Téma: 

sýrová omáčka na těstoviny kluci v akci


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

RECEPTY NA SÝROVOU OMÁČKU

Jak dělají sýrovou omáčku na těstoviny Kluci v akci

Suroviny:

  • 70 g parmezánu
  • 70 g gorgonzoly
  • 50 g másla
  • 1 šalotka
  • 20 g hladké mouky
  • ½ l mléka
  • muškátový oříšek
  • mletý černý pepř
  • sůl

Postup:

V kastrůlku na rozehřátém másle opečte najemno nakrájenou šalotku, vmíchejte do ní mouku a orestujte ji na světlou jíšku. Za stálého míchání vlijte mléko, přiveďte je k varu a ochuťte uvedeným kořením. Provařte ještě asi 15 minut, poté odstavte a dochuťte strouhaným parmezánem a gorgonzolou. Sýrovou omáčku přelévejte přes pečené maso.

Detail odstavce: Jak dělají sýrovou omáčku na těstoviny Kluci v akci
Zdroj: Recepty na sýrovou omáčku
Zveřejněno: 26.4.2015


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Re: Pastináková nať

Nať pstyňáku je možné použít jako nať petržele, takže i za syrova. Nať pastyňáku není tak aromatická jako je nať petrželová. Žádná jedovatost není známa.

Zdroj: diskuze Pastináková nať
Odesláno: 29.9.2015 uživatelem Kamča
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

JAK DĚLAJÍ HOVĚZÍ NA HOUBÁCH KLUCI V AKCI

Hovězí na houbách Kluci v akci

Houbová omáčka s hovězím masem je klasický český pokrm a každá rodina má svůj osvědčený návod na jeho přípravu. Používají se například roštěnky, které se připravují v papiňáku, a omáčka se zjemní smetanou.

A jak dělají hovězí na houbách Kluci v akci?

Ingredience

80 g másla, 250 g hřibů, drcený kmín, hovězí vývar, 200 ml sladké smetany, 100 ml zakysané smetany, 1–2 lžíce hladké mouky, sůl, střik octa, 600 g vařeného hovězího masa zadního

Postup

Kluci nejdříve na rozehřátém másle osmahnou nakrájené houby s kmínem, přiklopí je, a až houby pustí šťávu, zalijí je vývarem. Následně přidají obě smetany s rozkvedlanou moukou a provaří je cca dvacet minut. Na závěr to kluci ochutí solí a octem. Omáčku podávali s plátkem vařeného hovězího masa a s houskovým knedlíkem.

A co vy? Jaká je vaše roštěná s houbami a se smetanou, pochlubte se svým návodem!

Detail odstavce: Hovězí na houbách Kluci v akci
Zdroj: Jak dělají hovězí na houbách Kluci v akci
Zveřejněno: 1.8.2017


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: pepřová omáčka

Dobrou chuť !

Zdroj: diskuze Pepřová omáčka
Odesláno: 1.2.2017 uživatelem Milada
Počet odpovědí: 0

PEPŘOVÁ OMÁČKA - RECEPTY

Jak dělají pepřovou omáčku Kluci v akci

Ingredience: 50 g másla, 3 dl vývaru, 1 dl smetany, 3 lžíce hladké mouky, 1 lžíce celého pepře, 1 lžička mletého pepře, sůl, 2 špetky provensálské koření

Technologický postup: Zasmažíme máslo, mouku a pepř, přidáme smetanu, provensálské koření, vývar a vše důkladně provaříme.

Detail odstavce: Jak dělají pepřovou omáčku Kluci v akci
Zdroj: Pepřová omáčka - recepty
Zveřejněno: 17.3.2016


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: jak udělat domácí aviváž

parada, zkusime, ale pouzivam ted avivaze z nemecka, koupene na shopu www.ze-zahranici.cz koupili jsme v akci, tak musim pockat, az vycerpam :-)

Zdroj: diskuze Jak udělat domácí aviváž
Odesláno: 30.1.2017 uživatelem Dandyk
Počet odpovědí: 0

KŘENOVÁ OMÁČKA KLUCI V AKCI

Potřebné ingredience (na 4 - 6 porcí)

150 g másla

3 střední cibule

80 g hladké mouky

800 ml masového vývaru

200 ml smetany

100 g čerstvého křenu

Mletý bílý pepř

Sůl

Detail odstavce: Potřebné ingredience (na 4 - 6 porcí)
Zdroj: Křenová omáčka Kluci v akci
Zveřejněno: 24.9.2018


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Pastináková nať

Zajímalo by mě, jak je to s tou pastinákovou natí. V nějakém článku jsem našla, že ji pán kompostuje, protože je mírně jedovatá. Může se tedy dávat do pokrmů, třeba i za syrova, nebo ne??? Smí se nať pastináku používat běžně jako petrželová nať? Nikde v článcích jsem zmínku o použití nati nenašla, tedy ani upozornění, že by jedovatá byla...

Zdroj: diskuze Pastináková nať
Odesláno: 29.9.2015 uživatelem Eva
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

KŘENOVÁ OMÁČKA KLUCI V AKCI

Postup přípravy

Nejprve si najemno nakrájíme cibuli. Na připravené pánvi si přepustíme máslo a na něj orestujeme cibulku dosklovata. Poté k ní přisypeme mouku a orestujeme ji s cibulkou, dokud nevznikne světlá jíška. Jíšku je třeba stále míchat a pak do ní přilít vývar, který se povaří 20 minut. Vývar se pak osolí, dochutí bílým pepřem a zjemní smetanou. Vzniklý bešamel se ještě povaří a přidá se do něj nastrouhaný křen.

Kluci v akci doporučují podávat tuto křenovou omáčku s plátky teplé šunky.

Detail odstavce: Postup přípravy
Zdroj: Křenová omáčka Kluci v akci
Zveřejněno: 24.9.2018


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: svíčkova z vepřového masa s halali

Chtěla by jsem se zeptat,kde dělám chybu.Někdy se mě omáčka srazí a někdy né.Zachráním jí sice ponorným mixérem,ale chtěla by jsem znát příčinu.

Zdroj: diskuze Svíčkova z vepřového masa s halali
Odesláno: 29.11.2017 uživatelem Dagmar
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

SÝROVÁ OMÁČKA Z TAVENÉHO SÝRA

Sýrová omáčka na těstoviny bez smetany

Ingredience: 100–120 g taveného sýra, obyčejného nebo s příchutí (6–8 trojúhelníčků), 1 menší cibule, 0,5–0,75 l mléka (dle množství omáčky), mouka na zahuštění, sůl, případně další koření dle chuti, olej na osmahnutí cibulky, 0,5 kg těstovin (1 balení)

Postup: V hrnci necháme zpěnit cibulku. Přidáme tavený sýr a mléko. Zahustíme moukou a vaříme na mírném ohni, nejlépe za stálého míchání, dokud se sýr zcela nerozpustí. Dochutíme solí či nějakým dalším kořením. Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu a můžeme podávat přelité omáčkou.

Tip: Doporučuje se omáčku smíchat s těstovinami v jednom hrnci. Do omáčky lze samozřejmě přidat nějaké to maso, sójové kostky nebo houby. Záleží na vaší chuti.

Detail odstavce: Sýrová omáčka na těstoviny bez smetany
Zdroj: Sýrová omáčka z taveného sýra
Zveřejněno: 27.6.2017


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: OBI,puklice a jini skudci.

Koupila jsem si v OBI nadhernou metrovou Dracenu,ktera byla v akci kolem 300Kc.Pravda mela nektere listy viditelne odstranene ze stredu ruzice a jine zase meli nevzhledne ustrizene spicky,dokonce i celou polovinu listu.Coz jsem tolik nevnimala,nebot radost z toho,ze si muzu splnit muj sen mi vyradila z provozu rozum.Podvedomi se mi,ale asi na sekundu restartovalo,protoze jsem si to i s Dracenou namirila k prodavaci s otazkou,jest-li mi Dracena neuhyne a vzpamatuje se.Odpovedel ze ano a pridal dalsi rady ohledne pece.Asi po 3 tydnech se zacala moje "botanicka zahrada" menit na ..... ani nemam slov.Zpozornela jsem...aaaa do prdele puklice....hlavou mi letel rozhovor s prodavacem....vzapeti si nadavam do "bububu" ....jasne,ze se vzpamatuje...psychologie prodeje,na co jsem ji studovala?....proc rikam dceri: nez si neco koupis dobre si to prohlidni... kam jsem cumela ja?....na ten silnej kmen a jak je krasne vysoka....blbo uzavrela debatu sama se sebou.Co slo jsem ostrihala,celej zarostlej strop vodenkou strhla a kdyz jsem zkoncila rozbrecela se.Tolik let piplani a radost z kazdeho noveho listecku a ted holy klacky :-( Rady z internetu nepomahali,za to prazdne kvetinace se mi mnozili.Az jsem nasla navod na vetsinu skudcu.Obycejny slupky z cibule,cim.vic tim lip a 2 dny je louhovar ve srudeny vode,pak vsechny kytky postrikat.Dalsi dny plne nadeje a ocekavani....HURAAA...JASAM A MAM SNAD JESTE VETSI RADOST,NEZ KDYZ JSEM SI "SPLNILA MUJ SEN".ZADNE DALSI NOVE NAPADENE LISTY A TO NA ZADNY KYTCE.PRO JISTOTU PO TYDNU OPACKO S POSTRIKEM.. .KYTKY SE ROZRUSTAJI A "MOJE BOTANICKA" NA KTEROU SE CHODIL KOUKAT CELEJ BARAK VCETNE NAVSTEV NAJEMNIKU BUDE BRZY JAKO DRIV A V OBI UZ NEKOUPIM NIKDY NIC!!!

Zdroj: diskuze Dendrobium nobile přesazování
Odesláno: 1.6.2017 uživatelem Dana
Počet odpovědí: 3 Zobrazit odpovědi

SÝROVÁ OMÁČKA S BROKOLICÍ

Penne s brokolicí a sýrovou omáčkou

Ingredience: 500 g brokolice, 350 g těstovin penne, 2x 12% smetana na vaření, 4 kostky nízkotučného taveného sýra (například Veselá kráva), malý kousek nivy (cca 40 g), 1 balení Formaggio per Pasta (balení 40 g)

Postup: Těstoviny uvaříme dle návodu. Brokolici očistíme, rozdělíme na růžičky a povaříme ve vroucí vodě cca 5 minut. Ve smetaně za stálého míchání rozpustíme nejdříve tavený sýr, pak přidáme nivu a naposledy Formaggio. Mícháme tak dlouho, dokud se sýry úplně nerozpustí a omáčka nezhoustne. Těstoviny polijeme omáčkou a ozdobíme bylinkami.

Detail odstavce: Penne s brokolicí a sýrovou omáčkou
Zdroj: Sýrová omáčka s brokolicí
Zveřejněno: 4.10.2018

SÝROVÁ OMÁČKA Z TAVENÉHO SÝRA

Sýrová omáčka s mlékem

Ingredience: 1 lžíce másla, 100 g taveného sýra, provensálské koření, 1 dl mléka, 50 g dětské šunky

Postup: Šunku nakrájíme najemno. V kastrůlku rozehřejeme máslo, vsypeme salám a lehce jej osmažíme. Přidáme tavený sýr, mléko a za stálého míchání necháme sýr rozpustit. Tavenou sýrovou omáčku podáváme s těstovinami.

Detail odstavce: Sýrová omáčka s mlékem
Zdroj: Sýrová omáčka z taveného sýra
Zveřejněno: 27.6.2017

ŠUNKOFLEKY NEJSOU JEN ZAPEČENÉ TĚSTOVINY

Jak dělají šunkofleky Kluci v akci

Ingredience:

  • domácí těsto dle výše uvedeného návodu nebo půl balíčku jakýchkoliv kupovaných těstovin
  • 250 g uzeného masa (možno i maso z vařených žeber)
  • 3 vejce
  • 1 cibule
  • 30 g sádla
  • pepř
  • sůl

Postup:

Těstoviny uvařte dle návodu. Žebra asi 1 hodinu povařte v neosolené vodě, oberte a nakrájejte na kousky. Do pánve dejte sádlo, část si nechte na vymazání zapékací mísy, dále pokrájené maso a cibuli nakrájenou na kostičky. Nechte osmahnout. Do mísy nasypte uvařené fleky, orestované maso s cibulí, rozšlehaná vejce, sůl a pepř. Vše přendejte do sádlem vymazané zapékací mísy a vložte do vyhřáté trouby na 180 až 200 °C. Pečte, dokud nebudou mít šunkofleky zlatavou barvu na povrchu.

Detail odstavce: Jak dělají šunkofleky Kluci v akci
Zdroj: Šunkofleky nejsou jen zapečené těstoviny
Zveřejněno: 18.11.2015

SÝROVÁ OMÁČKA S BROKOLICÍ

Zapečené těstoviny s brokolicí a sýrovou omáčkou

Ingredience: 1 brokolice, 1 balíček špaget, 1 smetana na vaření, 150 g nivy, 2 trojúhelníčky libovolného taveného sýra, 3 stroužky česneku, máslo, 1 vrchovatá lžíce polohrubé mouky, 250 g šunky nebo šunkového salámu, sůl, voda

Postup: Těstoviny uvaříme na skus v osolené vodě. Na pařáku necháme změknout brokolici rozebranou na růžičky. Připravíme bešamel z másla, mouky a smetany s trochou vody. K bešamelu přidáme oba druhy sýrů, pokrájenou šunku a necháme provařit do roztavení sýrů, zjemníme smetanou. Dochutíme česnekem a podle potřeby osolíme. Uvařené těstoviny promícháme s brokolicí a sýrovou omáčkou, vložíme do tukem vymazané formy a dáme zapéct. Podáváme se zeleninovým salátem.

Detail odstavce: Zapečené těstoviny s brokolicí a sýrovou omáčkou
Zdroj: Sýrová omáčka s brokolicí
Zveřejněno: 4.10.2018

RECEPTY NA KŘENOVOU OMÁČKU

Křenová omáčka Kluci v akci

Ingredience: 150 g másla, 3 střední cibule, 80 g hladké mouky, 800 ml masového vývaru, 200 ml smetany, sůl, mletý pepř, 100 g čerstvého křenu, 600 g šunky od kosti vcelku

Postup: Máslo přepustíme, orestujeme na něm na jemno krájenou cibuli, opečeme dosklovata, vsypeme mouku a orestujeme na světlou jíšku. Za stálého míchání zalijeme vývarem, provaříme 20 minut, osolíme a ochutíme bílým pepřem, zjemníme smetanou, krátce povaříme. Do hotového bešamelu přidáme nastrouhaný křen a přelijeme přes plátky teplé šunky.

Detail odstavce: Křenová omáčka Kluci v akci
Zdroj: Recepty na křenovou omáčku
Zveřejněno: 5.5.2015

SÝROVÁ OMÁČKA Z TAVENÉHO SÝRA

Sýrová omáčka k tortellini

Ingredience: 250 g tortellini, 200 g zakysané smetany, 100 g taveného sýra, 100 g nivy, 1 jarní cibulka, 1 lžička másla

Postup: Tortellini uvaříme podle návodu uvedeného na obalu. Na másle orestujeme na kousky pokrájenou jarní cibulku, přidáme tavený sýr, nivu, zakysanou smetanu a opékáme tak dlouho, dokud se sýr nerozpustí. Na talíř nasypeme tortellini a polijeme je sýrovou omáčkou.

Detail odstavce: Sýrová omáčka k tortellini
Zdroj: Sýrová omáčka z taveného sýra
Zveřejněno: 27.6.2017

SÝROVÁ OMÁČKA S BROKOLICÍ

Sýrová omáčka s brokolicí a kuřecím masem

Ingredience: 100 g eidamu, 1 kuřecí prso, 1 kelímek smetany, brokolice

Postup: Brokolici vaříme v lehce osolené vodě cca 15 minut. Na kostky nakrájené kuřecí prso osmahneme a zasypeme trochou pepře, poté přidáme smetanu na šlehání, trochu vody a vaříme 2 až 3 minuty. Přidáme nastrouhaný sýr a vaříme, dokud se sýr nerozpustí. Nakonec přidáme uvařenou a nakrájenou brokolici. Podáváme s těstovinami.

Detail odstavce: Sýrová omáčka s brokolicí a kuřecím masem
Zdroj: Sýrová omáčka s brokolicí
Zveřejněno: 4.10.2018

RECEPTY NA SÝROVOU OMÁČKU

Sýrová omáčka na těstoviny

Suroviny:

  • 100 g nivy
  • 100 g lerdameru
  • 2 ks taveného sýra
  • 1 cibule
  • ½ pórku
  • 1 stroužek česneku (může být více)
  • 20 g másla
  • 250 ml smetany (31 %)
  • ½ lžičky provensálského koření
  • sůl

Postup:

V kastrolku na másle zpěňte nadrobno nakrájenou cibuli a zalijte ji smetanou. Poté přidejte tavené sýry, nastrouhané tvrdé sýry a prolisovaný česnek, ochuťte provensálským kořením a dle potřeby dosolte. Krátce povařte a nakonec do omáčky přidejte najemno nakrájený pórek. Podávejte nejlépe s těstovinami.

Detail odstavce: Sýrová omáčka na těstoviny
Zdroj: Recepty na sýrovou omáčku
Zveřejněno: 26.4.2015

SÝROVÁ OMÁČKA Z TAVENÉHO SÝRA

Sýrová omáčka k masu

Ingredience: 50 g másla, 1/8 l smetany, citron, 150 g taveného sýra, 1 lžíce hladké mouky, pepř, sůl

Postup: Na pánvi rozpustíme asi 50 g másla, přidáme trochu mouky a necháme zpěnit, přidáme 1/8 l smetany, sůl, pepř, několik kapek citronové šťávy a tavený sýr (například Veselá kráva) a za stálého míchání zahříváme, ale nevaříme. Čekáme, až se všechen sýr v omáčce rozpustí, ta musí být hladká a hustá, ale ne kašovitá. Takto připravená omáčka se hodí k masům, rybám a zelenině.

A jaké sýrové omáčky máte ve svém repertoáru vy? Pochlubte se s nimi.

Detail odstavce: Sýrová omáčka k masu
Zdroj: Sýrová omáčka z taveného sýra
Zveřejněno: 27.6.2017

SÝROVÁ OMÁČKA S BROKOLICÍ

Tagliatelle s brokolicí a sýrovou omáčkou

Ingredience: tagliatelle, 1 kuřecí prso, 250 ml smetany, 4 trojúhelníčky taveného sýra, 50 g čedaru, 50 g parmazánu na ozdobu, brokolice, sůl, rozmarýn, pepř, 100 g slaniny

Postup: Dáme vařit těstoviny. Brokolici rozebereme na růžičky a uděláme na páře. Na sucho opražíme nakrájenou slaninu. Kuřecí prsa nakrájíme, osolíme a opepříme a na troše oleje osmahneme do zlatova. Přidáme tavený sýr a necháme rozpustit. Zalijeme smetanou a přidáme nastrouhaný čedar a parmazán. Přidáme trochu rozmarýnu a necháme provařit, dokud se sýr nerozpustí. Omáčku vmícháme do uvařených těstovin. Na talíři ozdobíme brokolicí, slaninou a parmazánem.

Detail odstavce: Tagliatelle s brokolicí a sýrovou omáčkou
Zdroj: Sýrová omáčka s brokolicí
Zveřejněno: 4.10.2018

RECEPTY NA SÝROVOU OMÁČKU

Sýrová omáčka z taveného sýra

Suroviny:

  • 4 tavené smetanové sýry
  • 4 lžíce mléka
  • špetka bazalky
  • sůl (dle potřeby)

Postup:

Sýry, mléko a bazalku vařte, dokud se tavené sýry nerozpustí. Pokud vám bude připadat omáčka hodně hustá, přidejte více mléka. Dle chuti můžete dosolit. Hotovou sýrovou omáčku servírujte s uvařenými špagetami.

Detail odstavce: Sýrová omáčka z taveného sýra
Zdroj: Recepty na sýrovou omáčku
Zveřejněno: 26.4.2015

KULAJDA - KLUCI V AKCI

Verze kulajdy s klasickou jíškou

Pokud nemáme tu možnost, případně nechceme použít instantní jíšku, připravíme si vlastní ze 100 g másla a 50 g hladké mouky: máslo rozpustíme, zasypeme za stálého míchání moukou a zalijeme studenou vodou. Poté přidáme pokrájené brambory, houby a pokračujeme dále dle výše uvedeného receptu.

A jaké jsou vaše zaručeně nejlepší recepty na kulajdu? Podělte se o ně!

Detail odstavce: Verze kulajdy s klasickou jíškou
Zdroj: Kulajda - Kluci v akci
Zveřejněno: 1.8.2017

KULAJDA - KLUCI V AKCI

Jak dělají kulajdu Kluci v akci

Tradiční domácí kulajda patří do skupiny klasických českých jídel. Receptů, názvů a modifikací je celá řada. Taková kulajda se zakysanou smetanou, se žampiony, nebo z čerstvých hub potěší vaše chuťové pohárky. No, a jak kulajdu dělají Kluci v akci, se můžete dočíst níže. Jsou zde uvedeny dvě varianty: jedna s použitím instantní jíšky a druhá z klasické domácí jíšky.

Ingredience

800 ml vody, 300 g brambor, 30 g sušených hub, 200 ml smetany ke šlehání, 1 snítka čerstvého kopru nebo 2 lžíce sterilovaného, 5–7 lžic instantní jíšky, 50 g másla na zjemnění, 4 vejce, kmín, sůl, bílý pepř, ocet

Recept

Nejdříve kluci namočí sušené houby minimálně na 1 hodinu, nejlepší je to podle nich přes noc. Dále kluci očistí brambory a nakrájí je na hrubé kostky, zalijí vodou, a přidají namočené houby včetně vody, ve které byly namočené, osolí, opepří, přidají kmín a vaří, dokud nejsou houby a brambory měkké, tedy cca 15–20 minut. Pak to kluci zalijí smetanou, zahustí instantní jíškou, ochutí octem, zjemní máslem a přidají pokrájený kopr. Do mírně osolené a octem okyselené vroucí vody vloží v naběračce rozklepnuté vejce a zavaří ho tak, aby žloutek zůstal měkký a obalený vařeným bílkem. Po 3 minutách varu vejce vyjmou a vloží je do studené vody, aby se zatáhla. Při podávání vkládali do každé porce polévky jedno zastřené vejce.

Detail odstavce: Jak dělají kulajdu Kluci v akci
Zdroj: Kulajda - Kluci v akci
Zveřejněno: 1.8.2017

RECEPTY NA SÝROVOU OMÁČKU

Sýrová omáčka s brokolicí

Suroviny:

  • 800 g těstovin
  • 30 g soli
  • 1 500 g brokolice
  • 150 g eidamu
  • 500 g zralých rajčat
  • 2 dcl bílého vína
  • Na omáčku:
  • 500 g eidamu
  • 150 g másla
  • 250 ml smetany na vaření
  • 170 g hladké mouky
  • 2 dcl mléka

Postup:

Těstoviny uvařte v dostatečném množství osolené vody. Po uvaření na skus je sceďte a nechte dobře okapat. Růžičky z brokolice povařte v osolené vodě cca 5 minut. Rajčata spařte, oloupejte, rozkrájejte na čtvrtky, zbavte zrníček a nakrájejte je na drobno. Z mouky a části másla připravte světlou zásmažku, kterou zalijte mlékem a dobře rozmíchejte. Poté nechte zvolna vařit (nezapomeňte míchat). Omáčku přeceďte, přidejte do ní zbylou část másla, smetanu, pokrájená rajčata a bílé víno. Poté přisypte brokolici a nastrouhaný sýr, který nechte mírně rozpustit. Těstoviny rozdělte na talíř, přelijte omáčkou a servírujte sypané tvrdým sýrem.

Detail odstavce: Sýrová omáčka s brokolicí
Zdroj: Recepty na sýrovou omáčku
Zveřejněno: 26.4.2015

BUŘTY NA ČERNÉM PIVU

Jak dělají buřty na černém pivu Kluci v akci

Ingredience: 8 buřtů, 3 cibule, 2 lžičky mletého pepře, 4 lžičky plnotučné hořčice, 4 lžičky sladké papriky, 6 stroužků česneku, 300 g kečupu, 1 pivo

Postup: Buřty oloupeme a rozkrojíme v půlce (nepřekrojíme). Posypeme vnitřek paprikou a pepřem. Dáme cca 0,5 lžičky hořčice a vložíme stroužek česneku nakrájený na plátky a proužky cibule. Buřty poskládáme do zapékací mísy. Zbytek volné cibule a česneku (můžeme přikrojit i další – větší množství není na škodu, naopak) vložíme také volně do mísy. Omáčku připravíme smícháním celého velkého kečupu a celého piva. Buřty omáčkou zalijeme a pečeme v zakryté míse, dokud se buřty neotevřou a případně v míse neotočí vzhůru nohama. Také omáčka by měla trochu zhoustnout. Pak pečeme odkryté, dokud buřty nezhnědnou.

Detail odstavce: Jak dělají buřty na černém pivu Kluci v akci
Zdroj: Buřty na černém pivu
Zveřejněno: 21.6.2017