Téma: 

dresing z bílého jogurtu k masu


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

JOGURTOVÝ DRESING

Jogurtový dresink s koprem

Ingredience: 1 kelímek bílého jogurtu, snítka kopru, 1 stroužek česneku, sůl, pepř

Postup: Do kelímku od jogurtu přidáme nadrobno posekaný kopr a rozetřený česnek. Důkladně promícháme a dochutíme solí a pepřem.

Detail odstavce: Jogurtový dresink s koprem
Zdroj: Jogurtový dresing
Zveřejněno: 28.2.2018


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: škůdci

Začaly se nám kroutit listy živého plotu z habru. Nejdříve se začne list kroutit od špičky
a pomalu se kroutí a roluje do středu. Objevili jsme na spodní straně listu malinkatého
bílého broučka. Museli jsme použít lupu abychom ho viděli. Nikde se nemohu dočíst
o jakou nemoc habru jde. Děkuji za radu. Přiložený obrázek

Zdroj: diskuze Škůdci
Odesláno: 4.6.2017 uživatelem Jarmila
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

JOGURTOVÝ DRESING

Jogurtový dressing na lososa

Ingredience: 3 polévkové lžíce bílého jogurtu, 1 lžíce citronové šťávy, trocha citronové kůry, čerstvá petrželová nať

Postup: V malé misce smícháme tři velké lžíce bílého jogurtu se lžící citronové či limetkové šťávy, citronovou kůrou a trochou nasekané petrželky. K rybám se hodí něco kyselého, proto se vždy do jídel z ryb přidává trochu citronu (kůra, šťáva či obojí).

Detail odstavce: Jogurtový dressing na lososa
Zdroj: Jogurtový dresing
Zveřejněno: 28.2.2018


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Plíseň na hroznovém víně

Dobrý den,
mám druhý rok ve skleníku sazeničku bílého a modrého skleníkového hrozna.
Dnes jsem kontroloval skleník a zaléval zbývající saláty a objevil jsem na větvích hroz.vína nějakou bílou plíseň.
Prosím o radu čím postříkat.Skleník i v tomto ročním počasí dost větráme,je z akrylátu.
V loňském roce jsme nic podobného nepozorovali.
Děkuji za odpověď.
Jiří Dolínek

Zdroj: diskuze Plíseň na hroznovém víně
Odesláno: 16.11.2015 uživatelem Jiří Dolínek
Počet odpovědí: 0

JOGURTOVÝ DRESING

Jogurtový dresink s česnekem

Ingredience: 4 lžíce bílého jogurtu, 2 lžičky slunečnicového oleje, 1 lžička octa, 1 lžička hořčice, špetka soli, špetka pepře

Postup: V misce smícháme olej a ocet, aby se obě chutě promíchaly. Poté přidáme hořčici, opět promícháme a nakonec přimícháme jogurt. Dresink dochutíme a přeléváme jím například grilované maso.

Detail odstavce: Jogurtový dresink s česnekem
Zdroj: Jogurtový dresing
Zveřejněno: 28.2.2018


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: ORCHIDEJE S.O.S.

Dobrý den, moc Vás prosím o pomoc .Mám několik let na oknech orchideje /celkem 22 květináčů/ a vždy jsem se mohla pyšnit ,když skoro všechny najednou kvetly- byla to nádhera až 300květů najednou.Loni se mi na nich začalo objevovat něco bílého ,lepkavého,nejdříve na listech postupně i na květech.Poradili mi umýt vše v mýdlové vodě,což jsem udělala,ale vydrželo to jen na chvíli, tak jsem všechny přesadila do doného substrátu na orchideje,moc dlouho to nevydrželo a je to tam zase.Doporučili mi v květeně postřik proti sviluškám VERTIMEC 1.8EC,ale žádný účinek nevidím. Prosím poraďte mi někdo ,nerada bych o ně přišla. Děkuji za rady Monika
Ps: přikládám pár fotek. Přiložený obrázek

Zdroj: diskuze Plíseň na orchidejích
Odesláno: 19.8.2017 uživatelem Monika
Počet odpovědí: 3 Zobrazit odpovědi

RECEPTY S ČESNEKEM

Česnekový dip

Suroviny:

  • 1 kelímek bílého jogurtu
  • 3 stroužky česneku
  • 1 Lučinu
  • sůl, pepř
  • pažitka

Postup:

Všechny uvedené ingredience smíchejte dohromady a podávejte k masu. Uvidíte, jak tento snadno a rychle připravený dip dokáže pozvednout chuť vašeho pokrmu. Je to úplně jednoduché, ale opravdu moc dobré.

Detail odstavce: Česnekový dip
Zdroj: Recepty s česnekem
Zveřejněno: 13.10.2014

JOGURTOVÝ DRESING

Jogurtový dressing k masu

Ingredience: 1 bílý jogurt, 1 majonéza, 1 stroužek česneku (podle množství surovin), 1 větší kostka obyčejného taveného sýra, sůl, pepř

Postup: Do misky dáme bílý jogurt, přidáme prolisovaný česnek, majonézu, sýr a smícháme vše dohromady. Dochutíme pepřem a solí.

Detail odstavce: Jogurtový dressing k masu
Zdroj: Jogurtový dresing
Zveřejněno: 28.2.2018

PEPŘOVÁ OMÁČKA - RECEPTY

Studená pepřová omáčka k masu

Ingredience: 1 kelímek bílého jogurtu, Lučina, čerstvě mletý pepř, sůl, pár kapek olivového oleje

Technologický postup: Bílý jogurt nalijeme do menší misky, přidáme Lučinu a důkladně promícháme pomocí vidličky. Dochutíme několika kapkami olivového oleje, osolíme a doladíme čerstvě nadrceným pepřem.

Detail odstavce: Studená pepřová omáčka k masu
Zdroj: Pepřová omáčka - recepty
Zveřejněno: 17.3.2016

JOGURTOVÝ DRESING

Jogurtový dressing k zelenině

Ingredience: 500 ml bílého jogurtu, 1 hrst lístků bazalky, 2 stroužky česneku, 2 menší rajčata, podle chuti mletý černý pepř, sůl

Postup: Česnek oloupeme a nasekáme najemno společně s bazalkou. Rajčata omyjeme a nakrájíme na drobné kousky nebo také jemně nasekáme. Vše promícháme s bílým jogurtem. Velmi chutný a krásně hustý je například Choceňský jogurt. Dressing už jenom podle chuti osolíme a opepříme. Pokud nemáme čerstvou bazalku, můžeme použít sušenou. Sice není tak výrazná a voňavá, ale dressing je chutný i tak.

Detail odstavce: Jogurtový dressing k zelenině
Zdroj: Jogurtový dresing
Zveřejněno: 28.2.2018

STUDENÉ OMÁČKY K MASŮM

Dip s křenem

Ingredience: 400 g bílého jogurtu, 1 lžíce olivového oleje, červený mletý pepř, svazek pažitky, 2 lžíce strouhaného křenu

Technologický postup: Do misky dáme jogurt. Vmícháme do něj sekanou pažitku, sůl, pepř a křen. Nakonec dip s křenem zjemníme olivovým olejem. Tento dip je vhodný ke grilovanému masu.

Detail odstavce: Dip s křenem
Zdroj: Studené omáčky k masům
Zveřejněno: 14.6.2017

JOGURTOVÝ DRESING

Jogurtový dressing k rybě

Ingredience: 150 g bílého jogurtu, spíš tučnějšího, 1 ks čerstvé mladé cibulky nebo česneku, pažitka, sůl, pepř, extra panenský olivový olej, čerstvá citronová šťáva

Postup: Pažitku a česnek či cibulku omyjeme a najemno nasekáme. U cibulky či česneku přitom využijeme i kus nadzemní části, prostě použijeme to, co je v dobré formě. Do misky dáme jogurt, pažitku, cibulku/česnek (necháme ještě trošku na posypání hotové omáčky), pár pořádných kapek olivového oleje, pár kapek citronové šťávy a osolíme a opepříme. Zamícháme a dochutíme. Pokud se použije dobrý tučnější jogurt, omáčka je krásně krémová a plná chuti.

Detail odstavce: Jogurtový dressing k rybě
Zdroj: Jogurtový dresing
Zveřejněno: 28.2.2018

POSTUP A RECEPTY NA DOMÁCÍ TATARKU

Tatarka z jogurtu II.

Suroviny:

  • 150 g bílého jogurtu
  • sůl, pepř
  • hořčice dle chuti
  • trochu hnědého cukru
  • 2 nakládané okurky
  • lák z okurek (dle chuti)

Postup:

Kyselé okurky nastrouhejte na jemném struhadle a vmíchejte do jogurtu. Poté přidejte všechny ostatní ingredience a dobře promíchejte.

Detail odstavce: Tatarka z jogurtu II.
Zdroj: Postup a recepty na domácí tatarku
Zveřejněno: 26.1.2015

JOGURTOVÝ DRESING

Jogurtový dresink do tortilly

Ingredience: 1/4 šálku jogurtu, 120 g sýra s modrou plísní (například nivy), 1/4 šálku smetany, 2 lžíce majonézy, sůl, 2 lžíce citronové šťávy, mletý černý pepř

Postup: Sýr rozdrobíme a rozšleháme ho se smetanou na hustou pastu. Pak přidáme jogurt, citronovou šťávu a majonézu a vše důkladně promícháme. Nakonec dresink dochutíme solí a pepřem. V uzavřené nádobě ho můžeme v ledničce uchovat až týden.

Detail odstavce: Jogurtový dresink do tortilly
Zdroj: Jogurtový dresing
Zveřejněno: 28.2.2018

DROŽĎOVÁ POMAZÁNKA

Drožďová pomazánka s tvarohem

Ingredience: 250 g měkkého tvarohu, 2 kostky droždí, 1 cibule, 1 vejce, 2 lžíce bílého jogurtu, bylinky, sůl

Technologický postup: Osmahneme cibulku, přidáme droždí a necháme ho rozpustit. Po rozpuštění droždí přidáme osolené vajíčko, a až bude hotové, stáhneme z plotny. Přidáme tvaroh a případně podle konzistence trochu bílého jogurtu a podle chuti dosolíme. Vmícháme bylinky nebo nasekanou jarní cibulku.

Detail odstavce: Drožďová pomazánka s tvarohem
Zdroj: Drožďová pomazánka
Zveřejněno: 1.3.2016

LANGOŠE Z BÍLÉHO JOGURTU

Rychlé langoše z jogurtu

Ingredience: 1 kelímek bílého jogurtu (cca 150 g), 2 kelímky hladké mouky, 1 kávová lžička soli, 1 kávová lžička prášku do pečiva, olej, česnek, kečup, tatarská omáčka, sýr

Postup: Jogurt, mouku, prášek a sůl smícháme, vypracujeme těsto, které dáme do uzavíratelné misky a umístíme na 30 minut do chladničky. Potom těsto vyválíme, vykrojíme kolečka (třeba skleničkou) a dáme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme při 180 °C cca 8 minut (podle trouby) dorůžova. Upečené potřeme olejem s rozetřeným česnekem, potom kečupem nebo tatarkou (podle chuti) a posypeme sýrem.

Detail odstavce: Rychlé langoše z jogurtu
Zdroj: Langoše z bílého jogurtu
Zveřejněno: 26.4.2017

RECEPTY NA JOGURTOVÉ PEČIVO

Jogurtové lívance

Suroviny:

  • 400 g bílého jogurtu
  • 3/4 kelímku (od použitého jogurtu) hrubé mouky
  • 2 menší vejce
  • trochu mléka
  • lžička prášku do pečiva
  • špetka soli
  • olej

Postup:

Smícháme jogurt, mouku, prášek, vejce a sůl a zředíme mlékem na hustotu lívancového těsta. Necháme chvíli odstát a na oleji smažíme lívanečky. Mažeme džemem nebo posypeme strouhaným tvarohem se skořicí.

Detail odstavce: Jogurtové lívance
Zdroj: Recepty na jogurtové pečivo
Zveřejněno: 30.7.2014

LANGOŠE Z BÍLÉHO JOGURTU

Langoše z jogurtu bez kynutí

Ingredience: 1 hrníček jogurtu, 2 hrníčky hladké mouky, necelá kávová lžička sody, 1/3 kávové lžičky soli, olej na smažení, suroviny na dochucení dle vlastního výběru

Postup: Mouku smícháme se sodou a solí. Ke směsi přidáme jogurt a vypracujeme vláčné jogurtové těsto na langoše. Vzhledem k tomu, že nečekáme na kynutí, rovnou tvoříme placičky, které osmažíme z obou stran na rozpáleném oleji. Následně podle chuti nekynuté langoše z jogurtu dochutíme.

Tip: Vynikající jsou sypané cukrem a skořicí. Zkuste i tuto netradiční sladkou variantu.

Detail odstavce: Langoše z jogurtu bez kynutí
Zdroj: Langoše z bílého jogurtu
Zveřejněno: 26.4.2017

PEPŘOVÁ OMÁČKA - RECEPTY

Pepřová omáčka bez smetany

Ingredience: 1 ks sýru žervé, 1 kelímek bílého jogurtu, mletý pepř, drcený pepř, sůl

Technologický postup: Do výpeku na pánev přidáme žervé a bílý jogurt. Necháme krátce povařit a poté dochutíme mletým pepřem, drceným pepřem a solí.

Detail odstavce: Pepřová omáčka bez smetany
Zdroj: Pepřová omáčka - recepty
Zveřejněno: 17.3.2016

JOGURTOVÝ DRESING

Jogurtový dressing s hořčicí

Ingredience: 1 jogurt, 2 lžíce majonézy, 1 lžíce dijonské hořčice, sůl, pepř

Postup: Kvalitní jogurt smícháme s majonézou a hořčicí, dochutíme solí a pepřem a necháme odpočinout v lednici. Přidat můžeme také čerstvě nasekané bylinky nebo naložená hořčičná semínka.

Detail odstavce: Jogurtový dressing s hořčicí
Zdroj: Jogurtový dresing
Zveřejněno: 28.2.2018

LANGOŠE Z BÍLÉHO JOGURTU

Tipy

Langoše se potírají prolisovaný česnekem, kečupem a sypou strouhaným sýrem (eidam, ementál, a podobně). Existují ale i jiné varianty. V Maďarsku je najdete i s lečem nebo šunkou. Sladké varianty se doplňují zakysanou smetanou, tvarohem, nebo jogurtem, k tomu se sypou skořicí a cukrem. Také chutnají zajímavě potřené marmeládou nebo Nutellou, což ocení hlavně děti.

Detail odstavce: Tipy
Zdroj: Langoše z bílého jogurtu
Zveřejněno: 26.4.2017

STUDENÉ OMÁČKY K MASŮM

Americký dresink

Ingredience: 2 lžíce majonézy, 100 g bílého jogurtu, svazek čerstvých bylinek, sůl, mletý pepř, 50 ml kysané smetany, 1 stroužek česneku, 3 lžičky kečupu, tabasco

Technologický postup: Bylinky umyjeme, osušíme a česnek očistíme. Všechno nadrobno nasekáme. Bylinky a česnek smícháme se smetanou, jogurtem, majonézou a kečupem. Americký dresink dochutíme solí, kořením a trochou tabasca. Dresink necháme vychladit a můžeme podávat.

Detail odstavce: Americký dresink
Zdroj: Studené omáčky k masům
Zveřejněno: 14.6.2017

LANGOŠE Z BÍLÉHO JOGURTU

Minilangoše z jogurtu

Ingredience: 1 bílý jogurt, 2 kelímky polohrubé mouky, sůl, 1 lžička jedlé sody, kečup, česnek, strouhaný sýr, olej na smažení

Postup: Do mísy dáme 1 jogurt, poté kelímkem od jogurtu odměříme 2 kelímky polohrubé mouky, přidáme1 lžičku sody a 1/4 lžičky soli. Vypracujeme těsto, které rozválíme na slabou placku, a malou formičkou vykrojíme kolečka. Ty pak smažíme na pánvi v rozpáleném oleji. Vyndáme na ubrousek, přes který se trochu odsaje mastnota z langošů. V misce rozmícháme trochu kečupu s utřeným česnekem a tím teplá kolečka potřeme. Nakonec posypeme nahrubo strouhaným sýrem.

Tip: Tyto minilangoše jsou vynikající pochoutkou k vínu, nebudete stačit rozdávat recepty, jak jsou výborné. Na dětskou party je můžete ochutit na sladko.

Detail odstavce: Minilangoše z jogurtu
Zdroj: Langoše z bílého jogurtu
Zveřejněno: 26.4.2017

JOGURTOVÝ DRESING

Jogurtový dresink s bylinkami

Ingredience: 1 limetka, bílý jogurt, pepř, sůl, koriandr, šalvěj

Postup: Čerstvé bylinky nadrobno nasekáme. Poté smícháme s jogurtem, do kterého vymačkáme šťávu z jedné limetky, můžeme přidat i trošku nastrouhané limetkové kůry. Přidáme sůl, pepř a necháme v lednici alespoň půl hodiny odpočinout.

Detail odstavce: Jogurtový dresink s bylinkami
Zdroj: Jogurtový dresing
Zveřejněno: 28.2.2018