Informace od profesionálů

MENU

  

CHOROBY

  

PĚSTOVÁNÍ

  

ŠKŮDCI

  

RECEPTY

  
Téma

VANILKOVÉ ROHLÍČKY TOP RECEPTY HRNÍČKOVÉ

OBSAH

Vanilkové rohlíčky

  • 280 g hladké mouky
  • 210 g másla
  • 70 g cukru moučka
  • 100 g oříšků (lískových)

Všechny přísady zpracujeme na těsto. Těsto rozválíme na slabé válečky, které nakrájíme a vytvarujeme z nich rohlíčky podle svých představ a dovedností. Toto vánoční cukroví se nerozpéká! Upečené vanilkové rohlíčky obalujeme v moučkovém cukru s vanilkou.

Zdroj: Nejlepší recepty na vánoční cukroví

Diskuze

V diskuzi RECEPTY NA KARLOVARSKÝ HOUSKOVÝ KNEDLÍK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lucasice.

My doma veškeré knedlíky děláme už jen na páře.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Hary.

Před 49 lety jsem okoukal vaření knedlíků v páře od své nastávající tchýně a od té doby to jinak nedělám. Nemusím mít strach z rozvaření, spolehlivě vytvořím knedlíky, které jsem ještě nikdy nevařil.

Zdroj: diskuze Recepty na karlovarský houskový knedlík

Vanilkové rohlíčky bez vajec

Ingredience: 28 dkg hladké mouky, 21 dkg másla, 7 dkg cukru moučka, 7 dkg hrubě nastrouhaných ořechů

Ingredience na obalení: moučkový a vanilkový cukr

Postup: Uděláme těsto, které necháme chvilku odpočinout. Vytvarujeme rohlíčky a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C. Upečené vychladlé rohlíčky obalujeme v moučkovém cukru, do kterého jsme zamíchali cukr vanilkový. Rohlíčky jsou na druhý den měkké, rozležené.

Zdroj: Vanilkové rohlíčky

Poradna

V naší poradně s názvem RECEPTY NA HOVĚZÍ VÝVAR se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tereza.

Dobrý den, mohu se zeptat co uděláme se zbylým žloutkem???

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Žloutek můžete použít například do třené bábovky. Na vyčištění vývaru je nutný pouze bílek. Žloutek vám prostě zbyde.

Zdroj: diskuze Www.hovězí polevka-čistit

Vanilkové rohlíčky se sádlem

Ingredience: 400 g hladké mouky, 100 g cukru moučka, 100 g sádla, 100 g změklého másla, 100 g mletých oříšků, 1 vejce, 1 lžička kypřicího prášku do pečiva

Postup: Všechny uvedené suroviny zpracujeme na vále. Těsto necháme v chladnu odpočinout, nejlépe do druhého dne. Tvoříme klasické vanilkové rohlíčky. Doba pečení je ve vyhřáté troubě přibližně na 150 °C asi 15 minut. Ještě teplé obalujeme v cukru a necháme uležet.

Zdroj: Vanilkové rohlíčky

Vanilkové rohlíčky bez ořechů

Ingredience: 200 g hladké mouky, 50 g moučkového cukru, 1 žloutek, 120 g tuku Hera, moučkový cukr a vanilkový cukr na obalení.

Postup: Z prosáte mouky, moučkového cukru, žloutku a Hery vypracujeme na vále těsto. Těsto můžeme buď zpracovat hned, nebo nechat v lednici odležet do druhého dne (jestliže chcete péct rohlíčky až druhý den, vyndejte těsto z lednice s dostatečným časovým předstihem, aby nebylo příliš tuhé). Z těsta vyválíme dlouhé válečky o průměru asi 1 cm, které pak nakrájíme na dílky dlouhé 4–5 cm. Ty přendáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme do růžova při teplotě 180 °C asi 10 minut. Teplé rohlíčky obalujeme ve směsi moučkového a vanilkového cukru.

Zdroj: Recepty na vánoční cukroví vanilkové rohlíčky

Diskuze

V diskuzi ČEVABČIČI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Janak.

Chtěla bych pravý recept , ten je bez česneku a cibule , tyhle recepty jsou na karbanátky , a obaluje se to v mouce .
to nejní přesný
děkuju

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jurko.

Ano, naprostá pravda. Tady se , nejenom tyto stránky, kašle na pravý recept. Tady si každý dělá co chce, ale propůjčuje si název jídla. Dle ČSN (15418) patří do čevabčiči směs hovězího a vepřového masa 500g - 500g umletého s 150g cibule osoleného, přidána mletá paprika 5g, pepř 1g. Vše smícháme a vytvoříme 30 dílků masa které rozválíme na tenké válečky a ty pak v sádle opečeme do zlatova. Podáváme s najemno nakrájenou cibulkou a hořčicí. K tomu chléb, nebo brambor. Toť vše.
PS. je mi líto, že se na základní jídla nepoužívají normy. Pak si člověk někde dá něco a přinesou mu úplně něco jiného než čekal. Ještě že Svíčkovou musí vařit alespoň přibližně. Protože třeba guláš pod určitým názvem je všude jiný
Pěkný den

Zdroj: diskuze Čevabčiči

Vanilkové rohlíčky hned měkké

Ingredience: 20 dkg másla, 2 žloutky, 6 dkg cukru moučka, 12 dkg mletých ořechů, 28 dkg hladké mouky, vanilkový cukr s cukrem moučka na obalení

Postup: Všechny ingredience smícháme dohromady a těsto necháme uležet do druhého dne. Na druhý den vyválíme malé rohlíčky, které pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů. Doba pečení je cca 10 minut. Rohlíčky děláme ručně, těsto se moc nehodí do strojku. Obalujeme mírně vychladlé, jelikož jsou velmi křehké a horké by se lámaly. Tyto rohlíčky jsou opravdu měkké ihned po upečení.

Zdroj: Vanilkové rohlíčky

Diskuze

V diskuzi CUKETOVÁ POLÉVKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Helena Čámská.

Vždy jsem ráda vařila a sbírala recepty. Mám jich doma dost, ale ted musím vařit dietně, takže uvažuji jak na takovou cuketovou polévkou - bez koření.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Cuketová polévka

Vanilkové rohlíčky s mandlemi

Ingredience: 250 g hladké mouky, 75 g moučkového cukru, 100 g mletých mandlí, 200 g másla, 2 sáčky vanilkového cukru, špetka soli, moučkový cukr a vanilkový cukr na obalení.

Postup: Prosátou mouku, moučkový a vanilkový cukr, mleté mandle, sůl a máslo pokrájené na menší kousky, které mají pokojovou teplotu, spojíme v těsto. S těstem můžeme pracovat ihned. Vyválíme z něj asi 1 cm silné válečky, jež pokrájíme na dílky dlouhé 4–5 cm. Ty přeložíme na plech s pečicím papírem a upravíme je do tvaru rohlíčků. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 12 minut. Ještě teplé rohlíčky obalujeme ve směsi moučkového a vanilkového cukru.

Zdroj: Recepty na vánoční cukroví vanilkové rohlíčky

Vanilkové rohlíčky bez ořechů

Ingredience: 210 g másla, 280 g hladké mouky, 30 g cukru moučka, 2 žloutky

Postup: Máslo necháme trochu změknout, aby nebylo příliš tuhé. Ze všech surovin pak vypracujeme hladké těsto. Pokud se nám zdá příliš měkké, můžeme přidat ještě trochu mouky. Z těsta tvarujeme malé rohlíčky, které klademe na plech. Pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě cca 170 °C. Doba pečení je přibližně 5 minut, hlídáme. Ještě teplé rohlíčky obalujeme v moučkovém cukru. Jsou krásně křehké hned po upečení.

Zdroj: Vanilkové rohlíčky

Diskuze

V diskuzi VEPROVA KYTA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jan Fort.

moc pěkné zpracované

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Dagmar.

Narazila jsem na tyto stránky náhodou a moc se mi líbí. Divím se, že - např. u vepřové kýty - je jen jeden komentář. Přála bych autorům více pochval!
Díky!

Zdroj: diskuze Veprova kyta

Hrníčkový recept na vanilkové rohlíčky

Ingredience: 3 hrnky hladké mouky, 2 hrnky mletých vlašských ořechů, 1 hrnek moučkového cukru, 2 vejce, 1 sáček vanilkového cukru, 2 lžičky citronové kůry, 1 lžička skořice, 380 g másla, moučkový cukr a vanilkový cukr na obalení.

Postup: Ze všech uvedených ingrediencí vypracujeme hladké těsto (máslo by mělo mít pokojovou teplotu, aby se s ním dobře pracovalo). Hotové těsto vložíme do mikrotenového sáčku a necháme alespoň hodinu odležet v lednici. Z odleželého těsta pak vyválíme válečky o průměru 1 cm, které následně rozkrájíme na dílky dlouhé 4–5 cm. Ty přendáme na plech s pečicím papírem a upravíme je do tvaru rohlíčků. Rohlíčky pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 10 minut. Upečené rohlíčky ještě zatepla obalíme ve směsi moučkového a vanilkového cukru.

Zdroj: Recepty na vánoční cukroví vanilkové rohlíčky

Diskuze

V diskuzi SMOOTHIE RECEPTY KOMENTÁŘ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Skokova.

Dobry den mam prosim dotaz na mixer jestli bude vyhovujici tento mixersmoothie.cz/smo… i na led jak zminuji? Chci hlavne mixovat smoothie pro deti ale take sekat led. Bude vyhovujici? Predem dekuji za odpoved, Skokova Simona.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Mášinka.

No já mám tedy lepší mixér a to Vitamix. Ten udělá jak smothie tak i rozdrtí led. Zvládá dokonce i burákové máslo. Lepší si za mixér rozhodně připlatit.

Zdroj: diskuze Smoothie recepty komentář

Nejlepší vanilkové rohlíčky

Ingredience: 2 žloutky, 80 g vlašských ořechů, 80 g cukru moučka, 200 g másla, 280 g hladké mouky, cukr moučka s vanilínem na obalení

Postup: Máslo necháme změknout. Ořechy umeleme. Do mísy nebo na vál si prosejeme mouku a cukr. Smícháme s ořechy a žloutky. Po částech do těsta zapracujeme máslo a vše rychle zpracujeme. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme aspoň půl hodiny uležet v lednici. Z uleženého těsta tvarujeme malé rohlíčky, které skládáme na plechy vyložené pečicím papírem. Pečeme dorůžova při 180 °C (doba pečení je individuální dle druhu trouby). Horké upečené rohlíčky obalujeme v cukru ovoněném vanilkovým luskem a ukládáme do krabice. Necháme je den v teple uležet a pak je můžeme skladovat. Klidně je můžeme dát do mrazáku. Vanilkové rohlíčky tak rychleji zkřehnou.

Zdroj: Vanilkové rohlíčky

Diskuze

V diskuzi ČAJ Z RÝMOVNÍKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hana Špičková.

Kolik listů rýmovníku se dává do čaje? Některé recepty mají 1 list na šálek vody, jiné 5 lístků na 1/4 litru, takže jak to je? Děkuji za odpověď. Špičková

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Helička.

Já čaj z rýmovníku nevařím. Pouze když ráno cítím ucpaný nos, utrhnu lístek rýmovníku přelámu a vytřu s ním nos několikrát. Nevo jenom potřu pod nosem. Osvědčeno-zabírá.

Zdroj: diskuze Čaj z rýmovníku

Vanilkové rohlíčky s mandlemi

Ingredience: 1 špetka citronové kůry, 20 g cukru moučka, 80 g vanilkového cukru, 50 g mandlí, 110 g čerstvého másla, 150 g pšeničné hladké mouky, 1 žloutek, 1 špetka mleté vanilky

Ingredience na obalení: 4 vanilkové cukry

Postup: Na vál nasypeme mouku a cukr, přidáme vanilku, strouhanou citronovou kůru a nastrouhané mandle. Do směsi rozsekáme máslo, přidáme žloutek a vypracujeme těsto, na 15 minut odložíme na chladné místo. Poté z těsta vyválíme váleček, nakrájíme na kousky a rukama vytvarujeme malé rohlíčky. Naskládáme je na plech vyložený pečicím papírem a v mírně vyhřáté troubě upečeme dorůžova. Doba pečení je cca 10 minut. Ještě teplé rohlíčky obalujeme pouze ve vanilkovém cukru.

Zdroj: Vanilkové rohlíčky

Jak dělají vanilkové rohlíčky Kluci v akci

Ingredience: 210 g hladké mouky, 20 g moučkového cukru, 40 g mletých ořechů, 110 g másla, 1 žloutek

Ingredience na obalení: moučkový cukr s vanilkovým cukrem

Postup: Kluci v akci na vál vysypou hladkou mouku, cukr, udělají důlek, do kterého nakrájí máslo změklé při pokojové teplotě, přidají ořechy, vejce a vypracují hladké těsto, které nechají v lednici alespoň hodinu odležet. Z těsta tvarují rohlíčky, které kladou na pečicím papírem vyložený plech, a pečou ve vyhřáté troubě dorůžova při 170 °C. Doba pečení je 10 až 15 minut. Ještě horké rohlíčky obalují ve vanilkovém cukru.

Zdroj: Vanilkové rohlíčky

Jednoduché vanilkové rohlíčky

Ingredience: 240 g hladké mouky, 240 g másla nebo Hery, 3 vanilinové cukry, 75 g mletých mandlí nebo vlašských ořechů, 1 žloutek

Postup: Mouku, cukr, tuk a ořechy smícháme, těsto poté necháme v ledničce odpočinout. Rozválíme na placku silnou půl centimetru a vykrajujeme větší kolečka. Střed vypíchneme menším kolečkem a nožem přepůlíme. Špičky vzniklých rohlíčků prsty lehce vytvarujeme a získáme tak rohlíčky jeden jako druhý. Nebo přímo vykrajujeme vykrajovátkem ve tvaru rohlíčku. Upečeme a horké obalujeme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem.

Tip: Zkuste místo ořechů mandle.

Zdroj: Vanilkové rohlíčky

Vanilkové rohlíčky bez vajec

Ingredience: 280 g hladké mouky, 210 g másla, 70 g moučkového cukru, 100 g mletých vlašských ořechů, moučkový cukr a vanilkový cukr na obalení.

Postup: Na vál nasypeme prosátou hladkou mouku, moučkový cukr, ořechy a na kousky nakrájené máslo, které má pokojovou teplotu. Z ingrediencí vypracujeme těsto. To bychom poté měli vložit do igelitového sáčku a nechat odležet v lednici několik hodin (nejlépe do druhého dne), ale pokud nás tlačí čas, můžeme těsto zpracovávat hned. Těsto rozkrájíme na menší dílky, ze kterých na pomoučeném vále vyválíme rukama dlouhé válečky o průměru asi 1 cm. Válečky pak nakrájíme na 4–5 cm dlouhé dílky, jež dáme na plech vyložený papírem. Na plechu každý váleček ohneme do tvaru rohlíčku. Rohlíčky při pečení nabydou jen minimálně, proto mezi nimi nemusí být veliké mezery. Rohlíčky pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 °C asi 10 minut. Ještě teplé rohlíčky pak obalíme ve směsi moučkového a vanilkového cukru. Necháme je pár dní odležet a poté je můžeme konzumovat. (Malá rada na závěr: jedna dávka vanilkových rohlíčků vždy zmizí velmi rychle, tudíž zvažte, zda je neupéct rovnou ze dvou dávek.)

Zdroj: Recepty na vánoční cukroví vanilkové rohlíčky

Hrníčkové vaření je jednoduché

Hrníčkové vaření je opravdu jednoduché, potřebujete pouze hrnek, který používáte jako odměrku na ingredience k pokrmu.

Zdroj: Hrnkové recepty na sladkosti

Vanilkové rohlíčky z HERY

Ingredience: 200 g Hery, 50 g cukru moučka, 100 g mletých vlašských ořechů, 300 g hladké mouky, 2 žloutky, 1 balíček vanilkového cukru

Ingredience na obalení: vanilkový cukr, cukr moučka

Postup: Hladkou mouku a cukr prosejeme a dáme na vál. Vychlazenou Heru nožem nasekáme a přidáme vanilkový cukr. V mouce utvoříme důlek, do kterého dáme žloutky. Kulatým nožem promícháme žloutky s moukou, přidáme ořechy a poté začneme rychle zpracovávat těsto. Z vypracovaného těsta vytvoříme bochánek, který vložíme do mikroténového sáčku a dáme chladit nejméně na 30 minut. Z těsta poté vyválíme váleček, který rozkrájíme na dílky požadované velikosti a ty opět vyválíme. Válečky přeneseme na pečicí plech vyložený papírem na pečení a vytvarujeme rohlíčky. Doba pečení rohlíčků z Hery je 12–15 minut v předehřáté troubě při 180 °C (dle trouby a podle velikosti rohlíčků). Rohlíčky necháme na plechu mírně zchladnout (jsou křehké) a poté je obalujeme ve směsi moučkového a vanilkového cukru. Uvedené množství těsta vychází na 4 plechy rohlíčků.

Zdroj: Vanilkové rohlíčky

Hrníčkové recepty jsou sladké i slané

Hrnková metoda k přípravě pokrmů není zaměřená pouze na sladké, ale i na slané pokrmy.

Zdroj: Hrnkové recepty na sladkosti


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Nina Vinšová

Bc. Jakub Vinš


ČeskéNápady

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP