Informace od profesionálů

MENU

  

CHOROBY

  

PĚSTOVÁNÍ

  

ŠKŮDCI

  

RECEPTY

  
Téma

VYSOKÉ NAPĚTÍ 22KV

OBSAH

Elektrická přípojka nízkého napětí

Přípojka elektřiny je zařízení, které každou domácnost připojuje k elektrické distribuční soustavě. Jestliže plánujete stavbu domu, jedná se ve vašem případě zejména o elektrickou přípojku nízkého napětí. Tato přípojka elektřiny má začátek u odbočení od rozvodného zařízení provozovatele distribuční soustavy směrem k odběrateli.

Zdroj: Elektrická přípojka

Poradna

V naší poradně s názvem SVALOVÉ NAPĚTÍ KŘÍŽOVKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milda.

Já myslím, že svalové napětí na pět je tonus.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Svalové napětí křížovka

Elektrocentrála Heron

Elektrocentrála je svým výkonem, stabilizací napětí a příznivou cenou určená především jako zdroj elektrické energie pro rekreační účely (na chatách, zahradách). Stroj je osazený asynchronním bezuhlíkovým (bezúdržbovým) alternátorem se zvětšeným nebo širším jádrem. Tato konstrukce umožňuje srovnávat výkyvy napětí na stejnou úroveň, jako je tomu u synchronních alternátorů s použitím AVR. Proto je možné použít elektrocentrálu na napájení spotřebičů s elektronikou za podmínky dodržení správného postupu používání. Centrály jsou vyráběny v benzinovém, dieselovém a LPG provedení a mohou být i třífázové.

Zdroj: Elektrocentrála

Diskuze

V diskuzi ZAŠTIPOVÁNÍ RÝMOVNÍKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Soňa Sládková.

Já mám rýmovník už 3.rokem, vždycky, když se mě zdá, že už jsou šlahouny vysoké, tak je zkrátím a on se potom rozrůstá do stran

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel V.Svobodová.

Děkuji za radu. Kolik centimetrů necháváte narůst šlahouny,než je uštípnete?

Zdroj: diskuze Rýmovník pěstování

Svalové napětí křížovka

Víte, jak se říká svalovému napětí na pět písmen? Pokud ano, tak výsledky pište pod uvedený článek.

Zdroj: Jak uvolnit svalové napětí

Diskuze

V diskuzi LIŠKA OBECNÁ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Karel Pazdera.

Dobrý den je možné aby liška překonala 160 cm vysoké pletivo a zadávila 18 slepic a žádnou neodnesla?

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Liška obecná

Jak se zbavit svalového napětí

Svalové napětí lze uvolnit pomocí svalové relaxace spolu s duševní očistou. Jedná se o metodu, která je stará skoro celé století. Nazývá se Jacobsonova progresivní relaxace. Metoda vás naučí, jak uvolnit svaly a jak se uvolnit celkově.

Zdroj: Jak uvolnit svalové napětí

Poradna

V naší poradně s názvem WWW.KDY A JAK STŘÍHAT KAKI.CZ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Blahuta.

kaki mám zasazené 2rokem je vysoké 2m kmínek je3cm chci ho zakrátit mám obavu aby mu neuškodil tak se ptám kdy a jak ho zastřihnout rád se přiučím.Dík

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milda.

Khaki se má stříhat v únoru až březnu. Jak se to dělá, je vidět na tomto videu youtu.be/f-OIvEQP-6g

Zdroj: diskuze Www.kdy a jak stříhat kaki.cz

Elektrocentrála Lidl

Jedná se o elektrocentrálu značky Parkside, která je vybavena pojistkou proti nedostatku oleje, automatickou regulací napětí, dvěma zásuvkami pro odběr proudu a bezpečnostním vypínačem s automatickým vypnutím při přetížení.

Zdroj: Elektrocentrála

Diskuze

V diskuzi OCHRANNÉ PÁSMO PODZEMNÍHO VEDENÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Božena Vesecká.

Dobrý den
V textu výše je uvedeno, že v ochranném pásmu není dovoleno vysazovat trvalý porost. Tzn, že hned za hranicí můžu vysadit strom??? Ochranné pásmo by mělo zůstat asi bez kořenů. Jak je tento "detail" řešen v normách resp vyhláškách? Poradíte ?
B.Vesecká

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Josef.

Mám dotaz, zdaly je možno nad plynovodem /hlavní rozvodová síť/ je možno naplánovat přeložku elektrické sítě vysokého napětí. Sloupy tohoto vedení jsou naplánovány bezprostředné nad tímto vedením. Jeden stožár je naplánován bezprostředně u kontrolního místa,kde se kontroluje únik plynu. Vlastníci pozemku pod vedením, s touto stavbou nesouhlasí, ani nepodepsali souhlas s umístěním stavby. Děkuji za odpově0.

Zdroj: diskuze Ochranné pásmo podzemního vedení

Připojení jedné domácnosti

Elektrická přípojka nízkého napětí (NN), která je zpravidla určena pro připojení jedné nemovitosti, má konec v přípojkových skříních, které se lidově označují jako „kaplička“ nebo „antoníček“. Rozlišuje se přitom hlavní domovní pojistková skříň (u venkovního vedení) a hlavní domovní kabelová skříň (u kabelového vedení).

Zdroj: Elektrická přípojka

Diskuze

V diskuzi VYSOKÉ KEŘE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaromír.

Dobrý den,
potřebuji zakrýt prostor pod vlašským ořechem nějakým vhodným křovím. Nejsem zahradník a použil jsem tůje. Ty nevydržely. Prosím radu- co bych tam měl zasadit?
Předem děkuji.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Vysoké keře

Řídící systémy pro elektrické vytápění

Všechny typy elektrického vytápění jsou ovládány pomocí nějakého typu termostatu. Základní deska topení často používá termostat napětí v síti (termostat přímo řídí výkon dodávky do topného zařízení), zatímco jiné zařízení používají termostaty nízkého napětí (termostat používá relé). Termostat napětí v síti lze zabudovat do podlahového topení, ale pak dost často není dodržována pokojová teplota úplně přesně. Nejlepším místem pro instalaci, jak termostatu napětí v síta, tak termostatu nízkého napětí, je vnitřní zeď. Oba termostaty jsou k dispozici jako programovatelné termostaty, pro automatické nastavení teploty v noci, nebo když jste pryč.

Základní topná deska dodává teplo do každé místnosti samostatně, takže se ideálně hodí do zónového vytápění, které také umožňuje zahřívání obydleného pokoje ve vašem domě, a zároveň umožňuje vytápět volné plochy (například prázdné nebo zřídka používané místnosti). Vytápění v zónách může produkovat úsporu energie o více než 20%, ve srovnání s vytápěním obydlené a neobydlené oblasti vašeho domu.

Topné zóny jsou nejúčinnější, když jsou chladnější části vašeho dumu izolovány od vytápěných částí, což umožní, aby různé zóny fungovaly skutečně nezávisle. Nezapomeňte, že chladnější části vašeho domu musí být vyhřívány alespoň na teplotu nad bodem mrazu, abyste zabránili zamrznutí potrubí.

Termostaty cena

Tady je seznam nejlevnějších termostatů pro elektrické vytápění.

Zdroj: Elektrické topení

Diskuze

V diskuzi VINNA REVA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jan Fort.

Dobrý den chtěl jsem se zeptat jak se starat o revu na podzim. Mám na jaře zasazene sazenice a jsou asi metr vysoké děkuji za odpověď a přeji hezký den

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Vinna reva

Jak získat osvědčení

Předmětem zkoušek a přezkoušení § 14 jsou:

  • předpisy k zajištění bezpečnosti a ochrany zdraví při práci, které souvisí s činností na elektrickém zařízení příslušného druhu a napětí, kterou má zkoušený pracovník vykonávat, případně řídit;
  • místní pracovní a technologické postupy, provozní a bezpečnostní pokyny, příkazy, směrnice a návody k obsluze, které souvisí s činností na elektrickém zařízení příslušného druhu a napětí.
Ke zkouškám nebo přezkoušení pracovníků přizve organizace zástupce základní organizace, který má při zkouškách nebo přezkoušení podle § 6 až 8, 10 a 11 oprávnění člena zkušební komise.

Výsledek zkoušek nebo přezkoušení se hodnotí dvěma stupni známek (vyhověl, nebo nevyhověl). Při nevyhovujícím výsledku mohou být zkoušky nebo přezkoušení pracovníků opakovány v termínech určených organizací. Do úspěšného vykonání zkoušek nebo přezkoušení mohou být tito pracovníci pověřování jen činností, která odpovídá jejich znalostem prokázaným při zkoušce nebo přezkoušení.

Zdroj: Vyhláška 50

Diskuze

V diskuzi HABR OBECNÝ – CARPINUS BETULAS DOTAZ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martin.

Dobrý den,okolyk skratit rostlinu habru po zasazeni. Dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Martin.

Dobrý den,zasadil jsem keře habru ,cca 80cm vysoké při se musí za krátit okolyk cm děkuji.

Zdroj: diskuze Habr obecný – carpinus betulas dotaz

Ochranné pásmo podzemního vedení nízkého napětí do 1kV

U podzemních elektrických vedení je vymezeno ochranné pásmo svislou rovinou po obou stranách krajního kabelu ve vzdálenosti:

  • do 110 kV: 1 m;
  • nad 110 kV: 3 m.

V ochranném pásmu podzemního vedení je zakázáno provádět bez souhlasu zemní práce, zřizovat stavby a umisťovat konstrukce, které by znemožňovaly přístup k vedení, vysazovat trvalé porosty a přejíždět mechanismy nad 3 tuny.

Zdroj: Ochranné pásmo

Poradna

V naší poradně s názvem DRACÉNA JAK SE O NI STARAT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

Prosím o radu,mám několik let 2 dračeny na tenkém kmínku, vysoké asi 160 cm,musím je stabilně vázat k pomoc.hůlce,jelikož stonek je slabý,můžu zkrátit délku stonku a vršek s listy dát do vody,nebo vůbec neřazat?Děkuji za odpověd

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zahradník.

Dracena se může řezat podle libosti. Nolistěný kmínek je možné zkrátit - znovu obrazí. Z odříznuté části je možné kmínek nařezat po 10 cm. Tyto řízky obalte ve stimulátoru růstu a zapíchněte je do vlhkého substrátu. Stejně tak i vrcholovou část s listy. Vše znovu zakoření a vyrostou vám z toho nové rostliny stejné jako ta původní.

Zdroj: diskuze Dracéna jak se o ni starat

Habr na živý plot

Habr obecný je velice oblíbený strom pro výsadbu živých plotů. Velmi dobře se totiž tvaruje a lze z něj „vymodelovat“ různé tvary a různě vysoké živé ploty, a to jak metrové, tak i třeba 6 m vysoké. Jeho listy na podzim usychají, zůstanou stočené na listech až do jara a pak při rašení nových pupenů opadají. Řez živého plotu se provádí jednou až dvakrát ročně. První řez koncem června, druhý je možný do konce února. Hojně ho využívají ptáci k hnízdění nebo úkrytu, protože má husté, různě překřížené větve.

Zdroj: Habr obecný – carpinus betulas

Diskuze

V diskuzi OŠETŘENÍ TŮJE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vladimír Horák.

Dobrý den tůje se nám ted otvírají jako " tulipán" máme je svázat nebo co s tím děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jarmila.

Dobrý den , v naši zahradě , podél plotu máme vysázeny tůje přes 2 metry vysoké a staré asi 13let . Letos na jaře nám začaly osychat a řidnout v dolní části kmene... viz foto. Prosím můžete mi poradit co s tím ? Děkuji za odpověď .
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Zdroj: diskuze Ošetření tůje

Náklady na přípojku elektřiny

Od 1. ledna 2005 došlo k významné změně, která se týká elektrických přípojek pro domácnosti. Elektrická přípojka nízkého napětí do 50 metrů je totiž pro odběratele (tedy domácnosti) zdarma. Veškeré náklady v tomto případě platí provozovatel distribuční soustavy, kterým je příslušná energetická společnost.

Vlastník nemovitosti platí přípojku elektřiny až nad 50 metrů. Tato cena je samozřejmě odvozena od délky elektrické přípojky.

Zdroj: Elektrická přípojka

Elektrocentrála Zipper

Kufříková elektrocentrála je díky své nízké hmotnosti, malým rozměrům, mimořádně tichému chodu a minimální spotřebě ideálním zdrojem energie při mobilní akci (zvuk, obraz). Dokonalá kvalita napětí, zajištěná invertorovým systémem vyhlazení výstupní křivky, však umožňuje jejich využití také pro napájení citlivé elektroniky, jako je výpočetní technika nebo lékařské vybavení. Centrály mají nízkou úroveň hluku. Vyznačují se jednoduchou obsluhou. Centrály jsou vyráběny v benzinovém, dieselovém a LPG provedení a mohou být i třífázové.

Zdroj: Elektrocentrála


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Michal Vinš

Nina Vinšová

Gabriela Štummerová


ČeskéNápady

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP