Téma: 

výroba tatarské omáčky


Facebook Twitter Pinterest email tisk

POSTUP A RECEPTY NA DOMÁCÍ TATARKU

Složení tatarské omáčky

Základem tatarské omáčky je majonéza (o její domácí výrobě níže), která se dochucuje zeleninou a kořením. Každá národní kuchyně má pro tatarku obvykle vlastní soubor přísad. Zatímco u nás si vystačíme s kyselými okurkami, cibulí, hořčicí, pepřem a solí, ve Francii v ní nesmí chybět ani šalotka, kapary, petržel nebo estragon, jinde například přidávají kousky vařených vajec a dochucují octem, citronem či vínem.

Detail odstavce: Složení tatarské omáčky
Zdroj: Postup a recepty na domácí tatarku
Zveřejněno: 26.1.2015


Facebook Twitter Pinterest email tisk

Diskuze: vyroba peelingu

Super je fermentor kuvings. Sami ho k výrobě používáme.

Zdroj: diskuze Vyroba peelingu
Odesláno: 31.8.2017 uživatelem Evka
Počet odpovědí: 0


Facebook Twitter Pinterest email tisk

Diskuze: domácí výroba tvrdých sýrů

Zajímalo by mne, zda máte někdo zkušenosti s fermentorem Kuvings? Dost se mi líbí

Zdroj: diskuze Domácí výroba tvrdých sýrů
Odesláno: 30.5.2017 uživatelem Evínková
Počet odpovědí: 0

DOMÁCÍ VÝROBA VONNÉ SILICE

Napište nám

Podělte se s námi se svými postupy a výsledky v diskuzi pod článkem. Řekněte nám z čeho vyrábíte nejradši svoje vonné silice a jaký je váš oblíbený způsob domácí výroby. Těšíme se na vaše nápady.

Detail odstavce: Napište nám
Zdroj: Domácí výroba vonné silice
Zveřejněno: 15.7.2017


Facebook Twitter Pinterest email tisk

Diskuze: výrobník sýra diskuze

Našla jsem na netu fermentor Kuvings. Má někdo? Je s ním výroba sýra jednodušší?

Zdroj: diskuze Výrobník sýra diskuze
Odesláno: 23.1.2017 uživatelem Edit
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

DOMÁCÍ VÝROBA SÝRA

Kurzy výroby sýrů

Sýry nejsou jen doménou průmyslu, může je dělat každý, kdo je ochotný se tímto oborem zabývat a koho to baví. Je možné si vyrobit jogurt, čerstvý sýr, plísňový sýr, domácí tvaroh, ba i tvrdé a polotvrdé bochníky sýra. Na internetu je široká škála nabídek těchto kurzů. V cyklu kurzů „VÝROBA SÝRŮ“ se naučíte dělat sýry dobře, snadno a s radostí. Obsáhnete kompletní sortiment, včetně zakysaných výrobků. Je jedno, zda se budete sýrařstvím živit, nebo je budete dělat „jen tak pro sebe“. Když pochopíte podstatu, množství nerozhoduje.

Detail odstavce: Kurzy výroby sýrů
Zdroj: Domácí výroba sýra
Zveřejněno: 21.10.2015


Facebook Twitter Pinterest email tisk

Diskuze: domácí výroba vonné esence

Ahoj, má tu někdo zkušenost s rýmovníkem?dělaly jste z něj esenci?jestli ano podělte se prosím

Zdroj: diskuze Domácí výroba vonné esence
Odesláno: 5.11.2017 uživatelem Petr
Počet odpovědí: 0

OREGANOVÝ OLEJ - VÝROBA

Cena

Na trhu je mnoho výrobců oreganového oleje a cena je velmi pestrá, začíná od 270 korun a pokračuje až na necelých 600 korun. Cenu ovlivňuje množství oleje nebo kapslí.

Detail odstavce: Cena
Zdroj: Oreganový olej - výroba
Zveřejněno: 31.8.2017


Facebook Twitter Pinterest email tisk

Diskuze: Re: výroba budky pro čmeláky

Prosím o zaslání plánku na výrobu budky pro čmeláky.

Zdroj: diskuze Výroba budky pro čmeláky
Odesláno: 23.4.2018 uživatelem Vysloužil Zdeněk
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

OREGANOVÝ OLEJ - VÝROBA

Domácí výroba

Recept na výrobu tohoto oleje podomácku není vůbec složitý, budete jen potřebovat slunečnicový nebo olivový olej a jeden svazek oregana.

Oregano omyjeme, osušíme a hodně nahrubo nakrájíme, vložíme do sklenice a zalijeme vybraným olejem. Uzavřeme, dáme do hrnce s vodou, který uvedeme do varu a hned vypneme, sklenici necháme v horké vodní lázni přibližně deset minut, pak ji vytáhneme a položíme na hodně slunečné místo. Každý den nádobu protřepeme a po dvou týdnech hotový olej přecedíme do vhodné lahvičky, kterou uzavřeme a uskladníme ve tmě a chladu. Takto připravený olej vydrží celý rok.

Detail odstavce: Domácí výroba
Zdroj: Oreganový olej - výroba
Zveřejněno: 31.8.2017


Facebook Twitter Pinterest email tisk

Diskuze: propolisová tinktura výroba ze slivovice

Hrstičku zmrzlého propolisu jsem zředil deckem slivovoce. Teď jsem to dal do lednice na tři dny macerovat. Co dál? Děkuji za radu. L :-)

Zdroj: diskuze Propolisová tinktura výroba ze slivovice
Odesláno: 1.10.2018 uživatelem Laďa
Počet odpovědí: 0

OREGANOVÝ OLEJ - VÝROBA

Nežádoucí účinky

Oreganový olej nevytváří škodlivé kmeny v těle a nemá negativní vedlejší účinky jako farmaceutická antibiotika. Kromě toho, že je účinný proti nebezpečným, a dokonce i smrtícím bakteriím neprodukuje žádné biologické změny v těle. Oreganový olej vyživuje tělo a nezpůsobuje nedostatek živin jako konvenční antibiotika.

Detail odstavce: Nežádoucí účinky
Zdroj: Oreganový olej - výroba
Zveřejněno: 31.8.2017


Facebook Twitter Pinterest email tisk

Diskuze: výroba sýra diskuze

Při výrobě sýra mi dost pomáhá skvělý fermentor Kuvings. Nedávno jsem ho koupila a jsem ráda, že jsem investovala. ono se to totiž vyplatí.

Zdroj: diskuze Výroba sýra diskuze
Odesláno: 29.4.2017 uživatelem ZuzkaE
Počet odpovědí: 0

LAPAČ SNŮ - VÝROBA

Kde koupit lapač snů

Lapače snů je možné zakoupit v některých specializovaných prodejnách, ale nejsnadnější je to v internetových obchodech. Cena lapače snů se pohybuje kolem 150 korun, je možné sehnat lacinější, ale i dražší.

Detail odstavce: Kde koupit lapač snů
Zdroj: Lapač snů - výroba
Zveřejněno: 31.5.2017


Facebook Twitter Pinterest email tisk

VÝROBA DOMÁCÍ UZENÉ ŠUNKY

Postup

Výroba domácí šunky je poměrně jednoduchá záležitost, ke které se používá jako výchozí surovina vepřová kýta doplněná solí, cukrem a trochou vody, nebo různými směsmi koření, jako je směs chilli, sušené cibule, červené papriky, pepře a česneku. Poté, co se šunka provaří ve směsi koření, seřízne se přebytečný tuk včetně kůže a nechá se prohřát ve vodě teplé 40 až 50 stupňů Celsia. Když se maso prohřeje, zavěsí se na hole, nechá se okapat a vloží se do vyhřáté udírny. Šunka se udí do zlatohněda. Můžete použít i stojací přenosnou udírnu, kdy na rošt položíte okapanou šunku a udíte.

Výroba domácích šunek byla rozšířena zejména na venkově, kdy se zužitkovávalo vepřové maso z domácích zabíjaček. Dnes vede lidi k výrobě domácí šunky zejména kvalita průmyslově vyráběných šunek. Po vyuzení se servíruje teplá šunka s chlebem a kyselými okurkami.

Detail odstavce: Postup
Zdroj: Výroba domácí uzené šunky
Zveřejněno: 2.1.2015


Facebook Twitter Pinterest email tisk

Diskuze: Re: Re: výroba budky pro čmeláky

Rád bych si budku pro čmeláky vyrobil.To by pro mne nebyl problém!Zatím jsem se ale nikde nedočetl kde se dává přikrmování.Před vchodem do včelína,nebo dovnitř?
Díky K.R.
A pokud bych během týdne včelín umístil,je ještě naděje že ho obsadí?
Díky K.R.

Zdroj: diskuze Výroba budky pro čmeláky
Odesláno: 12.5.2018 uživatelem Karel Rabens
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

STUDENÉ OMÁČKY K MASŮM

Barbecue omáčka

Ingredience: 100 g kečupu, 1 lžička worcesterské omáčky, 1 lžička oleje, 1/2 lžičky octa, 1 lžíce plnotučné hořčice, stroužek česneku, špetka mletého černého pepře

Technologický postup: Kečup smícháme s hořčicí, worcesterskou omáčkou a octem. Přimícháme utřený česnek se lžičkou oleje. Omáčku dochutíme pepřem a důkladně ji promícháme. Necháme vychladit a podáváme.

Detail odstavce: Barbecue omáčka
Zdroj: Studené omáčky k masům
Zveřejněno: 14.6.2017


Facebook Twitter Pinterest email tisk

OREGANOVÝ OLEJ - VÝROBA

Kapsle s oreganovým olejem

Oregánový olej v kapslích je k dostání i na našem trhu, můžete jej zakoupit v lékárnách, internetových obchodech nebo prodejnách se zdravou výživou.

Jedná se o želatinové kapsle, které jsou bez obalu.

Užívá se obvykle jedna tableta denně u dospělého člověka. Tento doplněk stravy není určen pro děti, těhotné a kojící ženy.

Detail odstavce: Kapsle s oreganovým olejem
Zdroj: Oreganový olej - výroba
Zveřejněno: 31.8.2017

DOMÁCÍ VÝROBA VONNÉ SILICE

Použití

Tyto vonné oleje můžete použít stejně jako éterické oleje, které si koupíte, ale nemusí být zdaleka tak silné jako ty, na které jste zvyklí z obchodu. Proto buďte připraveni použít větší množství než obvykle. Domácí silice můžete například využít v arolampě nebo si můžete vytvořit svůj vlastní parfém, popřípadě vonnou svíčku.

Detail odstavce: Použití
Zdroj: Domácí výroba vonné silice
Zveřejněno: 15.7.2017

DESTILOVANÁ VODA

Destilovaná voda výroba

Destilovaná voda je taková voda, která prošla alespoň jednou z možných destilací a byla změnou skupenství na vodní páry zbavena rozpuštěných minerálních látek. Změna skupenství se provádí nejčastěji zahříváním k bodu varu nebo probíhá volně na slunci. Během destilace se voda zbaví všeho, co se v ní nachází, a zůstane nám opravdu čistá, bezbarvá kapalina bez chuti a zápachu.

Detail odstavce: Destilovaná voda výroba
Zdroj: Destilovaná voda
Zveřejněno: 5.3.2015

STUDENÉ OMÁČKY K MASŮM

Brusinková omáčka

Ingredience: 150 g kompotovaných brusinek, 50 g meruňkového džemu, 2 lžíce červeného vína, 1 lžička plnotučné hořčice, 1 lžíce rumu, 1 lžíce pomerančové šťávy, pár kapek worcesterské omáčky, mletý pepř, sůl, cukr

Technologický postup: Brusinky a džem propasírujeme. Poté vmícháme hořčici, víno, rum, pomerančovou šťávu, worcesterskou omáčku, mletý pepř, cukr a sůl. Vše dobře promícháme a necháme vychladit.

Detail odstavce: Brusinková omáčka
Zdroj: Studené omáčky k masům
Zveřejněno: 14.6.2017

STUDENÉ OMÁČKY K MASŮM

Bavorská bylinková omáčka

Ingredience: 4 lžíce majonézy, 2 lžíce šťovíku, 2 lžíce bazalky, 2 lžíce petrželové nati, 2 lžíce řeřichy, 1 lžička cukru, 1 lžička sójové omáčky, 1 cibule, 150 ml bílého jogurtu, šťáva z 1 citronu, mletý pepř, sůl

Technologický postup: Oloupanou cibuli, šťovík, řeřichu, bazalku i petrželku najemno nasekáme. Nasekané bylinky smícháme s majonézou a bílým jogurtem. Poté přidáme sůl, cukr, sójovou omáčku, citronovou šťávu, mletý pepř a vše zlehka promícháme. Necháme vychladit a podáváme.

Detail odstavce: Bavorská bylinková omáčka
Zdroj: Studené omáčky k masům
Zveřejněno: 14.6.2017

STUDENÉ OMÁČKY K MASŮM

Studené omáčky vhodné k masům

Studené omáčky se používají při přípravě pokrmů studené i teplé kuchyně. Příprava studených omáček vyžaduje pečlivost. Omáčky mají být výrazné a pikantní, protože jejich úlohou je doplnit a zpestřit chuť pokrmů.

Zálivky řadíme mezi omáčky, upravované pokrmy jimi zaléváme a dochucujeme. V mezinárodní kuchyni se používá výraz dresinky. Zálivky – dresinky dělíme dle základních surovin a dle složitosti přípravy. V české kuchyni lze rozlišit zálivky na dochucování salátů ze zeleniny, na masa různého druhu včetně ryb a mořských plodů a na zálivky na dochucování salátů z ovoce.

Dip je slovo, které bylo přejato z anglického jazyka a znamená namočit, ponořit a podobně. Kdybychom jej chtěli přeložit do češtiny, mohli bychom použít slovo omáčka, avšak díky významu slova omáčka v české kuchyni, kde označuje spíš část hlavního jídla, by byl tento výraz dost nepřesný. Význam by tedy možná nejlépe vystihovalo slovo „namáčka“, a tak raději zůstaňme u anglického výrazu „dip“. Pokud se tedy hovoří o dipu, jde o hustou tekutinu z různých přísad, do které se namáčí například grilované pochoutky pro dosažení ještě lepší chuti. Často se však tato dvě označení (dipy a omáčky) užívají většinou společně a ve většině případů znamenají totéž.

Detail odstavce: Studené omáčky vhodné k masům
Zdroj: Studené omáčky k masům
Zveřejněno: 14.6.2017

RECEPT NA DOMÁCÍ TVRDÝ SÝR

Historie sýra

Výroba sýrů představuje umění staré možná 10 000 let, tuto dovednost ovládali totiž již staří Egypťané. V dobách nedávno minulých se domácí sýr připravoval zcela běžně. Sýr u nás býval kdysi obecně rozšířenou krmí, i poslové kněžny Libuše prý zastihli Přemysla Oráče, jak právě pojídá chléb se sýrem – a byli jím také pohoštěni. Je také písemně doloženo, že staročeské „kozí syrečky“ bývaly výnosným exportním zbožím a byly požadovány i pro svatbu krále Vladislava v roce 1502. Slavné olomoucké tvarůžky zůstávají s oštěpky a brynzou stálou specialitou.

Detail odstavce: Historie sýra
Zdroj: Recept na domácí tvrdý sýr
Zveřejněno: 30.7.2014

POSTUP A RECEPTY NA DOMÁCÍ TATARKU

Recept na domácí majonézu

Vyrobit domácí majonézu je tak snadné, rychlé a levné, že není jediný důvod, proč byste ji měli nadále kupovat. Připravuje se ze žloutků a stolního oleje. Suroviny by měly mít stejnou teplotu, proto si vajíčka a olej vyndejte alespoň hodinu před přípravou z ledničky. Žloutky šlehejte ručním šlehačem nebo ve stolním mixeru. Po kapkách za stálého šlehání přilévejte olej. Když hmota začne houstnout, můžete olej přilévat pramínkem, dokud nebude majonéza hustá (až tuhá). Výroba majonézy netrvá ani dvě minuty.

Detail odstavce: Recept na domácí majonézu
Zdroj: Postup a recepty na domácí tatarku
Zveřejněno: 26.1.2015

STUDENÉ OMÁČKY K MASŮM

Avokádový dip

Ingredience: 1 zralé avokádo, 1 malá cibule, 1 středně velké rajče, 4 lžíce majonézy, 1 lžíce pálivé sladké thajské omáčky, šťáva z půlky limety, čerstvě drcený pepř, špetka soli, snítka čerstvého koriandru

Technologický postup: Cibulku nakrájíme najemno, rajče nakrájíme na kostky o délce hrany cca 1 cm. Avokádo rozpůlíme, odstraníme pecku, lžící vydlabeme dužinu a rozmačkáme ji vidličkou nahrubo. Přidáme majonézu, sladko-pálivou omáčku, cibulku, nakrájené rajče, šťávu z limetky a nakonec dip dochutíme solí a pepřem. Necháme vychladit a podáváme.

Detail odstavce: Avokádový dip
Zdroj: Studené omáčky k masům
Zveřejněno: 14.6.2017

RECEPT NA DOMÁCÍ TVRDÝ SÝR

Výroba sýra

Sýr se vyrábí srážením mléka syřidlem nebo kyselinou mléčnou. V některých případech může být ke sražení mléka použita i kyselina jako vinný ocet nebo citrónová šťáva. Používá se mléko kravské, ovčí, kozí i mléko jiných savců (buvolí nebo třeba i velbloudí). Různé druhy a příchuti sýrů jsou výsledkem použití mléka různých savců nebo různým procentem tuku v sušině, použitím určitých druhů bakterií a plísní nebo různou délkou zrání a jinými postupy při zpracovávání. Další faktory zahrnují skladbu potravy zvířat a také přidávání chuťových přísad, jako jsou bylinky nebo koření. Chuť může být ovlivněna také pasterizací mléka.

Detail odstavce: Výroba sýra
Zdroj: Recept na domácí tvrdý sýr
Zveřejněno: 30.7.2014

STUDENÉ OMÁČKY K MASŮM

Švestková omáčka

Ingredience: 2,5 dl kuřecího vývaru, ½ cibule, 3 lžíce švestkových povidel, 1 lžíce sójové omáčky, 1 lžička hnědého cukru, 1/2 lžičky kajenského pepře

Technologický postup: V hrnci svaříme švestková povidla, oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, kuřecí vývar, sójovou omáčku, hnědý cukr a kajenský pepř. Vše rozmixujeme na hladkou a hodně hustou omáčku, je-li příliš řídká, ještě ji krátce povaříme, aby se odpařila tekutina. Omáčku nalijeme do misek nebo šálků a podáváme k masu, aby si každý mohl maso omáčkou podle chuti přelít.

Detail odstavce: Švestková omáčka
Zdroj: Studené omáčky k masům
Zveřejněno: 14.6.2017