Téma: 

bramborový guláš pohlreich


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Paprika zhořkne

Babičky bramborový guláš


rád bych věděl proč ta paprika zhořkne. do osmažené cibulky dám papriku a chviličku
míchám do 10. vt. a hned zalévám připravenou horkou vodu. vložím maso a dusím atd . nic nezhořkne!!!!

fanda

Zdroj: diskuze Paprika zhořkne
Odesláno: 11.2.2019 uživatelem František
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

BRAMBOROVÝ GULÁŠ PODLE BABIČKY

Bramborový guláš s klobásou

Ingredience: 500 g brambor, 2 klobásy, 1 cibule, 2 lžíce oleje, 2 lžíce mleté sladké papriky, 2 stroužky česneku, 2 lžíce hladké mouky, 1,5 l vody, majoránka, kmín, mletý pepř, sůl, 0,5 lžičky mleté pálivé papriky

Technologický postup: Cibuli a česnek nasekáme najemno. Brambory nakrájíme na kostky, klobásu na kolečka. Na oleji osmahneme nakrájenou klobásu (jakou kdo má rád). Jakmile je klobása trochu osmažená, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět. Poté přisypeme sladkou a pálivou mletou papriku, kmín, nadrobno nasekaný česnek a chvilku smažíme, až koření zavoní. Vše zalijeme vodou a přidáme syrové brambory. Bramborový guláš s klobáskou osolíme a vaříme do poloměkka. V trošce studené vody si rozmícháme mouku, aby byla bez hrudek, a guláš zahustíme. Bramborový guláš s klobáskou vaříme dalších 15 minut. Dochutíme pepřem, majoránkou a solí, povaříme ještě cca 5 minut.

Detail odstavce: Bramborový guláš s klobásou
Zdroj: Bramborový guláš podle babičky
Zveřejněno: 28.8.2016


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: jak dlouho vaříme václavky

jak dlouho vařit guláš z václavek ??

Zdroj: diskuze Jak dlouho vaříme václavky
Odesláno: 22.12.2017 uživatelem tonda
Počet odpovědí: 0

BRAMBOROVÝ GULÁŠ PODLE BABIČKY

Bramborový guláš s kabanosem

Ingredience: 1 kg brambor, 250 g kabanosu, 2 cibule, 2 lžíce hladké mouky, 3 lžíce oleje, 125 ml smetany, majoránka, sůl, mletý pepř, kmín, sladká mletá paprika, voda

Technologický postup: Cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Do rozpáleného hrnce nalijeme olej a přidáme cibulku, kterou necháme zesklovatět. Pak přidáme brambory, papriku, kmín a vše podlijeme vodou. Brambory dusíme doměkka. Mezitím nakrájíme kabanos na půlkolečka (podle chuti můžeme i orestovat). Když jsou brambory měkké, zahustíme guláš smetanou s trochou mouky a necháme provařit. Nakonec přidáme připravená kolečka kabanosu, okořeníme majoránkou, solí, mletým pepřem a dovaříme.

Detail odstavce: Bramborový guláš s kabanosem
Zdroj: Bramborový guláš podle babičky
Zveřejněno: 28.8.2016

BRAMBOROVÝ SALÁT

Jak dělá bramborový salát Pohlreich

Ingredience:

  • Brambory
  • Celer
  • Cibule (šalotka)
  • Dijonská hořčice
  • Kyselé sterilované okurky
  • Majonéza (domácí: (2 žloutky, 15 ml slunečnicového oleje, 1 lžíce dijonské hořčice, šťáva z půlky citronu (lžička octa), sůl, pepř)
  • Mražený hrášek
  • Mrkev
  • Pepř
  • Petržel
  • Sůl
  • Vařená vejce
  • Zakysaná smetana

Postup přípravy:

Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich doporučuje si brambory na bramborový salát uvařit den předem a přes noc je nechat v lednici (pokud se totiž chystáme dělat bramborový salát na Štědrý den, ušetří nám to čas i nervy). Předem se dá i uvařit mrkev, petržel a celer (nečistit před vařením). Klidně můžeme kořenovou zeleninu vařit společně s bramborami v osolené vodě. Salát by se měl přichystat dostatečně dopředu, aby se stihl rozležet. Uvařené brambory si pak oškrábeme a pokrájíme na malé kostičky. Očistíme si i kořenovou zeleninu a opět ji nadrobno nakrájíme. Zdeněk Pohlreich doporučuje krájet brambory i zeleninu nožem, je to sice časově náročnější, ale zase docílíme přesných kostiček (zelenina by měla být na malinko menší kostičky než brambory). Podle šéfkuchaře totiž velikost brambor a zeleniny má vliv na konzistenci salátu. Nakrájíme si nadrobno i sterilované okurky a oloupanou cibuli. Brambory, zeleninu, okurky, hrášek i cibuli dáme do mísy a přidáme k nim i sůl, pepř, lžíci dijonské hořčice, majonézu a zakysanou smetanu. Vše se pomalu a opatrně (aby se brambory ani zelenina nerozmačkaly na kusy) zamíchá a přilije se k nim troška okurkového láku. Mezitím si dáme vařit vajíčka natvrdo. Jakmile se vajíčka dovaří a vychladnou, tak je oloupeme, pokrájíme a přidáme do salátu. Salát se pak nechá odležet v chladu.

Detail odstavce: Jak dělá bramborový salát Pohlreich
Zdroj: Bramborový salát
Zveřejněno: 25.2.2019

BRAMBOROVÝ GULÁŠ PODLE BABIČKY

Bramborový guláš s masem

Ingredience: 600 g vepřové plece, 2 cibule, 4 stroužky česneku, 600 g brambor, 2 mrkve, 2 lžíce mleté sladké papriky, sůl, pepř, 1,5 l vody, 2 lžíce domácí máslové jíšky, 60 ml smetany na vaření, olej

Technologický postup: Vepřové maso zbavíme povrchových blan a nakrájíme na kostky o velikosti 1,5 cm i menší. V hrnci rozpálíme olej, na kterém necháme dozlatova orestovat najemno nakrájenou cibuli a plátky česneku. Pak vložíme k orestování také maso, a když je zatažené, posypeme ho mletou paprikou, mícháme ještě minutu a podlijeme vodou. Přivedeme k varu a necháme maso dusit cca 30 minut. Poté přidáme kolečka mrkve, brambory nakrájené na kostky a necháme vařit, dokud brambory nejsou zpola uvařené. Jakmile jsou brambory poloměkké, zahustíme jíškou a necháme vařit ještě 10 minut. Nakonec guláš zjemníme smetanou.

Detail odstavce: Bramborový guláš s masem
Zdroj: Bramborový guláš podle babičky
Zveřejněno: 28.8.2016

SEGEDÍNSKÝ GULÁŠ

Segedínský guláš v troubě

Ingredience: 1/2 kg vepřového masa, sladkokyselé zelí (sklenice celá i s nálevem), velká cibule, sůl, pepř, mletá sladká paprika

Postup: Do hrnce nakrájíme na kostičky vepřové maso, syrovou cibuli na větší kousky (na měsíčky), vyklopíme celou sklenici zelí, opepříme, osolíme a obarvíme mletou paprikou. Důkladně promícháme, přikryjeme poklicí a vložíme do trouby.

Nejdříve pečeme na 250 °C asi půl hodiny, poté snížíme teplotu na 200 °C a pečeme přibližně 1 hodinu. Guláš poté dáme do jiného hrnce a na plotně jej zaděláme zakysanou smetanou. Lze také použít čtvrt litru mléka a hladkou mouku. Jako přílohu podáváme houskový, ale klidně i bramborový knedlík. Tento guláš je opravdu výtečný.

Detail odstavce: Segedínský guláš v troubě
Zdroj: Segedínský guláš
Zveřejněno: 7.2.2019

BRAMBOROVÝ GULÁŠ PODLE BABIČKY

Babičky bramborový guláš

Ingredience: 500 g brambor, 4 špekáčky, 1 cibule, lžička majoránky, 100 g másla, 1 lžička mleté sladké papriky, 3 lžíce polohrubé mouky, 1 konzerva neslazeného kondenzovaného mléka, 2 stroužky česneku, 1 lžička celého kmínu, sůl, pepř, 3 lžíce oleje

Technologický postup: Cibuli očistíme a nakrájíme najemno. Brambory očistíme a nakrájíme na kostičky. Špekáčky nakrájíme také. V hrnci rozehřejeme olej, vsypeme cibuli a spolu s kořením ji osmahneme dozlatova. Potom ji zalijeme trochou vody a přidáme papriku (papriku dáváme teprve v tuto dobu, jinak by byl guláš hořký). Poté přidáme brambory, trochu je osmahneme, zalijeme vodou a vaříme. Když jsou brambory téměř měkké, přidáme nakrájené špekáčky. Po chvilce nalijeme neslazené kondenzované mléko, krátce povaříme a zahustíme jíškou, kterou jsme si připravili z mouky a másla. Podle potřeby dochutíme solí, pepřem a lisovaným česnekem.

Detail odstavce: Babičky bramborový guláš
Zdroj: Bramborový guláš podle babičky
Zveřejněno: 28.8.2016

BRAMBOROVÝ GULÁŠ PODLE BABIČKY

Bramborový guláš s houbami

Ingredience: 400 g oloupaných brambor, 300 g špekáčků, 4 lžíce oleje, 1 cibule, mletá sladká paprika, 200 g čerstvých hub, sůl, mletý pepř, voda, hladká mouka, 400 ml mléka, 100 ml smetany

Technologický postup: Nakrájenou cibuli osmahneme na oleji do světle zlatavé barvy, přidáme nakrájené špekáčky, orestujeme, zasypeme mletou paprikou, zamícháme, necháme jen zpěnit a ihned zalijeme vodou nebo vývarem. Přidáme brambory nakrájené na kostky, nakrájené houby, sůl, pepř a necháme zavařit. Hladkou mouku rozšleháme v části mléka a poté za stálého míchání zahustíme guláš. Přidáme zbytek mléka a vodu – vše dle potřeby a požadované hustoty guláše. Mícháme, až se nám zavaří, pak teplotu zmírníme a necháme za občasného promíchání lehce vařit zhruba 20 minut, dokud nebudou brambory měkké. Ke konci přidáme sladkou smetanu. Dochutíme solí a pepřem.

Detail odstavce: Bramborový guláš s houbami
Zdroj: Bramborový guláš podle babičky
Zveřejněno: 28.8.2016

RECEPTY NA SRNČÍ GULÁŠ

Jak dělá srnčí guláš Pohlreich

Ingredience: 600 g srnčího masa, 3 cibule, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžička mleté pálivé papriky, 3 kuličky jalovce, 4 kuličky nového koření, 10 kuliček černého pepře, 60 g uzené slaniny, 2 rajčata, 1 lžička sušené majoránky, 3 lžíce sádla, 500 ml vývaru, ½ lžičky soli, 1 feferonka, 1 lžíce mleté sladké papriky, 2 stroužky česneku, 300 ml suchého červeného vína

Postup: Zdeněk Pohlreich srnčí maso (kýtu nebo plecko) odblaní, omyje, osuší, pokrájí na větší kostky a obalí v mouce. Velkou cibuli nakrájí na kostky a uzenou slaninu na proužky. Česnek prolisuje, rajčata pokrájí na kousky a feferonku poseká nadrobno. Na rozehřátém sádle Pohlreich nechá zesklovatět pokrájenou cibuli, přidá proužky uzené slaniny, bobkový list, celý černý pepř, celé nové koření, celý jalovec a společně orestuje asi 5 minut. V tomto základu zprudka opeče srnčí maso, aby se na povrchu vytvořila kůrčička, cca 3 až 4 minuty. Nyní Zdeněk Pohlreich přidá obě mleté červené papriky, nechá je v tuku rozpustit a přisype pokrájená rajčata, ze kterých vydusí tekutinu. Známý kuchař usilovně míchá, aby se nic nepřipálilo a nezhořklo. Dále přidá prolisovaný česnek, posekanou pikantní papričku, podlije srnčím anebo domácím hovězím vývarem či horkou vodou, přikryje pokličkou a na mírném plameni pomalu dusí do změknutí masa, asi 120 minut. Podle potřeby podlévá vývarem a často promíchává. Přibližně v polovině vaření začne Z. Pohlreich podlévat maso kvalitním suchým červeným vínem. Když je maso měkké, vyjme ho na talíř. Šťávu i s kořením promixuje ponorným mixérem dohladka nebo poctivě propasíruje. Šťávu až nyní osolí a okoření majoránkou, vrátí maso, společně prohřeje a podává. Srnčí guláš na červeném víně Z. Pohlreich servíruje s knedlíky podle vlastního výběru.

Detail odstavce: Jak dělá srnčí guláš Pohlreich
Zdroj: Recepty na srnčí guláš
Zveřejněno: 15.2.2019

BRAMBOROVÝ GULÁŠ PODLE BABIČKY

Klasický bramborový guláš – buřtguláš

Ingredience: 500 g brambor, 300 g buřtů (špekáčků), 2 cibule, 2 stroužky česneku, olej, 3 lžíce hladké mouky, voda, sůl, mletý pepř, sladká mletá paprika, pálivá mletá paprika, majoránka, 250 ml smetany na vaření, hladká mouka

Technologický postup: Buřty nakrájíme na menší kostky, brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme také na menší kostky. Cibulku oloupeme a nakrájíme nadrobno. Ve větším hrnci na oleji zpěníme cibulku dosklovata, přidáme buřty, osolíme, opepříme. Necháme opéct, aby nebyla v guláši rozvařená. Mezitím si do varné konvice můžeme dát vařit vodu a rozetřít česnek se solí. Když jsou buřty pěkně opečené, zasypeme je sladkou i pálivou paprikou. Promícháme a během pár vteřin zalijeme vařící vodou. Přidáme nakrájené brambory a rozetřený česnek. Takto vaříme přibližně 10–15 minut, dokud nejsou brambory měkké. Posléze zalijeme celou smetanou a necháme provařit. Guláš dochutíme solí, pepřem, majoránkou. V hrnku vody rozšleháme hladkou mouku, aby vznikla hustá tekutina, kterou pomalu přiléváme do guláše, čímž ho zahustíme dle své potřeby. Krátce povaříme.

Detail odstavce: Klasický bramborový guláš – buřtguláš
Zdroj: Bramborový guláš podle babičky
Zveřejněno: 28.8.2016

BRAMBOROVÝ SALÁT

Recepty

V českých domácnostech se bramborový salát připravuje různě a v mnohých rodinách se vlastní specifický recept beze změn dědí z generace na generaci. Některé kuchařky a kuchaři naopak rádi experimentují a bramborový salát připravují pokaždé jinak, v různých variacích. Jediné správné kritérium pro „ten pravý“ bramborový salát je pouze jeho dobrá chuť. Důležité je připravit salát alespoň den předem a umístit do chladu. Dobře se „proleží“, všechny přísady se prolnou a více vyniknou všechny jeho chutě.

Pokud nemáte svůj tradiční rodinný recept, nebo chcete vyzkoušet nové varianty, můžete si vybrat třeba z níže uvedených receptů...

Detail odstavce: Recepty
Zdroj: Bramborový salát
Zveřejněno: 8.9.2014

BRAMBOROVÝ GULÁŠ PODLE BABIČKY

Bramborový guláš pro děti

Ingredience: 200 g brambor, 1 cibule, 1 krajíc chleba, špetka drceného kmínu, 200 g mletého masa (míchané), 2 lžíce olivového oleje, mletá sladká paprika, 3 lžíce rajčatového protlaku, 2 rajčata, sůl, 1 stroužek česneku, 500 ml zeleninového vývaru

Technologický postup: V kvalitním rendlíku s nepřilnavým povrchem rozehřejeme olivový olej a na něm orestujeme nadrobno nakrájenou cibulku. Aby se nepřipalovala, podléváme ji zeleninovým vývarem. Když cibulka zezlátne, přidáme kvalitní mleté maso a restujeme. Stále podléváme. Když se maso zatáhne, přidáme nakrájená rajčata, rajčatový protlak, špetku sladké papriky a drceného kmínu. Pokud dětem už jídlo solíme, můžeme i osolit. Maso podlijeme zbytkem vývaru a vaříme přibližně 20 minut. Pak přidáme na kostičky nakrájené brambory a krajíc chleba bez kůrky na zahuštění. Na mírném ohni vaříme tak dlouho, dokud maso nezměkne a chleba se nerozvaří. Podle věku dětí a rodinných zvyklostí můžeme na závěr přidat česnek a pepř. S kořením šetříme, u dětí do pěti let se nedoporučuje vůbec.

Detail odstavce: Bramborový guláš pro děti
Zdroj: Bramborový guláš podle babičky
Zveřejněno: 28.8.2016

SEGEDÍNSKÝ GULÁŠ

Historie segedínského guláše

Segedínský guláš začal psát svou historii v 19. století. Vypráví se, že vznikl v oblíbené hospůdce, kam chodil budapešťský soudce Szekeley. Jednoho dne přišel pozdě a v kuchyni zůstalo jen pár zbytků, mezi nimi cikánský guláš a vařené kysané zelí. Kuchař z těchto zbytků připravil soudci pozdní oběd a s ním vznikl i nový pokrm – segedínský guláš, někdy také nazývaný szekelský guláš.

Detail odstavce: Historie segedínského guláše
Zdroj: Segedínský guláš
Zveřejněno: 16.2.2016

BRAMBOROVÝ SALÁT

Lehký bramborový salát

Suroviny:

  • 500 g brambor
  • 500 g čerstvé salátové okurky
  • 1 snítka kopru
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • sůl, pepř
  • 3 lžíce olivového oleje

Postup:

Brambory uvařené ve slupce oloupejte a nakrájejte na plátky. Oloupanou salátovou okurku nakrájejte také na plátky, ale na slabší než brambory. Obojí dejte do mísy, dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou. Nakonec přidejte olej, dobře, ale opatrně promíchejte a přizdobte snítkou kopru.

Detail odstavce: Lehký bramborový salát
Zdroj: Bramborový salát
Zveřejněno: 8.9.2014

BRAMBOROVÝ SALÁT

Bramborový salát podle Pohlreicha

Suroviny (na 1 porci):

  • 100 g brambor vařených ve slupce
  • 1 lžíce vinného octa
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • sůl a pepř
  • nasekaná pažitka

Postup:

Brambory uvařte ve slupce doměkka (ale nerozvařte!). Ještě teplé brambory zbavte slupek a nakrájejte na kostky. Kostičky brambor pak přesypte opatrně do mísy a nalijte na ně ocet. Nechte takto asi čtvrt hodiny marinovat. Poté ocet z brambor slijte, přidejte zakysanou smetanu, pažitku a dochuťte solí a pepřem dle vlastní chuti. Tento lehký bramborový salát podle receptu Zdeňka Pohlreicha je vhodný například ke pstruhovi. Dobrou chuť!

Detail odstavce: Bramborový salát podle Pohlreicha
Zdroj: Bramborový salát
Zveřejněno: 8.9.2014

BRAMBOROVÝ SALÁT

Rychlý bramborový salát podle Kluků v akci

Ingredience:

  • 1 kg brambor
  • 2 cibule
  • 5 větší sterilovaných okurek
  • Ocet (nálev z okurek)
  • Pepř
  • Sůl

Postup přípravy:

Brambory si omyjeme a ve slupce uvaříme do změknutí. Poté je nakrájíme na tenké plátky. Oloupeme si i cibuli a nadrobno nakrájíme. Na kostičky si nakrájíme i okurku. Brambory, cibuli a okurku dáme do misky. Vše osolíme, opepříme, přidáme hořčici a ocet, nebo lák z okurek. Vše pořádně promícháme.

Detail odstavce: Rychlý bramborový salát podle Kluků v akci
Zdroj: Bramborový salát
Zveřejněno: 25.2.2019

BRAMBOROVÝ GULÁŠ PODLE BABIČKY

Bramborový guláš pro vegany

Ingredience: 2 cibule, 2 lžíce rostlinného oleje, 4 brambory, 1 lžíce uzené papriky, 1/4 lžičky mletého kmínu, 1 lžička majoránky, sůl, pepř, 2 kuličky jalovce, 2 bobkové listy, 2 kuličky nového koření, 1 lžička sušeného zeleninového bujónu, 3 stroužky česneku, 1 chilli paprička, 2 lžíce rajčatového protlaku, 2 světle zelené papriky, hrst sójového granulátu, 500–600 ml vody

Technologický postup: Nejprve si očistěte a pokrájejte nadrobno papriky a dejte do malého hrnce s troškou vody vařit. Budete je potřebovat na zahuštění a trvá docela dlouho, než se rozvaří. V asi dvoulitrovém hrnci na oleji orestujte dozlatova cibulku, poté přihoďte na kostičky nakrájené brambory, zasypte uzenou paprikou a chvíli opékejte. Když se vám sem tam kousek připeče, vůbec to nevadí. Následně brambory osolte, přidejte zbytek bylinek a koření včetně bujónu, přidejte protlak, 2 stroužky česneku vcelku, sójový granulát a zalijte asi 500–600 ml vody. Pod pokličkou vařte do změknutí brambor. Jakmile budou brambory měkké, vyjměte z guláše koření, bobkový list, kuličky, chilli a stroužky česneku. Rozvařené papriky rozmixujte na kaši a vlijte do guláše. Přidejte 1 stroužek lisovaného česneku a krátce povařte. Podle potřeby dochuťte solí, pepřem a majoránkou.

Detail odstavce: Bramborový guláš pro vegany
Zdroj: Bramborový guláš podle babičky
Zveřejněno: 28.8.2016

NEJLEPŠÍ KUCHAŘ ZDENĚK POHLREICH

Kuchařka Zdeňka Pohlreicha

Zdeněk Pohlreich napsal několik kuchařek:

  • Bravo, šéfe! – Zdeněk Pohlreich vaří mezinárodní kuchyni – vydalo nakladatelství Ikar v roce 2009, kniha obsahuje taky DVD
  • Prostřeno bez servítků – Více než 100 pokrmů současné české kuchyně okořeněných postřehy ze života – vydalo nakladatelství Ikar v roce 2010
  • Šéf na grilu – 100 skvělých receptů Zdeňka Pohlreicha – vydalo nakladatelství Magazine v roce 2011
  • Už dost, Šéfe – Co jste v televizi neviděli, neslyšeli a neochutnali – vydalo nakladatelství Closer Publishing v roce 2012
  • Šéf na smetaně – Smetanové recepty Zdeňka Pohlreicha – vydalo nakladatelství Magazine v roce 2012
  • Vejce nebo slepice – 80 šťavnatých receptů z drůbeže a pernaté zvěřiny – vydalo nakladatelství Ikar v roce 2012
  • Vařte jako šéf! – Škola vaření Zdeňka Pohlreicha – vydalo nakladatelství Closer Publishing v roce 2013
  • Česko vaří s Pohlreichem – Nejlepší večeře vašeho života! – vydalo nakladatelství Closer Publishing v roce 2013

Zde můžete vidět ceny kuchařek od Zdeňka Pohlreicha.

Detail odstavce: Kuchařka Zdeňka Pohlreicha
Zdroj: Nejlepší kuchař Zdeněk Pohlreich
Zveřejněno: 2.3.2015

GULÁŠ

Bramborový guláš

Ingredience:

  • 1 000 g brambor
  • 500 g cibule
  • 500 g uzeniny (párky, točený salám, klobása, uzené maso)
  • 1 kostka masoxu
  • 50 g sádla nebo oleje
  • 100 g másla
  • 100 g hladké mouky
  • paprika mletá sladká
  • paprika mletá pálivá
  • pepř mletý
  • sůl

Postup:

Nejprve si očistěte cibuli a brambory. Cibuli nakrájejte najemno a orestujte dozlatova na rozpáleném sádle, brambory nakrájejte na kousky o něco větší než do polévky. Do hotové cibule přidejte uzeninu pokrájenou na kolečka či kostky, opečte a zaprašte sladkou i pálivou paprikou, přidejte pokrájené brambory a zalijte vodou. Osolte, opepřete, dejte masox a nechte vařit. Až budou brambory téměř měkké, připravte si z másla a mouky jíšku, kterou v guláši důkladně rozmíchejte, a nechte ještě alespoň 10 minut povařit. Máte-li rádi ostrá jídla, zkuste obměnit chuť bramborového guláše tím, že ho při podávání posypete čerstvým strouhaným křenem.

Detail odstavce: Bramborový guláš
Zdroj: Guláš
Zveřejněno: 30.1.2016

BRAMBOROVÝ SALÁT

Zálivka na bramborový salát s majonézou

  • 1 cibule
  • 1 plnotučná hořčice
  • 200 g majonézy
  • Máslo
  • Pepř
  • Sůl
  • Voda

Postup přípravy:

Nejprve si oloupeme a nakrájíme cibulku. Na připravenou pánvičku si dáme trošku másla, na kterém pak cibulku zpěníme. Jakmile začne cibulka zlátnout, přidáme vodu, hořčici, sůl a pepř. Vše pak přivedeme k varu a necháme odstát, dokud základ zálivky nevychladne. Na závěr se přidá majonéza a vše se promíchá. Zálivku pak postupně přidáváme do bramborového salátu.

Detail odstavce: Zálivka na bramborový salát s majonézou
Zdroj: Bramborový salát
Zveřejněno: 25.2.2019