Téma: 

vepřová panenka recepty medailonky


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

VEPŘOVÁ PANENKA RECEPT

Medailonky z vepřové panenky se smetanovou omáčkou

Suroviny (pro 2 osoby):

  • vepřová panenka
  • sůl
  • pepř
  • hladká mouka
  • olej
  • 2 lžíce bílého vína
  • 50–100 ml smetany
  • 50 ml horké vody

Postup:

Panenku nakrájejte na medailonky asi 1–1,5 cm vysoké. Nenaklepávejte, jen klouby prstů protlačte. Medailonky obalte v mouce smíchané se solí a pepřem (přebytečnou mouku oklepte) a na oleji zprudka osmahněte dozlatova, poté dopečte na mírnějším ohni.

Medailonky vyjměte, snižte teplotu na minimum a přilijte horkou vodu. Promíchejte, přidejte víno, smetanu, sůl a pepř, chvíli povařte – a máte omáčku na zalití medailonků.

Jako příloha se asi nejlépe hodí opečené brambory.

Zdroj: Vepřová panenka recept
Zveřejněno: 3.6.2014


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Poškozené řasy...

Chtěla bych se zeptat jak se starat o poškozené řasy..používám kleštičky takže to bude asi i tím že řasy vypadávají a jsou poškozené ...prosím o radu!všichni mi chválí že mám řasy jak panenka ale jestli to tak půjde dál tak za chvíli nebudu mít žádný...děkuji !

Zdroj: diskuze Poškozené řasy...
Odesláno: 15.11.2010 uživatelem Jana
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

VEPŘOVÁ PANENKA RECEPT

Vepřová panenka s pepřovou omáčkou

Suroviny:

  • 300 g vepřové panenky
  • 2 vrchovaté kávové lžičky nakládaného zeleného pepře
  • 1 polévková lžíce olivového oleje
  • 3 dl smetany na vaření (10%)
  • 1 vrchovatá kávová lžička hladké mouky
  • 1 špetka soli

Postup:

Panenku odblaňte a naporcujte přibližně na stejné kusy, cca 1,5 cm vysoké medailonky. Na pánvi rozpalte olej a medailonky zprudka opečte z obou stran, vyjměte z pánve a uložte do tepla. Do výpeku přidejte pepř, krátce prohřejte a zalijte smetanou se zašlehanou lžičkou mouky. Provařte ještě pár minut za stálého míchání, dokud omáčka nezhoustne. Dle chuti osolte. Maso můžete vrátit do omáčky prohřát, nebo rovnou servírovat a omáčkou jen přelít.

Zdroj: Vepřová panenka recept
Zveřejněno: 3.6.2014


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: pankreatická dieta jídelníček-recepty

dobry den,potreboval bych nejakou knizku nebo navody,recepty popr.rady a jidelnicek,nejlepe hotove recepty.dekuji predem a s pozdravem.

Zdroj: diskuze Pankreatická dieta jídelníček-recepty
Odesláno: 10.3.2018 uživatelem petr vacula
Počet odpovědí: 0

VEPŘOVÁ PANENKA RECEPT

Medailonky z vepřové panenky na rozmarýnu

Suroviny:

  • 500 g vepřové panenky
  • sůl
  • rozmarýn
  • provázek

Postup:

Nakrájejte vepřovou panenku na stejně velké kusy – medailonky. Jemně je potřete solí a posypte čerstvým pepřem, nejvhodnější k vepřovému masu je pepř růžový. Připravte si snítky rozmarýnu a provázkem je ke každému špalíčku panenky přivažte. Rozpalte si pánev, nejlépe steakovou, s minimem oleje a panenku na ní opečte. Z každé strany zhruba 4 minuty. Podávejte s bramborami nebo chlebem, dle chuti můžete doplnit různými dipy.

Zdroj: Vepřová panenka recept
Zveřejněno: 3.6.2014


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: smrkové výhonky

jaké další recepty jsou na využití smrkových výhonků

Zdroj: diskuze Smrkové výhonky
Odesláno: 30.5.2016 uživatelem vendy
Počet odpovědí: 2 Zobrazit odpovědi

VEPŘOVÁ PANENKA RECEPT

Medailonky z vepřové panenky s brokolicí a nivou

Suroviny:

  • 400 g vepřové panenky
  • 100 g Nivy
  • 200 g brokolice
  • 100 g plátkového sýra
  • kelímek smetany
  • sůl, pepř
  • 1 cibuli
  • olej

Postup:

Panenku nakrájejte na plátky, lehce naklepejte, osolte a opepřete. Vložte do rozehřátého oleje. Opečte po obou stranách a maso vyjměte. Nakrájejte cibuli na půlkolečka a na pánev přidejte nastrouhanou Nivu a brokolici. Zalijte troškou vody a smetanou a provařte, až se sýr rozpustí, přidejte maso, poklaďte nudličkami plátkového sýra a zapečte. Hotové medailonky přelévejte omáčkou.

Zdroj: Vepřová panenka recept
Zveřejněno: 3.6.2014


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: recepty mančingová

Prosím o zaslání receptů z červení řepy. Děkuji.

Zdroj: diskuze Recepty mančingová
Odesláno: 25.6.2013 uživatelem Alena Zlámalová
Počet odpovědí: 0

VEPŘOVÁ PANENKA RECEPT

Medailonky z vepřové panenky dle profesionálů

Suroviny (pro 1 osobu):

  • 150 g vepřové panenky
  • 100 g fettucine
  • 4 lístky čerstvé bazalky
  • 2 dcl smetany na vaření
  • 5 cherry rajčátek
  • olivový olej, sůl, pepř

Postup:

Panenku nakrájejte na 3 medailonky, které zprudka opečte na pánvi na olivovém oleji. Poté pánev spolu s cherry rajčátky vložte do trouby předem vyhřáté na 180 stupňů. Čerstvé fettucine ponořte do vroucí osolené vody a vařte 5 minut.

Na druhou pánev nalijte smetanu, přiveďte ji k varu, osolte, opepřete a ochuťte najemno nakrájenou čerstvou bazalku. Těstoviny po vyjmutí z vroucí vody přidejte do pánve, promíchejte s omáčkou a servírujte spolu s medailonky a pečenými rajčátky.

Zdroj: Vepřová panenka recept
Zveřejněno: 3.6.2014


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

VEPŘOVÁ PANENKA RECEPT

Medailonky z vepřové panenky nasladko

Suroviny:

  • 8–12 vepřových medailonků
  • sůl, pepř
  • 1 lžíce oleje
  • 40 g másla
  • 1 cibule
  • 50 g nahrubo nasekaných vlašských ořechů
  • 6 lžic medu
  • 2 lžíce citrónové šťávy
  • 1 lžíce nasekané zelené petrželky, chilli podle chuti

Postup:

Z vepřové panenky nakrájejte napříč malé plátky (medailonky) silné 3–4 cm. Medailonky lehce naklepejte, osolte a opepřete. Poté je opečte z obou stran na olejem potřené pánvi a upečené dávejte stranou. Do pánve přidejte máslo. Když se máslo rozpustí, vsypte najemno nakrájenou cibulku, kterou necháte zesklovatět. Pak vmíchejte ořechy, med, citrónovou šťávu, petrželku, případně chilli. Nakonec do pánve vraťte medailonky a vše společně krátce prohřejte. Jako příloha je vhodná rýže nebo kuskus.

Zdroj: Vepřová panenka recept
Zveřejněno: 3.6.2014


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

NEJLEPŠÍ VEPŘOVÁ PANENKA

Charakteristika masa

Vepřová panenka má tvar dlouhého úzkého válečku a s jinými řezy ji lze jen těžko zaměnit. Maso je křehké, jemně vláknité a velmi libové – obsah tuku činí zhruba 2 %. Povrch svalu je pokryt tenkou blánou a malým množstvím tuku.

Zdroj: Nejlepší vepřová panenka
Zveřejněno: 14.4.2017


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

VEPŘOVÁ PANENKA RECEPT

Vepřová panenka „Kluci v akci“

Suroviny:

  • 800 g vepřové panenky
  • 8 stroužků česneku
  • ½ šálku najemno nasekané petrželky
  • ½ lžičky mořské soli
  • ¼ šálku a 2 lžíce olivového oleje

Postup:

Česnek a petrželku nasekejte najemno a smíchejte s olivovým olejem a mořskou solí. Do této marinády ponořte špalíčky panenky a nechte je naložené několik hodin, nejlépe přes noc.

Na troše olivového oleje upečte panenku dorůžova – nejdříve zprudka, poté pozvolna (ať je maso uvnitř šťavnaté) a během opékání potírejte marinádou.

Zdroj: Vepřová panenka recept
Zveřejněno: 3.6.2014


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

VEPŘOVÁ PANENKA PODLE POHLREICHA

Grilovaná vepřová panenka

Ingredience: 2 ks vepřové panenky, 12 plátků slaniny, 1 červená paprika, 2 červené cibule, sůl, mletý pepř

Ingredience na hořčičnou omáčku: 2 žloutky, bílý vinný ocet, rostlinný olej, olivový olej, worcestrová omáčka, 1 lžička anglické hořčice, 1 lžíce zakysané smetany, sůl, mletý pepř

Technologický postup: Zdeněk Pohlreich nejprve obě vepřové panenky nakrájí na medailonky, každý o váze cca 50 g. Kousky masa zabalí do slaniny, osolí a opepří a spolu s kousky červené papriky a červené cibule střídavě napichuje na špejle. Špízy položí na rozpálený gril, který předtím potřel kouskem špeku, a nechá grilovat. Mezitím si připraví omáčku: dva žloutky prošlehá s kapkou bílého vinného octa, osolí je a opepří, pomalu přilévá rostlinný olej a šlehá až do krémovité konzistence. Na závěr přidá kapku olivového oleje a vše důkladně prošlehá. Do této domácí majonézy přidá kapku worcesteru, lžičku anglické hořčice a lžíci zakysané smetany. Ogrilované špízy servíruje s omáčkou z anglické hořčice. Takto připravená panenka se může podávat s různě upravenými brambory nebo s čerstvým pečivem.

Zdroj: Vepřová panenka podle Pohlreicha
Zveřejněno: 24.8.2017


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

VEPŘOVÁ PANENKA RECEPT

Vepřová panenka se špenátem

Suroviny:

  • vepřová panenka (panenská svíčková)
  • baby špenát
  • anglická slanina
  • česnek
  • olivový olej
  • hrubozrnná sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • provázek

Postup:

Panenku očistěte a nakrájejte cca na 4 cm silné špalíky. Osolte hrubozrnnou solí a posypte čerstvě mletým pepřem. Dále si nakrájejte oloupaný česnek a anglickou slaninu na tenké plátky, omyté a osušené listy baby špenátu zbavte stonků. Na pracovní desce vytvořte proužek z 1–2 plátků anglické slaniny (podle velikosti, klaďte vedle sebe). Položte na ně listy špenátu a plátky česneku (podle chuti a síly, cca 1 menší stroužek na 1 medailonek). Medailonky zabalte a zajistěte provázkem. Pomocí mašlovačky potřete volnou vrchní a spodní část panenky olivovým olejem a položte špalíček na suchou rozpálenou pánev. Opečte ze všech stran, maso se zatáhne. Rozhodně obracejte pomocí kleští, vařeček nebo jiného vhodného náčiní. Do medailonků nepíchejte, z masa by vytekla šťáva.

Opečené medailonky přendejte na pekáč nebo do mísy (z varného skla, zapékací), zakryjte poklicí nebo alobalem a v troubě rozpálené na 200 °C nechte 8–10 minut dopéct. Doba záleží na velikosti a množství medailonků. Pokud jich děláte víc najednou a máte je v pekáčku naskládané na těsno, bude potřeba spíše 10 minut a je vhodné uprostřed pečení medailonky prohodit (ty ze středu přesunout na kraj). Po vyndání z trouby, tedy před servírováním, nechte v zakrytém pekáči asi 10 minut dojít. Maso by mělo být růžové, rozhodně ne krvavé.

Podávejte například s opečeným bramborem a sušenými rajčaty. Nebo s bramborovou kaší, hranolky či pečivem.

Zdroj: Vepřová panenka recept
Zveřejněno: 3.6.2014


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: aloevera recepty

Aneco na akne ?

Zdroj: diskuze Aloevera recepty
Odesláno: 11.8.2016 uživatelem Radka
Počet odpovědí: 0

VEPŘOVÁ PANENKA RECEPT

Medailonky z vepřové panenky na houbovém ragú

Suroviny (na 4 porce):

  • 800 g vepřové panenky
  • 200 g směsi hlívy ústřičné, žampiónů a hub šitake
  • 2 dcl smetany na šlehání
  • sůl, pepř a čerstvý koriandr podle chuti
  • olivový olej na restování
  • čerstvá bageta

Postup:

Vepřovou panenku naporcujte, osolte, opepřete a na pánvičce upečte doměkka. Na houbové ragú nejdříve na olivovém oleji orestujte šalotku. Pak přidejte na větší kousky nakrájenou hlívu ústřičnou, šitake, žampióny a poduste. Po chvilce zalijte smetanou, osolte, opepřete a omáčku nechejte zredukovat. Nakonec ragú dochuťte čerstvým, nadrobno nakrájeným koriandrem. Jako přílohu lze podávat například čerstvě opečenou bagetu. Vhodná je i dušená rýže.

Zdroj: Vepřová panenka recept
Zveřejněno: 3.6.2014

NEJLEPŠÍ VEPŘOVÁ PANENKA

Vepřová panenka na pánvi

Ingredience: 1 vepřovou panenku (cca 400 g), 1,5 kávové lžičky koření Aztécký poklad, 2 polévkové lžíce olivového oleje, sůl dle chuti, 2 snítky čerstvého rozmarýnu

Postup: Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky asi 2 cm vysoké. Plátky zlehka naklepeme klouby prstů. Do misky dáme olej, přidáme koření, podle chuti sůl, rozmarýn a promícháme. Maso naložíme do směsi a necháme 1 hodinu marinovat při pokojové teplotě. Poté maso zprudka opečeme na pánvi a podáváme s grilovanou zeleninou a vařenými bramborami.

Zdroj: Nejlepší vepřová panenka
Zveřejněno: 14.4.2017

NEJLEPŠÍ VEPŘOVÁ PANENKA

Vepřová panenka s omáčkou

Ingredience: 1 vepřová panenka, 1 vanička čerstvých žampionů, 3 mrkve, 1 svazek jarní cibulky, 1–2 hermelíny, 200 g slaniny, 1 smetana (30%), olej, sůl, pepř

Postup: Panenku nakrájíme na 2 plátky, nařízneme a naklepeme. Mrkev nakrájíme na slabé proužky, jarní cibulku nadrobno, žampiony a hermelín na plátky. Maso osolíme a opepříme. Poklademe na něj slaninu, mrkev, jarní cibulku, část žampionů a hermelín a zabalíme do rolády (aby držela pohromadě, použijeme nit). Rolády opečeme na pánvičce na rozpáleném oleji ze všech stran, poté podlijeme vodou, přiklopíme a pomalu dusíme asi půl hodinky. Maso vyjmeme a uchováváme v teple, do výpeku vložíme zbylé žampiony, zalijeme smetanou a krátce povaříme. Rolády naaranžujeme na talíř, přelijeme omáčkou a podáváme. Jako přílohu použijeme brambory, uvařené a poté opečené se zbylou mrkvičkou a jarní cibulkou.

Zdroj: Nejlepší vepřová panenka
Zveřejněno: 14.4.2017

NEJLEPŠÍ VEPŘOVÁ PANENKA

Vepřová panenka ve slanině

Ingredience: 500 g vepřové panenky, 15 dkg slaniny, sůl, drcený pepř (nadrcené kuličky pepře), olivový olej

Postup: Vepřovou panenku rozkrojíme na 2 kusy a ze všech stran ji osolíme a opepříme. Pak ji potřeme olivovým olejem. Tři až čtyři plátky slaniny narovnáme vedle sebe, položíme na ni panenku a zamotáme. Takto zabalíme každý kousek panenky. Na pánvi rozpálíme olivový olej a panenku na něm zprudka z obou stran opečeme. Potom ji přendáme do pekáčku a vložíme do trouby rozehřáté na 170 °C a pečeme 20 minut. Pečení by nemělo být delší než 20 minut, protože by mohla být panenka vysušená. Po upečení panenku rozkrojíme a podáváme se šťouchanými brambory se slaninou nebo bez slaniny.

Zdroj: Nejlepší vepřová panenka
Zveřejněno: 14.4.2017

VEPŘOVÁ PANENKA RECEPT

Vepřová panenka pečená na zelenině

Suroviny:

  • 500 g vepřové panenky
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • plnotučná hořčice
  • sůl, pepř, červená paprika
  • 5 ks brambor
  • 1 brokolice
  • 2 mrkve
  • fazolové lusky
  • hrášek
  • 2 lžičky olivového oleje

Postup:

Vepřovou panenku potřete hořčicí, osolte, opepřete a vložte do pekáče. Přidejte k ní na kroužky nakrájenou cibuli, nasekaný česnek, brambory na kolečka, mrkev, brokolici a ostatní zeleninu. Poté zeleninu také osolte, opepřete, posypte trochu červené papriky a přidejte 2 lžičky olivového oleje a trošku vody. Všechno dobře promíchejte a pečte v troubě vyhřáté na 220 stupňů asi 40 minut. Podávejte nejlépe s brambory.

Zdroj: Vepřová panenka recept
Zveřejněno: 3.6.2014

VEPŘOVÁ PANENKA RECEPT

Vepřová panenka na bylinkách

Suroviny:

  • 1 kg vepřové panenky (ideálně by měla mít aspoň 5 cm v průměru)
  • 100 ml olivového oleje
  • čerstvé bylinky: tymián, rozmarýn, bazalka
  • sůl, pepř

Postup:

Nasekané bylinky smíchejte s olivovým olejem. Očištěnou panenku nakrájejte na špalky, opepřete, obalte ve směsi bylinek. 20 minut nechte odležet, pak ji osolte a zprudka opečte. Vložte do pekáče a 8–10 minut pečte při 180 °C. Poté do výpeku na pánvi nalijte 50 ml horké vody a po upečení medailonků přilijte šťávu z pekáče, minutu povařte a před podáváním nechte chvíli rozležet.

Zdroj: Vepřová panenka recept
Zveřejněno: 3.6.2014

NEJLEPŠÍ VEPŘOVÁ PANENKA

Vepřová panenkamedailonky

Ingredience: 400 g vepřové panenky (cca 12 medailonků), 2 lžíce olivového oleje, 3 lžíce hladké mouky, sůl, pepř, 350 g fitness mixu ARDO, 1 lžíce olivového oleje, 1/2 kostky zeleninového bujónu, 8 lžic bylinkového mixu ARDO, 3 lžíce másla, sůl

Postup: Do pánve nebo kastrolu nalijeme olej, do kterého po zahřátí přidáme zeleninu, 2 lžíce teplé vody a ½ kostky zeleninového bujónu. Přikryjeme pokličkou a za občasného lehkého promíchání dusíme na mírném ohni cca 8 minut. Před koncem dušení přidáme bylinky a máslo. Během přípravy zeleniny si očištěnou vepřovou panenku nakrájíme na medailonky, mírně naklepeme, osolíme, opepříme a pomoučíme. Na rozpálený olej v pánvi klademe medailonky, které po obou stranách prudce orestujeme do zlatavé barvy. Na talíř položíme zeleninu, kterou předtím krátce podusíme ve vývaru. Přidáme přílohu podle volby a medailonky, které přelijeme bylinkovou omáčkou. Bylinkovou omáčku připravíme jednoduše rozpuštěním másla, do kterého přidáme nasekané bylinky. Medailonky skvěle doplní vařené brambory, ale i čistá vařená rýže.

Tip: Recepty na minutky z panenky se dají různě modifikovat, vyzkoušejte například toto pikantní provedení:

Ingredience: 500 gramů panenky, 1 cibule, 1 lžíce hořčice, 1 lžíce ostrého kečupu, 2 stroužky česneku, 1 lžička worcesterské omáčky, 100 ml piva, 1 feferonka, olej, sůl

Postup: Z nadrobno pokrájené cibule, hořčice, kečupu, prolisovaného česneku, worcesterské omáčky, piva a soli připravíme marinádu. Z vepřové svíčkové nakrájíme medailonky, které lehce naklepeme, ještě lépe jen promačkáme prsty. Vložíme je do marinády a necháme v chladnu nejméně tři hodiny proležet. Poté medailonky opečeme na rozehřátém oleji, podlijeme zbylou marinádou a krátce podusíme. Podáváme ozdobené feferonkou, pokrm můžeme doplnit chlebem nebo malými bramboráčky.

Anebo do třetice medailonky v této podobě:

Ingredience: 2 vepřové panenky o celkové váze kolem 800 g, 8 plátků slaniny, 2 lžíce rostlinného oleje na opékání, 2 středně velké cibule, oloupané a nakrájené na klínky, 8 středně velkých brambor, nakrájených na klínky a asi deset minut předvařených, sůl a (vícebarevný) pepř na dochucení

Postup: Maso nakrájejte napříč na osm vyšších špalíčků a každý obalte plátkem slaniny. Svažte kuchyňským provázkem nebo silnou bílou nití a poprašte solí a pepřem. Na větší pánvi rozpalte olej. Masové balíčky na něm ze všech stran opékejte, až se slanina začne vyškvařovat, maso zpevní a začne chytat barvu. Trvá to přibližně čtyři minuty z každé strany; pokud chcete mít maso propečenější, přidejte dvě minuty. Poté vepřové vyjměte z pánve a uchovejte na teplém místě, přikryté alobalem. Díky tomu se rovnoměrně rozloží šťávy a maso bude ještě lahodnější. Do vypečeného tuku v pánvi přidejte klínky cibule i brambor a asi pět minut je prudčeji opékejte, aby zkřehly a chytily barvu. Balení medailonků je sice „piplačka“, ale stojí to za to.

Zdroj: Nejlepší vepřová panenka
Zveřejněno: 14.4.2017

NEJLEPŠÍ VEPŘOVÁ PANENKA

Pečená vepřová panenka

Ingredience: 1 200 g vepřové panenky, 1 větší cibule (cca 100 g), 3 stroužky česneku, hrubá sůl, čerstvě mletý pepř, tymián, 3 polévkové lžíce olivového oleje, 20 g másla, 1–2 čajové lžičky hladké mouky, alobal

Postup: Panenku nejprve odblaníme, opláchneme a osušíme. Poté do celého povrchu vetřeme sůl a opepříme. Takto připravenou panenku zprudka opečeme ze všech stran na rozpáleném tuku, tak aby zbělala, ne déle. Na předem připravený alobal nasypeme kolečka cibule a plátky česneku, na které položíme opečenou panenku a posypeme ji tymiánem. Vše důkladně zabalíme a dáme péct do vyhřáté trouby buďto na 20 minut s maximální teplotu 180°C, nebo na 10 - 15 minut při teplotě 200 °C. Před krájením porcí necháme maso odpočinout. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Zdroj: Nejlepší vepřová panenka
Zveřejněno: 14.4.2017

VEPŘOVÁ PANENKA RECEPT

Vepřová panenka pečená v troubě s lahodnou omáčkou

Suroviny:

  • 800 g vepřové panenky
  • 1 lžíce pískového cukru
  • 4 lžíce hrubé mořské soli
  • ½ svazku čerstvého tymiánu
  • ½ svazku čerstvého rozmarýnu
  • 2 lžíce másla na smažení

Na omáčku

  • 2 ks šalotky
  • 1 lžička kmínu
  • 220 g sušených švestek
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 250 ml smetany ke šlehání

Postup:

Smíchejte cukr, sůl a nasekané bylinky, směsí důkladně potřete maso, zabalte ho do fólie a nechte asi hodinu marinovat. Pak maso opečte ze všech stran na másle, vložte do pekáčku, trošku podlijte vodou a pečte v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 45 minut, nebo dokud maso nezměkne.

Poté si připravte omáčku: nakrájenou šalotku, kmín a pokrájené švestky orestujte na pánvi s rozpuštěným máslem, zaprašte moukou, promíchejte, zalijte smetanou a vařte asi 15 minut.

Zdroj: Vepřová panenka recept
Zveřejněno: 3.6.2014

KRŮTÍ MEDAILONKY

Krůtí medailonky s rýží

Ingredience: 600 g krůtích medailonků, 3 rajčata, 3 snítky tymiánu, 1 cibule, mletý pepř, olej, sůl

Postup: Očištěné krůtí medailonky opláchneme, osušíme, nakrájíme na medailonky, osolíme, opepříme a každý medailonek zabalíme do ruličky a sepneme párátkem. Rajčata spaříme ve vroucí vodě, pak prudce ochladíme studenou vodou, oloupeme, odstraníme jadérka a dužinu nakrájíme na kostičky. V pánvi na rozehřátém oleji medailonky opečeme, pak je vyndáme a uchováme v teple. Ve výpeku osmahneme oloupanou, na osminky nakrájenou cibuli. Opečené maso vrátíme zpět, přidáme rajčata, najemno nasekaný tymián a vše ještě společně prohřejeme. Podáváme s dušenou rýží. Pokud chcete recept uvařit zdravě, tak na rozpálené pánvi zatáhněte maso a dejte do parního hrnce dusit.

Zdroj: Krůtí medailonky
Zveřejněno: 21.1.2017

KRŮTÍ MEDAILONKY

Krůtí medailonky na grilu

Ingredience: 2 lžíce dijonské hořčice, 2 jablka, 400 g krůtích medailonků, 4 lžičky brusinkového džemu, 4 lžíce oleje, pepř, 1 hlávka libovolného salátu, 2 polévkové lžíce sójové omáčky nebo polévkové koření, sůl

Postup: Medailonky mírně osolíme a opepříme. Z oleje, hořčice a sójové omáčky připravíme marinádu a tou maso potřeme. Maso necháme uležet v chladu cca hodinu. Jablka rozkrojíme napůl, odstraníme jadřince a vzniklé jamky naplníme džemem. Takto připravené půlky jablek zabalíme do alobalu. Maso grilujeme asi 7 minut po každé straně, zabalená jablka pečeme na kraji grilu o něco dříve. Grilované krůtí medailonky servírujeme společně s grilovanými plněnými jablky.

Zdroj: Krůtí medailonky
Zveřejněno: 21.1.2017