Video
Na Zdeňka Pohlreicha i na jeho celý recept se můžete podívat na tomto videu: krůtí stehna na kari s mandlemi video.
Na Zdeňka Pohlreicha i na jeho celý recept se můžete podívat na tomto videu: krůtí stehna na kari s mandlemi video.
V příběhu ORIGINÁL RECEPT NA TATARSKÝ BIFTEK PODLE POHLREICHA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dagmar.
Do masa přidávám trošinku vodky. A je to nejen ochrana,a le báječně to chutná. Jen se to nesmí přehnat.
Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.
Zdroj: Příběh Originál recept na tatarský biftek podle Pohlreicha
Zdeněk Pohlreich určitě květákové placičky nebo obdobné jídlo zná a připravuje, jen je dosud nepublikoval ve svých pořadech. To ovšem nic nemění na tom, že tento pokrm není dobrý, nebo že si nezaslouží naši pozornost. Květákové placičky, které poslouží jako výborná chuťovka nebo rychlá večeře, si přinejmenším zaslouží zmínku o způsobu přípravy.
V příběhu RECEPT NA BUŘTGULÁŠ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vilém Černík.
Teda zcela mne usadil recept dle Pohlreicha. Jak jsem byl blbej a nevzdělanej než mne poučil tenhle kuchtík. Tak on před vařením brambory umyje, hleďme, a dokonce cibuli oloupe. No, řekl by to někdo ? A jen tak mimochodem, smetana nemá v buřguláši co dělat, to ať si vaří Pohlreich v těch svejch rádoby honosných putykách.
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Naděžda.
Pane Černíku, do buřtguláše přidávám na konec šlehačku, aby se zjemnil. Je i pro děti a ne jen pro chlapy, co ho zapijí škopkem piva.
A jsem přesvědčena, že pan Pohlreich o vaření toho ví mnohem víc, než vy, pokud nevaříte v nějaké vyhlášené restauraci.
Zdroj: Příběh Recept na buřtguláš
Zde se můžete podívat, jakým způsobem připravuje rizoto Zdeněk Pohlreich.
Zdroj: Recepty na rizoto
V naší poradně s názvem MEDROL A DIETA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vladimíra Tancíková.
Prosím o odpověď, zda-li je nutné při užívání Medrolu 4 mg upravovat stravu, je pravda, že se nemá jíst maso (kromě ryb) a sýry? Medrol beru od června 2018, prozatím jsem to ani v příbalovém letáku nenašla.
Děkuji za odpověď.
Tancíková
Brumovice u Opavy
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.
Ne, to není pravda. Maso, pokud nebude příliž slané a tučné, tak ho jíst můžete. Stejná pravidla platí i pro sýry.
U Medrolu je potřeba dodržovat neslanou dietu s nízkým obsahem sodíku a naopak s vysokým obsahem draslíku a s vysokým obsahem bílkovin.
Medrol v těle zadržuje sodík. Proto je důležité sledovat příjem soli, pokud ho užíváte. Pokyny pro stravu při Medrolu z roku 2010 doporučují konzumovat méně než 1,5 gramu sodíku denně. Vyhněte se přebytečné soli tím, že budete jíst čerstvé potraviny spíše než rychlé občerstvení nebo zpracované a konzervované výrobky.
Jezte potraviny s vysokým obsahem draslíku, jako jsou pečené brambory, meruňky, banány, mléčné výrobky, citrusové plody a špenát. Pomůže vám to vytvořit zdravou rovnováhu sodíku a draslíku.
Grapefruitová šťáva může zvýšit koncentraci Medrolu v těle. Při léčbě Medrolem nekonzumujte grepy ani džus z nich vyrobený. Pokud již delší dobu každodenně grepy konzumujete společně s Medrolem, tak nepřerušujte toto společné užívání, aniž byste se na tom dohodla se svým lékařem. Náhlé přerušení dodávky grapefruitové šťávy by mohlo vést k poklesu účinné koncentrace léku a zhoršení zdravotního stavu.
Medrol se užívá s jídlem nebo mlékem, aby nezpůsobil podráždění žaludku. Zároveň je potřeba omezit alkohol, který může společně s Medrolem způsobit nebezpečné krvácení v zažívacím traktu.
Medrol může zpúsobit změny v přerozdělení tuku na nežádoucí místa, jako je zadní část krku, břicho a obličej. Tyto změny ve tvaru těla se u každého pacienta projevují odlišně. Navzdory skutečnosti, že Medrol zvyšuje chuť k jídlu, dbejte na to, abyste se vyhnula přejídání a ujistěte se, že máte dostatek pohybu pro spálení kalorií, které by jinak byly uloženy jako tuky na zmíněných partiích.
Zdraví Cempírek!
Zdroj: Příběh Medrol a dieta
Květák je zelenina se středním obsahem purinů a může být konzumována ve větších částech v rámci nízkopurinové diety. Většina jedinců na nízkopurinové dietě může mít každý den alespoň dvě porce této zeleniny.
Špenát před uložením do mrazáku očistíme, vykrájíme tvrdé části, spaříme ve vroucí vodě a ihned zchladíme v ledové vodě. Necháme lehce okapat, špenátem potřepeme. Takto připravený špenát dáme do sáčku nebo nějaké plastové dózy a dáme jej do mrazáku a podle potřeby používáme. Po vyjmutí takto upraveného špenátu s ním pracujeme rychle, nenecháváme ho rozmrznout.
Receptů na přípravu květáku je mnoho. Mezi nejvíce oblíbené patří květákové placičky, květáková polévka, zapečený květák, takzvaný květákový mozeček s vejci, květákové karbanátky a smažený květák. Níže naleznete několik receptů právě na květákové placičky. Sami posuďte, zda tyto recepty stojí za to!
Ingredience: 1 kg čerstvého listového špenátu, 100 g slaniny, máslo, 3 stroužky česneku, 50 g ořechů, 30 g rozinek, sůl, mletý pepř
Technologický postup: Na pánvi orestujeme na kostičky slaninu, přidáme česnek nakrájený na plátky, který také orestujeme. Přihodíme rozinky a očištěný špenát, opepříme, opatrně dosolíme. Máme-li rádi křehký špenát, tak jej tepelně takřka neupravujeme; kdo chce špenát měkčí, tak obsah pánve párkrát prohodí, kdo rád špenát jako „šráky“, tak podusí krátce pod poklicí. Při podávání špenát posypeme drcenými ořechy.
Ingredience: 3 hrsti čerstvého špenátu, 2 šalotky, 1 stroužek česneku, sůl, mletý pepř, 1 lžička olivového oleje
Technologický postup: Čerstvý špenát propláchneme a necháme okapat. Šalotky oloupeme a nasekáme nahrubo. Rozehřejeme si pánev. Dáme olivový olej, vsypeme šalotku a orestujeme ji dozlatova. Přidáme špenát a necháme ho na horké pánvi povadnout. Špenát osolíme, opepříme, případně ochutíme česnekem. Špenát již jen krátce orestujeme a je hotovo. Rychlý listový špenát podáváme k bramborům, knedlíku, kaši a k masu. Výborný je i k rybě.
Zdroj: Špenát
Ingredience: 1 květák, 6 lžic mléka, 6 lžic polohrubé mouky, 2 žloutky (bílky na sníh), špetka muškátového oříšku, pepř, sůl
Postup: Do mísy nahrubo nastrouháme květák, přidáme sůl, mouku, mléko, koření a zamícháme. Nakonec zlehka vmícháme sníh. Lžící tvoříme placky, které opečeme na obou stranách dozlatova. Jako přílohu podáváme vařené brambory či bramborovou kaši.
Uvařený květák nahrubo rozmačkáme, přidáme vejce, strouhanku a na kostičky nakrájenou slaninu. Dochutíme solí, pepřem a kmínem. Ze vzniklé hmoty vytvarujeme placičky, které následně obalíme ve strouhance a dáme smažit na mírně rozehřátý tuk. Jako příloha jsou vhodné uvařené brambory.
Ingredience: 2 lžíce oleje, 450 g špenátu, 4 stroužky česneku, 2 vejce, 1 dl smetany na vaření, sůl, 1 lžíce hladké mouky
Technologický postup: Z oleje a mouky připravíme světlou zásmažku. Do ní dáme již povolený špenát a mícháme, dokud se nerozpustí. Za stálého míchání špenát osolíme, přidáme nasekaný česnek a vlijeme rozklepnutá vejce. Nakonec špenát zjemníme smetanou nebo mlékem. Pokud máme špenát raději řidší, můžeme použít mléka či smetany více. Klasický dušený špenát podáváme s výpečky, moravským vrabcem nebo vepřovým na česneku. Záleží na chuti.
Zdroj: Špenát
Ingredience: 3 hrsti baby špenátu, 2 šalotky, 1 stroužek česneku, 1 lžička olivového oleje, sůl, mletý černý pepř
Technologický postup: Čerstvý špenát propláchneme a necháme okapat. Šalotky oloupeme a nasekáme nahrubo. Rozehřejeme si pánev. Dáme olivový olej, vsypeme šalotku a orestujeme ji dozlatova. Přidáme špenát a necháme ho na horké pánvi povadnout. Špenát osolíme, opepříme, případně ochutíme česnekem (českého česneku stačí půl stroužku). Špenát již jen krátce orestujeme a je hotovo. Rychlý listový špenát podáváme k bramborům, knedlíku, kaši a k masu. Výborný je i k rybě.
Na přípravu pro 4 osoby budete potřebovat:
Podle receptu Zdeňka Pohlreicha budeme na čtyři porce omáčky potřebovat 600 g hovězího zadního (loupané plece), 30 g slaniny, sůl a mletý pepř. Dále pak 50 g oleje, 50 g cibule, 45 g hladké mouky, 20 g másla a 75 g sterilovaných okurek.
Z. Pohlreich nejprve hovězí maso protkne slaninou, osolí jej, opepří a ze všech stran zprudka opeče na rozpáleném oleji. Poté opečené maso vyjme a v tuku, který zbyl po opékání masa, připraví cibulový základ, který zalije vodou. Do něj pak vloží opečené maso, nádobu přiklopí poklicí, vloží do rozehřáté trouby a dusí.
Během dušení Zdeněk Pohlreich maso obrací, přelévá šťávou a podlévá. Jakmile je maso měkké, vyjme ho ze šťávy. Šťávu na plotně vydusí na tuk, zapráší moukou, opraží, zalije vodou, rozmíchá a provaří. Na másle orestuje na nudličky nakrájené sterilované okurky, na které posléze přecedí provařenou šťávu.
Za přílohu doporučuje Z. Pohlreich dušenou rýži. Ale záleží samozřejmě na vaší chuti. Omáčku nedochucuje ani se smetanou. Z takto připraveného receptu nevznikne „okurková omáčka“.
Ingredience: 1 hlávka květáku, 4 špetky soli, 100 g nastrouhaného tvrdého sýra, 150 g šunkového salámu (nebo šunky), 1 vejce, 4 lžíce strouhanky do těsta, 100 g strouhanky, 100 ml oleje na smažení
Postup: Květák uvaříme v osolené vodě, scedíme a necháme okapat, pak květák nejlépe vidličkou rozmačkáme. Přidáme nastrouhaný sýr a najemno nakrájený nebo nastrouhaný salám, vejce, strouhanku a vše zpracujeme rukama na těsto. Z těsta tvarujeme karbanátky, obalíme je ve strouhance a pečeme v rozehřátém oleji. Upečené necháme okapat na papírovém ubrousku.
Správně ,i já dávám do buřtguláše smetanu dodá jemnou a výraznou chuť. Me vnučky buřtguláš milují.
Mám dost kuchařek od pana Pohlreicha a každé jídlo které v nich je dokáže vysvětlit i člověku který neumí uvařit ani čaj aby udělal výborné jídlo.
Na Pohlreicha co se týká kuchyně nedám dopustit a smekam před ním.
Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět
Do masa přidávám trošinku vodky. A je to nejen ochrana,a le báječně to chutná. Jen se to nesmí přehnat.
Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět
Teda zcela mne usadil recept dle Pohlreicha. Jak jsem byl blbej a nevzdělanej než mne poučil tenhle kuchtík. Tak on před vařením brambory umyje, hleďme, a dokonce cibuli oloupe. No, řekl by to někdo ? A jen tak mimochodem, smetana nemá v buřguláši co dělat, to ať si vaří Pohlreich v těch svejch rádoby honosných putykách.
Počet odpovědí: 2 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět
Ne, to není pravda. Maso, pokud nebude příliž slané a tučné, tak ho jíst můžete. Stejná pravidla platí i pro sýry.
U Medrolu je potřeba dodržovat neslanou dietu s nízkým obsahem sodíku a naopak s vysokým obsahem draslíku a s vysokým obsahem bílkovin.
Medrol v těle zadržuje sodík. Proto je důležité sledovat příjem soli, pokud ho užíváte. Pokyny pro stravu při Medrolu z roku 2010 doporučují konzumovat méně než 1,5 gramu sodíku denně. Vyhněte se přebytečné soli tím, že budete jíst čerstvé potraviny spíše než rychlé občerstvení nebo zpracované a konzervované výrobky.
Jezte potraviny s vysokým obsahem draslíku, jako jsou pečené brambory, meruňky, banány, mléčné výrobky, citrusové plody a špenát. Pomůže vám to vytvořit zdravou rovnováhu sodíku a draslíku.
Grapefruitová šťáva může zvýšit koncentraci Medrolu v těle. Při léčbě Medrolem nekonzumujte grepy ani džus z nich vyrobený. Pokud již delší dobu každodenně grepy konzumujete společně s Medrolem, tak nepřerušujte toto společné užívání, aniž byste se na tom dohodla se svým lékařem. Náhlé přerušení dodávky grapefruitové šťávy by mohlo vést k poklesu účinné koncentrace léku a zhoršení zdravotního stavu.
Medrol se užívá s jídlem nebo mlékem, aby nezpůsobil podráždění žaludku. Zároveň je potřeba omezit alkohol, který může společně s Medrolem způsobit nebezpečné krvácení v zažívacím traktu.
Medrol může zpúsobit změny v přerozdělení tuku na nežádoucí místa, jako je zadní část krku, břicho a obličej. Tyto změny ve tvaru těla se u každého pacienta projevují odlišně. Navzdory skutečnosti, že Medrol zvyšuje chuť k jídlu, dbejte na to, abyste se vyhnula přejídání a ujistěte se, že máte dostatek pohybu pro spálení kalorií, které by jinak byly uloženy jako tuky na zmíněných partiích.
Zdraví Cempírek!
Počet odpovědí: 2 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět