Téma: 

amonium do pečiva


Facebook Twitter Pinterest email tisk

AMONIUM

Čím se dá nahradit

Amonium se dá nahradit práškem do pečiva nebo jedlou sodou.

Detail odstavce: Čím se dá nahradit
Zdroj: Amonium
Zveřejněno: 15.11.2015


Facebook Twitter Pinterest email tisk

AMONIUM

Co je to amonium

Jedná se o kypřicí prostředek zvaný také cukrářské droždí nebo dříve sůl z jeleního rohu, či jelení sůl. Preparát prodávaný nyní v obchodech je směs kyselého uhličitanu amonného a karbamidu amonného. Dříve býval připravován suchou destilací zvířecích odpadků, jako jsou kůže, kopyta, rohy (odtud také pochází jeho starší název). Později se začal připravovat sublimací síranu amonného s uhličitanem vápenatým. Je to jemný bílý prášek zapáchající po čpavku, poněvadž teplem disociuje na vodní páru, plynný amoniak a kysličník uhličitý, čímž těsto kypří. Do těsta se přidává rozmíchaný v tekutině nebo se rozválí válečkem mezi dvěma papíry a nasype přes jemné sítko do mouky. Hrubé amonium zanechává v pečivu nepravidelné póry a povrch pečiva není hladký. Na ½ kg mouky stačí 10 g. Používá se do pečiva nízkých tvarů (perníčky, nízké linecké), protože ve vyšších těstech zanechává nepříjemný pach po čpavku. Uchováváme ho ve sklenicích se zabroušenou zátkou, neboť se působením vlhkostí a kyslíku rozkládá. Dnes je k dostání v řadě drogerií a prodejnách potravin.

Detail odstavce: Co je to amonium
Zdroj: Amonium
Zveřejněno: 15.11.2015


Facebook Twitter Pinterest email tisk

PEČEME S AMONIEM

Co je amonium

Amonium má odborný název hydrogenuhličitan amonný, v receptech se setkáte spíše s výrazem cukrářské droždí. Amonium je buď ve formě bílého prášku, nebo bezbarvých krystalů, ale vždy jde o stejnou látku se stejnými účinky, se zápachem po čpavku. Svými schopnostmi a vlastnostmi ho můžete přirovnat ke kypřicímu prášku či jedlé sodě, i cukrářské droždí kypří těsto, a to tím způsobem, že se při dosažení vyšších teplot, ve vašem případě při pečení, mění v plyn a vytváří v pečivu póry. Možná vás napadá, že když se mu říká droždí, je potřeba vypracované těsto nechat nějaký čas kynout, v tomto případě to tak není, při použití amonia se těsto zpracovává hned, chcete-li ho uchovávat, je potřeba, aby všechny použité ingredience byly dostatečně vychlazené a i samotné těsto musí být poté uchováváno v chladu. Hydrogenuhličitan amonný se nepoužívá jen v potravinářském, ale i ve farmaceutickém průmyslu a můžete ho zakoupit buď v prodejně s potravinami, nebo v drogérii.

Detail odstavce: Co je amonium
Zdroj: Pečeme s amoniem
Zveřejněno: 5.3.2016

PEČEME S AMONIEM

Rakvičková cukrátka s amoniem

Ingredience:

  • 500 g moučkového cukru
  • 5 žloutků
  • 70 g hladké mouky
  • 1 lžička amonia

Postup:

Utřete 250 g moučkového cukru, žloutky a amonium, zakryjte potravinářskou fólií a dejte na 24 hodin do lednice. Druhý den přidejte do těsta znovu 250 g moučkového cukru a hladkou mouku a vypracujte těsto, které dejte vychladit. Pak těsto rozdělte na menší díly, vyválejte placky (lépe to půjde mezi dvěma igelitovými sáčky) a vykrájejte vámi zvolené tvary, ty přendejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu asi 3 minut, pak teplotu snižte na 160 °C a pečte ještě asi 8 minut, záleží na velikosti cukrátek a pečení vaší trouby. Upečené kousky nechte vychladnout a můžete ozdobit šlehačkou, nebo ještě lépe pařížskou šlehačkou.

Detail odstavce: Rakvičková cukrátka s amoniem
Zdroj: Pečeme s amoniem
Zveřejněno: 5.3.2016

PEČEME S AMONIEM

Zázvorky s amoniem

Ingredience:

  • 500 g hladké mouky
  • 500 g moučkového cukru
  • 4 žloutky
  • 2 celá vejce
  • 1/2 lžičky amonia
  • 1 až 2 lžičky mletého zázvoru
  • citronová kůra z 1/2 citronu

Postup:

V míse vyšlehejte cukr, žloutky a vejce do husté pěny, pak přidejte amonium, mletý zázvor a nastrouhanou citronovou kůru a znovu šlehejte. Na závěr přimíchejte hladkou mouku, už vám určitě nepůjde důkladně propracovat za použití ručního mixéru, tak abyste si ho nezničili, jen krátce promíchejte, aby těsto nebylo řídké a tekuté, a pak ho přendejte na vál a důkladně propracujte rukama. Z vypracovaného těsta vyválejte plát silný asi 4 mm a formičkou vykrajujte zázvorky, které přendejte na vymaštěný plech. Takto na plechu připravené zázvorky nechte asi 24 hodin odpočinout, nenechávejte je v pokojové teplotě, děláte-li je v zimě a máte balkon, pak použijte ten, případně chladnější chodbu. Po odležení upečte v troubě předehřáté na 180 °C do zlatova, nechte rozležet asi 3 týdny.

Detail odstavce: Zázvorky s amoniem
Zdroj: Pečeme s amoniem
Zveřejněno: 5.3.2016

PEČEME S AMONIEM

Recept na perníčky s amoniem

Ingredience:

  • 3 hrnky hladké mouky
  • 2 hrnky cukru krupice
  • 4 ks vajec
  • 1/2 kostky másla
  • 1 hrnek medu
  • 1 a půl lžičky amonia
  • 2 lžíce kakaa
  • 2 lžičky perníkového koření
  • 1/2 lžičky skořice

Postup:

Na mírném ohni rozpusťte v hrnci máslo, přidejte med, vejce, cukr a přiveďte k varu, poté odstavte z ohně a nechte vychladnout. Na vál si prosejte mouku, do které zamíchejte amonium, kakao, perníkové koření a skořici. Udělejte do sypké směsi větší důlek, do kterého přelijte vystydlé svařené suroviny. Vypracujte těsto, vložte ho do igelitového sáčku a nechte v lednici odležet nejlépe do druhého dne. Druhý den těsto vyndejte, nechte chvíli v pokojové teplotě, aby nebylo příliš tuhé a dobře se vám válelo. Na pomoučeném vále vyválejte placku o síle asi 5 mm a vykrajujte libovolné tvary vánoční tematiky. Přendejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v předem vyhřáté troubě na 175 °C asi 5 až 7 minut. Nemáte-li pečicí papír, nezapomeňte plech vymazat například máslem. Po upečení vyndejte z trouby, a chcete-li mít perníčky lesklé, tak je ještě teplé potřete rozšlehaným vajíčkem. Nechte vychladnout na kuchyňské mřížce, nedávejte je na sebe teplé, aby se vám neslepily. Po vychladnutí můžete perníčky začít zdobit.

Detail odstavce: Recept na perníčky s amoniem
Zdroj: Pečeme s amoniem
Zveřejněno: 5.3.2016

AMONIUM

Recepty s amoniem

Amonium se používá do nízkých těst, jako jsou perníčky, linecké pečivo, rakvičky a podobně.

Křehké hvězdičky

Suroviny: 90 g másla, 90 g cukru, 90 g mandlí, ½ vajíčka, 20 g čokolády, 1 lžíce medu, ¼ kávové lžičky skořice, 1 hřebíček, na špičku nože muškátový květ, na špičku nože amonium, kůra z ¼ citronu, 170 g hladké mouky, ½ vajíčka na potření, 30 g mandlí na ozdobu

Technologický postup: V míse umícháme máslo s cukrem a vajíčkem. Pak přidáme med, mleté neloupané mandle, strouhanou čokoládu, tlučenou skořici a hřebíček, muškátový květ, citronovou kůru a amonium. Umíchané těsto zahustíme moukou, dáme na vál, vyválíme na půlcentimetrovou výšku, vykrájíme hvězdičky, které pokládáme na dobře vymazaný plech, případně na pečicí papír. Povrch hvězdiček potřeme vajíčkem, ozdobíme loupanými mandlemi a v prostředně horké troubě upečeme do červena.

Zázvorky

Suroviny: 180 g moučkového cukru, 2 žloutky, 30 g hladké mouky, na špičku nože amonium, 10 g čerstvého zázvoru, 3 g sušeného zázvoru

Technologický postup: 1. den čerstvý zázvor oloupeme, nastrouháme na jemno a vymačkáme z něj přebytečnou tekutinu. Zázvor, žloutky, pospěšnou sůl a 100 g prosátého moučkového cukru třeme 15 minut v elektrickém šlehači. Mísu přikryjeme utěrkou a necháme ji stát na chladnějším místě do druhého dne. 2. den do mísy přidáme zbývající prosátý cukr a hladkou mouku. Vypracujeme těsto, které rozválíme na placku silnou 3 mm. Tvořítkem vykrajujeme požadované tvary. Klademe na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme 10 minut bez odležení při 160 °C s ventilátorem. Během pečení troubu neotevíráme, aby zázvorky nesplaskly. Po upečení necháme vychladnout na roštu.

Keksy

Suroviny: 500 g hladké mouky, 150 g umělého tuku, 30 g práškového cukru, 20 g amonia, 1 vejce, 6 až 8 lžic mléka, rum

Technologický postup: V mouce rozdrobíme umělý tuk, přidáme cukr, vejce, amonium, 6 lžic mléka a vypracujeme těsto, které rozválíme a vykrajujeme z něj keksy. Plech slabě vymastíme, uložíme na něj keksy a pečeme je ve vyhřáté troubě. Upečené keksy namáčíme v rumu a v práškovém cukru.

Levné řezy

Suroviny: 350 g hladké mouky, 80 g práškového cukru, 50 g sádla, 1 vejce, 2 lžíce černé kávy, ½ dl mléka, 10 g amonia

Technologický postup: K mouce přidáme práškový cukr, sádlo, celá vejce, černou kávu a ve vlažném mléce rozpuštěné amonium. Všechno dobře smícháme a rozdělíme na tři díly. Každý díl upečeme na pomaštěném plechu. Upečený a vychladlý moučník spojíme nádivkou, povrch posypeme práškovým cukrem, necháme stát a potom krájíme.

Nádivka: 250 g krystalového cukru, ¼ l mléka, 2 lžíce hladké mouky, 20 g másla – cukr na pánvi rozpustíme a trochu připálíme. Zalijeme jej mlékem a dáme rozvařit. Zvlášť rozmícháme v trošce mléka mouku, vlijeme ji do vařícího mléka a za stálého míchání uvaříme hustou kaši. Kaši z ohně odstavíme, ještě chvíli mícháme a necháme vychladnout. K vychladlé kaši přidáme máslo a dobře promícháme.

Medová plněná kolečka

Suroviny: 180 g medu, 40 g másla, 100 g práškového cukru, 1 vejce, citronová kůra, 3 lžíce rumu, 3 lžíce studené vody, 500 g hladké mouky, 10 g amonia, 120 g hladké mouky

Technologický postup: Tekutý med, máslo, cukr, vejce a trochu strouhané citronové kůry dobře vymícháme. Přidáme rum, vodu, mouku smíchanou s amoniem a vařečkou vypracujeme těsto. Potom dáme těsto na vál a za stálého míchání přidáme 120 g hladké mouky. Vypracujeme hladké, ale ne příliš tuhé těsto. Těsto přikryjeme a necháme dvě hodiny odpočinout. Potom těsto na pomoučeném vále rozválíme a vykrajujeme z něho kolečka, která ukládáme na pomaštěný plech a upečeme v mírně vyhřáté troubě. Upečená a vychladlá kolečka spojíme nádivkou a posypeme práškovým cukrem.

Nádivka: 125 ml mléka, 1 lžíce maizeny, 1 lžíce kakaa, 50 g medu, 1 balíček vanilkového cukru, 40 g másla, 10 rozdrobených koleček, 2 lžíce rumu. V mléce rozmícháme maizenu, kakao, med, vanilkový cukr, dáme na plotnu a za stálého míchání vaříme, dokud směs nezhoustne. Do vychladlé nádivky přidáme máslo, rozdrobená a rumem pokropená kolečka a ještě dobře zamícháme.

Dětské perníčky

Suroviny: 2 žloutky, 100 g práškového cukru, 3 lžíce medu, 4 lžíce mléka, kůra z 1 citronu, 5 g amonia, 100 g hrubé mouky, 300 g hladké mouky

Technologický postup: Žloutky s práškovým cukrem mícháme cca 10 minut. Přidáme vlažný med, mléko, strouhanou citronovou kůru a ještě mícháme asi 5 minut. Nakonec přidáme mouku smíchanou s amoniem, všechno dobře zamícháme a na vále vypracujeme těsto. Necháme je 2 hodiny odpočinout. Potom na pomoučeném vále těsto rozválíme na sílu asi 0,5 cm a kulatou formičkou vykrajujeme malá kolečka. Potřeme je bílkem, necháme zaschnout, znovu potřeme bílkem a můžeme je posypat sekanými ořechy. Kolečka ukládáme na vymaštěný plech a pečeme ve vyhřáté troubě. Upečená kolečka můžeme spojit libovolnou marmeládou.

Detail odstavce: Recepty s amoniem
Zdroj: Amonium
Zveřejněno: 15.11.2015

TVAROHOVÁ BÁBOVKA

Tvarohová bábovka hrnková

Ingredience: 3 vejce, 1 vrchovatý hrnek moučkového cukru, 1 tvaroh, 3 hrnky polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 1 Hera, mléko, tuk

Postup: Z bílků ušleháme tuhý sníh. Vejce, Heru a cukr vyšleháme do pěny, přidáme tvaroh, dle hustoty přidáme trochu mléka. Pak přisypeme mouku s práškem do pečiva a nakonec vmícháme tuhý sníh. Pečeme zvolna asi 45 minut.

Detail odstavce: Tvarohová bábovka hrnková
Zdroj: Tvarohová bábovka
Zveřejněno: 15.8.2015

PIŠKOTOVÁ BÁBOVKA

Bábovka s pudinkem

Ingredience: 4 balíčky pudinků, 4 vejce, 1 dl oleje, 1 dl cukru krupice, 1 prášek do pečiva

Postup: Vejce s cukrem vyšlehejte důkladně do pěny, přidejte pudinkové prášky a prášek do pečiva. Znovu ještě promíchejte, nalijte do vymazané a vysypané formy na bábovku a pečte v troubě asi 35 minut. Upečenou bábovku můžete polít čokoládou. Namíchejte různé druhy pudinků, dobrá je klasická kombinace čokoládového a vanilkového pudinku.

Detail odstavce: Bábovka s pudinkem
Zdroj: Piškotová bábovka
Zveřejněno: 5.11.2016

RECEPTY NA JOGURTOVÉ PEČIVO

Jogurtový koláč s ovocem

Suroviny:

  • 2 bílé jogurty
  • 1/2 kelímku krupicového cukru
  • 1 a 1/2 kelímku polohrubé mouky
  • prášek do pečiva
  • ovoce dle sezóny

Postup:

Do misky dáme jogurt, do mouky přidáme prášek do pečiva. Jogurt smícháme s cukrem, přidáme mouku a těsto rozetřeme do vymazané formy. Potom poklademe ovocem, které máme rádi, a upečeme. Pečeme při 180 stupních asi 30 minut.

Detail odstavce: Jogurtový koláč s ovocem
Zdroj: Recepty na jogurtové pečivo
Zveřejněno: 30.7.2014

HRNÍČKOVÉ RECEPTY NA MOUČNÍKY NA PLECH

Hruškový koláč na plech hrníčkový

Ingredience: 2 hrnky polohrubé mouky, 3 vejce, 1 hrnek mléka, 1 hrnek cukru, 1/2 hrnku oleje, 1 prášek do pečiva, 4 hrušky nebo hruškový kompot, drobenka

Postup: Vejce, cukr a olej vyšleháme, přidáme mouku, mléko, prášek do pečiva. Poklademe na kousky pokrájenými hruškami a posypeme drobenkou. Pečeme na 170 °C. Také můžete hrušky nastrouhat, přidat skořicový cukr, ořech či rozinky. V zimě můžete použít kompotované hrušky.

Detail odstavce: Hruškový koláč na plech hrníčkový
Zdroj: Hrníčkové recepty na moučníky na plech
Zveřejněno: 15.4.2019

BANÁNOVÁ BÁBOVKA

Banánová bábovka s olejem

Ingredience: 250 ml oleje, 250 g jemného krystalu, 250 g polohrubé mouky, 4 středně velké rozmixované banány, 4 vejce, 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr

Postup: Rozehřejeme troubu. Formu vymažeme olejem a vysypeme moukou. Třeme žloutky s cukrem, postupně vmícháme olej. Přidáme rozmixované banány a střídavě polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva a vanilkový cukr. Nakonec vmícháme sníh ze 4 bílků. Takto připravené těsto vlijeme do formy, pečeme ve středně vyhřáté troubě.

Detail odstavce: Banánová bábovka s olejem
Zdroj: Banánová bábovka
Zveřejněno: 21.9.2015

HRNKOVÁ BÁBOVKA

Hrnková bábovka z hladké mouky

Ingredience: 1 hrnek cukru, 1/2 hrnku oleje, 2 vajíčka, 2 hrnky hladké mouky, 1 hrnek mléka, 1 prášek do pečiva, vanilkový cukr, kokos, kakao, kůra z citronu

Postup: Nejdřív smícháme vajíčka s cukrem, přilíváme olej, pak přidáme mouku, mléko, prášek do pečiva, cukr, citronovou kůru a pečeme 45–50 minut na 200 stupňů Celsia, pokud chceme kakaovou či kokosovou bábovku, přidáme kakao nebo kokos do části těsta.

Detail odstavce: Hrnková bábovka z hladké mouky
Zdroj: Hrnková bábovka
Zveřejněno: 5.11.2016

HRNKOVÁ BUBLANINA

Hrnková bublanina s jogurtem

Ingredience: 2 kelímky bílého jogurtu, 2 kelímky polohrubé mouky, 1,5 kelímku cukru, 1 prášek do pečiva, 2 vejce, ovoce

Postup: Utřeme vejce s cukrem. Až se směs spojí, přidáme bílý jogurt a opět dobře promícháme. V misce smícháme mouku s práškem do pečiva a přidáváme do těsta. Na tento recept je možné použít i šlehač, který těsto vypracuje dohladka. Na vymazaný a vysypaný plech si rozprostřeme těsto a položíme na něj ovoce. Pečeme na 180 stupňů asi 25–30 minut.

Detail odstavce: Hrnková bublanina s jogurtem
Zdroj: Hrnková bublanina
Zveřejněno: 29.9.2016

HRNÍČKOVÉ RECEPTY NA MOUČNÍKY NA PLECH

Rychlá buchta na plech

Ingredience: 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek moučkového cukru, 1 balíček prášku do pečiva, 1 vejce, 1 hrnek mléka, máslo na vymazání, ovoce dle sezony

Postup: Mouku, cukr a máslo rozmělňujeme prsty tak dlouho, až nám vznikne drobenka. Z celého množství oddělíme 2–3 hrstky. Do zbytku přidáme prášek do pečiva, vejce a mléko. Umícháme těsto, které nalijeme na vymazaný plech, poklademe sezonním ovocem, posypeme odloženou drobenkou a ve středně vyhřáté troubě upečeme dozlatova.

Detail odstavce: Rychlá buchta na plech
Zdroj: Hrníčkové recepty na moučníky na plech
Zveřejněno: 15.4.2019

HRNKOVÁ BUBLANINA

Recept na super bublaninu

Ingredience: 3 celá vejce, 1 čtvrtlitrový hrnek pískového cukru, 1 čtvrtlitrový hrnek smetany, 2 čtvrtlitrové hrnky polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, tuk a hrubá mouka na vymazání koláčového plechu

Postup: Vejce prošleháme v míse s cukrem (metličkou či vidličkou), vlijeme šlehačku, mouku rozmíchanou s práškem do pečiva a připravíme lité těsto. Pečicí plech vymažeme tukem, vysypeme moukou. Předehřejeme troubu na 180 °C. Těsto vlijeme na plech, poklademe třešněmi a okamžitě vložíme do horké trouby. V horkovzdušné troubě je upečeno za 20 minut.

Detail odstavce: Recept na super bublaninu
Zdroj: Hrnková bublanina
Zveřejněno: 29.9.2016

BÁBOVKA S PUDINKEM

Bábovka s pudinkovým práškem

Ingredience: 4 vejce, 4 vanilkové pudinky, 1 sklenička oleje, 1 sklenička moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, půl prášku do pečiva

Technologický postup: Žloutky utřeme s cukrem, přidáme olej, znovu třeme, pak pudink s práškem do pečiva a nakonec vmícháme připravený sníh z bílků. Těsto poté nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy a dáme péct do předem vyhřáté trouby. Bábovku pečeme na 180 °C přibližně 20–25 minut a propichujeme špejlí – pokud těsto nelepí, máme upečeno. Hotovou bábovku necháme vychladnout, vyklopíme a pocukrujeme.

Detail odstavce: Bábovka s pudinkovým práškem
Zdroj: Bábovka s pudinkem
Zveřejněno: 13.2.2017

PIŠKOTOVÁ BÁBOVKA

Piškotová bábovka s tvarohem

Ingredience: 3 vejce, 1 vrchovatý hrnek moučkového cukru, 1 tvaroh, 3 hrnky polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 1 Hera, mléko, tuk

Postup: Z bílků ušleháme tuhý sníh. Vejce, Heru a cukr vyšleháme do pěny, přidáme tvaroh, dle hustoty přilijeme trochu mléka. Pak přidáme mouku s práškem do pečiva a nakonec vmícháme tuhý sníh. Těsto nalijeme do předem vymazané formy a pečeme na 180 °C 30 až 40 minut. Zda je bábovka upečená, zjistíme pomocí špejle, na kterou se těsto nesmí lepit.

Detail odstavce: Piškotová bábovka s tvarohem
Zdroj: Piškotová bábovka
Zveřejněno: 5.11.2016

HRNKOVÁ BUBLANINA

Hrnková bublanina s tvarohem

Ingredience: 1 prášek do pečiva, 250 g polohrubé mouky, 2 lžíce rumu, 1 vanilkový cukr, 1 Hera, 4 vejce, 250 g cukru krupice, 250 g měkkého tvarohu, ovoce

Postup: Do mísy dáme tvaroh, Heru, cukr, vanilkový cukr, polohrubou mouku, 2 lžíce rumu, 4 žloutky a prášek do pečiva. Vypracujeme těsto. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a postupně lehce přidáme k těstu. Těsto nalijeme do olejem vymazaného a kokosem vysypaného plechu a poklademe ovocem. Upečeme ve vyhřáté troubě. Bublaninu podáváme vychlazenou a posypanou moučkovým cukrem.

Detail odstavce: Hrnková bublanina s tvarohem
Zdroj: Hrnková bublanina
Zveřejněno: 29.9.2016

HRNKOVÁ BÁBOVKA

Hrnková tvarohová bábovka

Ingredience: 3 vejce, 1 vrchovatý hrnek moučkového cukru, 1 tvaroh, 3 hrnky polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 1 Hera, mléko, tuk na vymazání

Postup: Z bílků ušleháme tuhý sníh. Vejce, Heru, cukr vyšleháme do pěny, přidáme tvaroh, dle hustoty přidáme trochu mléka. Pak přidáme mouku s práškem do pečiva a nakonec vmícháme tuhý sníh. Směs nalijeme do vymazané bábovkové formy a dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme cca 45 minut. Pro zpestření chutí můžete do části těsta přidat kakao nebo rum.

Detail odstavce: Hrnková tvarohová bábovka
Zdroj: Hrnková bábovka
Zveřejněno: 5.11.2016

BÁBOVKA S PUDINKEM

Pudinková bábovka bez mouky

Ingredience: 1 sklenice krupicového cukru, 4 vanilkové pudinky, 1 sklenice oleje, 4 vejce, 1 kypřicí prášek do pečiva, tuk a kokos na vysypání formy, vanilkový a moučkový cukr na posypání

Technologický postup: Vanilkové pudinky smícháme s cukrem a práškem do pečiva, poté přidáme vejce a olej. Všechny ingredience důkladně promícháme. Formu na bábovku vymažeme tukem, nezapomeneme ani na střed. Vysypeme ji kokosem a pak vlijeme těsto. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 180 °C asi 25–30 minut. Hotovou bábovku necháme vychladnout, vyklopíme a pocukrujeme.

Detail odstavce: Pudinková bábovka bez mouky
Zdroj: Bábovka s pudinkem
Zveřejněno: 13.2.2017