Téma: 

těstovinový salát kluci v akci


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

TĚSTOVINOVÝ SALÁT

Těstovinový salát se zakysanou smetanou

Ingredience:

  • 250 g těstovin
  • 200 g vepřové šunky
  • 1 konzerva sterilované kukuřice
  • 1 konzerva sterilovaného hrášku
  • 4 rajčata
  • 2 zakysané smetany
  • sůl
  • pepř

Postup:

Těstoviny uvařte dle návodu, propláchněte a nechte vystydnout. Pak přidejte na nudličky pokrájenou vepřovou šunku. Kukuřici i hrášek slijte, nechte okapat a přidejte do salátu. Rajčata omyjte, nakrájejte na kostičky a vše promíchejte. Na závěr vmíchejte zakysanou smetanu a dochuťte solí a pepřem.

Zdroj: Těstovinový salát
Zveřejněno: 19.5.2016


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: ledovy salat

prosim o radu zda mohu ledovi salat na nemoc dnu dekuji za odpoved

Zdroj: diskuze Meloun
Odesláno: 12.3.2017 uživatelem jana chrzova
Počet odpovědí: 3 Zobrazit odpovědi

SMAŽENÝ CELER

Jak dělají smažený celer Kluci v akci

Tak takový recept Kluci v akci na obrazovkách ještě nepředvedli. Ale nevadí, níže najdete mnoho jiných receptů, jak využít tuto plodinu.

Zdroj: Smažený celer
Zveřejněno: 27.5.2018


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Re: ledovy salat

Ledový salát patří mezi potraviny s nízkým obsahem purinů a proto se může při dně konzumovat bez omezení.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Meloun
Odesláno: 12.3.2017 uživatelem Cempírek
Počet odpovědí: 3 Zobrazit odpovědi

TĚSTOVINOVÝ SALÁT

Těstovinový salát s tofu

Ingredience:

  • 250 g těstovin
  • 100 g tofu
  • 4 rajčata
  • salátová okurka
  • 2 žluté papriky
  • 3 ředkvičky
  • 1 konzerva sterilované kukuřice
  • 500 g bílého jogurtu
  • sůl
  • pepř

Postup:

Těstoviny uvařte v osolené vodě, propláchněte studenou vodou, nechte vystydnout. Zeleninu očistěte, omyjte a nakrájejte na menší kostičky. Tofu sýr nakrájejte na kostičky asi 1krát 1 cm, slijte nálev z kukuřice a vše promíchejte. Osolte, opepřete a na závěr vmíchejte bílý jogurt. Důkladně promíchejte, případně dle potřeby dochuťte.

Zdroj: Těstovinový salát
Zveřejněno: 19.5.2016


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Re: vakcina Silgard

Jestli povinné to ti neřeknu, ale plošně se očkuje ve státech, v Kanadě myslím i kluci, aby nepřenášeli.

Zdroj: diskuze Re: vakcina Silgard
Odesláno: 25.2.2008 uživatelem Eva
Počet odpovědí: 0

SALÁT CÉSAR

Jak dělají salát César Kluci v akci

Ingredience: 2 kuřecí prsa, špetka kari, mletý pepř, sůl, olivový olej, 4 plátky anglické slaniny, 1 římský salát, 150 g parmazánu, 2 žemle (veka nebo bageta)

Ingredience na dressing: 2 žloutky, střik vinného octa, 1 lžička dijonské hořčice, 1 lžička krystalového cukru, mletý pepř, sůl, 100 ml oleje, 1 stroužek česneku, 4 ančovičky

Postup: Kluci v akci nakrájí žemle na kostky a ve středně vyhřáté troubě je vysuší dokřupava. Česnek a ančovičky nakrájí najemno. V míse vymíchají žloutky s vinným octem, cukrem, hořčicí, pepřem a solí dohladka a postupně, za stálého míchání, přilévají olej, až získají majonézovou emulzi. Vmíchají ančovičky s česnekem a dají do lednice vychladit.

Kuřecí prsa očistí, ochutí špetkou pepře, kari, solí a lehce zakápnou olejem a vetřou do masa. Maso opečou na troše olivového oleje dozlatova společně s plátky slaniny. Salát natrhají na kousky a promíchají s dressingem.

Na talíř servírují salát, nakrájená kuřecí prsa, slaninu, krutony a zdobí hoblinami parmazánu.

Zdroj: Salát césar
Zveřejněno: 3.1.2018


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: maxivita zkušenosti

Zdravím, křečemi trpím už od puberty a nikdy nic nezabíralo, až do té doby, co jsem začala užívat rozpustný hořčík od maxivita. Křeče se teď objeví jen zřídka. Obvykle jej kupuji v akci na slevys.cz/, doporučuji

Zdroj: diskuze Maxivita zkušenosti
Odesláno: 1.10.2016 uživatelem Eliška
Počet odpovědí: 0

TĚSTOVINOVÝ SALÁT

Těstovinový salát s tuňákem

Ingredience:

  • 250 g těstovin
  • 150 g tuňáku v konzervě
  • 4 rajčata
  • 2 bílé papriky
  • 1 cibule
  • 100 g majonézy
  • sůl
  • pepř

Postup:

Těstoviny uvařte dle návodu, propláchněte studenou vodou a nechte úplně vystydnout. Mezitím si omyjte rajčata a papriky. Papriky zbavte jadýrek a obojí nakrájejte na kostičky. Oloupejte cibuli a nakrájejte najemno. Vše smíchejte se studenými těstovinami, osolte, opepřete a přidejte majonézu. A teď je na vás, jak budete chtít pokračovat. Tuňáka, nejlépe ve vlastní šťávě, buď promíchejte do salátu, nebo salát naservírujte na talíř a tuňáka dejte navrch. Můžete ještě dozdobit na kolečka nakrájenou jarní cibulkou.

Zdroj: Těstovinový salát
Zveřejněno: 19.5.2016


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: jak udělat domácí aviváž

parada, zkusime, ale pouzivam ted avivaze z nemecka, koupene na shopu www.ze-zahranici.cz koupili jsme v akci, tak musim pockat, az vycerpam :-)

Zdroj: diskuze Jak udělat domácí aviváž
Odesláno: 30.1.2017 uživatelem Dandyk
Počet odpovědí: 0

TĚSTOVINOVÝ SALÁT

Těstovinový salát se zeleninou

Ingredience:

  • 150 g těstovin
  • 100 g mražené kukuřice
  • 100 g mraženého hrášku
  • 4 rajčata
  • salátová okurky
  • 2 žluté papriky
  • 3 ředkvičky
  • 100 g eidamu
  • 200 g mozzarelly
  • provensálské koření
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl

Postup:

Těstoviny uvařte dle návodu, nechte úplně vystydnout. Mraženou kukuřici a hrášek vsypte na rozpálenou pánev s trochou olivového oleje nebo másla, osolte a nechte povolit. Nechte vychladnout. Všechnu zbylou zeleninu omyjte a nakrájejte na drobné kostičky. Vše promíchejte. Přidejte na kostičky nakrájený sýr eidam i mozzarellu. Osolte, přidejte provensálské koření, zakápněte olivovým olejem a důkladně promíchejte, případně ještě dochuťte.

Zdroj: Těstovinový salát
Zveřejněno: 19.5.2016


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Re: Rust vlasu

Ostříhat na krátko a přestat se tím zabývat. Kluci s chmýřím na hlavě jsou atraktivní stejně jako ostatní. Soustřeďte se na to, aby váš syn aktivně sportoval. Díky tomu bude mít hezké tělo, které přehluší zdánlivé nedostatky s vlasy. Současná medicína a ani domácí recepty stále ještě nedokáží obnovit nebo posílit růst vlasů.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Rust vlasu
Odesláno: 11.7.2016 uživatelem Cempírek
Počet odpovědí: 2 Zobrazit odpovědi

JAK DĚLAJÍ HOVĚZÍ NA HOUBÁCH KLUCI V AKCI

Hovězí na houbách Kluci v akci

Houbová omáčka s hovězím masem je klasický český pokrm a každá rodina má svůj osvědčený návod na jeho přípravu. Používají se například roštěnky, které se připravují v papiňáku, a omáčka se zjemní smetanou.

A jak dělají hovězí na houbách Kluci v akci?

Ingredience

80 g másla, 250 g hřibů, drcený kmín, hovězí vývar, 200 ml sladké smetany, 100 ml zakysané smetany, 1–2 lžíce hladké mouky, sůl, střik octa, 600 g vařeného hovězího masa zadního

Postup

Kluci nejdříve na rozehřátém másle osmahnou nakrájené houby s kmínem, přiklopí je, a až houby pustí šťávu, zalijí je vývarem. Následně přidají obě smetany s rozkvedlanou moukou a provaří je cca dvacet minut. Na závěr to kluci ochutí solí a octem. Omáčku podávali s plátkem vařeného hovězího masa a s houskovým knedlíkem.

A co vy? Jaká je vaše roštěná s houbami a se smetanou, pochlubte se svým návodem!

Zdroj: Jak dělají hovězí na houbách Kluci v akci
Zveřejněno: 1.8.2017


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: peeling

Dámy, jednoznačně doporučuji peeling od NevO Dead Sea Spa. Obsahuje minerály z Mrtvého moře, pleť je po něm nádherně hladká, sametově hebká a vyživená.
Navíc je teď v akci za sníženou cenu - nevo-spa.com/cs/obch…

Zdroj: diskuze Peeling
Odesláno: 25.11.2011 uživatelem krasavka
Počet odpovědí: 0

TĚSTOVINOVÝ SALÁT

Těstovinový salát s jogurtem

Ingredience:

  • 150 g těstovin
  • 100 g mražené kukuřice
  • 100 g mraženého hrášku
  • 1 svazek ředkviček
  • 300 g bílého jogurtu
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl
  • pepř

Postup:

Těstoviny uvařte v osolené vodě doměkka. Propláchněte ve studené vodě a nechte vystydnout. Do studených těstovin přidejte na plátky nakrájené ředkvičky, jsou-li ředkvičky větší, plátky ještě rozpulte. Na pánev kápněte trochu olivového oleje, přidejte mraženou kukuřici a hrášek, trochu osolte a zprudka osmahněte. Postačí, aby suroviny rozmrzly, není potřeba je opékat. Kukuřici s hráškem nechte úplně vystydnout, pak přidejte do salátu společně s jogurtem. Osolte, opepřete a důkladně promíchejte. Servírovat můžete s ředkvičkou rozpůlenou do tvaru kytičky nebo posypané bylinkami.

Zdroj: Těstovinový salát
Zveřejněno: 19.5.2016


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: zlute nehty

Dobrý den, mam problém s nehty již několik let. Po absolvování všech lékařských vyšetření a neúspěšných akcí jako antibiotika, laboratorních vyšetření nehtů, odběrů vzorků atd. jsem došel až jsem. Jedni tvrdí že je to lupenka druzí neví. Máte prosím nějak radu jak dál a co vyzkoušet ? Děkuji David

Zdroj: diskuze Zlute nehty
Odesláno: 7.5.2011 uživatelem david
Počet odpovědí: 0

ZELENINOVÝ CÉSAR SALÁT

Jak dělají salátkluci v akci

Ingredience: 2 kuřecí prsa, špetka kari, mletý pepř, sůl, olivový olej, 4 plátky anglické slaniny, 1 římský salát, 150 g parmezánu, 2 žemle (popřípadě veka nebo bageta).

Ingredience na dresink: 2 žloutky, střik vinného octa, 1 lžička dijonské hořčice, 1 lžička krystalového cukru, mletý pepř, sůl, 100 ml oleje, stroužek česneku, 4 ančovičky.

Postup: Žemle nakrájíme na kostky a ve středně vyhřáté troubě je vysušíme dokřupava. Česnek a ančovičky nakrájíme najemno. V míse vymícháme dohladka žloutky s vinným octem, cukrem, hořčicí, pepřem a solí a postupně (za stálého míchání) přiléváme olej, až získáme majonézovou emulzi. Poté vmícháme ančovičky s česnekem a dáme do lednice vychladit. Kuřecí prsa očistíme, ochutíme špetkou pepře, kari a solí, lehce zakápneme olejem a vše vetřeme do masa. Maso opečeme na troše olivového oleje dozlatova společně s plátky slaniny. Salát natrháme na kousky a promícháme s dresinkem. Na talíř klademe salát, nakrájená kuřecí prsa, slaninu, krutony a zdobíme hoblinami parmezánu.

Zdroj: Zeleninový César salát
Zveřejněno: 20.5.2015


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: zelená káva na hubnutí diskuze

zelená káva mi velmi chutná, střídám prášek s pilulkami, podle toho co si koupím v akci nebo na co mám chuť. Obojí si objednávám z awashopbrno.cz, vyhovuje mi dodání i cena. Za mě jsou zelené potraviny skvělé, vřele doporučuji :)

Zdroj: diskuze Zelená káva na hubnutí diskuze
Odesláno: 18.12.2013 uživatelem Simona Tichá
Počet odpovědí: 0

TĚSTOVINOVÝ SALÁT

Těstovinový salát s kuřecím masem

Ingredience:

  • 250 g těstovin
  • 400 g kuřecích prsou
  • 1/2 pórku
  • 4 rajčata
  • 100 g majonézy
  • 3 stroužky česneku
  • olej na osmažení masa
  • sůl
  • pepř

Postup:

V osolené vodě uvařte těstoviny dle návodu. Po uvaření je propláchněte studenou vodou a nechte úplně vychladnout. Kuřecí maso omyjte a nakrájejte na nudličky, osolte, opepřete a orestujte na oleji dozlatova. Přendejte na talíř a nechte také vychladnout. Polovinu pórku, a to jak bílé, tak zelené části, podélně rozpulte a nakrájejte na tenké nudličky. Kdo nemá rád syrový pórek, tak ho krátce orestuje na pánvi po kuřecím mase, komu syrový křupavý pórek nevadí, nechá ho tak. Rajčata omyjte a pokrájejte na kostičky. Máte-li všechny suroviny úplně studené, přendejte je do jedné mísy, přidejte 3 stroužky prolisovaného česneku, majonézu, sůl, pepř a promíchejte. Nejlépe je nechat salát ještě nějakou chvíli v lednici rozležet, ale pokud neodoláte nebo jste neměli dost času připravit salát s předstihem, můžete konzumovat ihned.

Zdroj: Těstovinový salát
Zveřejněno: 19.5.2016


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: dotaz na jidelnicek Mačingové

Dobrý den ,chci se zeptat ,zda mezi jidly muzu treba jist hlavkovy salat.dekuji.Pak jsem se dočetla ze když je hlad ze dopoledne orechy a rozinky ,a odpoledne mezi jidly bily jogurt s orechy a skorici,to jako muzu hned v prvni den takto jist?Moc dekuji preji pekny den

Zdroj: diskuze Dotaz na jidelnicek Mačingové
Odesláno: 21.6.2014 uživatelem Renata
Počet odpovědí: 0

VAJÍČKOVÝ SALÁT

Jak dělají vajíčkový salát Kluci v akci

Ingredience: 1 cibule, 8 vajec, mletý černý pepř, 3 lžíce majonézy, sůl, 1 lžíce bílého nízkotučného jogurtu

Postup: Vejce vařte 8–10 minut, tedy natvrdo. Pak je ihned zchlaďte a oloupejte. Celá vejce nakrájejte na střední kousky a nechte je vychladnout. Mezitím si oloupejte cibuli, najemno ji nasekejte a poté vmíchejte k vychladlým vajíčkům. Osolte, opepřete a spojte majonézou. Na závěr přidejte lžíci jogurtu, který salát příjemně odlehčí. Vajíčkový salát podávejte chlazený, nejlépe s rajčaty a vekou.

Tipy:

Domácí majonéza je nejen chutnější a zdravější než kupovaná (nejsou v ní žádné emulgátory ani konzervanty), ale také je výrazně levnější. Příprava trvá asi tři minuty a zvládne to i kuchyňských prací ne zcela znalý člověk.

Když nebudeme mít suroviny na majonézu stejně teplé, nebo budeme olej zpočátku přilévat velkým proudem, vznikne žloutko-olejová emulze. Nic není ztraceno. Do šlehací nádoby dáme další žloutek, šleháme a tentokrát skutečně po kapkách přiléváme žloutkovou emulzi. Musí to vyjít.

Zbylé bílky uvaříme ve vhodné nádobě v mikrovlnce a jemně rozsekáme do salátu.

Zdroj: Vajíčkový salát
Zveřejněno: 16.6.2017

KULAJDA - KLUCI V AKCI

Verze kulajdy s klasickou jíškou

Pokud nemáme tu možnost, případně nechceme použít instantní jíšku, připravíme si vlastní ze 100 g másla a 50 g hladké mouky: máslo rozpustíme, zasypeme za stálého míchání moukou a zalijeme studenou vodou. Poté přidáme pokrájené brambory, houby a pokračujeme dále dle výše uvedeného receptu.

A jaké jsou vaše zaručeně nejlepší recepty na kulajdu? Podělte se o ně!

Zdroj: Kulajda - Kluci v akci
Zveřejněno: 1.8.2017

AVOKÁDOVÁ POMAZÁNKA

Jak dělají pomazánku z avokáda Kluci v akci

Ingredience: 3 avokáda, 1 citron, 1 šalotka, 1 stroužek česneku, kousek čerstvého zázvoru, 100 g vařené červené čočky, snítka máty, sůl, mletý pepř

Technologický postup: Avokádo oloupeme, zbavíme pecky, rozkrájíme na malé kousky a zastříkneme citronovou šťávou. Šalotku nakrájíme, česnek utřeme se solí, zázvor nastrouháme a vše smícháme a rozmačkáme s avokádem. Vmícháme čočku, nasekanou mátu, ochutíme solí a pepřem. Podáváme s bílým pečivem.

Zdroj: Avokádová pomazánka
Zveřejněno: 23.2.2017

KULAJDA - KLUCI V AKCI

Jak dělají kulajdu Kluci v akci

Tradiční domácí kulajda patří do skupiny klasických českých jídel. Receptů, názvů a modifikací je celá řada. Taková kulajda se zakysanou smetanou, se žampiony, nebo z čerstvých hub potěší vaše chuťové pohárky. No, a jak kulajdu dělají Kluci v akci, se můžete dočíst níže. Jsou zde uvedeny dvě varianty: jedna s použitím instantní jíšky a druhá z klasické domácí jíšky.

Ingredience

800 ml vody, 300 g brambor, 30 g sušených hub, 200 ml smetany ke šlehání, 1 snítka čerstvého kopru nebo 2 lžíce sterilovaného, 5–7 lžic instantní jíšky, 50 g másla na zjemnění, 4 vejce, kmín, sůl, bílý pepř, ocet

Recept

Nejdříve kluci namočí sušené houby minimálně na 1 hodinu, nejlepší je to podle nich přes noc. Dále kluci očistí brambory a nakrájí je na hrubé kostky, zalijí vodou, a přidají namočené houby včetně vody, ve které byly namočené, osolí, opepří, přidají kmín a vaří, dokud nejsou houby a brambory měkké, tedy cca 15–20 minut. Pak to kluci zalijí smetanou, zahustí instantní jíškou, ochutí octem, zjemní máslem a přidají pokrájený kopr. Do mírně osolené a octem okyselené vroucí vody vloží v naběračce rozklepnuté vejce a zavaří ho tak, aby žloutek zůstal měkký a obalený vařeným bílkem. Po 3 minutách varu vejce vyjmou a vloží je do studené vody, aby se zatáhla. Při podávání vkládali do každé porce polévky jedno zastřené vejce.

Zdroj: Kulajda - Kluci v akci
Zveřejněno: 1.8.2017

TĚSTOVINOVÝ SALÁT

Těstovinový salát s kuřecím masem a zeleninou

Ingredience:

  • 250 g těstovin
  • 400 g kuřecích prsou
  • 4 rajčata
  • 1 okurka hadovka
  • 2 bílé papriky
  • 100 g eidamu
  • 100 g majonézy
  • olej na osmažení masa
  • sůl
  • pepř

Postup:

Nejprve si uvařte těstoviny dle návodu, propláchněte je studenou vodou a nechte v cedníku úplně vystydnout. Kuřecí prsa omyjte a nakrájejte na větší kousky, osolte, opepřete. Máte-li chuť, můžete si je předem naložit do marinády a místo opékání na pánvi třeba opéct na grilu. My zůstaneme u té jednodušší a rychlejší verze. Nasolené a opepřené kuřecí kousky si nechte připravené stranou. Omyjte okurku, rajčata a papriky, které nejprve zbavte jadérek. Všechnu zeleninu nakrájejte na kostky a dejte do mísy. Stejně tak nakrájejte sýr, a to na kostičky o velikosti asi 1krát 1 cm, a přidejte do mísy. Teď už by mohly být i těstoviny studené, tak je přidejte k zelenině, pokud by byly teplé, nemohli byste přidávat majonézu. Salát osolte, opepřete a přidejte majonézu, nemusíte dodržovat množství dle receptu, ale dle vlastní chutě, někdo jí má raději více, někdo méně, uzpůsobte si to tak, aby vám to chutnalo. Salát máte hotový, připravený k servírování, teď je na čase připravit si maso. Na rozehřáté pánvi s olejem upečte kuřecí kousky dozlatova. Kuřecí maso podávejte naservírované na salátu, můžete ho jíst jak teplé, tak i studené, záleží kdy a při jaké příležitosti salát podáváte.

Zdroj: Těstovinový salát
Zveřejněno: 19.5.2016

RECEPTY NA KRÁLÍKA

Kluci v akci a jejich recept na králíka

Suroviny (na 4 porce):

  • 1 králík
  • 2 žluté mrkve
  • 2 karotky
  • 2 kořenové petržele
  • 4 stonky řapíkatého celeru
  • olej na opečení
  • drcený a celý jalovec, drcený bobkový list
  • drcený pepř, sůl
  • snítka tymiánu, snítka petržele
  • 100 g drcených rajčat
  • 0,5 l masového vývaru
  • 0,5 l bílého vína

Postup:

Králíka dobře očistěte, naporcujte, osolte a ochuťte drceným kořením (jalovcem, bobkovým listem, pepřem). Jednotlivé kusy nejprve opečte na oleji ze všech stran dozlatova. Mrkev, celer a petržel nakrájejte na hrubší kousky a orestujte je na oleji dozlatova s celým jalovcem, tymiánem a petrželovou natí. Poté zalijte drcenými rajčaty, vínem a vývarem, přiveďte k varu, vložte porce králíka a pečte 1 až 1,5 hodiny v troubě vyhřáté na 160 °C. Maso nepřiklápějte, pouze přelévejte, případně dle potřeby podlévejte. Jako přílohu doporučují Kluci v akci rajčátka na másle. Stačí jen několik mini rajčátek zlehka naříznout, spařit, zchladit, oloupat a krátce prohřát na másle s hrstí plocholisté petržele. Jednotlivé porce pečeného králíka pak na talíři ozdobte těmito rajčátky.

Zdroj: Recepty na králíka
Zveřejněno: 2.10.2014

ŠUNKOFLEKY NEJSOU JEN ZAPEČENÉ TĚSTOVINY

Jak dělají šunkofleky Kluci v akci

Ingredience:

  • domácí těsto dle výše uvedeného návodu nebo půl balíčku jakýchkoliv kupovaných těstovin
  • 250 g uzeného masa (možno i maso z vařených žeber)
  • 3 vejce
  • 1 cibule
  • 30 g sádla
  • pepř
  • sůl

Postup:

Těstoviny uvařte dle návodu. Žebra asi 1 hodinu povařte v neosolené vodě, oberte a nakrájejte na kousky. Do pánve dejte sádlo, část si nechte na vymazání zapékací mísy, dále pokrájené maso a cibuli nakrájenou na kostičky. Nechte osmahnout. Do mísy nasypte uvařené fleky, orestované maso s cibulí, rozšlehaná vejce, sůl a pepř. Vše přendejte do sádlem vymazané zapékací mísy a vložte do vyhřáté trouby na 180 až 200 °C. Pečte, dokud nebudou mít šunkofleky zlatavou barvu na povrchu.

Zdroj: Šunkofleky nejsou jen zapečené těstoviny
Zveřejněno: 18.11.2015

BUŘTY NA ČERNÉM PIVU

Jak dělají buřty na černém pivu Kluci v akci

Ingredience: 8 buřtů, 3 cibule, 2 lžičky mletého pepře, 4 lžičky plnotučné hořčice, 4 lžičky sladké papriky, 6 stroužků česneku, 300 g kečupu, 1 pivo

Postup: Buřty oloupeme a rozkrojíme v půlce (nepřekrojíme). Posypeme vnitřek paprikou a pepřem. Dáme cca 0,5 lžičky hořčice a vložíme stroužek česneku nakrájený na plátky a proužky cibule. Buřty poskládáme do zapékací mísy. Zbytek volné cibule a česneku (můžeme přikrojit i další – větší množství není na škodu, naopak) vložíme také volně do mísy. Omáčku připravíme smícháním celého velkého kečupu a celého piva. Buřty omáčkou zalijeme a pečeme v zakryté míse, dokud se buřty neotevřou a případně v míse neotočí vzhůru nohama. Také omáčka by měla trochu zhoustnout. Pak pečeme odkryté, dokud buřty nezhnědnou.

Zdroj: Buřty na černém pivu
Zveřejněno: 21.6.2017

RECEPTY NA HOVĚZÍ KLIŽKU

Jak dělají hovězí kližku Kluci v akci

Ingredience: 1 kg hovězí kližky, 200 g mrkve, 100 g celeru, 100 g petržele, 2 cibule, divoké koření vcelku (nové koření, pepř, bobkový list), tymián, voda nebo hovězí vývar na zalití, 0,75 l červeného vína, olej, mletý pepř, sůl

Postup: Očištěnou hovězí kližku prošpikujeme částí kořenové zeleniny – silnějšími proužky mrkve, celeru a petržele. Takto připravené maso svážeme motouzem, osolíme a na oleji jej opečeme ze všech stran a vyjmeme. Ve výpeku osmahneme zbytek nahrubo nakrájené zeleniny včetně cibule, přidáme koření a tymián. Zeleninu restujeme tak dlouho, dokud nezíská zlatohnědou barvu, zalijeme horkou vodou nebo vývarem a vínem, zaklopíme a dusíme doměkka. Z kližky odstraníme provázek, nakrájíme ji na porce a podáváme lehce přelité redukovaným vývarem. Doplníme tatarskou omáčkou a vařenými brambory s máslem a pažitkou.

Zdroj: Recepty na hovězí kližku
Zveřejněno: 11.5.2015

JAHODOVÉ KNEDLÍKY Z TVAROHOVÉHO TĚSTA

Jak je dělají tvarohové knedlíky Kluci v akci

Ingredience: 2 žloutky, 80 g másla, 40 g cukru, 250 g měkkého tvarohu, 200 g polohrubé mouky, špetka soli, 200 g jahod

Ingredience na vanilkovou omáčku: 1 vanilkový pudink, 600 ml mléka, 1 vanilkový lusk, 50 g cukru krupice, 20 g másla

Technologický postup: Žloutky utřeme s cukrem, máslem a špetkou soli, po částech přimícháme tvaroh, postupně přidáváme mouku, až získáme vláčné těsto. Na pomoučeném vále vyválíme váleček, rozdělíme jej na stejné dílky, které plníme jahodami. Knedlíky vaříme 5–7 minut v mírně osolené vodě. Pudinkový prášek rozmícháme ve 150 ml studeného mléka, zbytek mléka osladíme, přidáme obsah vanilkového lusku a přivedeme téměř k varu. Za stálého míchání vlijeme pudink rozmíchaný ve studeném mléce, provaříme 2 minuty, stáhneme z ohně, přidáme máslo. Touto omáčkou poléváme hotové knedlíky.

Zdroj: Jahodové knedlíky z tvarohového těsta
Zveřejněno: 29.6.2017

PÓRKOVÁ POLÉVKA

Jak dělají pórkovou polévku Kluci v akci

Ingredience: 400 g pórku, 50 ml olivového oleje, 100 ml bílého vína, 1 200 ml zeleninového vývaru, muškátový květ, sůl

Krokety: 200 g kozího sýra, sůl, mletý pepř, hrst řeřichy, 200 g sekaných ovesných vloček, 1 vejce, olej na smažení, na podávání: luční med, řeřicha

Postup: Pórek nakrájíme na jemné nudličky dlouhé asi 5 cm a orestujeme ho na olivovém oleji dosklovata, zalijeme vínem a vývarem, přivedeme k varu, povaříme asi 3 minuty, ochutíme solí a muškátovým květem. Kozí sýr rozmačkáme, smícháme jej s drceným pepřem, řeřichou a tvarujeme z něj kuličky, které obalíme v sekaných ovesných vločkách, rozšlehaném vajíčku a ještě jednou ve vločkách. Sýrové kuličky vložíme na 10−15 minut do mrazáku, pak je smažíme dozlatova. Polévku nalijeme do talíře, vložíme natrhnutou sýrovou kroketu a dozdobíme lžičkou medu a řeřichou.

Zdroj: Pórková polévka
Zveřejněno: 25.3.2015