Informace od profesionálů

MENU

  

CHOROBY

  

PĚSTOVÁNÍ

  

ŠKŮDCI

  

RECEPTY

  
Téma

VÝBORNÉ NALOŽENÉ KUŘECÍ MASO

OBSAH

Palačinky se špenátem

Suroviny:

  • 4 dl mléka
  • 200 g hladké mouky
  • 2 vejce
  • sůl
  • olej

Na náplň:

  • listový špenát
  • kuřecí prsa
  • koření na kuře
  • 1 smetana ke šlehání
  • česnek
  • 200 g tvrdého sýra

Postup:

Z mouky, vejce a mléka si připravte těsto na palačinky, chvilku nechte odpočinout a poté smažte tenké palačinky. Na oleji osmahněte kuřecí prsa nakrájená na nudličky, přidejte koření a sůl. Když je maso měkké, přidejte do pánve špenát, krátce poduste, přidejte smetanu, sůl a česnek. Hotovou směsí naplňte palačinky a složte je do kornoutku. Palačinky těsně před podáváním posypte strouhaným sýrem a dejte na 3 minuty zapéct.

Zdroj: Recepty na výborné palačinky

Diskuze

V diskuzi SUŠIČKY OVOCE DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Helenka.

Jako pokud chcete sušit třeba maso, vyplatí se investovat do kvalitnější sušičky. Mohu říct, že jsem měla kulatou plastovou a maso jsem pak vyhazovala. Pak jsem si pořídila yden sušičku a maso je z ní opravdu výborné, protože má právě nastavitelný program a tudíž i termostat.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Tereza Nosková.

Ahoj Helenko, kromě ovoce bych ráda sušila právě i maso. Myslíte, že byste mi dokázala poradit, nějakou dobrou sušičku, se kterou by to šlo? Přemýšlela jsem o G21 Paradiso big, je velká, výkonná a prý by to měla umožňovat. Navíc se jí poměrně daří v testech spotřebičů, třeba tady - vas-pomocnik.cz/susi… Ale nedovedu posoudit, jestli to pořadí odpovídá tomu, jak by to mělo být a jestli je opravdu nejlepší. Navíc u větší sušičky (a já nechci nějakou maličkou krabičku) už to není zrovna malá investice a nechtěla bych někomu naletět. Předem díky za odpověď :)

Zdroj: diskuze Sušičky ovoce diskuze

Marináda na maso s medem

Ingredience: 250 ml olivového oleje, ½ lžičky soli, 5 snítek tymiánu, 1 snítka rozmarýnu, 3 lžíce medu

Postup: Vše smíchejte v míse s olejem. Bylinky nemusíte trhat ani krájet, stačí je tam ponořit celé. Maso v marinádě nechte alespoň dvě hodiny naložené. Sladkou chuť medu můžete později zmírnit pár kapkami citrónu. Tato marináda se hodí obzvláště na vepřové maso.

Zdroj: Marináda na maso

Poradna

V naší poradně s názvem POLÉVKY. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Sylva..

Můžu polévku kuřecí vývar z ní.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Jestli myslíte kuřecí polévku při léčbě Warfarinem, tak samozřejmě můžete. Kuřecí maso obsahuje jen zanedbatelné množství vitamínu K, který ovlivňuje účinky Warfarinu. Ani vývar z kuřecího masa nebude obsahovat vitamín K.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Dotaz

Kuřecí soté s nivou

Suroviny:

  • kuřecí prsa
  • 100 g šunky
  • 1 cibule
  • 100 g žampionů
  • 115 g nivy
  • 1,5 l vývaru
  • olej
  • 0,5 l smetany
  • 1 vejce
  • sůl, pepř
  • 1 polévková lžíce škrobu

Postup:

Maso nakrájíme na tenké nudličky, osolíme a opepříme, obalíme ve škrobu a přidáme jedno vejce. Necháme uležet a zatím si připravíme omáčku. Nakrájíme cibuli na kostičky, šunku na nudličky, žampiony na plátky a nivu nastrouháme na struhadle najemno. Na rozpáleném tuku orestujeme cibuli, žampiony a šunku potom podlijeme vývarem a necháme několik minut povařit. Poté zahustíme škrobem, který rozmícháme ve studené vodě a minutu povaříme. Naložené maso opečeme na tuku několik minut a vložíme do omáčky, celý pokrm krátce povaříme, přidáme nastrouhanou nivu a šlehačku. Dosolíme podle chuti a na talíři můžeme posypat sekanými mandlemi a zelenou petrželkou. Podáváme s restovanými bramborami.

Zdroj: Kuře soté

Poradna

V naší poradně s názvem TABULKA POTRAVIN S PURINY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiří Mader.

Ahoj, chtěl bych vědět, jak je na tom krůtí maso.
Stéjně jako kuřecí?
J.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ačkoliv by se mohlo zdát, že krůtí maso bude podobně naplněno puriny jako kuřecí, není tomu tak. Krůtí maso, i když je libové, tak obsahuje mnohem více purinů, než maso z kuřete. Pro nemocné dnou je krůtí maso stejně nevhodné, jako maso vepřové nebo hovězí. Konzumovat krůtí maso při dně můžete, ale jen jednu malou porci. Pokaždé, když sníte potravinu s vyšším obsahem purinů, tak v příštích osmi hodinách si naplánujte zvýšený příjem tekutin doplněný šálkem kávy. To pomůže ledvinám vyplavit metabolity z purinů. Z toho důvodu je také nevhodné konzumovat potraviny s vysokým obsahem purinů k večeři nebo před spaním.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Tabulka potravin s puriny

Kuřecí soté se žampiony

Suroviny:

  • kuřecí prsa
  • 1 malá konzerva krájených žampionů
  • olej
  • 1 smetana ke šlehání
  • 1 lžíce másla a mouky na jíšku
  • mletý pepř, sůl

Postup:

Kuřecí maso nakrájíme na kousky a na rozehřátém oleji orestujeme dozlatova, přidáme žampiony, prohřejeme a zalijeme smetanou. Zahustíme jíškou z másla a mouky a chvíli povaříme. Kuřecí soté se žampiony podle chuti osolíme a opepříme. Podáváme s různě upravenými bramborami, rýží či pečivem a zeleninovou oblohou.

Zdroj: Kuře soté

Diskuze

V diskuzi NUTRIE RECEPT MANIPULACE S MASEM NUTRIE. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaroslav.kotink.

Dobrý den, mám dotaz. Má se ulovená nutrie ponechat v srsti nějaký čas jako zajíc, nebo se musí hned stáhnout z kůže a vyvrhnout. Děkuji za radu a přeji hezký den.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Hana.

Nutrie se hned stahuje.V kožichu se nenechává...kůže se stahuje a namáčí do přípravků a pak napína. Vyčiní se.Nutrii se odstraní vnitřnosti a vše jak u králíka.Má zdravé maso, ktré se kdysi dodávalo do nemocnic...a taky se z něj dělaly výborné kobásy..vím to, protože jsme je doma měli a ne v malém množství...i zlaté nutrie :)

Zdroj: diskuze Nutrie recept Manipulace s masem nutrie.

Nejlepší marináda na krkovičku

Ingredience: 150 ml oleje, 3 lžičky sójové omáčky, 2 lžíce hořčice, 150 ml piva, 1 lžička mletého kmínu, 1 lžička bílého mletého pepře, 3 lístky bazalky

Postup: Nejdříve dobře rozmícháme hořčici, sójovou omáčku a olej. Listy bazalky omyjeme, oklepeme a jemně nasekáme. Bazalku přidáme do směsi společně s čerstvě rozdrceným kmínem a pepřem. Vše zalijeme pivem. Plátky krkovice dobře omyjeme a osušíme. Maso nenaklepáváme. Na dno nádoby nalijeme polovinu marinády a krkovici do ní vložíme. Druhou polovinu marinády nalijeme na krkovici seshora. Nádobu dobře uzavřeme a dáme do lednice rozležet. Maso necháme naložené alespoň 3 hodiny, ideální čas je 12 hodin. Marinované plátky krkovice pokládáme na dobře rozpálený gril. Marinovanou vepřovou krkovici grilujeme z každé strany přibližně 4 minuty, záleží na tloušťce masa. Pokud je maso tenké, stačí 3 minuty z každé strany, pokud jsou plátky silnější, grilujeme 5 minut po obou stranách. Marinovaná krkovice na grilu chutná výborně s čerstvým chlebem nebo pečeným bramborem. Můžeme k ní podávat i různé dresinky a omáčky, avšak s touto marinádou nejsou potřeba.

Zdroj: Marináda na maso

Marináda na kuřecí maso s jogurtem

Ingredience:kuřecí řízky, 150 g bílého jogurtu, 1 lžička mletého chilli, 1 lžíce mletého římského kmínu, 1 lžíce mletého koriandru, 2 lžičky mleté kurkumy, sůl

Postup: Maso naporcujte tak, aby měl řízek všude přibližně stejnou sílu (asi 1 cm). Promíchejte jogurt s chilli, římským kmínem, koriandrem a kurkumou. Řízky nesolte a naložte je alespoň na půl hodiny do jogurtové marinády. Grilujte asi 8 minut po každé straně, dokud nebude maso zcela propečené. Poté ogrilované maso osolte a podávejte s čerstvě připraveným salátem z rajčat, paprik, okurek a cuket, ochuceným olivovým olejem, bylinkami, solí a pepřem, zakápnutým balzamikovým octem. Povrch salátu posypte 1 lžící rozdrceného lněného semínka.

Zdroj: Marináda na maso

Diskuze

V diskuzi DOMÁCÍ ŠUNKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Sidonie.

Dobrý den, mám dotaz zda se dá domácí šunka vyrobit také z mraženého/ rozmraženého masa...nemám možnost pokaždé dostat čerstvé maso ale v mrazáku ho mám dosti a také jakje to potom s vařením...mám schinkenfee ale nevím , zda z rozmraženého masa se musí vařit na ( jakou teplotu a jakou dobu )? Děkuji moc za radu.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Bla bla.

čerstvé je po úpravě šťavnatější při rozmrazení část tekutiny z masa vyteče lze dodat lákem a maso napíchat 4 procentním roztokem soli s cukrem nebo praganda teplota 75 stupňů čím méně bude kolísat tím lépe cca 2 hod - kuřecí šumku táhnout při 80 C

Zdroj: diskuze Domácí šunka

Krůtí maso s těstovinami

Ingredience: 200 g těstovin, 250 g krůtího masa, 2 lžíce olivového oleje, mletý pepř, 4 lžičky kremžské hořčice, sůl

Technologický postup: Krůtí maso podle potřeby očistíme, nakrájíme na kostky a naložíme do marinády, kterou připravíme smícháním oleje, kremžské hořčice, soli a pepře. Takto naložené maso necháme uležet a nasát chuť asi 1–2 dny v lednici. Vrtulky uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu. Uvaříme „al dente“, scedíme a dáme stranou. Maso orestujeme na teflonové pánvi, můžeme přidat ještě lžičku oleje. Jakmile se maso trochu „zatáhne“, vmícháme připravené těstoviny a osmažíme dozlatova, dokud není maso měkké. Podle chuti ještě osolíme a opepříme. Krůtí s těstovinami podáváme ihned po přípravě, přílohou je pouze čerstvá nebo nakládaná zelenina.

Zdroj: Krůtí maso

Diskuze

V diskuzi DOMÁCÍ ŠUNKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Sidonie.

Dobrý den, mám dotaz zda se dá domácí šunka vyrobit také z mraženého/ rozmraženého masa...nemám možnost pokaždé dostat čerstvé maso ale v mrazáku ho mám dosti a také jakje to potom s vařením...mám schinkenfee ale nevím , zda z rozmraženého masa se musí vařit na ( jakou teplotu a jakou dobu )? Děkuji moc za radu.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Bla bla.

čerstvé je po úpravě šťavnatější při rozmrazení část tekutiny z masa vyteče lze dodat lákem a maso napíchat 4 procentním roztokem soli s cukrem nebo praganda teplota 75 stupňů čím méně bude kolísat tím lépe cca 2 hod - kuřecí šumku táhnout při 80 C

Zdroj: diskuze Domácí šunka

Kuřecí soté se zeleninou

Suroviny:

  • kuřecí prsa
  • 1 pórek
  • 1 cibule
  • 1 červená paprika
  • 2 stroužky česneku
  • 115 g žampionů
  • 150 g sterilované kukuřice
  • 1 rajče
  • 100 g hluboce zmrazených zelených fazolí
  • ¼ l vody
  • 2 polévkové lžíce kukuřičného škrobu
  • 2 polévkové lžíce sójové omáčky a kremžské hořčice
  • olej, sůl, pepř

Postup:

Omyté a osušené maso nakrájíme na tenčí proužky. Připravíme si marinádu smícháním oleje, hořčice, sójové omáčky, soli a koření. Kuřecí maso promícháme s marinádou a necháme v chladu odstát asi hodinku, aby se spojily chutě. Na hlubší pánvi nebo v hrnci zpěníme nahrubo nakrájenou cibuli, přidáme marinované kuřecí a restujeme, dokud se maso nezatáhne. Když se maso zatáhne, přidáme na plátky pokrájený česnek, na proužky pokrájenou kapii, kukuřici a sterilizované žampiony. Dále přidáme na drobno nakrájené rajče a zelené fazolky. V troše studené vody rozmícháme škrob nebo hladkou mouku a vlijeme do vroucího pokrmu. Chvíli povaříme a můžeme servírovat nejlépe s rýží.

Zdroj: Kuře soté

Poradna

V naší poradně s názvem NUTRIE NA MASO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Karel Klímek.

Našel jsem spoustu receptů na maso z nutrií, ale kde to maso koupím, jsem nenašel. Jsem okresu Nový Jičín. Můžete poradit? Děkuji.
Karel Klímek

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Maso z nutrie jde koupit na farmách přímo od chovatelů. Obvyklá cena je 140 Kč za kilo masa. Seznam farem můžete vidět tady: www.goofle.cz/search…

Zdroj: diskuze Nutrie na maso

Kuřecí maso

Kuřecí maso je v České republice nejčastěji konzumovaným typem masa. S oblibou ho do svých jídelníčků zařazují nejen lidé, kteří plánují nějaké to kilo shodit, ale i sportovci nebo zastánci zdravé výživy. Při výběru kuřecího masa bychom měli zvážit nákup takzvaného křehčeného kuřecího masa. Křehčení je totiž proces, kdy se do masa přidává voda, sůl a přídatné látky pro zlepšení chuti a zachování šťavnatosti. Ovšem opak je pravdou, po tepelné úpravě, až se většina vody odpaří, na talíři skoro nic nezbude, navíc se ještě zničí struktura masa a místo krásných šťavnatých plátků budete mít už po případném rozmražení jen hromádku jakési hmoty. Kuřecí maso by mělo být krásně světle růžové a bez jakékoliv známky zápachu. Nejvýhodnější je zakoupit kuře celé, a to doma rozporcovat. Využít pak můžete všechny jeho kousky na nejrůznější pokrmy a kosti se zbytkem masa na skvělý vývar. Ušetříte tak na jediném kuřeti i několik desítek korun.

Kuřecí maso má oproti hovězímu nebo vepřovému nízký obsah tuku a je lehce stravitelné, ovšem má relativně vysoký obsah cholesterolu. Přílišná konzumace kuřecího masa zvyšuje riziko krevních sraženin a infarktu a kvůli vysokému množství bílkovin přetěžuje ledviny.

Na soté se používá na nudličky nakrájené kuřecí maso z prsou nebo stehen o celkové hmotnosti 100 až 150 g pro jednu osobu a upravuje se jako minutkový pokrm.

Zdroj: Kuře soté

Poradna

V naší poradně s názvem DOMÁCÍ RECEPT NA NALOŽENÉ PLODY SCHIZANDRY V MEDU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ludmila.

Máte,prosím někdo recept s dávkou medu a plodů schizandry,jak dlouho nechat naložené a jak užívat ?Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča .

Domácí pastilky ze schisandry
Ingredience:
- 29 gramů prášku ze schisandry
- 1 lžíce medu
- okvětní lístky z růže nebo jiný rostlinný prášek na stužení pastilky - volitelně
Postup:
V případě že med je příliš tuhý, jemně ho nahřejeme ve vodní lázni, aby se roztekl. Do malé misky dáme prášek ze schisandry a zvolna přidáváme med dokud se nevytvoří těstovitá konzistence. Z těsta vytvarujte kuličky velikosti hrášku a obalíme je v prášku z okvětních lístků, aby se kuličky neslepovaly. Kuličky se uloží do těsného obalu na tmavé místo nebo v chladničce.
Doporučené použití: 3 až 6 g denně.

Zdroj: diskuze Domácí recept na naložené plody schizandry v medu

Marináda na maso na gril

Maso na grilování naložené v marinádě je křehčí, vláčnější a šťavnatější. Na přípravu marinád se většinou používá olej, ocet nebo případně i víno, koření a bylinky, někdy základ tvoří bílý jogurt nebo kefír a přidává se i citrónová šťáva. Každá složka marinády má svůj význam. Olej zesiluje chuť použitého koření, kyselá složka dodává jídlu osvěžující chuť a také prodlužuje trvanlivost. Aby maso získalo tu nejlepší chuť, musí být v marinádě nějaký čas naložené. Doba je závislá na druhu masa i marinády a také na tom, jak moc chceme mít maso kořeněné. Drůbeží maso a ryby se marinují poměrně krátce, v některých případech stačí i hodina. Vepřové maso by podle druhu mělo být v marinádě od dvou do dvanácti hodin, některé druhy hovězího se marinují i 24 hodin. Maso marinujte v nerezové, kameninové nebo plastové nádobě, ideálně takové, která má víko. Použít se dá i plastový sáček. Mísu s masem v marinádě vždy vyndejte z chladničky o nějakou dobu dřív, než začnete grilovat, maso ke grilování by mělo mít pokojovou teplotu. Marinádu, která vám zůstane, nevylévejte, ale použijte ji v průběhu grilování k potírání masa.

Příprava vlastní marinády není náročná ani drahá. U základního receptu bude stačit trochu olivového oleje a koření, případně bylinky. Existuje samozřejmě mnoho různých receptů, ale při dodržení několika jednoduchých základních pravidel se nemusíte bát experimentů a do marinády namíchat především to, co vám chutná. Nejdůležitější zásadou je šetřit se solí. Sůl v marinádě z masa vytahuje vodu, a to je pak po upečení suché. Nedoporučuje se ani používání různých směsí grilovacího koření, protože i ty většinou obsahují poměrně hodně soli. Maso osolte až při samotném grilování a přisolit si ho můžete i na talíři. Nejlepší variantou je osolit maso až po samotném grilování. S kořením a všemi ostatními přísadami v marinádě to také nesmíte přehnat. Velmi často se maso nakládá do směsi z hořčice, kečupu, česneku, cibule a různého koření, která se nakonec smíchá s větším množstvím oleje. To je naprosto špatně. Maso ztratí svoji přirozenou chuť i aroma, a pokud grilujete nad dřevěným uhlím nebo grilovacími briketami, vznikají po odkapávání oleje škodlivé látky. U většiny druhů masa, ale především ryb, stačí jen lehké potření olejem s čerstvými bylinkami, které chuť masa zvýrazní.

Důraz se klade také na teplotu grilování. Gril je třeba dostatečně rozpálit, ideálně tak 35–40 minut předem. Teplota by měla dosáhnout 250–300 °C. Stejně podstatná je i doba grilování. Vepřové a hovězí plátky grilujeme 6–10 minut, pstruhy asi 12 minut, kuřecí nevykostěná stehna až 35 minut.

Zdroj: Marináda na maso

Poradna

V naší poradně s názvem WARFARIN A UZENE MASO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Slava.

Wafarin a uzené maso.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Maso obecně obsahuje jen velmi malé množství vitamínu K a tedy neovlivňuje léčbu Warfarinem. Uzené maso můžete konzumovat bez omezení i když užíváte Warfarin.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Warfarin a uzene maso

Jak dlouho vydrží zavařené maso

Zavařené maso vydrží určitě rok, ale obvykle se dřív sní. Konzervované maso se dá použít jako studená pochoutka, ale je výborné i na vaření do rýže a těstovin. Způsobů pro využití je jistě mnoho. Dodržení dvojího zavaření, jak je uvedeno v mnoha receptech, je zárukou bezpečnosti a trvanlivosti.

Základní doporučení:

  • Konzervované maso nemá být z příliš mladých zvířat, protože obsahuje mnoho vody a po sterilaci změkne a rozpadne se.
  • Maso musí být před konzervací vždy dokonalé vychladlé.
  • Při konzervaci masa dbáme na čistotu a dodržení všech hygienických zásad.
  • Masa konzervujeme syrová nebo je můžeme částečně tepelně upravit pečením, dušením nebo uzením; hotová jídla solíme a kořeníme jen nepatrně, chuť se konzervováním zvýrazní; omáčky a podobné pokrmy nezahušťujeme.
  • Maso zavařujeme v plechovkách nebo ve sklenicích, které uzavíráme víčky Omnia s červenou těsnicí hmotou.
  • Maso nakrájíme na menší kousky, natlačíme je do sklenic až po okraj, na povrch nasypeme lžičku soli a uzavřeme; okraj sklenice vždy pečlivě otřeme (nejlépe utěrkou namočenou v lihu), na mastném povrchu víčka špatně chytají.
  • Sterilujeme při plném varu a sklenice musí být úplně ponořeny; maso a masné výrobky sterilujeme 1–1,5 hodiny; pro delší trvanlivost sterilaci ještě po 24 hodinách opakujeme.

Zdroj: Vepřové maso ve vlastní šťávě

Druhy, kvalita a nutriční hodnoty mletých mas

Mleté maso připravujeme ze všech druhů jatečných mas (hovězí, vepřové, kuřecí, skopové), zvěřiny, ryb. Vždy se používá maso horší kvality a ořez. Některá masa můžeme mísit (hovězí a vepřové). Mletím masa narušíme konzistenci, objem a maso se stává stravitelnější. Díky mletí je tepelná úprava rychlejší a hodí se k dietnímu stravování. Umleté maso z hygienických důvodů uchováváme nejdéle tři hodiny.

Maso si připravíme tak, že odstraníme zbytky kostí a šlach, nakrájíme na kousky, které těsně před zpracováním umeleme, zvýrazníme kořením, přidáme ingredience ke zvýraznění chuti (cibule, česnek, kečup). Konzistenci upravíme přidáním vejce, případně žemle, zjemnit můžeme mlékem či smetanou.

Pokrmy lze připravovat ze syrového masa (sekaná pečeně, karbanátky, čevapčiči, holandský řízek) nebo z tepelně zpracovaného masa (masové haše, krokety, paštiky).

Mletá masa můžeme tvarovat na šišky, placky, řízky, kuličky, šištičky či krokety. Některá masa můžeme plnit do forem (paštiky). Mleté maso se velmi dobře doplňuje, k tomu používáme zeleninu, sýr, houby, sóju. Při doplňování nám v mase vznikne mozaika. Při míchání však musíme dbát na zachování, „nerozbití“ vložených surovin.

K dochucování můžeme použít většinu druhů koření, ale většinou se snažíme pouze zachovat původní charakter masa, které jsme na mletí použili. Slaninu používáme hlavně u mas s malým obsahem tuku (kuřecí). Při dochucování je důležité správné promíchání všech surovin, je vhodné si udělat tepelnou zkoušku připraveného masa, někteří kuchaři ochutnávají mletá masa při jeho promíchávání, ale toto se nedoporučuje z hygienických důvodů.

Složení nejčastěji užívaných mas ve 100 g je u hovězího masa (53 kcal, 0,2 g cukrů, 2,4 g tuku, 1,2 g nasycených mastných kyselin a 0,5 g sodíku), vepřové maso (247 kcal, 0 g cukrů, 20 g tuků, 6,8 g nasycených mastných kyselin a 1,18 g sodíku), míchané hovězí a vepřové maso (262 kcal, 0,2 g cukrů, 24 g tuků, 8 g nasycených mastných kyselin a 1,68 g sodíku), skopové maso (192 kcal, 14,6 g tuků, 17,2 g bílkovin a 0 g sacharidů) a kuřecí maso (117 kcal, 1,4 g tuků, 24,3 g bílkovin a 0,5 g sacharidů).

Zdroj: Nejlepší recepty na mleté maso

Kuřecí soté se smetanou

Suroviny:

  • kuřecí prsa
  • 1 pórek
  • 1 cibule
  • 1 smetana
  • olej
  • sůl

Postup:

Kuřecí prsa nakrájíme na kousky a na oleji orestujeme do měkka. Přidáme na kolečka pokrájený pórek a cibuli. Zalijeme smetanou a chvilku podusíme. Ochutíme solí, případně jiným kořením dle chuti. Jako příloha se hodí nejlépe opečené brambory, krokety, hranolky nebo jen velká zeleninová obloha.

Zdroj: Kuře soté

Vepřové maso ve vlastní šťávě Pikok

Lidl/Pikok Vepřové maso ve vlastní šťávě jemně kořeněné je výrobek řetězce Lidl.

Složení: 92 % vepřového masa, vepřové kůže, jedlá sůl, kořenicí přípravek (pepř, majoránka, cibule)

Cena: 34,90 Kč

Dle hodnocení dTestu výrobek Lidl/Pikok Vepřové maso ve vlastní šťávě jemně kořeněné dopadl velmi dobře.

Zdroj: Vepřové maso ve vlastní šťávě

Jednohubky k vínu

Chystáte posezení s přáteli u dobrého vína, ale nevíte, co jim nabídnout jako chuťovku? Výborné jsou jednohubky se sýrem nebo s pomazánkou ze škvarků.

Zdroj: Recepty na jednohubky

Krůtí medailonky

Ingredience: 4 ks krůtích prsou, 3 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce olivového oleje, 3 lžíce medu, 1 stroužek česneku, 2 lžíce solamylu, 2 lžíce worcesterské omáčky, voda

Technologický postup: Do mísy nalijeme 3 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce olivového oleje, 3 lžíce medu, 2 lžíce solamylu. Pořádně promícháme. Rozdrtíme 1 stroužek česneku a přidáme do směsi. Nakrájená kuřecí prsa (na plátky) vložíme do mísy s marinádou a ponoříme je. Dáme do lednice a necháme odstát asi půl hodiny (čím déle, tím lépe). Vyndáme z lednice a přichystáme pánev. Na pánev nalijeme trochu olivového oleje, rozpálíme. Na pánev vložíme maso. Osmahneme a přilijeme marinádu. Přidáme trochu vody, aby se vytvořila omáčka.

Zdroj: Krůtí maso


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Michal Vinš

Mgr. Jana Válková


ČeskéNápady

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP