Téma: 

srnčí medailonky pro začátečníky


Facebook Twitter Pinterest email tisk

KRŮTÍ MEDAILONKY

Krůtí medailonky s rýží

Ingredience: 600 g krůtích medailonků, 3 rajčata, 3 snítky tymiánu, 1 cibule, mletý pepř, olej, sůl

Postup: Očištěné krůtí medailonky opláchneme, osušíme, nakrájíme na medailonky, osolíme, opepříme a každý medailonek zabalíme do ruličky a sepneme párátkem. Rajčata spaříme ve vroucí vodě, pak prudce ochladíme studenou vodou, oloupeme, odstraníme jadérka a dužinu nakrájíme na kostičky. V pánvi na rozehřátém oleji medailonky opečeme, pak je vyndáme a uchováme v teple. Ve výpeku osmahneme oloupanou, na osminky nakrájenou cibuli. Opečené maso vrátíme zpět, přidáme rajčata, najemno nasekaný tymián a vše ještě společně prohřejeme. Podáváme s dušenou rýží. Pokud chcete recept uvařit zdravě, tak na rozpálené pánvi zatáhněte maso a dejte do parního hrnce dusit.

Detail odstavce: Krůtí medailonky s rýží
Zdroj: Krůtí medailonky
Zveřejněno: 21.1.2017


Facebook Twitter Pinterest email tisk

Diskuze: Pěstování česneku pro začátečníky

V článku se píše hlavičky/paličky/,ale kde jsou cibule čeneku...

Zdroj: diskuze Pěstování česneku pro začátečníky
Odesláno: 6.7.2019 uživatelem Vlastimil
Počet odpovědí: 0

VEPŘOVÁ PANENKA RECEPT

Medailonky z vepřové panenky se smetanovou omáčkou

Suroviny (pro 2 osoby):

  • 1 vepřová panenka
  • sůl
  • pepř
  • hladká mouka
  • olej
  • 2 lžíce bílého vína
  • 50–100 ml smetany
  • 50 ml horké vody

Postup:

Panenku nakrájejte na medailonky asi 1–1,5 cm vysoké. Nenaklepávejte, jen klouby prstů protlačte. Medailonky obalte v mouce smíchané se solí a pepřem (přebytečnou mouku oklepte) a na oleji zprudka osmahněte dozlatova, poté dopečte na mírnějším ohni.

Medailonky vyjměte, snižte teplotu na minimum a přilijte horkou vodu. Promíchejte, přidejte víno, smetanu, sůl a pepř, chvíli povařte – a máte omáčku na zalití medailonků.

Jako příloha se asi nejlépe hodí opečené brambory.

Detail odstavce: Medailonky z vepřové panenky se smetanovou omáčkou
Zdroj: Vepřová panenka recept
Zveřejněno: 3.6.2014


Facebook Twitter Pinterest email tisk

Diskuze: Řez vinné révy pro začátečníky

Dobrý den! Škoda, že není doplněno obrázky, jeden jasnější obrázek nad tisíc slov...mh

Zdroj: diskuze Řez vinné révy pro začátečníky
Odesláno: 14.7.2019 uživatelem Milan
Počet odpovědí: 0

KRŮTÍ MEDAILONKY

Krůtí medailonky na grilu

Ingredience: 2 lžíce dijonské hořčice, 2 jablka, 400 g krůtích medailonků, 4 lžičky brusinkového džemu, 4 lžíce oleje, pepř, 1 hlávka libovolného salátu, 2 polévkové lžíce sójové omáčky nebo polévkové koření, sůl

Postup: Medailonky mírně osolíme a opepříme. Z oleje, hořčice a sójové omáčky připravíme marinádu a tou maso potřeme. Maso necháme uležet v chladu cca hodinu. Jablka rozkrojíme napůl, odstraníme jadřince a vzniklé jamky naplníme džemem. Takto připravené půlky jablek zabalíme do alobalu. Maso grilujeme asi 7 minut po každé straně, zabalená jablka pečeme na kraji grilu o něco dříve. Grilované krůtí medailonky servírujeme společně s grilovanými plněnými jablky.

Detail odstavce: Krůtí medailonky na grilu
Zdroj: Krůtí medailonky
Zveřejněno: 21.1.2017


Facebook Twitter Pinterest email tisk

Diskuze: Re: Pěstování vinné révy pro začátečníka

Přečtěte si náš kalendář pro vinaře: www.vinna-reva-pesto…
Kalendář obsahuje důležité informace pro začátečníky rozdělené do měsíců. Obsahuje i informace o péči o malé sazenice vinné révy.

Zdroj: diskuze Opora pro víno
Odesláno: 4.8.2017 uživatelem Zahradník
Počet odpovědí: 2 Zobrazit odpovědi

RECEPTY NA SRNČÍ MEDAILONKY

Srnčí medailonky na myslivecký způsob

Ingredience: srnčí kýta, sůl, pepř, divoké koření, 1 polévková lžíce mouky, vývar, 1 lžíce másla, šípková marmeláda, 200 ml červeného vína, citron, brusinky

Postup: Srnčí kýtu nakrájíme na medailonky (4 plátky na jednu porci), naklepeme, okořeníme, opečeme, výpek zaprášíme, zalijeme vývarem, přidáme máslo, šípkovou marmeládu, víno a vše provaříme. Při podávání podlijeme šťávou, nahoru položíme kolečko citronu a brusinky. Srnčí po myslivecku podáváme s hranolky.

Detail odstavce: Srnčí medailonky na myslivecký způsob
Zdroj: Recepty na srnčí medailonky
Zveřejněno: 15.2.2019


Facebook Twitter Pinterest email tisk

Diskuze: Pěstování vinné révy pro začátečníky

Mám ve skleníku asi 10 let1 ks révy velkoplodé - odrůdu nevím, nahodilý kup. Na jaře prostříhávám, ale stejně má asi 50 sřapců hroznů. Kolik jich mám nechat, aby dozrály?
Děkuju za odpověď. Večeřová

Zdroj: diskuze Pěstování vinné révy pro začátečníky
Odesláno: 12.6.2019 uživatelem Karla Večeřová
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

RECEPTY NA SRNČÍ MEDAILONKY

Srnčí medailonky z kýty

Ingredience: srnčí kýta, 300 ml červeného vína

Ingredience podle chuti: mletý pepř, sůl, citronová šťáva, čerstvý tymián, nakládaný zelený pepř

Ingredience podle potřeby: smetana ke šlehání

Postup: Srnčí kýtu očistíme a nakrájíme na medailonky. Opepříme čerstvě mletým pepřem (použijeme pepř čtyř barev). Maso dáme do mísy, přidáme čerstvé bylinky, nejlépe se hodí tymián či rozmarýn. Zalijeme kvalitním červeným vínem, pokapeme olejem, citronovou šťávou a necháme odležet nejlépe do druhého dne. Před přípravou necháme medailonky venku, aby maso mělo pokojovou teplotu. Pak je osušíme utěrkou a lehce naklepeme a osolíme. Na rozpáleném oleji opékáme srnčí medailonky zprudka, a to asi 3 minuty z každé strany. Maso vyjmeme a na výpek dáme nakládaný zelený pepř podle chuti a zalijeme smetanou, krátce povaříme a osolíme. Pepřovou omáčkou přeléváme maso na talíři. Je vhodné mít nahřáté talíře. Srnčí medailonky s pepřovou omáčkou podáváme nejlépe s opečeným bramborem.

Detail odstavce: Srnčí medailonky z kýty
Zdroj: Recepty na srnčí medailonky
Zveřejněno: 15.2.2019


Facebook Twitter Pinterest email tisk

Diskuze: Pěstování vinné révy pro začátečníky

Dobrý den,
potřeboval bych poradit, jak vypěstovat kmínek u vinné révy vysoký asi 80 cm z jehož
vrcholu bych už ohýbal tažně do stran.Vypěstoval jsem si sazenice zřízků a některé
sazenice jsem si koupil. Ty vypěstované doma jsem loni napodzim uložil do sklepa
letos jsem je znova nasázel ven zkrátil jsem výhony na 2 očka. Nyní mi rostou jak
na těch vypěstovaných doma,tak i na kupovaných dva výhony, jeden delší jeden kratší.
Chtěl bych se zeptat jak postupovat dále abych založil ten kmínek jako to je na vinicích. Přiložený obrázek

Zdroj: diskuze Pěstování vinné révy pro začátečníky
Odesláno: 26.6.2019 uživatelem Oldřich Česák
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

RECEPTY NA SRNČÍ MEDAILONKY

Srnčí medailonky na smetaně

Ingredience: 250 ml smetany, 4 porce srnčí panenky, 3 lžičky mleté sladké papriky, 1 cibule

Ingredience podle chuti: sůl, koření na divočinu

Postup: Panenku nakrájíme na steaky, osolíme a posypeme směsí na divočinu. Cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo. Na oleji orestujeme cibuli, přidáme maso a ze všech stran zprudka opečeme. Přidáme mletou papriku a podlijeme vodou. Dusíme do změknutí, potom maso vyndáme, ke šťávě přilijeme smetanu a vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Nakonec omáčku rozmixujeme. Srnčí panenku na smetaně podáváme s těstovinami, knedlíkem nebo bramborem.

Detail odstavce: Srnčí medailonky na smetaně
Zdroj: Recepty na srnčí medailonky
Zveřejněno: 15.2.2019

RECEPTY NA SRNČÍ MEDAILONKY

Srnčí medailonky s brusinkovou omáčkou

Ingredience: 8 ks srnčích medailonků à 80 g, 2 červené cibule, 200 g brusinek (kompotovaných nebo mražených), 5 špetek soli, 3 lžíce másla na pečení masa, 3 lžíce másla na omáčku, 2 lžíce cukru, 4 lžíce zakysané smetany, 1 hrst zelené petrželky

Ingredience na marinádu: 4 lžíce oleje, 3 špetky čerstvě mletého pepře, 1/2 lžičky mletého nového koření, 1/2 lžičky mletého anýzu

Postup: Olej promíchejte s kořením a maso vložte alespoň na 3 hodiny do marinády. Brusinky sceďte, cibuli oloupejte a nadrobno nakrájejte. Na pánvi s rozehřátým máslem orestujte medailonky z každé strany 1/2 minuty. Medailonky osolte a pečte ještě přibližně 8 minut. Přikryjte a odstavte z ohně. Na pánvi rozehřejte máslo, přidejte brusinky, cibuli a cukr. Na silnějším ohni poduste za stálého míchání 5 minut. Nakonec přidejte do omáčky nasekanou petrželku. Medailonky podávejte přelité omáčkou s kopečkem zakysané smetany.

Detail odstavce: Srnčí medailonky s brusinkovou omáčkou
Zdroj: Recepty na srnčí medailonky
Zveřejněno: 15.2.2019

RECEPTY NA SRNČÍ MEDAILONKY

Zámecké srnčí medailonky

Ingredience: srnčí panenka, 1 lžička koření na divočinu, 1 lžička koření chilli a šípek (od Vitany), olivový olej, sůl, 1/2 žluté papriky, 1/2 zelené papriky, 1 bílá cibule, 1 červená cibule

Postup: Panenku nakrájíme na plátky, klouby prstů je mírně naklepeme. Z obou stran posolíme, posypeme kořením na divočinu, kořením chilli a šípek, zakapeme olivovým olejem, dáme do misky a necháme odležet. Maso zprudka opečeme na rozpálené pánvi. Když je maso opečené, vyndáme ho z pánve. Maso udržujeme v teple. Do výpeku dáme obě nakrájené cibule, orestujeme, přidáme papriky nakrájené na proužky a opékáme asi 2 minuty. Vrátíme maso. Podáváme s opečeným bramborem.

Detail odstavce: Zámecké srnčí medailonky
Zdroj: Recepty na srnčí medailonky
Zveřejněno: 15.2.2019

RECEPTY NA SRNČÍ MEDAILONKY

Jak dělají srnčí medailonky Kluci v akci

Ingredience: 600 g srnčího hřbetu bez kosti, drcený jalovec, drcený růžový pepř, tymián, sůl, 40 g hladké mouky, 30 g přepuštěného másla, 100 g tyrolského špeku nebo sušené anglické slaniny, 1 dl hovězího vývaru, 3 dl smetany, 1 citron

Ingredience na bramborové noky: 700 g ve slupce vařených brambor, 40 g přepuštěného másla nebo oleje, 250 g polohrubé mouky, 1 vejce, sůl, sádlo

Postup: Kluci v akci očištěný srnčí hřbet nakrájí na medailonky, zlehka je poklepou pěstí a ochutí drceným jalovcem, růžovým pepřem, sušeným tymiánem a solí. Maso zlehka obalí v mouce a opečou na přepuštěném másle. Poté medailonky z pánve vyjmou, přidají na kostičky nakrájený špek a vypečou jej, podlijí vývarem, smetanou, ochutí citronovou kůrou a zredukují. Následně Kluci v akci maso vrátí, dochutí citronovou šťávou a prohřejí. Pokrm podávají s bramborovým noky, které po uvaření osmahnou na sádle.

Detail odstavce: Jak dělají srnčí medailonky Kluci v akci
Zdroj: Recepty na srnčí medailonky
Zveřejněno: 15.2.2019

RECEPTY NA SRNČÍ MEDAILONKY

Srnčí medailonky na houbách

Ingredience: 800 g srnčí plece, 400 g rajčat, 300 g čerstvých hub, 4 lžíce oleje, 60 g sádla, 1 lžíce nasekané petrželky, 1 špetka chilli, 5 špetek soli

Ingredience na marinádu: 500 ml suchého červeného vína, 2 snítky tymiánu, 2 bobkové listy, 1 lžíce pomerančové kůry, ½ lžičky čerstvě mletého černého pepře

Postup: Maso nakrájejte na plátky, dejte do misky, přidejte víno, bobkový list, tymián, pomerančovou kůru a pepř. Promíchejte a nechte marinovat cca 6 hodin. Na pánvi s rozehřátým sádlem opečte plátky marinovaného masa, dejte do pekáčku, přelijte scezenou marinádou a pečte v troubě doměkka. Očištěné houby nakrájejte a s nakrájenými rajčaty poduste na oleji. Osolte, přidejte petrželku a chilli. Maso podávejte s podušenými houbami.

Detail odstavce: Srnčí medailonky na houbách
Zdroj: Recepty na srnčí medailonky
Zveřejněno: 15.2.2019

RECEPTY NA SRNČÍ MEDAILONKY

Srnčí medailonky na červeném víně

Ingredience: 1 cibule, špetka soli, špetka mletého černého pepře, 100 g čerstvých žampionů, 2 polévkové lžíce hladké mouky, 2 snítky čerstvého tymiánu, 2 polévkové lžíce čerstvých brusinek, 250 ml červeného kvalitního vína, 3 polévkové lžíce oleje, 4 stroužky česneku, 600 g srnčího hřbetu, 8 plátků anglické slaniny

Postup: Maso očistěte a nakrájejte jej na silnější plátky.

Připravte si marinádu: Smíchejte červené víno s tymiánem. Plátky masa opepřete a naložte do marinády. Nechte je marinovat alespoň jeden den. Maso vyndejte z marinády, osušte a osolte.

V kastrolu rozehřejte máslo s olejem a plátky po obou stranách opečte. Poté je z kastrolu vyjměte a uchovejte teplé. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Česnek oloupejte a prolisujte. Do hotového výpeku vsypte cibuli a česnek a orestujte je dozlatova. Vše zaprašte moukou a podlijte marinádou. Omáčku za stálého míchání vařte do zhoustnutí. Nakonec do ní vmíchejte brusinky. Slaninu nakrájejte na plátky a opečte ji dokřupava. Žampiony očistěte a nakrájejte na čtvrtky. Slaninu vyjměte a ve výpeku orestuje žampiony. Do houbové omáčky vložte slaninu a medailonky a vše společně prohřejte. Srnčí plátky rozdělte na talíře, přelijte omáčkou a ozdobte slaninou. Podávejte s pečenými brambory.

Detail odstavce: Srnčí medailonky na červeném víně
Zdroj: Recepty na srnčí medailonky
Zveřejněno: 15.2.2019

RECEPTY NA SRNČÍ MEDAILONKY

Srnčí medailonky Vídeňský les

Ingredience: 8 ks srnčích medailonků (každý o váze 100 g), 16 plátků slaniny, hladká mouka, 80 g přepuštěného másla, 150 g žampionů, citronová šťáva a kolečka citronu k podávání, koriandr, 4 lžíce smetany ke šlehání, vývar nebo voda podle potřeby, koňak nebo brandy, petrželka na ozdobu, třešňový rozvar k podávání, široké nudle k podávání, sůl, čerstvě namletý pepř

Postup: Medailonky nenaklepávejte. Obtočte je plátky slaniny a zpevněte kuchyňským provázkem, aby si udržely pěkný tvar. Osolte je, opepřete a obalte v mouce. Zprudka (přibližně 3 minuty z každé strany) je opečte na másle (pokud je chcete ale mít propečenější, můžete je dát ještě asi na 10 minut do trouby předehřáté na 180 °C). Na zbytku másla osmahněte žampiony pokrájené na tenké plátky. Osolte je, opepřete a ochuťte koriandrem a citronem. Zaprašte je moukou, krátce osmahněte a poté zalijte smetanou a trochou vývaru (nebo vody). Vařte ještě cca 7 minut. Nakonec lehce ochuťte koňakem (není nutný) a odstavte ze sporáku. Medailonky podávejte s kolečkem citronu, s třešňovým rozvarem (krátce povařenými třešněmi s trochou cukru a ovoněnými střikem třešňové pálenky) a se širokými nudlemi. Dozdobte petrželkou.

Tip: Zapíjejte „císařskou limonádou“ Kaiser Spritz (červené víno, sekt a kostky ledu). Nápoj můžete doplnit mraženými třešněmi.

Detail odstavce: Srnčí medailonky Vídeňský les
Zdroj: Recepty na srnčí medailonky
Zveřejněno: 15.2.2019

ÚPRAVA SRNČÍHO MASA

Srnčí medailonky

Ingredience:

  • 1 lžička hladké mouky
  • 150 g žampionů
  • 16 plátků slaniny
  • 4 lžíce smetany ke šlehání
  • 800 g srnčích medailonků
  • 80 g másla
  • Citrónová šťáva
  • Čerstvě namletý pepř
  • Hladká mouka
  • Koňak / brandy
  • Koriandr
  • Sůl
  • Vývar
Postup přípravy:

Maso ve formě medailonků (zhruba osmi plátků) si očistíme a obtočíme plátky slaniny. Aby slanina držela, omotáme ji kuchyňským provázkem. Medailonky osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Na pánvičce si rozpustíme máslo a na něm zprudka opečeme medailonky (asi 6m minut, v půlce času je potřeba samozřejmě maso obrátit). Medailonky z pánvičky vyndáme a připravíme si žampiony, které očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Ty pak osmahneme na zbytku másla v pánvičce. Žampiony na pánvi osolíme, opepříme a dochutíme koriandrem a citronem. Žampiony ještě zaprášíme moukou a krátce osmahneme, zalijeme je připravenou smetanou s trochou vývaru (pokud není vývar, stačí i voda). Žampiony vaříme ještě několik minut. Nakonec vše dochutíme koňakem a odstavíme ze sporáku.

K srnčím medailonkům a žampionům se hodí podávat povařené třešně a široké nudle.

Detail odstavce: Srnčí medailonky
Zdroj: Úprava srnčího masa
Zveřejněno: 23.2.2019

VEPŘOVÁ PANENKA RECEPT

Medailonky z vepřové panenky dle profesionálů

Suroviny (pro 1 osobu):

  • 150 g vepřové panenky
  • 100 g fettucine
  • 4 lístky čerstvé bazalky
  • 2 dcl smetany na vaření
  • 5 cherry rajčátek
  • olivový olej, sůl, pepř

Postup:

Panenku nakrájejte na 3 medailonky, které zprudka opečte na pánvi na olivovém oleji. Poté pánev spolu s cherry rajčátky vložte do trouby předem vyhřáté na 180 stupňů. Čerstvé fettucine ponořte do vroucí osolené vody a vařte 5 minut.

Na druhou pánev nalijte smetanu, přiveďte ji k varu, osolte, opepřete a ochuťte najemno nakrájenou čerstvou bazalku. Těstoviny po vyjmutí z vroucí vody přidejte do pánve, promíchejte s omáčkou a servírujte spolu s medailonky a pečenými rajčátky.

Detail odstavce: Medailonky z vepřové panenky dle profesionálů
Zdroj: Vepřová panenka recept
Zveřejněno: 3.6.2014

VEPŘOVÁ PANENKA RECEPT

Medailonky z vepřové panenky nasladko

Suroviny:

  • 8–12 vepřových medailonků
  • sůl, pepř
  • 1 lžíce oleje
  • 40 g másla
  • 1 cibule
  • 50 g nahrubo nasekaných vlašských ořechů
  • 6 lžic medu
  • 2 lžíce citrónové šťávy
  • 1 lžíce nasekané zelené petrželky, chilli podle chuti

Postup:

Z vepřové panenky nakrájejte napříč malé plátky (medailonky) silné 3–4 cm. Medailonky lehce naklepejte, osolte a opepřete. Poté je opečte z obou stran na olejem potřené pánvi a upečené dávejte stranou. Do pánve přidejte máslo. Když se máslo rozpustí, vsypte najemno nakrájenou cibulku, kterou necháte zesklovatět. Pak vmíchejte ořechy, med, citrónovou šťávu, petrželku, případně chilli. Nakonec do pánve vraťte medailonky a vše společně krátce prohřejte. Jako příloha je vhodná rýže nebo kuskus.

Detail odstavce: Medailonky z vepřové panenky nasladko
Zdroj: Vepřová panenka recept
Zveřejněno: 3.6.2014

KRŮTÍ MEDAILONKY

Krůtí medailonky s cuketou

Ingredience: 500 g krůtích medailonků, sůl, pepř, 1–2 lžíce polohrubé mouky, 3 stroužky česneku, 4 lžíce kečupu, 1 velká cibule, 1 sklenka piva, 1 pórek, 1 střední mladá cuketa, 2 lžíce oleje

Postup: Medailonky osolíme, opepříme a obalíme v mouce, orestujeme na rozehřátém oleji, pak přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, společně osmahneme, přihodíme plátky česneku a zastříkneme kečupem. Zalijeme pivem, přidáme nakrájenou cuketu a pod pokličkou asi 25 minut podusíme. Pokrm odklopíme, přimícháme nudličky pórku a vše necháme ještě asi 3 minuty vařit. Dochutíme solí a pepřem a můžeme podávat. Jako příloha se nejlépe hodí rýže nebo čerstvý chléb.

Detail odstavce: Krůtí medailonky s cuketou
Zdroj: Krůtí medailonky
Zveřejněno: 21.1.2017

KRŮTÍ MEDAILONKY

Krůtí medailonky na smetaně

Ingredience: 1 cibule, 500 g krůtích medailonků, 1 kelímek 33% smetany ke šlehání, 1 slepičí bujón, 4 kuličky nového koření, mletý černý pepř, máslo, 4 lístky bobkového listu, mletá sladká paprika, sůl, citron, hladká mouka

Postup: Krůtí medailonky si spolu s bobkovým listem, novým kořením a mletým pepřem uvaříme v tlakovém hrnci. Cibuli nakrájíme nadrobno. V hrnci osmahneme cibuli dorůžova, přidáme mletou sladkou papriku, zalijeme vývarem z krůtích medailonků, přidáme slepičí bujón a necháme povařit. Omáčku zahustíme podle potřeby jíškou z másla a hladké mouky. Dále přilijeme smetanu ke šlehání a necháme provařit. Nakonec dochutíme solí a citronovou šťávou. Omáčku v závěru přecedíme a necháme v ní rozpustit kousek másla na zjemnění. Krůtí medailonky naservírujeme na talíř. Podáváme s houskovým knedlíkem přelitým omáčkou.

Detail odstavce: Krůtí medailonky na smetaně
Zdroj: Krůtí medailonky
Zveřejněno: 21.1.2017

VEPŘOVÁ PANENKA RECEPT

Medailonky z vepřové panenky na rozmarýnu

Suroviny:

  • 500 g vepřové panenky
  • sůl
  • rozmarýn
  • provázek

Postup:

Nakrájejte vepřovou panenku na stejně velké kusy – medailonky. Jemně je potřete solí a posypte čerstvým pepřem, nejvhodnější k vepřovému masu je pepř růžový. Připravte si snítky rozmarýnu a provázkem je ke každému špalíčku panenky přivažte. Rozpalte si pánev, nejlépe steakovou, s minimem oleje a panenku na ní opečte. Z každé strany zhruba 4 minuty. Podávejte s bramborami nebo chlebem, dle chuti můžete doplnit různými dipy.

Detail odstavce: Medailonky z vepřové panenky na rozmarýnu
Zdroj: Vepřová panenka recept
Zveřejněno: 3.6.2014

VEPŘOVÁ PANENKA RECEPT

Medailonky z vepřové panenky s brokolicí a nivou

Suroviny:

  • 400 g vepřové panenky
  • 100 g Nivy
  • 200 g brokolice
  • 100 g plátkového sýra
  • kelímek smetany
  • sůl, pepř
  • 1 cibuli
  • olej

Postup:

Panenku nakrájejte na plátky, lehce naklepejte, osolte a opepřete. Vložte do rozehřátého oleje. Opečte po obou stranách a maso vyjměte. Nakrájejte cibuli na půlkolečka a na pánev přidejte nastrouhanou Nivu a brokolici. Zalijte troškou vody a smetanou a provařte, až se sýr rozpustí, přidejte maso, poklaďte nudličkami plátkového sýra a zapečte. Hotové medailonky přelévejte omáčkou.

Detail odstavce: Medailonky z vepřové panenky s brokolicí a nivou
Zdroj: Vepřová panenka recept
Zveřejněno: 3.6.2014

KRŮTÍ MEDAILONKY

Krůtí medailonky na žampionech

Ingredience: 250 g krůtích medailonků, hladká mouka na poprášení masa, 3 středně velké cibule, 100 g žampionů, 300 ml kuřecího vývaru, snítka rozmarýnu, pepř

Postup: Cibuli nakrájejte na půlkolečka. Na pánvi rozehřejte asi 4 lžíce oleje a cibuli pozvolna restujte dohněda. Na pánev přidejte žampiony nakrájené na čtvrtky. Asi 1 minutu opékejte a míchejte vařečkou. Zasypte 1 lžící hladké mouky a zamíchejte. Nechte lehce osmažit. Poté přilijte 200 ml vývaru, osolte, přidejte nasekaný rozmarýn a 15–20 minut pozvolna vařte. Občas nezapomeňte promíchat a podle potřeby podlévejte vývarem. Krůtí maso osolte, opepřete a lehce obalte v mouce. Přebytečnou mouku z masa sklepejte. Medailonky vložte na rozpálenou pánev lehce pokapanou olejem a smažte, dokud maso nebude pevné. Trvá to asi 5 minut z každé strany, ale zvažujte propékání podle síly plátku. Medailonky na talíři přelijte ragú. Masíčko servírujte s opečenými bramborami ve slupce.

Detail odstavce: Krůtí medailonky na žampionech
Zdroj: Krůtí medailonky
Zveřejněno: 21.1.2017

SRNČÍ GULÁŠ

Jak připravuje srnčí guláš Babica

Ingredience: 1 kg srnčí plecka, olivový olej, 6 středně velkých cibulí, slanina, sůl, pepř, zeleninový vývar v prášku, 5 cl rumu, 2 dl červeného vína, pomerančová kůra

Technologický postup: Cibuli podusíme na oleji, přidáme slaninu a srnčí maso. Osolíme, opepříme, přidáme tlučený kmín, rum, červené víno, zalijeme vývarem a vše dusíme doměkka. V případě potřeby zahustíme jíškou, povaříme, dochutíme a podáváme s knedlíky.

Detail odstavce: Jak připravuje srnčí guláš Babica
Zdroj: Srnčí guláš
Zveřejněno: 9.10.2016