestky a odpoledne bílý jogurt s medem a skořicí.

Zdroj: diskuze Hubnutí podle mančingové
Odesláno: 14.12.2011 uživatelem Milena
Počet odpovědí: 0

ŠNECI Z LISTOVÉHO TĚSTA

Šneci s nivou a ořechy

Ingredience: 500 g listového těsta, 150 g nivy, 100 g anglické slaniny, 50 g vlašských ořechů, jarní cibulka, hořčice, červená kapie, sezamové semínko, vejce

Technologický postup: Nivu nastrouháme a ořechy nasekáme na menší kousky. Cibulku a kapii nakrájíme nadrobno. Těsto rozdělíme na dvě části a každou vyválíme na tenkou placku. Potřeme lehce hořčicí a poklademe plátky slaniny. Nivu smícháme s ořechy. Když bude směs moc hustá, zředíme ji lžící mléka nebo smetany. Natřeme na slaninu a posypeme cibulkou a kapií. Smotáme do rolády a krájíme na centimetrová kolečka. Položíme na plech řeznou stranou, potřeme vejcem a sypeme sezamem. Pečeme v předem vyhřáté troubě dorůžova.

Zdroj: Šneci z listového těsta
Zveřejněno: 12.5.2017

ŠNECI Z LISTOVÉHO TĚSTA

Šneci z listového těsta se špenátem a nivou

Ingredience: 100 g nivy, 60 g lučiny, 2 větší hrsti listového špenátu, 250 g listového těsta, 1 vejce

Technologický postup: Listové těsto rozvineme, abychom byli připraveni s ním pracovat dál. Kdo koupil listové těsto vcelku, rozválí jej na placku o síle 0,5 cm. Na těsto rovnoměrně rozetřeme lučinu. Nivu nastrouháme na hrubém struhadle. A už mezitím dáme předehřát troubu na 200 °C. Na lučinu poklademe listy špenátu a vše zasypeme nivou. Začínáme rolovat. Spodní okraj svineme asi jen do 5 cm. Nyní boční okraje. Ty také svineme přibližně do 5 cm a tím zabráníme, aby nám při pečení nevytékal sýr. Teď už jen zarolujeme do konce, aby nám vznikl váleček. Připravené naplněné těsto nakrájíme na silnější proužky, cca 1–2 cm silné. Připravíme si plech na pečení a vyložíme ho pečicím papírem, na který poklademe rozkrájené šneky. Vajíčko rozklepneme a vidličkou ho rozšleháme. Všechny šneky důkladně potřeme vajíčkem a dáme péct do vyhřáté trouby a pečeme dozlatova. Každá trouba peče jinak, ale v elektrické je to cca 15–20 minut. Raději je však hlídejte, aby se nespálily. Po upečení necháme šneky trochu vychladnout.

Zdroj: Šneci z listového těsta
Zveřejněno: 12.5.2017

ŠÁTEČKY Z LISTOVÉHO TĚSTA

Šátečky z listového těsta s marmeládou

Ingredience: 500 g listového těsta, hustější marmeláda, moučkový cukr

Technologický postup: Listové těsto vyválíme a formičkou na taštičky z něj vykrajujeme kolečka. Do každého kolečka dáme lžičku marmelády, kolečko i s marmeládou uzavřeme ve formičce a položíme na plech. Pečeme dorůžova, posypeme podle chuti moučkovým cukrem. Pokud nemáme formičku, můžeme tvarovat čtverce, do jejichž středu dáme marmeládu, popřípadě můžeme vykrajovat vykrajovátkem, skleničkou a podobně a zmáčkneme do středu.

Zdroj: Šátečky z listového těsta
Zveřejněno: 25.4.2017

MOUČNÍKY Z LISTOVÉHO TĚSTA

Moučník z listového těsta s nutellou

Ingredience: 500 g listového těsta, 200 g nutelly, 1 vejce

Technologický postup: Listové těsto vyválíme na plát ve tvaru obdélníku o rozměrech přibližně 50 x 30 cm, silný asi půl centimetru. Pak ho podélně rozpůlíme, oba pásy těsta rozdělíme na 8 trojúhelníčků. Na každý kousek naneseme trochu nutelly. Trojúhelníčky pečlivě, aby náplň nevytékala, svineme do rohlíčků a přeneseme na plech s pečicím papírem. Rohlíčky potřeme rozkvedlaným vajíčkem a dáme péct do předehřáté trouby na 200 °C asi na 20 minut.

Zdroj: Moučníky z listového těsta
Zveřejněno: 12.5.2017

ŠÁTEČKY Z LISTOVÉHO TĚSTA

Šátečky z listového těsta s Nutellou

Ingredience: 500 g listového těsta, 200 g Nutelly, 1 vejce

Technologický postup: Listové těsto vyválíme na plát ve tvaru obdélníku o rozměrech přibližně 50 x 30 cm, silný asi půl centimetru. Pak ho podélně rozpůlíme, oba pásy těsta rozdělíme na 8 trojúhelníčků. Na každý kousek naneseme trochu Nutelly. Trojúhelníčky pečlivě, aby náplň nevytékala, svineme do rohlíčků a přeneseme na plech s pečicím papírem. Rohlíčky potřeme rozkvedlaným vajíčkem a dáme péct do předehřáté trouby na 200 °C asi na 20 minut.

Zdroj: Šátečky z listového těsta
Zveřejněno: 25.4.2017

MOUČNÍKY Z LISTOVÉHO TĚSTA

Moučník s pudinkem a jablky

Ingredience: 500 g listového těsta, 1 balení piškotů, 1,5 kg strouhaných jablek, skořice, cukr krystal, 2 vanilkové cukry, 1 l mléka, 3 vanilkové pudinky

Ingredience: Na suchý plech položíme polovinu rozváleného listového těsta. Na ni vyskládáme piškoty, na piškoty strouhaná jablka. Ta posypeme skořicí a vanilkovým cukrem. Jsou-li jablka kyselejší, přidáme ještě trochu cukru krystal. Na jablka nalijeme horký pudink (z 1 litru mléka, 3 balení vanilkového pudinku a 6 lžic cukru). Na pudink položíme druhou polovinu listového těsta, přimáčkneme okraje a pečeme na 160 °C do zlatova. Po upečení necháme moučník vychladnout, nakrájíme na kostky a podáváme.

Zdroj: Moučníky z listového těsta
Zveřejněno: 12.5.2017

ŠNECI Z LISTOVÉHO TĚSTA

Pizza šneky s nivou

Ingredience: 500 g listového těsta, 240 g slaniny na plátky, 2 svazky jarní cibulky, 1 sklenička nakládaných rajčat, 250 g nivy, 2 vejce, sezamové semínko

Technologický postup: Listová těsto rozpůlíme a rozválíme na lehce pomoučené pracovní ploše, vyskládáme na ně plátky slaniny a posypeme je nasekanou jarní cibulkou. Na jeden plát vyskládáme i nasekaná nakládaná rajčata a nakonec oba pláty posypeme nivou. Každý obdélník rozkrojíme rádýlkem na pizzu na čtyři obdélníky a všechny po delší straně zarolujeme, mírně stlačíme k sobě a pak nožem nakrájíme na 1 cm široká kolečka. Vyskládáme je na plech (řeznou stranou dolů), potřeme vajíčkem a posypeme sezamovým semínkem. Pečeme 15–20 minut v troubě vyhřáté na 180 °C.

Zdroj: Šneci z listového těsta
Zveřejněno: 12.5.2017

ŠNECI Z LISTOVÉHO TĚSTA

Šneci z listového těsta na sladko

Ingredience: 500 g listového těsta, 1 vejce

Ingredience na makovou náplň: 1 hrnek mletého máku, ¾ l mléka, cukr, špetka skořice, 3 lžíce povidla, trochu rumu

Ingredience na tvarohovou náplň: 250 g tvarohu, cukr, vanilkový cukr, 2 lžíce vanilkového pudinkového prášku, žloutek

Ingredience na jablečnou náplň: 200 g nastrouhaných jablek, vanilkový cukr, cukr krupice

Technologický postup: Na makovou náplň vše svaříme v hrnci do krémova a necháme vychladnout. Na tvarohovou náplň všechny suroviny vyšleháme dohladka. Troubu si předehřejeme na 200 °C. Listové těsto rozdělíme na poloviny. Jednu polovinu rozválíme na pomoučněném vále na plát. Ten potřeme makovou náplní a pevněji srolujeme. Pak krájíme na asi 0,5–1 cm silné plátky, které klademe na plech s pečicím papírem a potřeme je rozšlehaným vajíčkem. Druhou polovinu taktéž vyválíme a jednu půlku potřeme tvarohovou náplní a druhou poklademe nastrouhanými jablky a posypeme oběma cukry. Pak svineme část s tvarohovou náplní, proti ní svineme část s jablečnou náplní – vzniknou nám 2 roládky proti sobě, které také krájíme na asi 0,5–1 cm silné plátky a klademe je na připravený plech, kde je potřeme vajíčkem. Šneky pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 10–15 minut.

Zdroj: Šneci z listového těsta
Zveřejněno: 12.5.2017

RECEPTY Z LISTOVÉHO TĚSTA S PUDINKEM

Žloutkové řezy z listového těsta

Ingredience: 500 g listového těsta, 2 žloutky, 1 vanilkový pudink, 1 vanilkový cukr, 100 g cukru krupice, 250 g másla, moučkový cukr

Technologický postup: Listové těsto rozpůlíme na dvě části, z každé vyválíme placku o velikosti plechu a dáme péct podle návodu. Pak je necháme vychladnout. Připravíme si krém. V mléce uvaříme pudink se žloutky. Směs necháme vychladnout. Máslo ušleháme s cukrem a pomalu do něj vmícháme pudink. Ten ale musí být opravdu studený, jinak se krém srazí. Podle chuti můžeme přidat rum. Jednu placku upečeného listového těsta potřeme krémem a druhou na ni přiklopíme, necháme uležet 12–24 hodin v lednici. Před podáním moučník posypeme moučkovým cukrem.

Zdroj: Recepty z listového těsta s pudinkem
Zveřejněno: 24.4.2017

ŠÁTEČKY Z LISTOVÉHO TĚSTA

Šátečky z listového těsta s nivou

Ingredience: 500 g listového těsta, 200 g nivy, 2 lžíce smetany ke šlehání, 2 špetky tymiánu, 2 šalotky, 1 vejce

Technologický postup: Listové těsto rozválíme na tenký plát a rozkrájíme na pravidelné čtverce. Nivu nastrouháme na jemném struhadle a promícháme ji s hustou smetanou a nejlépe čerstvým tymiánem. Přidáme i na velmi jemno nakrájenou šalotku. Na každý čtverec listového těsta dáme 1–2 lžičky nivové náplně a pečlivě spojíme rožky k sobě, aby nám náplň během pečení nevytekla. Listové taštičky s nivou přesuneme na plech vyložený pečicím papírem a potřeme rozšlehaným vajíčkem. Dáme péct do hodně vyhřáté trouby asi na 15 minut (podle velikosti taštiček). Listové taštičky s nivou podáváme teplé či studené jako chuťovku. Skvělé jsou k pivu i vínu.

Zdroj: Šátečky z listového těsta
Zveřejněno: 25.4.2017

ŠÁTEČKY Z LISTOVÉHO TĚSTA

Šátečky z listového těsta s čokoládou

Ingredience: 500 g listového těsta, 3 tabulky čokolády na vaření, 1 lžíce mouky, 1 vejce

Technologický postup: Listové těsto rozválíme na tenkou placku. Po vyválení těsto rozkrájíme na pravidelné čtverečky. Čokoládu rozlámeme na jednotlivé dílky. Nyní na jeden roh šátečku položíme čokoládu, kterou protilehlým rohem přikryjeme. Po stranách pořádně utěsníme, aby nám čokoláda nevytekla. Plech vyložíme pečicím papírem a poklademe jej šátečky. Vezmeme vajíčko, které rozkvedláme, a šátečky jím lehce potřeme. Teď už dáme jen péct do rozehřáté trouby na 180 °C. Pečeme tak dlouho, dokud není vrchní strana šátečku zlatavá.

Zdroj: Šátečky z listového těsta
Zveřejněno: 25.4.2017

ŠÁTEČKY Z LISTOVÉHO TĚSTA

Šátečky z listového těsta s jablky

Ingredience: 6 jablek, 1 vanilkový cukr, 1 skořicový cukr, 2 vejce, 500 g listového těsta, 2 hrnky cukru krupice

Technologický postup: Jablka oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Vložíme do hrnce, malinko podlijeme vodou a dusíme do poloměkka. Do druhého hrnce dáme 2 hrnky cukru a mícháme, dokud nezkaramelizuje. Do karamelu zamícháme podušená jablka a ještě chvíli podusíme (karamel ztvrdne, ale hned se rozvaří) – směs necháme vychladnout. Listové těsto rozválíme na plát a vykrajujeme čtverečky cca 15 x 15 cm nebo tvary dle libosti, naplníme směsí jablek, pomašlujeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme v předehřáté troubě dozlatova. Ihned po upečení obalujeme ve směsi skořicového a vanilkového cukru.

Zdroj: Šátečky z listového těsta
Zveřejněno: 25.4.2017

ŠÁTEČKY Z LISTOVÉHO TĚSTA

Šátečky z listového těsta s pudinkem

Ingredience: 350 ml mléka, 2 lžíce cukru krupice, 1 vanilkový pudinkový prášek, 250 g marmelády, 500 g listového těsta, 1 vejce, cukr moučka

Technologický postup: Nejprve dáme vařit pudink, který připravíme z pudinkového prášku, mléka a cukru, po uvaření jej necháme asi hodinu chladnout. Troubu rozehřejeme na 220 °C. Poté vyválíme listové těsto a nakrájíme na čtverečky. Na každý dáme kávovou lžičku pudinku a kávovou lžičku marmelády. Spojíme rohy a zabalíme do šátečku, položíme ne plech a potřeme rozšlehaným vejcem. Listové šátečky s pudinkem dáme péct do vyhřáté trouby a pečeme asi 15–20 minut. Hotové šátečky s pudinkem a marmeládou necháme vychladnout a před podáváním je podle chuti sypeme moučkovým cukrem.

Zdroj: Šátečky z listového těsta
Zveřejněno: 25.4.2017

RECEPTY Z LISTOVÉHO TĚSTA S PUDINKEM

Pudinkové šátečky z listového těsta

Ingredience: 350 ml mléka, 2 lžíce cukru krupice, 1 vanilkový pudinkový prášek, 250 g marmelády, 500 g listového těsta, 1 vejce, cukr moučka

Technologický postup: Nejprve připravíme pudink, který uvaříme z pudinkového prášku, mléka a cukru, po uvaření necháme asi hodinu chladnout. Troubu rozehřejeme na 220 °C. Dále vyválíme listové těsto a nakrájíme ho na čtverečky. Na každý dáme kávovou lžičku pudinku a kávovou lžičku marmelády. Spojíme rohy a zabalíme do šátečku, dáme ne plech a potřeme rozšlehaným vejcem. Listové šátečky s pudinkem dáme péct do vyhřáté trouby a pečeme asi 15–20 minut. Hotové šátečky s pudinkem a marmeládou necháme vychladnout a před podáváním je podle chuti sypeme moučkovým cukrem.

Zdroj: Recepty z listového těsta s pudinkem
Zveřejněno: 24.4.2017