Téma: 

stáleplodící jahody v truhlíku


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

PŘEVISLÉ JAHODY

Temptation jahody

Temptation je raná odrůda vytvářející šťavnaté a sladké plody, a to v podstatě nepřetržitě od léta do podzimu. Jde o velkoplodý převislý jahodník vhodný do nádob i na záhony. Je náročný na vláhu a výživu, především v době kvetení a tvorby plodů. Při pěstování v nádobách nesnášejí zamokření substrátu. Tyto jahodníky jsou vhodné i do samozavlažovacích truhlíků.

Semínka jahodníku se vysévají na jaře nebo na podzim, výsadba se provádí od května do července. Rostliny preferují slunečné až polostinné stanoviště a půdu s dobrou drenáží. Potřebují dostatek místa, proto by měl být truhlík dostatečně velký.

Odrůda Temptation má bohaté květenství posazené vysoko nad úrovní trsu, proto se plody půdy nedotýkají a nehnijí. Mladé rostlinky jsou schopné plodit na dlouhých šlahounech, které visí ze závěsného květináče. Pěstovat ji lze běžně nejen na záhonech, ale i v závěsných květináčích nebo v květináčích položených na zemi, což je asi nejlepší. Jahodníky se množí dceřinými sazenicemi nebo semeny, přičemž plodit začínají už 4 měsíce po výsevu. Vyznačují se rychlým tempem růstu, odtud i název pro tuto odrůdu – Temptation.

Detail odstavce: Temptation jahody
Zdroj: Převislé jahody
Zveřejněno: 24.6.2014


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: jak množit stáleplodící jahody

Z článku jsem pochopil,jak množit stál.plodící jahody,ale není mi jasné,kdy je možné na šlahounu provést odstřižení budoucí nové rostlinky.Zatím se jemné kořínky netvoří.A k podzimu je asi už pozdě.Děkuji za odpověď a přeji příjemný den.

Zdroj: diskuze Jak množit stáleplodící jahody
Odesláno: 11.7.2015 uživatelem jan Leitner
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

PĚSTOVÁNÍ MALIN

Stáleplodící maliny

Stáleplodící maliník plodí na jednoletých výhonech. Rozkvétá na vrcholových částech dřevnatícího letošního výhonu v srpnu a plody dozrávají od poloviny srpna až do prvních mrazíků. Tyto odrůdy jsou vhodné do každé zahradní půdy. Tento druh hnojíme kompostem či odleželým hnojem. Tato odrůda je plně mrazuvzdorná. Plody jsou velké, červené, s navinulou chutí a velice příjemnou vůní. Sklizňové období končí v polovině října. Ideální je rostlinu sázet na slunečné stanoviště, je vhodná doplňková závlaha v letních měsících. Pro kvalitní sklizeň se doporučuje pěstování pouze jednoletých výhonů, které je nutné po odplození odstranit. Seřezáním maliníku předejdete napadení houbovými chorobami.

Detail odstavce: Stáleplodící maliny
Zdroj: Pěstování malin
Zveřejněno: 27.11.2014


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Re: jak množit stáleplodící jahody

Dobrý den,
pokud nové rostlinky jahod na šlahounech ještě nemají kořínky, přihrňte je hlínou a nechte zakořenit. Teprve potom je odstřihněte a zasaďte na vybrané stanoviště. Nejsilnější a nejvitálnější bývají první výhony od hlavní rostliny. Další podmínkou pro dobré zakořenění šlahounů je kvalitní půda, dostatek živin a samozřejmě vláhy. Jestliže máte kolem jahod fólií, je třeba šlahounům s výhonky nových rostlin umožnit přístup k půdě, zakoření mnohem lépe a rychleji než ve vzduchu.
Nové rostliny jahod je možné sázet nejen během července, ale i v srpnu, nemějte tedy obavy, do září se určitě dobře ujmou.

Zdroj: diskuze Jak množit stáleplodící jahody
Odesláno: 11.7.2015 uživatelem Jana Válková
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

BEGONIE DO TRUHLÍKU

Zemina a truhlík

Begonie vyžadují kvalitní, dobře propustnou a mírně kyselou kompostovou zeminu. Begonie se pěstují v nádobách, mísách, truhlících či závěsných koších. Počet rostlin závisí na velikosti osazované mísy nebo truhlíku.

Detail odstavce: Zemina a truhlík
Zdroj: Begonie do truhlíku
Zveřejněno: 23.6.2017


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: rymovnik

Dobrý den -mohu pěstovat rymovnik celoročně v pokoji na parapetě v samozavlažovací
truhlíků? Děkuji

Zdroj: diskuze Rymovnik
Odesláno: 28.3.2017 uživatelem Josef
Počet odpovědí: 3 Zobrazit odpovědi

SKALNÍK V TRUHLÍKU

Je skalník jedovatý

Všechny části rostliny, zejména bobule, jsou mírně jedovaté.

Detail odstavce: Je skalník jedovatý
Zdroj: Skalník v truhlíku
Zveřejněno: 6.12.2016


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: osteospermum v truhlíku

Objednala jsem si tyto kytky, prisli mi docela vyssi a ja je dala do truhliku, ale chtela bych aby byly nizsi. Mohu jee zkratit treba na vysku 15cm?Prosim oradu, ma nekdo zkusenosti? Dekuji za radu.

Zdroj: diskuze Osteospermum v truhlíku
Odesláno: 12.5.2017 uživatelem Bozena Hurtikova
Počet odpovědí: 0

ROZMARÝN V TRUHLÍKU S TYMIÁNEM

Zalévání

Většina bylinek má raději sušší půdu a přímé sluneční paprsky, zálivku za vás nejlépe pohlídá samozavlažovací truhlík.

Detail odstavce: Zalévání
Zdroj: Rozmarýn v truhlíku s tymiánem
Zveřejněno: 29.9.2016


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: převislé jahody

Dobrý den,mám dotaz jak stříhat převislé jahody mám na mysli šlahouny,minulý rok na jahodách bylo spoustu šlahounů a nevím zda je vystříhávat nebo zkracovat,byly až l1m dlouhé,děkuji za odpověd,Marie

Zdroj: diskuze Prezimovani previslych jahod
Odesláno: 5.5.2018 uživatelem marie
Počet odpovědí: 5 Zobrazit odpovědi

JAHODOVÉ RECEPTY

Jahodový džem s Pektogelem

Suroviny:

  • 1 kg jahody
  • 60 dkg cukru
  • 1 sáček Pektogelu

Postup:

Zralé jahody nejprve dobře omyjte a nechte oschnout. Potom odstraňte stopky s lístky a jahody nasypte do studeného, velmi lehce vymaštěného hrnce. Přidejte trošku vody a za stálého míchání prudce vařte do té doby, než se částečně voda odpaří. Potom přisypte po částech cukr smíchaný s Pektogelem, ale dávejte pozor, aby se jahody nepřestaly vařit. Povařte ještě cca 5 minut. Horký jahodový džem přelijte do čistých, nahřátých skleniček, zavíčkujte je a obraťte dnem vzhůru. Jahodový džem nechte takto vychladnout.

Detail odstavce: Jahodový džem s Pektogelem
Zdroj: Jahodové recepty
Zveřejněno: 12.7.2014


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Re: Pěstování rýmovníku.

Dobrý den. Já jsem dala rýmovník do truhlíků na okna. Venčení mu opravdu velmi svědčí, je silný a nádherný.

Zdroj: diskuze Rymovnik
Odesláno: 27.8.2017 uživatelem Jižibaba
Počet odpovědí: 3 Zobrazit odpovědi

JABLKA A CUKROVKA

Jahody a cukrovka

Denní porce jahod pro diabetiky je 7 středně velkých jahod. Je vhodné jahody kombinovat i s dalšími potravinami, například je vhodný jogurt, tvaroh, ovesné vločky či müsli, díky tomu se sníží glykemický index a vyrovná se hladinu cukru v krvi.

Jahody ve 100 g obsahují 7,68 g sacharidů.

Jablka ve 100 g obsahují 13,81 g sacharidů.

Ovšem jablka, jak již bylo popsáno, obsahují prospěšné látky, které nezvyšují hladinu cukru v krvi.

Detail odstavce: Jahody a cukrovka
Zdroj: Jablka a cukrovka
Zveřejněno: 8.1.2018


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Re: prezimovani previslych jahod

Já převislé jahody přezimovávám v suterénu s okny. Je tam přes zimu kolem deseti stupňů. Jednou za měsíc to trochu zaleju. Jahody jsou pak zjara pěkně silné a brzy plodí. Na začátku vegetace provedu postřik přípravkem Actara a začnu pomalu přihnojovat tekutým Cereritem.

Zdroj: diskuze Prezimovani previslych jahod
Odesláno: 17.10.2015 uživatelem Michala
Počet odpovědí: 5 Zobrazit odpovědi

ROZMARÝN V TRUHLÍKU S TYMIÁNEM

Jak pěstovat rozmarýn v květináči s tymiánem

Rozmarýn a tymián patří mezi trsnaté druhy bylinek. Velikost nádoby volte podle toho, co v ní chcete pěstovat. Do truhlíku o délce asi 30 cm se vejdou 3 slaběji rostoucí bylinky (jako jsou pažitka, kopr, petržel, tymián, rozmarýn), do nádoby o délce zhruba 60 cm vysaďte 4 bujněji rostoucí (oregano, šalvěj, libeček, smil italský). Některé bylinky lze přezimovat, a to nejlépe v chladné a světlé místnosti, s omezenou zálivkou. Platí to například o tymiánu a rozmarýnu, tyto bylinky neseřezávejte.

Detail odstavce: Jak pěstovat rozmarýn v květináči s tymiánem
Zdroj: Rozmarýn v truhlíku s tymiánem
Zveřejněno: 29.9.2016


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Převislé jahody

Prosím o radu co udělat se šlahouny u př evislých jahod na zimu! nechat nebo ostříhat ?Děkuji za radu!

Zdroj: diskuze Prezimovani previslych jahod
Odesláno: 27.8.2018 uživatelem Jaroslava
Počet odpovědí: 5 Zobrazit odpovědi

ROZMARÝN V TRUHLÍKU S TYMIÁNEM

Jak stříhat tymián

Po odkvětu je třeba rostlinu seříznout asi v jedné třetině, aby mohla zesílit a zkošatět. I když je tymián trvalka, většinou vymrzá, a proto je třeba keříček na zimu úplně seříznout a přikrýt.

Detail odstavce: Jak stříhat tymián
Zdroj: Rozmarýn v truhlíku s tymiánem
Zveřejněno: 29.9.2016


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: prezimovani previslych jahod

Mam jahody na zimu zapustit do zahonu i s nadobou nebo bez? Muzu je umistit do sklepa? Dekuji

Zdroj: diskuze Prezimovani previslych jahod
Odesláno: 17.10.2015 uživatelem Vladka
Počet odpovědí: 5 Zobrazit odpovědi

JAHODOVÉ RECEPTY

Jahodový džem bez Pektogelu

Suroviny:

  • 1 kg jahod
  • 800 g cukru
  • kyselina citronová

Postup:

Nepřezrálé čerstvé jahody dobře opláchněte a vytáhněte stopku a okvětí. Velké jahody rozkrojte a vše zasypte cukrem. Takto nechte 24 hodin v chladné místnosti či ledničce. Proslazené jahody vařte v malých dávkách do zhoustnutí. Každou dávku před dovařením okyselte malým množstvím kyselin citronové (asi na špičku nože). Hotový džem plňte ještě horký do čistých zavařovacích sklenic. Uzavřete víčky a převraťte dnem vzhůru, aby se víčko dobře chytlo. Nechte převrácené 10–30 minut (podle velikosti sklenic). Džem můžete po uzavření víčkem ještě sterilovat 10 minut při teplotě 90 stupňů.

Detail odstavce: Jahodový džem bez Pektogelu
Zdroj: Jahodové recepty
Zveřejněno: 12.7.2014


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: zazimování převislých jahod ve vaku

Dobrý den
Prosím o radu,jak správně zazimovat převislé jahody ve vaku.
Děkuji za rychlou odpověď.

M.Netrefová

Zdroj: diskuze Prezimovani previslych jahod
Odesláno: 27.10.2017 uživatelem M.Netrefová
Počet odpovědí: 5 Zobrazit odpovědi

ROZMARÝN V TRUHLÍKU S TYMIÁNEM

Druhy rozmarýnu

Taká u rozmarýnu můžeme najít různé druhy, které se liší barvou a tvarem listů i jejich velikostí. Barvy květů se rovněž liší, obvykle od světle modré po bílou.

Detail odstavce: Druhy rozmarýnu
Zdroj: Rozmarýn v truhlíku s tymiánem
Zveřejněno: 29.9.2016

SKALNÍK V TRUHLÍKU

Množení

Skalníky se množí výsevem, semena je nutno stratifikovat ihned po sklizni (po uzrání) a zjara je vyséváme buď pod sklo, nebo do volné půdy. Od počátku léta lze rostliny množit i vegetativně, řízkováním, sorty s listy neopadavými řízkujeme o něco později.

Detail odstavce: Množení
Zdroj: Skalník v truhlíku
Zveřejněno: 6.12.2016

ROZMARÝN V TRUHLÍKU S TYMIÁNEM

Jde to pěstovat společně i doma?

Společné pěstování tymiánu a rozmarýnu v jedné nádobě doma je možné, jelikož podmínky pro pěstování těchto bylinek jsou podobné. Mají rády světlo, chudší zálivku a teplotu do 15 °C. V teplejších místnostech musíte bylinky rosit a nezalévat.

Detail odstavce: Jde to pěstovat společně i doma?
Zdroj: Rozmarýn v truhlíku s tymiánem
Zveřejněno: 29.9.2016

PŘEVISLÉ JAHODY

Převislé jahody množení

Jahodníky se obvykle rozmnožují odnožováním. Na šlahounu vyroste většinou několik dceřiných rostlinek. Tyto rostlinky oddělte od sebe nůžkami, přičemž každé rostlince ponechejte cca 2–4 cm dlouhý zbytek šlahounu (z té silnější části). Rostlinky by měly mít zárodky kořenů dlouhé alespoň několik milimetrů. Čím jsou kořeny delší, tím lépe.

Převislé jahodníky by se neměly množit dále semeny, protože v dalších generacích dochází u těchto hybridních odrůd k velké variabilitě genů a tím i vlastností. Bohužel je takovéto množení ale běžné, a dokonce i v televizi doporučované.

Detail odstavce: Převislé jahody množení
Zdroj: Převislé jahody
Zveřejněno: 24.6.2014

JAHODOVÉ RECEPTY

Jahodová bublanina

Suroviny:

Na těsto:

  • 2 hrnky cukru krupice
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 4 vejce
  • 1 hrnek vody
  • 250 g másla
  • 3 hrnky hladké mouky

Na náplň:

  • jahody

Na ozdobu:

  • cukr moučka

Postup:

Rozpusťte si máslo a vmíchejte do něj všechny ostatní suroviny. Vše důkladně promíchejte. Jahody očistěte a podle potřeby překrájejte. Vyšší plech vyložte papírem na pečení a rovnoměrně na něj nalijte těsto. Povrch těsta poklaďte jahodami. Jahodovou bublaninu vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte cca 30 minut.

Upečenou jahodovou bublaninu podle chuti ocukrujte, nakrájejte na úhledné kousky a můžete podávat.

Detail odstavce: Jahodová bublanina
Zdroj: Jahodové recepty
Zveřejněno: 12.7.2014

PŘEVISLÉ JAHODY

Pěstování převislých jahod

Jahody lze pěstovat ze semen nebo vysazovat přímo sazenice. Asi největší výhodou pěstování jahodníků ze semen je to, že semena a samotné rostliny jsou vždy zdravé, nezavlečou vám na zahrádku žádnou chorobu, jak by se to mohlo stát u sazenic. Výsadbu jahod je třeba provést včas, ať už jde o převislé jahody, popínavé jahody, nebo klasické jahody. Ideální dobou pro vysazení jahod je jak podzim, tak i období na jaře. U jahodníků je velmi důležité, aby pořádně zakořenily. Jestliže se tak nestane, pak je rostlina předurčena k zániku.

Nejlepší doba pro výsadbu a přesazování převislých jahod je časné jaro. Ale platí, že rostliny v kontejnerech je možné vysazovat celoročně. Pro sadbu používejte vždy dostatečně velké nádoby. Čím větší objem zeminy bude v nádobě k dispozici, tím lépe budou jahodníky růst. Nezapomeňte na to, aby byly v nádobě dostatečně velké otvory pro odtok přebytečné vody a na dně asi 5 cm silná drenážní vrstva (například hrubý štěrk). Na tuto drenážní vrstvu položte netkanou textilii (běžně používanou například při pěstování zeleniny), aby se zemina nemohla smísit s drenážní vrstvou. Jako zeminu k sázení použijte nejlépe hotový substrát, který je k dostání v každém zahradnictví nebo větším supermarketu. Jahody vysazujte do truhlíků či velkých květináčů asi 30 cm od sebe.

Převislé jahody pěstované v květináčích či truhlících vyžadují mírné zastínění, aby nedošlo k přehřátí kořenového systému. Důležité je také pravidelnější přihnojování během vegetace a pravidelná zálivka. Plody nenechávejte přezrát, vypadají na rostlině sice hezky, ale postupně ztrácejí chuť.

Při pěstování převislých jahodníků v květináči dbejte na to, aby byla půda vždy rovnoměrně vlhká, jinak rostliny reagují přerušením růstu. Proto, a to zejména po výsadbě a až do okamžiku, kdy jahodník začne růst, soustavně zajišťujte mírnou vlhkost půdy. Nikdy však nezalévejte listy, plody a srdíčko rostliny, předejdete tak tvorbě plísňových infekcí a hnilobě.

Sklizeň plodů bude možná od května do prvních mrazů. Pro požadovaný růst jahodníku je nutné první květy odstranit. Tento krok bude rostlinu stimulovat k nárůstu šlahounů, na nichž se postupně po jednotlivých patrech bude vytvářet velké množství plodů. Na rostlině ale ponechte maximálně 3–4 silné šlahouny. Později přirůstající šlahouny odstraňte, jahody tak budou větší, chutnější a rostlina začne dříve plodit na vzdálenějších patrech. Při dobré péči mohou mít šlahouny až 5 pater a dosahovat délky více než 150 cm. Ale doporučuje se na každém šlahounu ponechat pouze tři patra.

Detail odstavce: Pěstování převislých jahod
Zdroj: Převislé jahody
Zveřejněno: 24.6.2014

JAHODOVÉ RECEPTY

Jahodové tiramisu

Suroviny:

  • 50 g dlouhých cukrářských piškotů

Na krém:

  • 18 cl smetany ke šlehání
  • 250 g tvarohu
  • 250 g Mascarpone
  • 10 cl pomerančové šťávy

Na náplň:

  • kakao, jahody

Podle chuti:

  • vanilku, pomerančovou kůru

Na směs:

  • 2 lžíce cukru
  • 250 g jahod
  • 2 lžíce pomerančové šťávy
  • 2 lžíce koňaku

Postup:

Promíchejte v misce tvaroh, Mascarpone, šťávu a kůru z pomeranče společně s cukrem. Přidejte trochu vanilky a po důkladném promíchání jemně po částech zapracovávejte vyšlehanou smetanu.

Dobře umyté jahody vložte do mixéru s cukrem, koňakem a opět pomerančovou šťávou.

Poté si připravte asi dvoulitrovou nádobu. Přibližně půlkou piškotů poklaďte dno nádoby, zalijte polovinou jahodové směsi a pokryjte tvarohovým krémem (také půlkou). Uhlaďte a postup opakujte, zase piškoty, jahody, Mascarpone.

Jahodové tiramisu dejte na 4 hodiny do lednice ztuhnout a vychladit, poté servírujte posypané kakaem a dozdobte kousky jahod.

Detail odstavce: Jahodové tiramisu
Zdroj: Jahodové recepty
Zveřejněno: 12.7.2014

BALKONOVÉ ROSTLINY VHODNÉ NA PLNÉ SLUNCE

Vitálka

Vitálka je dobře se větvící, poléhavá, půdopokryvná květina. Snadno se pěstuje a velmi rychle se rozrůstá. Její květy vám mohou připomínat malé slunečnice: mají široký tmavý střed se žlutými nebo oranžovými lístky.

Zde je vitálka.

Jak vitálku pěstovat

Vitálka vyžaduje slunné stanoviště a propustnou písčitou půdu. Nevadí jí větrné místo, ale nemá ráda mráz. Při výšce 15 až 20 cm se hodí jak do závěsných truhlíků a květináčů, tak na záhony. Květinu nemusíte zbavovat odkvetlých květů, opadají samy. Vitálku obvykle nenapadají žádní škůdci.

Zálivka a hnojení

Vitálka má ráda vlhkou půdu. Pokud však substrát úplně vyschne, rostlině to nijak neuškodí. S hnojením můžete začít hned po zasazení rostlinky do truhlíku či květináče.

Přezimování

Vitálka je jednoletá rostlina, tudíž se nezazimuje.

Množení

Na podzim posbírejte semena, usušte je a v březnu je můžete vysít. Vzešlá semena rozsaďte do květináčků a nechte je za oknem. Do truhlíků je přesaďte v polovině května a poté je můžete přemístit ven.

Detail odstavce: Vitálka
Zdroj: Balkonové rostliny vhodné na plné slunce
Zveřejněno: 12.1.2016

BEGONIE DO TRUHLÍKU

Nároky na světlo

Begonie se pěstují v částečném stínu, nikdy ne na přímém slunci. Vyžadují závětří, protože mají křehké stonky, které neodolávají větru. Jsou i druhy, které se pěstují jako pokojové rostliny, a ty se výborně rozmnožují řízkováním – listy stačí jen ponořit do vody, v krátkém čase vytvoří kořeny. Většině begonií vyhovují teploty okolo 25 °C, přičemž v zimě by neměly klesnout pod 19 °C.

Detail odstavce: Nároky na světlo
Zdroj: Begonie do truhlíku
Zveřejněno: 23.6.2017

BEGONIE DO TRUHLÍKU

Druhy vhodné do truhlíku

Tyto květiny byly oblíbené našimi babičkami a v současnosti se zájem o jejich pěstování vrací. Bohatě kvetoucí begonie dovedou rozzářit tmavší plochy, na nichž je s jinými květinami kvůli nedostatku světla problém. Begonie je rod rostlin z čeledi Begoniacae a existuje jich téměř tisícovka druhů. Nabídka se často mění podle trendů, obecně se však dělí podle velikosti květů na drobnokvěté a velkokvěté a podle kořenů na begonie s vláknitými a masitými kořeny.

Při sázení dávejte vždy hlízy begonie vypouklou stranou směrem dolů. Rostliny se sázejí v únoru až březnu do truhlíků na světlé stanoviště s teplotou kolem 20 °C a je třeba je udržovat vlhké. Ven je vysazujte po polovině května. Jejich krásu podtrhnete kombinací s jinými květinami, například s lobelkami modrými a laločnicí přímořskou. Begonie kvetou až do podzimu, pak je můžete rozmnožit řízkováním a semeny. Hlíznaté begonie se kromě toho rozmnožují také dělením hlíz. Hlíza se rozřízne na polovinu tím způsobem, aby obě části měly výhonky a kořeny. Řez se zasype uhlím nebo sírou. Hlízy se sázejí tak, aby jejich vrcholek lehce vyčníval nad úroveň půdy.

Detail odstavce: Druhy vhodné do truhlíku
Zdroj: Begonie do truhlíku
Zveřejněno: 23.6.2017

PLNĚNÉ KNEDLÍKY

Plněné knedlíky s jahodami

Ingredience: 700 g polohrubé mouky, horká voda, špetka soli, tvrdý tvaroh, máslo, cukr moučka, jahody

Postup: Do misky si nasypte mouku, přidejte špetku soli a zalejte horkou vodou. Lžící zamíchejte suroviny tak, aby se z hmoty dalo udělat těsto. Když se hmota dá udržet v ruce, udělejte těsto, ze kterého trhejte kousky a tvořte placky, do kterých pak zabalte jahody. Vypracujte kuličky a ty vložte do vroucí vody a vařte 8 minut. Když jsou jahodové knedlíky hotové, dejte je do misky se 2 až 3 lžícemi rozpuštěného másla, jak kdo má rád. Oslaďte cukrem. Rozdělte knedlíky na talíře a posypte rozdrobeným tvarohem, polijte máslem a ještě doslaďte.

Detail odstavce: Plněné knedlíky s jahodami
Zdroj: Plněné knedlíky
Zveřejněno: 8.9.2015