Informace od profesionálů

MENU

  

CHOROBY

  

PĚSTOVÁNÍ

  

ŠKŮDCI

  

RECEPTY

  
Téma

SOLFATAN A JEHO POUŽITÍ

OBSAH

Burákové máslo a dieta

Burákové máslo se hodí i na smažení nebo pečení. Můžete ho kombinovat třeba s džemem, namazat ho na topinky, dá se přidat do sladké, ale i do slané kaše. Jeho využití v kuchyni je velmi všestranné.

Přestože nízkotučná dieta není tím správným přístupem k hubnutí, vyplatí se při hubnutí arašídové máslo částečně omezit a snížit tak kalorický příjem. Na druhou stranu burákové máslo déle udržuje pocit sytosti, a tak by jeho úplné vyřazení z jídelníčku mohlo hubnutí výrazně ztížit.

Burákové máslo by se mělo konzumovat hlavně ke snídani, dodá tělu spoustu energie. Konzumace k večeru je již nevhodná, protože se tuky nestačí v organismu spálit a ukládají se.

Výzkumy ukázaly, že arašídové máslo snižuje riziko výskytu žlučníkových kamenů u žen. Podle některých studií se o 20 % zlepšilo zdraví a funkce žlučníku u těch, kdo arašídové máslo pravidelně konzumují, na rozdíl od těch, kteří je jedí jen zřídka.

Zdroj: Použití arašídového másla

Diskuze

V diskuzi POSTŘIK ŠVESTEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel AnnaHonetschlagerova.

Švestka má listy děravé jako síto.Co to způsobuje? Plody jsou napíchnuté s kapičkou.Mám ji ještě stříkat

Děkuji předem za odpovědˇ.Honetschlagerova

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel JAROSLAV.

Dobrý den u mospilanu 20SP SE NEUVÁDÍ MNOŽSTVÍ POUŽITÍ NA POSTŘIK ŠVESTKY,ani tam není uvedena v seznamu použití co stím?

Zdroj: diskuze Postřik švestek

Prodej a cena

Borax je možné zakoupit v internetových obchodech nebo kamenných prodejnách, jako jsou lékárny, drogérie, zahradnictví či hypermarkety. Jeho cena se pohybuje kolem 40 korun za 500 g.

Zdroj: Borax - použití v domácnosti


Autoři obsahu

Nina Vinšová

Mgr. Michal Vinš


ČeskéNápady

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP