Téma: 

čevabčiči kluci v akci


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

ČEVABČIČI

Jak dělají čevabčiči Kluci v akci

Ingredience: 400 g mletého hovězího masa, 400 g mletého skopového ořezu, 200 g cibule, 100 g strouhanky, 2 vejce, lžíce mleté sladké papriky, 4 stroužky česneku, trochu vody, pepř mletý, sůl

Technologický postup: Maso semeleme, smícháme s jemně krájenou cibulí, vejci a strouhankou, ochutíme solí, čerstvě mletým pepřem, sladkou paprikou a jemně sekaným česnekem. Vše pořádně promícháme s trochou vody (ta maso pěkně sváže), tvarujeme čevabčiči a pečeme na grilu dozlatova.

Zdroj: Čevabčiči
Zveřejněno: 16.2.2016


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Re: vakcina Silgard

Jestli povinné to ti neřeknu, ale plošně se očkuje ve státech, v Kanadě myslím i kluci, aby nepřenášeli.

Zdroj: diskuze Re: vakcina Silgard
Odesláno: 25.2.2008 uživatelem Eva
Počet odpovědí: 0

SMAŽENÝ CELER

Jak dělají smažený celer Kluci v akci

Tak takový recept Kluci v akci na obrazovkách ještě nepředvedli. Ale nevadí, níže najdete mnoho jiných receptů, jak využít tuto plodinu.

Zdroj: Smažený celer
Zveřejněno: 27.5.2018


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: maxivita zkušenosti

Zdravím, křečemi trpím už od puberty a nikdy nic nezabíralo, až do té doby, co jsem začala užívat rozpustný hořčík od maxivita. Křeče se teď objeví jen zřídka. Obvykle jej kupuji v akci na slevys.cz/, doporučuji

Zdroj: diskuze Maxivita zkušenosti
Odesláno: 1.10.2016 uživatelem Eliška
Počet odpovědí: 0

JAK DĚLAJÍ HOVĚZÍ NA HOUBÁCH KLUCI V AKCI

Hovězí na houbách Kluci v akci

Houbová omáčka s hovězím masem je klasický český pokrm a každá rodina má svůj osvědčený návod na jeho přípravu. Používají se například roštěnky, které se připravují v papiňáku, a omáčka se zjemní smetanou.

A jak dělají hovězí na houbách Kluci v akci?

Ingredience

80 g másla, 250 g hřibů, drcený kmín, hovězí vývar, 200 ml sladké smetany, 100 ml zakysané smetany, 1–2 lžíce hladké mouky, sůl, střik octa, 600 g vařeného hovězího masa zadního

Postup

Kluci nejdříve na rozehřátém másle osmahnou nakrájené houby s kmínem, přiklopí je, a až houby pustí šťávu, zalijí je vývarem. Následně přidají obě smetany s rozkvedlanou moukou a provaří je cca dvacet minut. Na závěr to kluci ochutí solí a octem. Omáčku podávali s plátkem vařeného hovězího masa a s houskovým knedlíkem.

A co vy? Jaká je vaše roštěná s houbami a se smetanou, pochlubte se svým návodem!

Zdroj: Jak dělají hovězí na houbách Kluci v akci
Zveřejněno: 1.8.2017


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: jak udělat domácí aviváž

parada, zkusime, ale pouzivam ted avivaze z nemecka, koupene na shopu www.ze-zahranici.cz koupili jsme v akci, tak musim pockat, az vycerpam :-)

Zdroj: diskuze Jak udělat domácí aviváž
Odesláno: 30.1.2017 uživatelem Dandyk
Počet odpovědí: 0

ČEVABČIČI

Kalorie v čevabčiči

Čevabčiči obsahuje ve 100 g výrobku 1 256 kJ, 301 kcal, 18,5 g bílkovin, 4,6 g sacharidů a 23,1 g tuků.

Zdroj: Čevabčiči
Zveřejněno: 16.2.2016


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Re: Rust vlasu

Ostříhat na krátko a přestat se tím zabývat. Kluci s chmýřím na hlavě jsou atraktivní stejně jako ostatní. Soustřeďte se na to, aby váš syn aktivně sportoval. Díky tomu bude mít hezké tělo, které přehluší zdánlivé nedostatky s vlasy. Současná medicína a ani domácí recepty stále ještě nedokáží obnovit nebo posílit růst vlasů.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Rust vlasu
Odesláno: 11.7.2016 uživatelem Cempírek
Počet odpovědí: 2 Zobrazit odpovědi

DÝŇOVÁ POLÉVKA

Videorecepty

Zde můžete vidět, jak dělají dýňovou polévku Kluci v akci.

Zde můžete vidět recept na dýňovou polévku z pořadu S Italem v kuchyni.

Zde můžete vidět recept na dýňovou polévku Apetit.

Zde můžete vidět recept na dýňovou polévku v pořadu Prostřeno.

Zdroj: Dýňová polévka
Zveřejněno: 14.9.2015


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: peeling

Dámy, jednoznačně doporučuji peeling od NevO Dead Sea Spa. Obsahuje minerály z Mrtvého moře, pleť je po něm nádherně hladká, sametově hebká a vyživená.
Navíc je teď v akci za sníženou cenu - nevo-spa.com/cs/obch…

Zdroj: diskuze Peeling
Odesláno: 25.11.2011 uživatelem krasavka
Počet odpovědí: 0

KULAJDA - KLUCI V AKCI

Verze kulajdy s klasickou jíškou

Pokud nemáme tu možnost, případně nechceme použít instantní jíšku, připravíme si vlastní ze 100 g másla a 50 g hladké mouky: máslo rozpustíme, zasypeme za stálého míchání moukou a zalijeme studenou vodou. Poté přidáme pokrájené brambory, houby a pokračujeme dále dle výše uvedeného receptu.

A jaké jsou vaše zaručeně nejlepší recepty na kulajdu? Podělte se o ně!

Zdroj: Kulajda - Kluci v akci
Zveřejněno: 1.8.2017


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: zlute nehty

Dobrý den, mam problém s nehty již několik let. Po absolvování všech lékařských vyšetření a neúspěšných akcí jako antibiotika, laboratorních vyšetření nehtů, odběrů vzorků atd. jsem došel až jsem. Jedni tvrdí že je to lupenka druzí neví. Máte prosím nějak radu jak dál a co vyzkoušet ? Děkuji David

Zdroj: diskuze Zlute nehty
Odesláno: 7.5.2011 uživatelem david
Počet odpovědí: 0

AVOKÁDOVÁ POMAZÁNKA

Jak dělají pomazánku z avokáda Kluci v akci

Ingredience: 3 avokáda, 1 citron, 1 šalotka, 1 stroužek česneku, kousek čerstvého zázvoru, 100 g vařené červené čočky, snítka máty, sůl, mletý pepř

Technologický postup: Avokádo oloupeme, zbavíme pecky, rozkrájíme na malé kousky a zastříkneme citronovou šťávou. Šalotku nakrájíme, česnek utřeme se solí, zázvor nastrouháme a vše smícháme a rozmačkáme s avokádem. Vmícháme čočku, nasekanou mátu, ochutíme solí a pepřem. Podáváme s bílým pečivem.

Zdroj: Avokádová pomazánka
Zveřejněno: 23.2.2017


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: zelená káva na hubnutí diskuze

zelená káva mi velmi chutná, střídám prášek s pilulkami, podle toho co si koupím v akci nebo na co mám chuť. Obojí si objednávám z awashopbrno.cz, vyhovuje mi dodání i cena. Za mě jsou zelené potraviny skvělé, vřele doporučuji :)

Zdroj: diskuze Zelená káva na hubnutí diskuze
Odesláno: 18.12.2013 uživatelem Simona Tichá
Počet odpovědí: 0

DUŠENÁ KAPUSTA

Jak dělají dušenou kapustu Kluci v akci

Suroviny:

  • 1 hlávka kapusty
  • olej
  • 1 cibule
  • 5 stroužků česneku
  • kmín
  • vinný ocet
  • mletý pepř
  • sůl

Postup:

Cibuli nakrájenou na kostičky osmahněte na oleji dosklovata, přidejte na kostky pokrájenou kapustu, kmín, znovu zasmahněte a vložte nahrubo nasekaný česnek. Opět krátce opečte, poté zastříkněte octem, osolte, podle potřeby podlijte trochou vody a duste doměkka. Na závěr dochuťte mletým pepřem.

Zdroj: Dušená kapusta
Zveřejněno: 28.6.2015


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: akné

AHoj, já jsem již delší dobu ve Francii, měla jsem vždy problémy s pletí a musím se zastat Vichy Normaderm! Koupila jsem si tu od nich 400 ml čistící pěnivý gel v akci asi za 8 eur a než pojedu domů z důvodu konce stáže, nakoupím si ho ještě do zásoby! V ČR jsem zkoušela co se dalo, ale až Normaderm mi pomohl..umývám sitím obličej každý večer asi měsíc a půl a problémy jsou pryč!
Takže u mě Vichy za 1*!

Zdroj: diskuze Akné
Odesláno: 1.3.2011 uživatelem Eliška
Počet odpovědí: 0

KULAJDA - KLUCI V AKCI

Jak dělají kulajdu Kluci v akci

Tradiční domácí kulajda patří do skupiny klasických českých jídel. Receptů, názvů a modifikací je celá řada. Taková kulajda se zakysanou smetanou, se žampiony, nebo z čerstvých hub potěší vaše chuťové pohárky. No, a jak kulajdu dělají Kluci v akci, se můžete dočíst níže. Jsou zde uvedeny dvě varianty: jedna s použitím instantní jíšky a druhá z klasické domácí jíšky.

Ingredience

800 ml vody, 300 g brambor, 30 g sušených hub, 200 ml smetany ke šlehání, 1 snítka čerstvého kopru nebo 2 lžíce sterilovaného, 5–7 lžic instantní jíšky, 50 g másla na zjemnění, 4 vejce, kmín, sůl, bílý pepř, ocet

Recept

Nejdříve kluci namočí sušené houby minimálně na 1 hodinu, nejlepší je to podle nich přes noc. Dále kluci očistí brambory a nakrájí je na hrubé kostky, zalijí vodou, a přidají namočené houby včetně vody, ve které byly namočené, osolí, opepří, přidají kmín a vaří, dokud nejsou houby a brambory měkké, tedy cca 15–20 minut. Pak to kluci zalijí smetanou, zahustí instantní jíškou, ochutí octem, zjemní máslem a přidají pokrájený kopr. Do mírně osolené a octem okyselené vroucí vody vloží v naběračce rozklepnuté vejce a zavaří ho tak, aby žloutek zůstal měkký a obalený vařeným bílkem. Po 3 minutách varu vejce vyjmou a vloží je do studené vody, aby se zatáhla. Při podávání vkládali do každé porce polévky jedno zastřené vejce.

Zdroj: Kulajda - Kluci v akci
Zveřejněno: 1.8.2017


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Re: Re: kava na zhubnuti

Ahoj, zelenou kávu zakoupíte téměř ve všech NC i menších obchodech. Cena v akci + - 100,- jinak kolem 169,- Ovšem není 100 % ze zelené kávy, je to směs zelené a pražené. Já ji kupuji již dlouho, je poměrně silná, ale chutná. Výrobce je Nescafé GREEN blend, instantní káva ve sklenici a zeleným víčkem. Jezdím hodně do Francie a Německa, ale myslím, že na trhu je puze tato jediná. Elena

Zdroj: diskuze Kava na zhubnuti
Odesláno: 29.6.2013 uživatelem Elena Hromasová
Počet odpovědí: 2 Zobrazit odpovědi

RECEPTY NA KRÁLÍKA

Kluci v akci a jejich recept na králíka

Suroviny (na 4 porce):

  • 1 králík
  • 2 žluté mrkve
  • 2 karotky
  • 2 kořenové petržele
  • 4 stonky řapíkatého celeru
  • olej na opečení
  • drcený a celý jalovec, drcený bobkový list
  • drcený pepř, sůl
  • snítka tymiánu, snítka petržele
  • 100 g drcených rajčat
  • 0,5 l masového vývaru
  • 0,5 l bílého vína

Postup:

Králíka dobře očistěte, naporcujte, osolte a ochuťte drceným kořením (jalovcem, bobkovým listem, pepřem). Jednotlivé kusy nejprve opečte na oleji ze všech stran dozlatova. Mrkev, celer a petržel nakrájejte na hrubší kousky a orestujte je na oleji dozlatova s celým jalovcem, tymiánem a petrželovou natí. Poté zalijte drcenými rajčaty, vínem a vývarem, přiveďte k varu, vložte porce králíka a pečte 1 až 1,5 hodiny v troubě vyhřáté na 160 °C. Maso nepřiklápějte, pouze přelévejte, případně dle potřeby podlévejte. Jako přílohu doporučují Kluci v akci rajčátka na másle. Stačí jen několik mini rajčátek zlehka naříznout, spařit, zchladit, oloupat a krátce prohřát na másle s hrstí plocholisté petržele. Jednotlivé porce pečeného králíka pak na talíři ozdobte těmito rajčátky.

Zdroj: Recepty na králíka
Zveřejněno: 2.10.2014


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Re: Re: condrosulf 800 doplatek

Condorsulf 400 ma sice polovicni davku, ale bere se denne 2x vic nez toho silneksiho, takze te ucinne latky bude pak stejne.
Ptala jsem se v lekarne, zda ta 800 mg jde na predpis u OL a bylo mi receno, ze recept muze napsat, ale plati cele pacient. Nevim kolik stoji. Take zalezi jak velke baleni. U nas v lekarne je ten "slabsi" ted v akci 180 tbl. za necelych 1000 Kc.
Jana

Zdroj: diskuze Condrosulf 800 doplatek
Odesláno: 8.1.2018 uživatelem Jana
Počet odpovědí: 2 Zobrazit odpovědi

ŠUNKOFLEKY NEJSOU JEN ZAPEČENÉ TĚSTOVINY

Jak dělají šunkofleky Kluci v akci

Ingredience:

  • domácí těsto dle výše uvedeného návodu nebo půl balíčku jakýchkoliv kupovaných těstovin
  • 250 g uzeného masa (možno i maso z vařených žeber)
  • 3 vejce
  • 1 cibule
  • 30 g sádla
  • pepř
  • sůl

Postup:

Těstoviny uvařte dle návodu. Žebra asi 1 hodinu povařte v neosolené vodě, oberte a nakrájejte na kousky. Do pánve dejte sádlo, část si nechte na vymazání zapékací mísy, dále pokrájené maso a cibuli nakrájenou na kostičky. Nechte osmahnout. Do mísy nasypte uvařené fleky, orestované maso s cibulí, rozšlehaná vejce, sůl a pepř. Vše přendejte do sádlem vymazané zapékací mísy a vložte do vyhřáté trouby na 180 až 200 °C. Pečte, dokud nebudou mít šunkofleky zlatavou barvu na povrchu.

Zdroj: Šunkofleky nejsou jen zapečené těstoviny
Zveřejněno: 18.11.2015

BUŘTY NA ČERNÉM PIVU

Jak dělají buřty na černém pivu Kluci v akci

Ingredience: 8 buřtů, 3 cibule, 2 lžičky mletého pepře, 4 lžičky plnotučné hořčice, 4 lžičky sladké papriky, 6 stroužků česneku, 300 g kečupu, 1 pivo

Postup: Buřty oloupeme a rozkrojíme v půlce (nepřekrojíme). Posypeme vnitřek paprikou a pepřem. Dáme cca 0,5 lžičky hořčice a vložíme stroužek česneku nakrájený na plátky a proužky cibule. Buřty poskládáme do zapékací mísy. Zbytek volné cibule a česneku (můžeme přikrojit i další – větší množství není na škodu, naopak) vložíme také volně do mísy. Omáčku připravíme smícháním celého velkého kečupu a celého piva. Buřty omáčkou zalijeme a pečeme v zakryté míse, dokud se buřty neotevřou a případně v míse neotočí vzhůru nohama. Také omáčka by měla trochu zhoustnout. Pak pečeme odkryté, dokud buřty nezhnědnou.

Zdroj: Buřty na černém pivu
Zveřejněno: 21.6.2017

ČEVABČIČI

Srbské čevapčiči

Ingredience: 1/2 kg mletého masa, 1 vejce, 1 cibule, 2 stroužky česneku, strouhanka, vegeta, majoránka, sůl, olej

Technologický postup: Cibuli a česnek oloupeme a pokrájíme na jemné kousky. Maso důkladně promícháme s vejcem, cibulí a česnekem, dochutíme vegetou, solí a majoránkou. Směs na čevabčiči zahustíme podle potřeby strouhankou a tvoříme válečky, které smažíme na rozpáleném oleji. Podáváme s vařenými brambory.

Zdroj: Čevabčiči
Zveřejněno: 16.2.2016

RECEPTY NA KARLOVARSKÝ HOUSKOVÝ KNEDLÍK

Karlovarský knedlík kluci v akci

Ingredience: 250 g starších žemlí, asi 250 ml mléka, 2 žloutky, sůl, muškátový oříšek, 20 g másla, 40 g hrubé mouky, 2 bílky (sníh)

Postup: Žemle pokrájíme na kostičky, zvlhčíme je mlékem rozšlehaným se žloutky a solí a necháme prosáknout. Po chvilce vmícháme rozehřáté máslo, mouku, tuhý sníh z bílků a těsto vytvarované do šišky vložíme do navlhčeného, vyždímaného ubrousku. Ubrousek ovineme kolem knedlíku, na obou koncích ho zavážeme provázkem nebo nití, potom ještě o 1 cm dále, vložíme do osolené vody a vaříme mírným varem. Po 5 minutách varu nitě těsně u těsta rozstřihneme, knedlík obrátíme a vaříme ještě asi 20 minut. Uvařený knedlík vybalíme z ubrousku, ostrým tenkým nožem nebo kráječem na knedlíky nakrájíme na kolečka a podáváme.

Zdroj: Recepty na karlovarský houskový knedlík
Zveřejněno: 27.11.2014

SEGEDÍNSKÝ GULÁŠ

Jak dělají segedínský guláš Kluci v akci

Ingredience:

  • 1 000 g vepřové plece
  • 500 g slaniny
  • 500 g cibule
  • 1 000 g kysaného zelí
  • 140 g sádla
  • 250 ml smetany
  • 2 syrové brambory
  • vinný ocet
  • bobkový list
  • drcený kmín
  • paprika mletá sladká
  • sůl

Postup:

Vepřovou plec očistěte, omyjte studenou vodou, osušte do sucha, nakrájejte na kostky, osolte a okmínujte. Očištěnou cibuli nakrájejte na jemné kostičky a dozlatova ji orestujte na sádle, pak přidejte bobkový list, připravené pokrájené maso a důkladně je opečte. Zaprašte sladkou paprikou a ještě chvíli restujte. Maso zalijte vodou a duste doměkka. Kysané zelí raději pokrájejte, aby nezůstalo dlouhé, bramboru oloupejte a nastrouhejte najemno, přidejte k masu a vařte ještě asi 10 minut. Na závěr přidejte smetanu a podle potřeby dochuťte solí a octem.

Zdroj: Segedínský guláš
Zveřejněno: 16.2.2016

RECEPTY NA HOVĚZÍ KLIŽKU

Jak dělají hovězí kližku Kluci v akci

Ingredience: 1 kg hovězí kližky, 200 g mrkve, 100 g celeru, 100 g petržele, 2 cibule, divoké koření vcelku (nové koření, pepř, bobkový list), tymián, voda nebo hovězí vývar na zalití, 0,75 l červeného vína, olej, mletý pepř, sůl

Postup: Očištěnou hovězí kližku prošpikujeme částí kořenové zeleniny – silnějšími proužky mrkve, celeru a petržele. Takto připravené maso svážeme motouzem, osolíme a na oleji jej opečeme ze všech stran a vyjmeme. Ve výpeku osmahneme zbytek nahrubo nakrájené zeleniny včetně cibule, přidáme koření a tymián. Zeleninu restujeme tak dlouho, dokud nezíská zlatohnědou barvu, zalijeme horkou vodou nebo vývarem a vínem, zaklopíme a dusíme doměkka. Z kližky odstraníme provázek, nakrájíme ji na porce a podáváme lehce přelité redukovaným vývarem. Doplníme tatarskou omáčkou a vařenými brambory s máslem a pažitkou.

Zdroj: Recepty na hovězí kližku
Zveřejněno: 11.5.2015

JAHODOVÉ KNEDLÍKY Z TVAROHOVÉHO TĚSTA

Jak je dělají tvarohové knedlíky Kluci v akci

Ingredience: 2 žloutky, 80 g másla, 40 g cukru, 250 g měkkého tvarohu, 200 g polohrubé mouky, špetka soli, 200 g jahod

Ingredience na vanilkovou omáčku: 1 vanilkový pudink, 600 ml mléka, 1 vanilkový lusk, 50 g cukru krupice, 20 g másla

Technologický postup: Žloutky utřeme s cukrem, máslem a špetkou soli, po částech přimícháme tvaroh, postupně přidáváme mouku, až získáme vláčné těsto. Na pomoučeném vále vyválíme váleček, rozdělíme jej na stejné dílky, které plníme jahodami. Knedlíky vaříme 5–7 minut v mírně osolené vodě. Pudinkový prášek rozmícháme ve 150 ml studeného mléka, zbytek mléka osladíme, přidáme obsah vanilkového lusku a přivedeme téměř k varu. Za stálého míchání vlijeme pudink rozmíchaný ve studeném mléce, provaříme 2 minuty, stáhneme z ohně, přidáme máslo. Touto omáčkou poléváme hotové knedlíky.

Zdroj: Jahodové knedlíky z tvarohového těsta
Zveřejněno: 29.6.2017

PÓRKOVÁ POLÉVKA

Jak dělají pórkovou polévku Kluci v akci

Ingredience: 400 g pórku, 50 ml olivového oleje, 100 ml bílého vína, 1 200 ml zeleninového vývaru, muškátový květ, sůl

Krokety: 200 g kozího sýra, sůl, mletý pepř, hrst řeřichy, 200 g sekaných ovesných vloček, 1 vejce, olej na smažení, na podávání: luční med, řeřicha

Postup: Pórek nakrájíme na jemné nudličky dlouhé asi 5 cm a orestujeme ho na olivovém oleji dosklovata, zalijeme vínem a vývarem, přivedeme k varu, povaříme asi 3 minuty, ochutíme solí a muškátovým květem. Kozí sýr rozmačkáme, smícháme jej s drceným pepřem, řeřichou a tvarujeme z něj kuličky, které obalíme v sekaných ovesných vločkách, rozšlehaném vajíčku a ještě jednou ve vločkách. Sýrové kuličky vložíme na 10−15 minut do mrazáku, pak je smažíme dozlatova. Polévku nalijeme do talíře, vložíme natrhnutou sýrovou kroketu a dozdobíme lžičkou medu a řeřichou.

Zdroj: Pórková polévka
Zveřejněno: 25.3.2015

BUŘTY NA PIVU

Jak dělají buřty na pivu Kluci v akci

Ingredience: 8 buřtů, 3 cibule, 2 lžičky mletého pepře, 4 lžičky plnotučné hořčice, 4 lžičky sladké papriky, 6 stroužků česneku, 300 g kečupu, 1 lahev piva

Technologický postup: Buřty oloupeme a rozkrojíme v půlce (nepřekrojíme). Posypeme vnitřek paprikou a pepřem. Dáme cca 0,5 lžičky hořčice a vložíme stroužek česneku nakrájený na plátky a proužky cibule. Buřty poskládáme do zapékací mísy. Zbytek volné cibule a česneku (můžeme i přikrojit další – větší množství není na škodu, naopak) vložíme také volně do mísy. Druhou variantou je nakrájet buřty na kolečka, nasypat do mísy spolu s cibulí a česnekem a kořením vše posypat. V tomto případě dáme hořčici ne na buřty, ale přimícháme ji do omáčky. Omáčku připravíme smícháním celého velkého kečupu a celého piva. Buřty omáčkou zalijeme a pečeme v zakryté míse, dokud se buřty neotevřou a případně v míse neotočí vzhůru nohama. Také omáčka by měla trochu zhoustnout. Pak pečeme odkryté, dokud buřty nezhnědnou.

Zdroj: Buřty na pivu
Zveřejněno: 6.10.2016

ČEVABČIČI

Recept na pravé čevabčiči

Ingredience: 500 g mletého masa (míchaného), 1 cibule, 1 vejce, 3 stroužky česneku, sůl, mletý pepř, 1 lžička mleté sladké papriky, majoránka, chilli koření, olej na pečení

Technologický postup: Do mletého masa přidáme nadrobno nakrájenou cibulku, prolisovaný česnek, papriku, chilli, celé vejce, opepříme, osolíme a vše hodně důkladně prohněteme. V případě, že je směs řidší, přidáme trochu strouhanky, abychom docílili požadované tuhosti směsi. Ze vzniklé směsi vytvoříme malé válečky (asi tak o velikosti palce). Na pánvi rozpálíme větší množství oleje na vysokou teplotu a válečky v něm zprudka opečeme tak, aby střed zůstal mírně načervenalý. Před vložením do rozpáleného oleje je možné válečky poprášit hladkou moukou, aby měly kůrčičku. Klasické čevabčiči podáváme s hořčicí, najemno nakrájenou cibulkou a syrovou zeleninou. Vhodná je i tatarská omáčka. Jako přílohu lze doporučit například vařené brambory či hranolky.

Zdroj: Čevabčiči
Zveřejněno: 16.2.2016

DÝŇOVÁ POLÉVKA Z DÝNĚ HOKAIDO

Jak dělají dýňovou polévku Hokkaido Kluci v akci

Ingredience na polévku: 1 malá dýně Hokaido, 1 cibule, 50 ml olivového oleje, svazek koriandru, 1,5 l zeleninového vývaru, 200 g zakysané smetany, 30 g medu, citronová šťáva, sůl

Ingredience na podávání: řeřicha, vyloupané dýňové semínko

Postup polévka: Dýni a cibuli nakrájí na menší kousky, rozprostřou do pekáče, pokapou olivovým olejem, osolí a posypou !polovinou! sekaného koriandru. Všechno to promíchají a vloží do trouby vyhřáté na 200 °C na 30 minut. Poté to vyjmou z trouby, obsah přendají do hrnce a zalijí to vývarem. Pak to vaří asi 20 minut. Přidají k tomu šťávu z citronu, med a rozmixují, podle chuti dosolují. Těsně před podáváním vmíchají druhou část nasekaného koriandru. Polévku na talíři ozdobí zakysanou smetanou, řeřichou i dýňovými semínky a chipsy.

Ingredience na chipsy: 1 plát listového těsta, 1 vejce na potření, maldonská mořská sůl, 2 lžíce dýňových semínek

Postup chipsy: Plát těsta potřeme vajíčkem, posypeme mořskou solí (nejlépe maldonskou, ale není nutné) a sekaným dýňovým semínkem. Rozkrájíme na čtverečky cca 3 × 3 cm a přendáme na plech s pečicím papírem. Pečeme v troubě na 200 °C dozlatova.

Zdroj: Dýňová polévka z dýně Hokaido
Zveřejněno: 6.12.2016