Informace od profesionálů

MENU

  

CHOROBY

  

PĚSTOVÁNÍ

  

ŠKŮDCI

  

RECEPTY

  
Téma

TVAROHOVÁ NÁPLŇ DO DORTU

OBSAH

Koláč s tvarohem a meruňkami

Ingredience těsto: 40 g másla nebo Hery, 4 žloutky, 250 g cukru, 300 g hladké mouky, 6 lžic mléka, 1 prášek do pečiva, sníh ze 4 bílků

Ingredience náplň: 2 tvarohy, 2 vejce, 1/3 hrnku cukru, 1 vanilkový pudink (prášek), trocha mléka, strouhaný kokos, meruňky

Postup: Máslo, žloutky a cukr vyšleháme, přidáme mouku, mléko, prášek do pečiva a nakonec sníh z bílků. Dále si připravíme tvarohovou náplň. Do velké dortové formy vymazané sádlem a vysypané strouhaným kokosem se rozetře část těsta, na ně se rozetře tvarohová náplň. Na tvaroh se naskládají čtvrtky meruněk a navrch se rozetře zbytek těsta. Po upečení a zchladnutí můžete koláč pocukrovat.

Zdroj: Koláč s tvarohem

Diskuze

V diskuzi TVAROHOVÝ KRÉM DO DORTU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Klára Kubíčková.

Dobry den,
Chtela bych se zeptat zda do kremu Tvarohový krém se zakysanou smetanou
Patri tvaroh ve vanicce, nebo ten "tvrdy" jen zabaleny v obalu.
Jednou jsem tento recept udelala s vanickovym a krem nedrzel ani po ztuhnuti tvar.
Dekuji Kubíčková

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Tvarohový krém do dortu

Svatební koláče – šátečky

Ingredience: 300 g hladké mouky, 250 g polohrubé mouky, 150 g sádla, 150 g másla, 1 vejce, 3 lžičky cukru, špetka soli, 8 lžic mléka, 1 balíček kvasnic

Technologický postup: Těsto vypracujeme na vále v hladkou hmotu, rozválíme po dílech na 3 mm silné placky a rozkrájíme na čtverečky asi o velikosti 5 x 5 cm. Zapracováváme náplň stlačením horních rohů k sobě a klademe na plech rohy nahoru. Upečeme dozlatova a teplé namáčíme v rumu se zašlehaným vejcem (lze namáčet i v kondenzovaném mléce – Salku s rumem, když nechceme použít syrové vejce) a obalujeme v práškovém cukru. Vhodná náplň je tvarohová, maková, povidlová, ořechová, jablková. Na svatební koláčky – šátečky se můžete podívat zde: svatební koláčky a šátečky foto.

Zdroj: Svatební cukroví - recepty s obrázky

Tvarohová bábovka hrnková

Ingredience: 3 vejce, 1 vrchovatý hrnek moučkového cukru, 1 tvaroh, 3 hrnky polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 1 Hera, mléko, tuk

Postup: Z bílků ušleháme tuhý sníh. Vejce, Heru a cukr vyšleháme do pěny, přidáme tvaroh, dle hustoty přidáme trochu mléka. Pak přisypeme mouku s práškem do pečiva a nakonec vmícháme tuhý sníh. Pečeme zvolna asi 45 minut.

Zdroj: Tvarohová bábovka

Původní recept na buchtu prošívaná deka

Ingredience na těsto: 5 vajec, 2 hrnky cukru krystal nebo krupice, 4 lžíce kakaa, 1/2 hrnku oleje, 1 prášek do pečiva, 1 lžíce vanilky, 1 hrnek vody, 3 hrnky přesáté polohrubé mouky

Ingredience na náplň: 500 g tvarohu, 2 žloutky, citronová kůra z půlky citronu, 3 lžíce maizeny nebo 1 vanilkový pudink, cukr dle chuti

Postup: Stačí utřít vejce spolu s cukrem, vanilkou a do utřených vajec s cukrem přidat olej a třít dále. Pak následuje mouka s práškem do pečiva, kakao a voda. Těsto se rozetře na vymazaný a vysypaný plech a na těsto se lžící vylije řidší tvarohová nádivka. Vše se dá péci na 180–200 °C.

Zdroj: Koláč prošívaná deka

Pudinkový krém do dortu se žloutkem

Ingredience: 1 hrnek mléka, 1 vanilkový pudinkový prášek, 2 lžíce cukru krupice, 2 lžíce moučkového cukru, 125 g másla, 1 žloutek

Technologický postup: Pudinkový prášek promíchaný s krupicovým cukrem rozpustíme v několika lžících mléka. Zbylé mléko přivedeme k varu, přilijeme pudinkový základ, uvaříme hustý pudink a za občasného míchání ho necháme vychladnout. Změklé máslo s moučkovým cukrem a žloutkem utřeme do pěny a postupně vmícháváme do vychladlého pudinku. Máslo i pudink musí mít stejnou teplotu, jinak se krém srazí. Používáme jako náplň do různých moučníků.

Zdroj: Pudinkový krém

Tvarohový krém do potahovaného dortu

Ingredience: 2 tvarohy, 3 šlehačky, 1 zakysaná šlehačka, 2 polévkové lžíce cukru moučka, 4 vanilkové cukry, 1,5 až 2 želatinové ztužovače

Postup: Ingredience smíchejte dohromady. Můžete přidat čerstvé nakrájené jahody, mražené lesní ovoce, maliny. Tvarohový dortový krém je vhodný na dort o průměru 26 cm. Potáhněte Smartflexem.

Tip: Uvařte 2 vanilkové pudinky v 500 ml mléka, přidejte 500 g tvarohu, 250 g másla, cukr a vanilkový cukr dle chuti.

Zdroj: Tvarohový krém do dortu

Vláčný vrstvený jablkový koláč s tvarohem

Suroviny:

Těsto:

Spodní těsto:

  • 400 g hladké mouky
  • 150 g másla nebo Hery
  • 100 g moučkového cukru
  • 2 lžíce kakaa
  • 1 prášek do pečiva
  • 8 lžic vody
  • 1 vejce

Vrchní těsto:

  • 200 g polohrubé mouky
  • 200 g cukru krupice
  • 1 prášek do pečiva
  • 150 ml vody
  • 100 ml oleje
  • 2 vejce

Náplň:

Tvarohová vrstva:

  • 2 tvarohy
  • 100 ml mléka
  • 2 lžíce cukru
  • 1 vanilkový cukr

Jablečná vrstva:

  • 8–10 ks nahrubo nastrouhaných jablek
  • 2 lžíce cukru
  • 1 skořicový cukr

Postup:

Smícháme všechny suroviny na spodní těsto a vypracujeme rukou vláčnou hmotu, kterou rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem pěkně do krajů. Potom zpracujeme tvarohovou vrstvu – tu ze všech výše uvedených surovin vymícháme do hladka a opatrně nalijeme na již připravené těsto. Nahrubo nastrouhaná jablka zamícháme s cukrem a skořicí. Rovnoměrně je poklademe na tvaroh. Nakonec vyšleháme vrchní těsto z připravených ingrediencí a rovnoměrně je rozlijeme po jablečné vrstvě. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C do růžova.

Zdroj: Jablkovotvarohový koláč

Tvarohová bábovka s jablky

Ingredience: 1 1/3 hrnku polohrubé mouky, 1 hrnek moučkového cukru, 1/2 kostky rostlinného tuku, 1 kostka tvarohu, 4 vejce, 2 oloupaná jablka pokrájená na malé kostky, 1/2 balíčku vanilkového cukru, 1 balíček kypřicího prášku

Postup: Tuk s 2/3 cukru, vanilkovým cukrem a žloutky vyšleháme do pěny, přidáme mouku smíchanou s kypřicím práškem, tvaroh a promícháme. Potom přidáme jablka a zlehka vmícháme tuhý sníh vyšlehaný s 1/3 cukru. Těstem naplníme vymazanou a hrubou moukou vysypanou bábovkovou formu a upečeme. Pečeme 45 minut při teplotě 160 °C (upečení zkoušíme špejlí). Bábovku necháme trochu zchladnout, vyklopíme ji z formy a po zchladnutí posypeme moučkovým cukrem.

Zdroj: Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka s banánem

Ingredience: 160 g másla, 160 g cukru, vanilka (mleté vanilkové lusky) nebo vanilkový cukr, 3 vejce, 500 g tvarohu, 3 banány, kůra a šťáva z poloviny citronu, špetka soli, 200 g krupičky, necelý prášek do pečiva

Postup: V míse utřeme máslo, cukr, vanilku a žloutky do pěny. Ve druhé míse rozmačkáme banány se šťávou z poloviny citronu. Díky citronové šťávě banány nezhnědnou. Přimícháme tvaroh a citronovou kůru. Směs přidáme ke žloutkové pěně. Do krupičky nasypeme necelý prášek do pečiva a spojíme s tvarohovou hmotou. Bílky vyšleháme se špetkou soli dotuha. Sníh z bílků opatrně přimícháme. Pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C asi 1 hodinu.

Zdroj: Tvarohová bábovka

Tvarohový krém do dortu s marcipánem

Ingredience: 300 g másla, 1/2 balíčku prášku do pečiva, 85 g hladké mouky, 260 g třtinového cukru, 5 vajec, 1 marcipánová figurka, 1/2 citronu, 2 balíčky vanilkového cukru, 250 g polohrubé mouky, 1 sklenice malinové marmelády, špetka soli, 500 g bílého marcipánu, 3 lžíce mléka, 100 g zakysané smetany, 250 g měkkého tvarohu, 200 g pomazánkového másla bez příchuti, cukr moučka, tuk na vymazání

Postup: Předehřejeme troubu na 160 °C a dortovou formu o průměru 20 cm vymažeme tukem. 250 g másla, 230 g cukru, 1 vanilkový cukr a špetku soli utřeme do nadýchané žluté pěny. Po jednom přidáváme vejce a šleháme, potom přidáme i smetanu. Obě mouky smícháme s práškem do pečiva a zapracujeme do směsi, do které zamícháme nakonec i mléko. Těsto nalijeme do formy a pečeme asi hodinu a dvacet minut. Jestli je těsto upečené, vyzkoušíme zapíchnutím špejle (musí být po vytažení suchá).

Mezitím si připravíme sirup: V rendlíku ohřejeme 50 ml vody, rozpustíme v ní 30 g cukru a 1 balíček vanilkového cukru. Upečený korpus necháme 30 minut vychladnout, propícháme ho po celé šířce až do dna a postupně na něj naléváme sirup.

Smícháme 50 g másla, 250 g tvarohu a 200 g pomazánkového másla a krém umícháme dohladka.

Vychladlý dort dvakrát prokrojíme, na spodní část namažeme marmeládu, na ni náplň, přiklopíme prostřední částí a tu potřeme jen marmeládou. Vrchní díl korpusu potřeme ještě marmeládou, aby se marcipán dobře přichytil.

Z 500 g marcipánové hmoty vyválíme plát asi o 10 cm širší než půdorys dortu, přeneseme ho na dort a po stranách ho domodelujeme namočeným nožem. Potom přiložíme figurku a marcipánový tvarohový dort necháme v ledničce přes noc ztuhnout. Lze také místo kupované bílé hmoty vytvořit domácí marcipán.

Zdroj: Tvarohový krém do dortu

Počet svatebního cukroví

Počet svatebního cukroví by se neměl přehánět, protože se jedná pouze o zákusky. Optimální je počítat se třemi až čtyřmi kusy na osobu, jelikož každý svatebčan dostane ještě kousek svatebního dortu.

Zdroj: Svatební cukroví - recepty s obrázky

Tvarohový krém s máslem

Ingredience: 1 máslo, 1 tvaroh a cukr podle chuti

Postup: Máslo ušleháme do pěny a postupně přidáváme moučkový cukr a tvaroh. Krém je lehký a zdobit s ním jde také.

Zdroj: Tvarohový krém do dortu

Tvarohový krém na zdobení

Ingredience: 250 g měkkého tvarohu, 1/2 kelímku šlehačky, ztužovač, 90 g moučkového cukru, 30 g másla, potravinářské barvivo dle potřeby, kakao na vaření

Postup: Máslo s cukrem vyšlehejte a poté postupně přidávejte tvaroh. Jestli chcete mít barevný krém, přidejte barvivo nebo kakao.

Zdroj: Tvarohový krém do dortu

Hrníčkový jablečný koláč s tvarohem

Suroviny:

Těsto:

  • 2,5 hrnku polohrubé mouky
  • 1,5 hrnku cukru
  • 1 hrnek mléka
  • 0,5 hrnku oleje
  • 2 vejce
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 vanilkový cukr

Náplň:

  • 2 vaničky tvarohu
  • 1 hrnek cukru
  • 4 oloupaná jablka nastrouhaná

Postup:

V míse zamícháme všechny suroviny a vypracujeme hladké těsto. Plech nebo pekáč vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou, popřípadě strouhankou. Dále připravíme náplň tak, že zamícháme tvaroh s cukrem a nastrouhanými jablky. Těsto dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180 stupňů, když je upečené tak z poloviny, vyndáme ho z trouby, opatrně na něj rozetřeme náplň z tvarohu a jablek, vrátíme zpět do trouby a necháme dopéct.

Zdroj: Jablkovotvarohový koláč

Pudinkový krém do dortu

Ingredience: 250 g másla, 300 ml mléka, 1 vanilkový pudinkový prášek, 150 g moučkového cukru, lžíce rumu nebo vanilkové tresti

Technologický postup: Z mléka a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink. Necháme vychladnout, občas mícháme, aby se nevytvořil škraloup. Máslo s cukrem vyšleháme a po lžících zašleháváme vychladlý pudink. Nakonec zašleháme rum nebo tresť.

Zdroj: Pudinkový krém

Tvarohová bábovka s olejem

Ingredience: 250 g měkkého tvarohu, 2 vejce, 100 g Hery nebo oleje, 0,5 hrnku cukru, 2 hrnky polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, špetka soli

Postup: Do mísy dáme tvaroh, cukr, vejce, tuk (rozpuštěný), špetku soli, případně trošku rumu, a vše rozšleháme dohladka. Poté vmícháme mouku s práškem do pečiva. Je-li třeba, přidáme mouku nebo trochu mléka či vody, aby bylo těsto husté, ale přitom tekuté (závisí na použitém tvarohu). Dále můžeme přidat rozinky a podobně. Těsto vlijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané formy, pečeme v rozpálené troubě na 150–200 °C. Těsto vychází pro střední nebo větší bábovkovou formu. Takto připravená bábovka je sama o sobě výborná, je vláčná a chuťově výrazná, i když není mastná a sladká. Příjemná změna je zkusit do těsta přidat půl balíčku pomerančové kůry, nebo půl lahvičky citrónového aroma. Zajímavá varianta pro milovníky skořicové vůně vznikne, když do části těsta vmícháme cca 1–2 lžíce skořice.

Zdroj: Tvarohová bábovka


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Gabriela Štummerová

Nina Vinšová

Mgr. Michal Vinš


ČeskéNápady

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP