Téma: 

výroba

DOMÁCÍ VÝROBA SÝRA

Kurzy výroby sýrů

Sýry nejsou jen doménou průmyslu, může je dělat každý, kdo je ochotný se tímto oborem zabývat a koho to baví. Je možné si vyrobit jogurt, čerstvý sýr, plísňový sýr, domácí tvaroh, ba i tvrdé a polotvrdé bochníky sýra. Na internetu je široká škála nabídek těchto kurzů. V cyklu kurzů „VÝROBA SÝRŮ“ se naučíte dělat sýry dobře, snadno a s radostí. Obsáhnete kompletní sortiment, včetně zakysaných výrobků. Je jedno, zda se budete sýrařstvím živit, nebo je budete dělat „jen tak pro sebe“. Když pochopíte podstatu, množství nerozhoduje.

Zdroj: Domácí výroba sýra
Zveřejněno dne: 21.10.2015

Diskuze: růžová voda domácí výroba

autor dosť trepe hlúposti. olej-silica /attar/ sa dá vyrobiť destiláciou aj doma. na jeden liter treba 3000kg ružových lupenov. musí sa použiť dvojitá destilácia,pretože hlavné vonné a liečivé látky ostávajú v ružovej vode.
použiť sa dajú akékolvek ruže a nielen damascénska alebo stolistá,ale samozrejme výťažok silíc/oleja/ bude nižši. cena za 1 l kvalitného výťažku je cca 15000-17000€.
silice- oleje -môžete získať s hocijakých kvetov,napríklad z levandule sa ho dá získať dosť vela.
samozrejme rose damascena alebo centifolia kúpite aj v čechách a na slovensku,takže je hlúposť že najbližšie v bulharsku alebo francií

Zdroj: diskuze Růžová voda domácí výroba
Odesláno dne: 1.6.2014 uživatelem caco
Počet odpovědí: 0

Diskuze: benzodiazepine vyroba

Potřebuju dvě balení rivotrilu?

Zdroj: diskuze Benzodiazepine vyroba
Odesláno dne: 23.9.2017 uživatelem Jakub Sedláček
Počet odpovědí: 0

DOMÁCÍ VÝROBA VONNÉ SILICE

Napište nám

Podělte se s námi se svými postupy a výsledky v diskuzi pod článkem. Řekněte nám z čeho vyrábíte nejradši svoje vonné silice a jaký je váš oblíbený způsob domácí výroby. Těšíme se na vaše nápady.

Zdroj: Domácí výroba vonné silice
Zveřejněno dne: 15.7.2017

PUPALKOVÝ OLEJ

Domácí výroba pupalkového oleje

Domácí výroba pupalkového oleje je velmi problematická, jelikož semena pupalky jsou drobná jako semena máku a nedají se v domácím prostředí lisovat. Průmyslově se pupalkový olej vyrábí lisováním za studena ze semen pupalky dvouleté.

Zdroj: Pupalkový olej
Zveřejněno dne: 15.10.2015

Diskuze: domácí výroba šamponu

Kdyby dotycny vedel, ze umele kortikoidy se vyrabej z solanum tuberosum nebo hlavne solanum aviculace.. a hormony pohlavni ze soji...tak by nepsal takovyhle blbosti. Ovsem vyroba po domacku je bohuzel z tech latek nemozna..

Zdroj: diskuze Domácí výroba šamponu
Odesláno dne: 9.6.2012 uživatelem Kristepane
Počet odpovědí: 0

Diskuze: orechový olej

Domáca výroba orechového oleja a jeho účinky

Zdroj: diskuze Orechový olej
Odesláno dne: 11.12.2014 uživatelem Eva Debnarova
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

DOMÁCÍ VÝROBA OREGANOVÉHO OLEJE

Sběr oregana

Oregano se sklízí většinou dvakrát do roka, a to v plném květu. Suší se v polostínu ve svazečcích. Jako koření do jídel se využívá oregano sušené i čerstvé. V Mexiku se stalo součástí chilli koření. Dříve se také využívalo v domácnostech jako náhražka pravého čaje.

Zdroj: Domácí výroba oreganového oleje
Zveřejněno dne: 18.5.2015

Diskuze: domácí výroba kosmetiky

Začínající blog o vyzkoušených receptech na domácí výrobu kosmetiky! :-)
belnatura.blogspot.com/

Zdroj: diskuze Domácí výroba kosmetiky
Odesláno dne: 13.8.2011 uživatelem Bára
Počet odpovědí: 0

OREGANOVÝ OLEJ - VÝROBA

Cena

Na trhu je mnoho výrobců oreganového oleje a cena je velmi pestrá, začíná od 270 korun a pokračuje až na necelých 600 korun. Cenu ovlivňuje množství oleje nebo kapslí.

Zdroj: Oreganový olej - výroba
Zveřejněno dne: 31.8.2017

Diskuze: vyroba peelingu

Super je fermentor kuvings. Sami ho k výrobě používáme.

Zdroj: diskuze Vyroba peelingu
Odesláno dne: 31.8.2017 uživatelem Evka
Počet odpovědí: 0

OREGANOVÝ OLEJ - VÝROBA

Domácí výroba

Recept na výrobu tohoto oleje podomácku není vůbec složitý, budete jen potřebovat slunečnicový nebo olivový olej a jeden svazek oregana.

Oregano omyjeme, osušíme a hodně nahrubo nakrájíme, vložíme do sklenice a zalijeme vybraným olejem. Uzavřeme, dáme do hrnce s vodou, který uvedeme do varu a hned vypneme, sklenici necháme v horké vodní lázni přibližně deset minut, pak ji vytáhneme a položíme na hodně slunečné místo. Každý den nádobu protřepeme a po dvou týdnech hotový olej přecedíme do vhodné lahvičky, kterou uzavřeme a uskladníme ve tmě a chladu. Takto připravený olej vydrží celý rok.

Zdroj: Oreganový olej - výroba
Zveřejněno dne: 31.8.2017

Diskuze: domácí výroba tvrdých sýrů

Zajímalo by mne, zda máte někdo zkušenosti s fermentorem Kuvings? Dost se mi líbí

Zdroj: diskuze Domácí výroba tvrdých sýrů
Odesláno dne: 30.5.2017 uživatelem Evínková
Počet odpovědí: 0

OREGANOVÝ OLEJ - VÝROBA

Nežádoucí účinky

Oreganový olej nevytváří škodlivé kmeny v těle a nemá negativní vedlejší účinky jako farmaceutická antibiotika. Kromě toho, že je účinný proti nebezpečným, a dokonce i smrtícím bakteriím neprodukuje žádné biologické změny v těle. Oreganový olej vyživuje tělo a nezpůsobuje nedostatek živin jako konvenční antibiotika.

Zdroj: Oreganový olej - výroba
Zveřejněno dne: 31.8.2017

Diskuze: kaštany výroba domácí masti

Chtěla bych si udělat mast z kaštanů na bolavá kolena. Trpím artrozou.

Zdroj: diskuze Kaštany výroba domácí masti
Odesláno dne: 21.10.2012 uživatelem Květa
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

LAPAČ SNŮ - VÝROBA

Kde koupit lapač snů

Lapače snů je možné zakoupit v některých specializovaných prodejnách, ale nejsnadnější je to v internetových obchodech. Cena lapače snů se pohybuje kolem 150 korun, je možné sehnat lacinější, ale i dražší.

Zdroj: Lapač snů - výroba
Zveřejněno dne: 31.5.2017

Diskuze: Karon

Když byla výroba karonu pozastavena a není v žádne lekárně je místo něj nějaká náhrada?

Zdroj: diskuze Erekce
Odesláno dne: 18.8.2017 uživatelem Josef Krhut
Počet odpovědí: 12 Zobrazit odpovědi

NÁVOD NA PŘÍPRAVU KOSTIVALOVÉ MASTI

Kostivalová mast a jak si připravit kostivalovou mast doma

Domácí výroba mastí je pro vás určitě populární téma, proto zde přinášíme návod na výrobu kostivalové masti. Pravá kostivalová mast obsahuje čerstvý kořen kostivalu. Ten se sbírá na jaře nebo na podzim.

Zdroj: Návod na přípravu kostivalové masti
Zveřejněno dne: 1.9.2011

VÝROBA HYDRATAČNÍHO KRÉMU

Upozornění

  • Čaje můžete nahradit čerstvou šťávou z bylin, pokud jí dáváte přednost. Také můžete nahradit zmiňované oleje za avokádový olej, olivový olej nebo další jiné, ale s podobnou hustotou. Místo včelího vosku můžete použít bambucké máslo nebo kakaové máslo.
  • Neponořujte do krému prsty, používejte kosmetickou stěrku, aby nedošlo ke kontaminaci krému.

Zdroj: Výroba hydratačního krému
Zveřejněno dne: 10.2.2013

OREGANOVÝ OLEJ - VÝROBA

Kapsle s oreganovým olejem

Oregánový olej v kapslích je k dostání i na našem trhu, můžete jej zakoupit v lékárnách, internetových obchodech nebo prodejnách se zdravou výživou.

Jedná se o želatinové kapsle, které jsou bez obalu.

Užívá se obvykle jedna tableta denně u dospělého člověka. Tento doplněk stravy není určen pro děti, těhotné a kojící ženy.

Zdroj: Oreganový olej - výroba
Zveřejněno dne: 31.8.2017

DOMÁCÍ VÝROBA VONNÉ SILICE

Použití

Tyto vonné oleje můžete použít stejně jako éterické oleje, které si koupíte, ale nemusí být zdaleka tak silné jako ty, na které jste zvyklí z obchodu. Proto buďte připraveni použít větší množství než obvykle. Domácí silice můžete například využít v arolampě nebo si můžete vytvořit svůj vlastní parfém, popřípadě vonnou svíčku.

Zdroj: Domácí výroba vonné silice
Zveřejněno dne: 15.7.2017

VÝROBA HYDRATAČNÍHO KRÉMU

Věci, které budete potřebovat

  • hrnek vody;
  • jeden nebo dva čajové sáčky heřmánku, zeleného čaje nebo květy měsíčku;
  • kuchyňskou váhu;
  • 100 ml mandlového oleje;
  • 20 ml oleje z pšeničných klíčků;
  • 90 g strouhaného vosku;
  • malou pánev nebo kastrůlek;
  • 20 ml glycerolu (glycerinu);
  • 20 ml gelu Aloe vera;
  • 6 až 10 kapek esenciálního oleje (levandule, růže, heřmánek nebo pomeranč);
  • ponorný mixér;
  • malou sklenici se šroubovacím víkem.

Zdroj: Výroba hydratačního krému
Zveřejněno dne: 10.2.2013

JASMÍNOVÝ OLEJ A JEHO VÝROBA

Recept na domácí výrobu jasmínového oleje

Ingredience: 1 slunečnicový nebo olivový olej, 1 svazek čerstvých květů jasmínu nebo 200 g sušených květů.

Postup: Květy jasmínu vložíme do skleněné nádoby a zalijeme slunečnicovým nebo olivovým olejem tak, aby byly všechny květy ponořené. Olej necháme stát dva dny, pak láhev vzduchotěsně uzavřeme a uložíme na tmavé místo. Po dvou týdnech květy vyjmeme. Takto připravený olej vydrží celý rok.

Zdroj: Jasmínový olej a jeho výroba
Zveřejněno dne: 20.10.2015

JASMÍNOVÝ OLEJ A JEHO VÝROBA

Použití jasmínového oleje

Očištěnou pokožku mírně navlhčíme a naneseme na ni malé množství jasmínového oleje, který do ní jemně vmasírujeme. Tak se olej téměř všechen vstřebá a pokožka nebude mastná, bude hydratovaná a vytvoří si ochranný film.

Jasmínový olej lze použít také při péči o vlasy a pokožku hlavy. Olej vmasírujeme do vlasové pokožky, prsty lehce pročešeme i vlasy a necháme působit co nejdéle (vlasy dáme do ochranné čepice, pro lepší efekt je můžeme ještě zabalit do ručníku). Poté vlasy umyjeme obvyklým způsobem.

Zdroj: Jasmínový olej a jeho výroba
Zveřejněno dne: 20.10.2015

JABLEČNÝ OCET – VÝROBA A ÚČINKY

Jablečný ocet a hubnutí

Po samotném jablečném octu se sice nehubne, ale jablečný ocet může být velmi dobrým pomocníkem při některé z odtučňovacích kůr. Nejvhodnější je připravit si litr vody, do které se přidají 3 lžíce jablečného octa a 3 lžíce citrónové šťávy. Takto obohacená kyselá voda se pak pije na několikrát v průběhu jednoho dne, každý den. Tímto se dají znatelně umocnit účinky hubnoucí kůry, protože se pomocí octa a citronové šťávy zrychlí metabolizmus a navíc se tím i tělo zbaví různých škodlivin.

Zdroj: Jablečný ocet – výroba a účinky
Zveřejněno dne: 16.5.2012

RECEPT NA DOMÁCÍ TVRDÝ SÝR

Historie sýra

Výroba sýrů představuje umění staré možná 10 000 let, tuto dovednost ovládali totiž již staří Egypťané. V dobách nedávno minulých se domácí sýr připravoval zcela běžně. Sýr u nás býval kdysi obecně rozšířenou krmí, i poslové kněžny Libuše prý zastihli Přemysla Oráče, jak právě pojídá chléb se sýrem – a byli jím také pohoštěni. Je také písemně doloženo, že staročeské „kozí syrečky“ bývaly výnosným exportním zbožím a byly požadovány i pro svatbu krále Vladislava v roce 1502. Slavné olomoucké tvarůžky zůstávají s oštěpky a brynzou stálou specialitou.

Zdroj: Recept na domácí tvrdý sýr
Zveřejněno dne: 30.7.2014

DOMÁCÍ JABLEČNÝ OCET

Výhody domácího jablečného octa, jeho výroba

Jablečný ocet obsahuje draslík, který příznivě ovlivňuje pokožku, srdce a cévy, dále vlákninu s pektinem, který pomáhá snižovat cholesterol. Také obsahuje vápník, který je důležitý pro tvorbu kostí a zubů. Dalšími látkami obsaženými v jablečném octu jsou i beta-karoten a hořčík. Beta-karoten je důležitý pro boj s volnými radikály a hořčík podporuje látkovou výměnu.

Výroba jablečného octa – první recept

Umyjeme kilo jablek, nastrouháme i se slupkou a jádřincem, vložíme do skleněné nádoby a zalijeme vodou tak, aby sahala pět centimetrů nad jablka. Orientačně bude potřeba asi 3 litry vody na jeden kilogram jablek. Poté přiklopíme víčkem a nechám týden na teplém místě. Dvakrát za den je nutno dobře promíchat (dřevěnou vařečkou). Po týdnu se vše scedí a opět uzavře do nádoby na dalších 21 dní na tmavé místo. Poté se ocet přecedí a nalije do lahví, které se uzavřou a uchovávají v lednici.

Výroba jablečného octa – druhý recept

Umytá jablka beze stopky a okvětí se nastrouhají i s jádřincem. Poté se dají do pětilitrové sklenice (do poloviny) a zalijí vodou. Následně se přidá 100 gramů cukru na 1 litr vody a kůrka chleba. Sklenici přiklopíme a nechám v teple kvasit. Jednou denně by se vše mělo promíchat dřevěnou vařečkou a nechat odstát po dobu dvou týdnů. Poté přecedit a vymačkat. Vše se nechá odstát po dobu 6 týdnů, ale již se nic nemíchá. Poté se vše několikrát scedí a kvašení je u konce. Na octu se nesmí vytvořit zátka.

Zdroj: Domácí jablečný ocet
Zveřejněno dne: 25.1.2014

RECEPT NA DOMÁCÍ TVRDÝ SÝR

Výroba sýra

Sýr se vyrábí srážením mléka syřidlem nebo kyselinou mléčnou. V některých případech může být ke sražení mléka použita i kyselina jako vinný ocet nebo citrónová šťáva. Používá se mléko kravské, ovčí, kozí i mléko jiných savců (buvolí nebo třeba i velbloudí). Různé druhy a příchuti sýrů jsou výsledkem použití mléka různých savců nebo různým procentem tuku v sušině, použitím určitých druhů bakterií a plísní nebo různou délkou zrání a jinými postupy při zpracovávání. Další faktory zahrnují skladbu potravy zvířat a také přidávání chuťových přísad, jako jsou bylinky nebo koření. Chuť může být ovlivněna také pasterizací mléka.

Zdroj: Recept na domácí tvrdý sýr
Zveřejněno dne: 30.7.2014