Téma: 

sušená rajčata v oleji


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

SUŠENÁ RAJČATA – RECEPTY NA POUŽITÍ

Kde všude naleznou sušená rajčata použití

Jak využít sušená rajčata bylo již řečeno v úvodu - hodí se na naložení do olivového oleje, posléze pak do salátů, na chléb s máslem, jako červené pesto, do sendvičů nebo samostatně jako delikatesu.

Usušená suchá rajčata lze nejen použít do salátů přímo, ale je možné je namočit a nechat přes noc opětovně nasáknout vodou a poté použít.

Detail odstavce: Kde všude naleznou sušená rajčata použití
Zdroj: Sušená rajčata – recepty na použití
Zveřejněno: 31.3.2017


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: na co se hodí sušená rajčata?

Několik vhodných receptů (dostupnost ingrediencí) jsem uložil, budou se hodit, to vím už teď! Petrák

Zdroj: diskuze Na co se hodí sušená rajčata?
Odesláno: 1.9.2017 uživatelem Milan Petrák
Počet odpovědí: 0

SUŠENÁ RAJČATA – RECEPTY NA POUŽITÍ

Kde se dají koupit

Sušená rajčata jsou běžně dostupná v obchodech, jejich cena je různá. Cenové rozdíly můžete vidět zde.

Letní počasí vybízí k rychlým a jednoduchým jídlům. Níže uvedené recepty jsou v horkých měsících moc oblíbené. Jsou rychlé, jednoduché na přípravu a hlavně lahodné. Díky jídlu je možné i pomyslně cestovat a sušená rajčata vás zavedou třeba do prosluněné Itálie a navodí pocit dokonalé pohody.

Detail odstavce: Kde se dají koupit
Zdroj: Sušená rajčata – recepty na použití
Zveřejněno: 31.3.2017


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Re: sklizeň a sušení

Ze saturejky se používají především mládé listy a měkké části nati. Ostatní části rostliny je možné nadrtit a macerovat 3 týdny v oleji pro získání saturejkového oleje.

Zdroj: diskuze Sklizeň a sušení
Odesláno: 19.5.2014 uživatelem Kamča
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

SUŠENÁ RAJČATA – RECEPTY NA POUŽITÍ

Těstoviny se sušenými rajčaty a se smetanou

Ingredience: těstoviny dle obliby, 8 sušených rajčat v oleji, 1 cibule, 1 balení italské šunky Prosciutto, 1 smetana, 1 balení tvrdého sýra, 10 lístků bazalky

Postup: Uvaříme těstoviny. Na pánvi zpěníme cibuli na oleji z rajčat, přidáme pokrájená rajčata a podusíme. Přidáme pokrájenou šunku a zalijeme smetanou. Přidáme uvařené těstoviny a zasypeme sýrem. Dochutíme bazalkou, nejlépe čerstvou. Tento pokrm budete mít hotový cca za 15 minut. Pokud chcete ještě větší "rychlovku", můžete použít i instantní nudle.

Detail odstavce: Těstoviny se sušenými rajčaty a se smetanou
Zdroj: Sušená rajčata – recepty na použití
Zveřejněno: 31.3.2017


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Re: rajčata

Pokud byla rajčata, z kterých jsou semínka, vypěstována přirozeným způsobem na denním světle a plody dozrály na rostlině, tak po jejich zasetí vzejdou velmi podobné rostliny a některé z nich budou mít stejné plody. Při pěstování rajčat z vlastních semen je potřeba vypěstovat více rostlin, protože jen některé budou mít možnost plodit pěkná rajčata.

Zdroj: diskuze Rajčata
Odesláno: 26.4.2016 uživatelem Zahradník
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

SUŠENÁ RAJČATA – RECEPTY NA POUŽITÍ

Těstoviny se sušenými rajčaty a rukolou

Ingredience: 1 celozrnné těstoviny (penne), sůl

Ingredience na omáčku: 2 stroužky česneku, olivový olej, 10-15 ks cherry oválných rajčat, 80-100 g sušených rajčat, 80 g rukoly, mletý pepř

Postup: Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Na pánvi orestujte nadrobno nakrájený česnek, k němu přidejte na kostičky nakrájená cherry rajčata a nechte vše společně dusit. Až budou rajčata úplně rozvařená, pokrájejte na malé kousky sušená rajčata. Nasypte je do omáčky společně s rukolou a zamíchejte. Dochuťte čerstvě namletým pepřem. Omáčku při přípravě nesolte, snad všechna sušená rajčata jsou hodně slaná.

Detail odstavce: Těstoviny se sušenými rajčaty a rukolou
Zdroj: Sušená rajčata – recepty na použití
Zveřejněno: 31.3.2017


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Červená rajčata drží na stonku, vnitřek je bílý a nechutný

Mám na zahradě rajčata, která mají červené plody, ale špatně se trhají a jsou uvnitř bílé. Není to odrůdou, protože se jedná o jednotlivé rostliny z druhu. Mám několik druhů a je to napříč u všech.

Zdroj: diskuze Choroby vysazených rajčat
Odesláno: 1.9.2017 uživatelem Dobešová Vlasta
Počet odpovědí: 4 Zobrazit odpovědi

SUŠENÁ RAJČATA – RECEPTY NA POUŽITÍ

Tipy

Rajčata v oleji připravíte tak, že do jedné zavařovací sklenice pěstí napěchujete rajčata, přidáte pár snítek oblíbených bylinek (bazalka, tymián) a olivový olej, kterým se rajčata zalijí. Po třech nedělích už lze použít, lépe však vydržet o něco déle. Olej ze snědených rajčat se samozřejmě nevylije, ale je možné jej použít například do salátů.

Pokud zůstane v rajčatech voda, mají i v oleji bohužel tendenci zkvasit, pro začátečníka se doporučuje přidat jako další konzervant na skleničku lžičku soli, která trochu pomůže (ale není samozáchranná). Pokud si nejste jistí, jestli jsou rajčata dokonale suchá, pak určitě sušte dál. Rajčata musí být kožnatá, v sušičce jsou pak prakticky "dokřupava".

Je dobré nepoužívat pouze olivový olej, ale olivový napůl s rostlinným. Olivový olej totiž v ledničce "tuhne" a tvoří se zákal.

Detail odstavce: Tipy
Zdroj: Sušená rajčata – recepty na použití
Zveřejněno: 31.3.2017


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Re: Re: Černé tečky na rajčatech

Děkuji za odpověď.
Hnojiva pořídím a snad rajčata zachráníme!
Přeji pěkný den.

Zdroj: diskuze Černé tečky na rajčatech
Odesláno: 8.6.2017 uživatelem Tereza
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

RECEPTY S RAJČATY

Sušená rajčata

Sušení rajčat u nás není zcela běžné, ale s rozmachem domácích sušiček se postupně i u nás tento způsob stává oblíbeným druhem konzervace zralých plodů.

Pokud chcete vlastní vypěstovaná rajčata konzervovat sušením, nakrájejte je na čtvrtiny až osminy, záleží na velikosti samotných rajčat. V případě, že máte k dispozici sušičku, naklaďte kousky na síta, ideální je podložit rajčata pečicím papírem, protože obsahují velké množství vody. Pro usušení vybírejte zralé (možno i lehce přezrálé) plody. To, že jsou podle omaku vodnaté, vůbec nevadí, lehce přezrálá rajčata, která jsou na běžnou kombinaci již nevhodná z estetického důvodu, se na usušení výborně hodí.

Sušená rajčata pak nejlépe pokapejte olivovým olejem, zasypte rozdrcenou bazalkou, případně petrželí a osušte je. Osušená rajčata zabalte do sáčků, můžete použít i uzavíratelné nádoby. Ideální je sušená rajčata následně zamrazit, zůstane jim tak jejich krásná barva a zcela jistě se tím zabrání vzniku možné plísně.

Sušená rajčata najdou své uplatnění při přípravě italské kuchyně, především na pizzu nebo zeleninové saláty.

Detail odstavce: Sušená rajčata
Zdroj: Recepty s rajčaty
Zveřejněno: 16.6.2014


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: rajčata

prosím,jdou z loňských usušených jadérek rajčat vypěstovat ta samá kvalitní odrůda rajčat

Zdroj: diskuze Rajčata
Odesláno: 26.4.2016 uživatelem lipská
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

SUŠENÁ RAJČATA – RECEPTY NA POUŽITÍ

Pomazánka ze sušených rajčat

Ingredience: 150 g sušených rajčat v oleji, 1 hrnek vlašských ořechů, 1 velká hrst čerstvých bazalkových lístků, 2 lžíce dýňového nebo olivového oleje, 1 lžíce sójové omáčky Tamari, špetka drceného chilli, himálajská sůl (dle chuti)

Postup: Všechny suroviny nasypte do mixéru a rozmixujete je dohladka. Pomazánku podávejte s opečeným nebo čerstvým chlebem. Pokud pomazánku nespotřebujete celou, přendejte ji do uzavíratelné krabičky a skladujte v lednici.

Detail odstavce: Pomazánka ze sušených rajčat
Zdroj: Sušená rajčata – recepty na použití
Zveřejněno: 31.3.2017


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Re: Rajčata - bílé skvrny na listech

dle mého názoru se jedná o vysazení neotužených rajčat a jejich následné poškození sluncem, event. větrem

Zdroj: diskuze Choroby vysazených rajčat
Odesláno: 9.4.2018 uživatelem komule
Počet odpovědí: 4 Zobrazit odpovědi

GRILOVANÁ ZELENINA NEJEN JAKO PŘÍLOHA K MASU

Koření na grilovanou zeleninu

Na grilovanou zeleninu je například vhodná směs koření tvořená z těchto ingrediencí: jedlá sůl, sušený mletý česnek, sušená mletá cibule, mletý zázvor, bílá hořčice, sušený mletý celerový kořen, mletá sladká paprika, glukóza, mletá sušená rajčata, drcená kurkuma, mletý kmín, mletý tymián, mletá sušená chilli paprička, mleté oregano. Tuto směs si můžete vytvořit z vlastních zásob anebo zakoupit již hotové potravinové koření na grilovanou zeleninu.

Detail odstavce: Koření na grilovanou zeleninu
Zdroj: Grilovaná zelenina nejen jako příloha k masu
Zveřejněno: 11.5.2015


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: hokaido pěstování

Rád bych se zeptal pěstitelů Hokaidó, zda rostlinu nějak zaštipují, např. jako rajčata.
Předem děkuji Jarda R

Zdroj: diskuze Hokaido pěstování
Odesláno: 5.5.2017 uživatelem Reich Jarosalav
Počet odpovědí: 2 Zobrazit odpovědi

SUŠENÁ RAJČATA – RECEPTY NA POUŽITÍ

Těstoviny se sušenými rajčaty a špenátem

Ingredience: 250 g listového špenátu (mražený i čerstvý, ten je lepší), 1 červená cibule, 2 stroužky česneku, 6 ks sušených rajčat, sůl, pepř, olivový olej, těstoviny dle chuti a hladu, parmazán k podávání

Postup: očistíme a dobře omyjeme špenát. Nakrájíme nahrubo a dáme stranou. Čerstvý baby špenát nemusíme čistit ani krájet. Česnek oloupeme a plochou stranou nože jej rozmáčkneme, cibuli nakrájíme na kolečka. Pokud používáme sušená nenaložená rajčata, ponoříme je na chvíli do teplé vody (cca 15 minut). Na olivovém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Po chvíli přidáme špenát, lehce podlijeme vodou a necháme pod pokličkou podusit. Pokud zvolíme mražený špenát, musíme ho nechat povolit a vodu nechat vydusit. Trvá to tedy déle. Osolíme, opepříme.

Pozor, rajčata i parmazán jsou slané, tak aby výsledek nebyl přesolený.

Dáme vařit těstoviny, držíme se návodu na obalu. Z podušeného špenátu vyjmeme česnek, přidáme nakrájená rajčata, můžeme přidat i část náslevu a necháme opět podusit (jen 1-2 minuty). Nakonec vmícháme trochu vody, ve které se vařily těstoviny. Uvařené a slité těstoviny přimícháme do pánve se špenátem a promícháme. Na talíři posypeme parmazánem.

Detail odstavce: Těstoviny se sušenými rajčaty a špenátem
Zdroj: Sušená rajčata – recepty na použití
Zveřejněno: 31.3.2017


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: rajče keříčkové pěstování

Dobrý den,
mám dotaz ,zda se keříčkové rajčata také zaštipují jako normální.
Děkuji
Pragerová Věra

Zdroj: diskuze Rajče keříčkové pěstování
Odesláno: 24.5.2017 uživatelem Věra Pragerová
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

SUŠENÁ RAJČATA – RECEPTY NA POUŽITÍ

Těstoviny se sušenými rajčaty a kuřecím masem

Ingredience: půl balíčku těstovin (mašliček), 150 g kuřecího masa (prsní nebo stehenní řízky), 1 balíček sýru mozzarella (100-150 g), asi 8 kousků sušených rajčat naložených v oleji, olivy (jak kdo má rád), 150 g tvrdého sýra na strouhání, koření k ochucení masa (na pizzu, grilovací, dle chuti), trochu olivového oleje

Postup: Dáme vařit těstoviny, mezitím na pánvičce osmahneme maso nakrájené na nudličky a předem promíchané s olivovým olejem a kořením (vhodné je koření od Antonína směs Italské těstoviny a Formaggio). Nakrájíme si mozzarellu na menší kostičky, olivy na kolečka, rajčata na malé kousky. Těstoviny scedíme, přimícháme maso, mozzarellu, olivy, rajčata promícháme a hned nasypeme do zapékací misky. Posypeme nahrubo rozstrouhaným sýrem a zapečeme, délka zapékání podle toho, jak kdo má rád. Recept je "rychlovka" určená pro dvě osoby.

Detail odstavce: Těstoviny se sušenými rajčaty a kuřecím masem
Zdroj: Sušená rajčata – recepty na použití
Zveřejněno: 31.3.2017


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

PATIZON

Patison na grilu

Ingredience: 1 patison, 2 vejce, 100 g solamylu, 3 větší sušená rajčata, 1 hrst hladkolisté petržele, sůl, pepř

Technologický postup: Patison nakrájíme na plátky široké 2 cm a z obou stran osolíme. Necháme 2 hodiny odležet, aby se sůl důkladně dostala do patisonu, a mezitím si připravíme těstíčko. Vejce rozklepneme do misky, kam přidáme nadrobno nakrájená sušená rajčata a nasekanou petrželku. Ochutíme pepřem a důkladně promícháme společně se solamylem. Osolené plátky patisonu pustí vodu a před obalováním je třeba každý plátek otřít papírovými utěrkami. Pak obalíme v těstíčku a plátky vložíme na gril. Z každé strany grilujeme 3 minuty, dokud se na povrchu nezačne dělat hnědá struktura, poté hned podáváme.

Detail odstavce: Patison na grilu
Zdroj: Patizon
Zveřejněno: 13.10.2016

SUŠENÁ RAJČATA – RECEPTY NA POUŽITÍ

Těstoviny se sušenými rajčaty a se slaninou

Ingredience: 1 velká cibule, 100 g slaniny, 1 stroužek česneku, sůl, pepř, těstoviny, 100 g sušených rajčátek, hoblinky sýra Gran Moravia

Postup: Na pánvi si orestujeme nadrobno nakrájenou velkou cibuli, až dosáhneme zlatavé barvy, přidáme 100 gramů slaniny nakrájené na tenké nudličky a stroužek česneku nakrájený na tenké plátky. Osolíme, opepříme a dál restujeme. Mezitím si v hrnci připravíme těstoviny, například drobné pohankové mušličky. Ty po uvaření scedíme a dáme stranou. Do pánve ke slanině přidáme nadrobno nakrájená sušená rajčata (zhruba 100 gramů). Ještě chvíli prohřejeme a poté smícháme s těstovinami a podáváme s plátky sýra Gran Moravia.

Detail odstavce: Těstoviny se sušenými rajčaty a se slaninou
Zdroj: Sušená rajčata – recepty na použití
Zveřejněno: 31.3.2017

SUŠENÁ RAJČATA – RECEPTY NA POUŽITÍ

Maso se sušenými rajčaty

Ingredience: 4 vepřové kotlety bez kosti, cca 10 kousků sušených rajčat naložených v oleji (použijeme i olej ze sušených rajčat), 4 plátky čedaru nebo jiného sýra výraznější chuti, 100 g anglické slaniny, 4 stroužky česneku, 100 ml bílého vína (suché), sůl, bílý pepř, sušený rozmarýn

Postup: Kotlety naklepeme, mírně osolíme, opepříme, posypeme rozmarýnem, na každou položíme plátek sýra a několik kousků rajčat. Maso podélně přeložíme, sepneme špejlí nebo jehlou a závitky obalíme plátky slaniny. Vložíme do zapékací misky, přidáme stroužky česneku, zbytek rajčat, pokapeme olejem, podlijeme vínem, přikryjeme alobalem a dáme do vyhřáté trouby na 180 °C. Pečeme doměkka, před koncem odkryjeme a dopečeme dozlatova.

Detail odstavce: Maso se sušenými rajčaty
Zdroj: Sušená rajčata – recepty na použití
Zveřejněno: 31.3.2017

MILÁNSKÉ ŠPAGETY

Jak dělají milánské špagety Kluci v akci

Ingredience: 500 g špaget, 500 g hovězího mletého masa, 400 g konzervovaných rajčat, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžička sušených bylinek (tymián, oregano, rozmarýn), 150 ml červeného vína, 4 stroužky česneku, 3 ks sušených rajčat, 1 mrkev, 1 cibule, ¼ celeru, mletý pepř, sůl, voda

Technologický postup: Ve velké pánvi na rozehřátém oleji zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, po chvíli přidáme oloupané, prolisované stroužky česneku, očištěnou, nahrubo nastrouhanou mrkev i celer a chvíli opékáme (asi 5 minut). Přidáme mleté maso a směs mícháme, dokud se maso neopeče, přidáme nasekaná sušená rajčata i nasekaná konzervovaná rajčata, přilijeme červené víno, osolíme, opepříme, všechno dobře promícháme. Necháme na mírném ohni vařit doměkka 20–30 minut (maso by mělo zkřehnout a omáčka zhoustnout), nakonec vmícháme bylinky. Mezitím si uvaříme špagety ve vroucí osolené vodě doměkka, scedíme je, necháme okapat a podáváme přelité připravenou omáčkou.

Detail odstavce: Jak dělají milánské špagety Kluci v akci
Zdroj: Milánské špagety
Zveřejněno: 30.9.2016

RECEPTY NA BOLOŇSKÉ ŠPAGETY

Recept na jednoduché boloňské špagety

Ingredience: 2 lžíce olivového oleje, 1 cibule (krájená nadrobno), 4 stroužky česneku (prolisovaný), 1 mrkev (nastrouhaná), ¼ celeru (nastrouhaná), 500 g mletého hovězího masa, 3 sušená rajčata (nasekaná), 400 g konzervovaných nasekaných rajčat, 150 ml bílého vína, tymián, oregano, rozmarýn sůl, mletý pepř, 500 g špaget

Technologický postup: Na velké pánvi rozpalte olej, pak ztlumte oheň a osmahněte na něm cibuli, po chvíli přihoďte česnek, mrkev a celer. Asi po pěti minutách přidejte maso, směs míchejte, dokud se maso neopeče. Přisypte sušená a pak i konzervovaná rajčata, přilijte víno, osolte, opepřete, všechno dobře promíchejte a nechte na mírném ohni vařit 35 až 45 minut. Maso by mělo zkřehnout a omáčka zhoustnout. Nakonec do ní přidejte i bylinky. Omáčkou polévejte uvařené špagety.

Detail odstavce: Recept na jednoduché boloňské špagety
Zdroj: Recepty na boloňské špagety
Zveřejněno: 23.5.2017

RAJSKÁ OMÁČKA

Rajská omáčka pro děti

Ingredience:

  • rajčata
  • 1 mrkev
  • 1/4 cibule
  • 1 kelímek bílého jogurtu
  • hladká mouka na zahuštění
  • olivový olej na osmažení cibule
  • cukr
  • sůl

Postup:

Nejdříve si oloupejte rajčata. Nejlépe vám to půjde, když je naříznete do kříže, na chvíli vložíte do vařící vody a poté je přendáte do studené vody. Díky tomuto postupu slupku lehce stáhnete. Rajčata zbavte jádřince a nakrájejte je na kousky. Oloupejte a nastrouhejte mrkev, očistěte cibuli a nakrájejte ji na jemno. Cibuli nechte zesklovatět v hrnci na olivovém oleji, pak přidejte trochu hladké mouky a za neustálého míchání chvíli smažte. Přidejte připravená rajčata a mrkev, trochu vody a vařte asi 15 minut. Ponorným mixérem omáčku rozmixujte, přidejte bílý jogurt, dochuťte cukrem a troškou soli a krátce povařte. Můžete podávat s vařeným hovězím masem.

Detail odstavce: Rajská omáčka pro děti
Zdroj: Rajská omáčka
Zveřejněno: 3.2.2016

LEČO S MORAVSKOU KLOBÁSOU

Lečo s moravskou klobásou

Ingredience: 1 kg rajčat, 1 kg paprik, 1 cibule, 3 moravské klobásy, 2 lžíce rajského protlaku, 3 vejce, olej, sůl, pepř

Technologický postup: Připravíme si větší hrnec. Cibuli pokrájíme na půlměsíčky. Papriky a rajčata na větší kousky. Klobásy na kolečka. V hrnci nejdříve krátce zpěníme na oleji cibuli. Přidáme klobásu a krátce opékáme. Poté přidáme papriky a necháme vydusit. Nakonec i rajčata, protlak, ochutíme solí a pepřem, necháme 15 minut vařit. Ke konci varu přimícháme tři vejce. Podle potřeby dochutíme solí a pepřem a podáváme s čerstvým pečivem.

Detail odstavce: Lečo s moravskou klobásou
Zdroj: Lečo s moravskou klobásou
Zveřejněno: 29.6.2017

MILÁNSKÉ ŠPAGETY

Milánské špagety podle Pohlreicha

Ingredience: 500 g špaget, 200 g rajčatové pasty, 200 g rajčat, 1 cibule, 500 g vepřového mletého masa, 3 stroužky česneku, 100 g parmazánu, sůl, pepř, oregano, olivový olej

Technologický postup: Nakrájíme cibuli a osmahneme ji na oleji na pánvi do zesklovatění. Přidáme vepřové mleté maso, osolíme a restujeme. Až je maso orestované, přidáme nakrájená rajčata, promícháme, přiklopíme a necháme dusit. Jakmile jsou rajčata měkká, přidáme rajčatovou pastu, česnek a dochutíme solí, pepřem, oreganem. Uvaříme si špagety al dente. Milánské špagety dáme na talíř, polijeme omáčkou a posypeme parmazánem.

Detail odstavce: Milánské špagety podle Pohlreicha
Zdroj: Milánské špagety
Zveřejněno: 30.9.2016

RECEPTY S RAJČATY

Omáčka z rajčat na špagety

Rajčata a špagety k sobě bezpochyby patří. Zapomeňte však na těstoviny polité kečupem, omáčka z čerstvých rajčat je ke špagetám mnohem vhodnější. Když vyzkoušíte náš recept, zjistíte, že jen těžko najdete ke špagetám něco chutnějšího.

Suroviny:

  • 1 kg hodně zralých rajčat
  • 2 velké cibule
  • 3 stroužky česneku
  • olivový olej
  • bazalka
  • sůl a pepř

Postup:

Omytá rajčata neloupejte, ale pokrájejte nadrobno. Můžete použít i tyčový mixér. Na olivovém oleji osmahněte najemno nakrájenou cibulku, přidejte česnek rozetřený do pasty. Poté přisypte nasekaná rajčata a za častého míchání vařte asi 1 hodinu na malém plameni. Osolte, opepřete a přidejte pokrájené lístky čerstvé bazalky. Omáčka by měla mít velmi hutnou konzistenci, asi jako hustý krém. Servírujte ji na horké špagety a ozdobte lístky bazalky.

Detail odstavce: Omáčka z rajčat na špagety
Zdroj: Recepty s rajčaty
Zveřejněno: 16.6.2014

SUŠENÁ RAJČATA – RECEPTY NA POUŽITÍ

Těstoviny se sušenými rajčaty a mozzarellou

Ingredience: 200 g těstovin Spaghettini natural AExc, 100 g rustikálního chleba, 8 sušených rajčat, 2 stroužky česneku, sůl, pepř, 1 a 1/2 lžíce olivového oleje, 1 mozzarella, 1 hrst bazalkových lístků, 2 lžíce balzamikového octa, parmazán

Postup: Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu tak, aby byly na skus neboli al dente. Mezitím dejte kousky chleba, rajčata, česnek, sůl, pepř a olivový olej do robotu a rozmixujte. Těstoviny sceďte, dejte na talíř, posypte směsí z robotu, navrch dejte mozzarellu, bazalku a zastříkněte octem, olejem a podávejte s parmazánem.

Detail odstavce: Těstoviny se sušenými rajčaty a mozzarellou
Zdroj: Sušená rajčata – recepty na použití
Zveřejněno: 31.3.2017

SUŠENÁ RAJČATA – RECEPTY NA POUŽITÍ

Špagety se sušenými rajčaty a s olivami

Ingredience: 300 g semolinových špaget, 130 g sušených rajčat, 100 g černých oliv, 1 stroužek česneku, hrst listů bazalky + pár lístků na ozdobení, sklenka bílého (suchého) vína, olivový olej, sůl, pepř, slunečnicová semínka na ozdobení, parmazán na ozdobení (v případě, že nechceme použít parmazán, lze využít nasucho opraženou strouhanku)

Postup: Nejprve dáme dle návodu na obalu vařit špagety. Vaříme v osolené vroucí vodě cca 6-8 minut, tak aby byly na skus. Mezitím nasekáme najemno česnek a na troše olivového oleje jej orestujeme, pak přidáme nakrájená sušená rajčata a černé olivy. Vše podlijeme sklenkou bílého vína a necháme provařit (zredukovat alkohol z vína). Pokud je potřeba, tak do směsi přidáme trochu vody z těstovin a provaříme. Nakonec do směsi na pánvi přidáme scezené špagety a vše promícháme. Už mimo plamen zamícháme do špaget se směsí nasekanou bazalku. Špagety servírujeme ozdobené lístky bazalky, posypané slunečnicovými semínky a nastrouhaným parmazánem, případně zakápnuté olivovým olejem.

Detail odstavce: Špagety se sušenými rajčaty a s olivami
Zdroj: Sušená rajčata – recepty na použití
Zveřejněno: 31.3.2017