Téma: 

jak pracovat s domácí pekárnou


Facebook Twitter Pinterest email tisk

POSTUP A RECEPTY NA DOMÁCÍ TATARKU

Domácí majonéza II.

Suroviny:

  • 2 žloutky
  • sůl
  • mletý pepř
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • olivový olej

Postup:

Uvedené suroviny šlehejte pár minut do zhoustnutí.

Detail odstavce: Domácí majonéza II.
Zdroj: Postup a recepty na domácí tatarku
Zveřejněno: 26.1.2015


Facebook Twitter Pinterest email tisk

Diskuze: jak udělat domácí aviváž

parada, zkusime, ale pouzivam ted avivaze z nemecka, koupene na shopu www.ze-zahranici.cz koupili jsme v akci, tak musim pockat, az vycerpam :-)

Zdroj: diskuze Jak udělat domácí aviváž
Odesláno: 30.1.2017 uživatelem Dandyk
Počet odpovědí: 0

DOMÁCÍ PEKÁRNA

Zkušenosti s domácí pekárnou

Kdo již vlastní domácí pekárnu, jistě dobře ví, že se v ní dá míchat, hníst, kynout, péct, ale i vařit. A kdo to nevěděl, tomu už jsme to sladké tajemství prozradili. Domácí pekárna je opravdu výborný pomocník, postará se o vaše těsto tak, že i kdybyste se sebevíc snažili, nezvládnete to bez ní lépe. Důkladně všechny suroviny promíchá, zahřeje, ohlídá správnou teplotu a nakonec upeče výborný chléb. Co navíc ještě oceníte, že nenaděláte žádné velké nádobí.

Já osobně nedám na domácí pekárnu dopustit, nekupovala jsem si ji cíleně, dostala jsem ji jako dárek a chvíli mi trvalo, než jsem si k ní našla cestu a než jsem sama zjistila, jak je vše rychlé a jednoduché, zpočátku to byl takový malý pokus–omyl, ale dnes musím říct, že si bez ní neumím představit kynuté těsto. Taková vánočka, o jejíž recept se tu s vámi určitě podělím, by u nás nikdy bez pekárny nebyla tak nadýchaná a vláčná. Dříve jsem si dokonce raději vánočku kupovala než pak přemlouvat rodinu, aby snědli alespoň část toho mého díla. Dnes vím, že jedna vánočka rozhodně stačit nebude. Osobně pekárnu využívám častěji k tvorbě sladkých kynutých těst než k pečení chleba, ale to hlavně proto, že sladké máme opravdu rádi.

Detail odstavce: Zkušenosti s domácí pekárnou
Zdroj: Domácí pekárna
Zveřejněno: 9.11.2015


Facebook Twitter Pinterest email tisk

Diskuze: domácí šunka

Nedávno jsem si pořídili bytelnou formu na šunku z webu www.formanasunku.cz a musím říce, že je to skvělé. Invesctice okolo tisícovky se určitě vyplatí. Celá rodina domací šunku milujeme. Jsem ráda, že to chutná i dětem. Vím co jedí, alespoń u něčeho ,) Děkuji za tipy na nové recepty.

Zdroj: diskuze Domácí šunka
Odesláno: 28.6.2015 uživatelem Petra
Počet odpovědí: 0

RECEPT NA DOMÁCÍ VAŘENOU ŠUNKU

Recept na domácí šunku video

Tady je názorný video recept, jak si lze připravit vařenou šunku v šunkovaru.

Detail odstavce: Recept na domácí šunku video
Zdroj: Recept na domácí vařenou šunku
Zveřejněno: 18.11.2013


Facebook Twitter Pinterest email tisk

Diskuze: domácí šunka

Dobrý den, mám dotaz zda se dá domácí šunka vyrobit také z mraženého/ rozmraženého masa...nemám možnost pokaždé dostat čerstvé maso ale v mrazáku ho mám dosti a také jakje to potom s vařením...mám schinkenfee ale nevím , zda z rozmraženého masa se musí vařit na ( jakou teplotu a jakou dobu )? Děkuji moc za radu.

Zdroj: diskuze Domácí šunka
Odesláno: 4.2.2016 uživatelem sidonie
Počet odpovědí: 0

RECEPT NA DOMÁCÍ VAŘENOU ŠUNKU

Jak si vyrobit doma svoji šunku?

Šunkovar je zařízení, které umožňuje vaření zdravé domácí šunky. Domácí šunka neobsahuje průmyslová plnidla a nezdravé chemické příměsi. Domácí šunka se musí sice rychle zkonzumovat, ale její domácí příprava a skvělá chuť za to opravdu stojí! K výrobě šunky se používá kvalitní libové vepřové maso nebo lze také použít králičí, či kuřecí. Vše se v šunkovaru zpracuje snadno a bez průmyslových plnidel a příměsí. V domácím šunkovaru budete mít okamžitě čerstvou a chutnou šunku, vhodnou i pro děti.

Detail odstavce: Jak si vyrobit doma svoji šunku?
Zdroj: Recept na domácí vařenou šunku
Zveřejněno: 18.11.2013


Facebook Twitter Pinterest email tisk

Diskuze: kala venkovní její pěstování

Nikde nenachazim, zda chce venkovni kala na slunicko, nebo do stinu, kam nejlepe zasadit. Domaci kaly pestuji již léta, siroke okoli jsem podelila rozmnozenymi, ktere celou zimu krasne kvetou a na léto je necham pod stromem odpočinout. Jak ale s venkovni nevim?

Zdroj: diskuze Kala venkovní její pěstování
Odesláno: 31.5.2015 uživatelem Alena
Počet odpovědí: 4 Zobrazit odpovědi

DOMÁCÍ VODÁRNA

Návod k domácí vodárně

Při zapojení domácí vodárny je nutné vždy postupovat podle schématu přiloženého u vodárny. Schéma zapojení domácí vodárny by u přístroje nemělo chybět. Schéma zapojení domácí vodárny celý proces velmi zjednoduší. Abyste domácí vodárnu zapojili správně, musíte myslet na několik faktorů. V balení domácí vodárny (nebo její součástí) by mělo být čerpadlo na vodu, ovladač regulace tlaku vody (ten ovládá elektromotor), zpětná klapka a tlaková expanzní nádoba.

Při zapojení domácí vodárny, ať už ho budete dělat sami nebo s pomocí, vždy dbejte na pokyny v návodu.

Detail odstavce: Návod k domácí vodárně
Zdroj: Domácí vodárna
Zveřejněno: 24.9.2016


Facebook Twitter Pinterest email tisk

HEMEROIDY A JEJICH DOMÁCÍ LÉČBA

Hemoroidy foto

Hemoroidy (lidově hemeroidy) můžete mít vnitřní anebo vnější. Jak vypadají vnější hemeroidy u konečníku, si můžete prohlédnout zde: hemeroidy foto.

Detail odstavce: Hemoroidy foto
Zdroj: Hemeroidy a jejich domácí léčba
Zveřejněno: 23.1.2019


Facebook Twitter Pinterest email tisk

Diskuze: aloe lihový extrakt

Prosím poradíte s domácí výrobou lihového extraktu z aloe. Děkuju

Zdroj: diskuze Aloe lihový extrakt
Odesláno: 25.1.2017 uživatelem Jana
Počet odpovědí: 0

DOMÁCÍ PEKÁRNA

Jak vybrat tu správnou domácí pekárnu

Domácí pekárna se v poslední době stává velkým hitem, a pokud ji ještě nemáte a o jejím nákupu přemýšlíte, určitě vás budou následující řádky zajímat. Většina dnešních pekáren nezůstává už jen u funkce pečení chleba, ale, jak jsem již zmínila, umí míchat, hníst, připraví kynuté těsto slané i sladké, či marmeládu.

  • První, co byste si měli u pekárny rozmyslet, je její velikost, jak velký chléb chcete mít; očekávejte, že čím větší objem pekárny bude, tím vyšší bude cena.
  • Další věc, na kterou se zaměřte a která hodně souvisí s velikostí pekárny, je počet hnětačů, zvolíte-li menší objem, postačí vám pekárna s jedním hnětačem, u velkých pekáren, jako je XXL a podobně, určitě doporučuji hnětače dva, ale tam pozor, jakého zvolíte výrobce, jedinou nevýhodu, kterou v tomto systému vidím, je, že pokud neodstraním hnětače před pečením, nebudu mít v chlebu jednu díru, ale dvě.
  • Za zmínku určitě při rozhodování stojí i spotřeba elektrické energie.
  • Různí výrobci také nabízejí různé programy pekáren, upečení chleba je samozřejmostí, většina pekáren je i na kynutá těsta, pak jsou ale pekárny, které vám umíchají těsto bez kynutí, připraví marmeládu, nebo si v nich dokonce můžete připravit domácí jogurt; i tady stojí za to zapřemýšlet, co všechno od pekárny očekáváte a co skutečně využijete.
  • Při volbě pečení by v pekárně také neměla chybět funkce, která vám umožní nastavit intenzitu propečení kůrky, většinou se jedná o tři stupně.
  • Chystáte-li si připravovat voňavý chleba k snídani, nezapomeňte na funkci odloženého startu, abyste ráno v pět kvůli chlebu nemuseli vylézat z postele, ale jednoduše si vše připravíte večer a nastavíte, kdy má začít pekárna pracovat.
  • Takovým nadstandardem pak už jsou na trhu pekárny, které mají automatický dávkovač surovin, což znamená, že některé suroviny, které je potřeba dodat až v průběhu cyklu, si pekárna sama přimíchá a vy nemusíte hlídat správný okamžik.

Detail odstavce: Jak vybrat tu správnou domácí pekárnu
Zdroj: Domácí pekárna
Zveřejněno: 9.11.2015


Facebook Twitter Pinterest email tisk

Diskuze: domácí šunka mražené maso

Dělal jste někdo domácí šunku z mraženého masa? A s jakým výsledkem? Já to zkusil a výsledek byl: Krásně růžová, homogenní, dala se krájet i na milimetrové plátky. Chuť žádná, vůně také žádná, v ústech pocit suchého masa, jako přesolená (dal jsem na 1 kg 9 g soli 9g pragandy ). Poradí někdo, nebo má někdo podobnou zkušenost? Předem díky za radu.

Zdroj: diskuze Domácí šunka mražené maso
Odesláno: 11.6.2016 uživatelem Frodl
Počet odpovědí: 0

POSTUP A RECEPTY NA DOMÁCÍ TATARKU

Domácí tatarka I.

Suroviny:

  • 1 vejce
  • 2 sterilované kyselé okurky
  • trochu nálevu z okurek
  • 1 lžička plnotučné hořčice
  • špetka soli
  • trochu pepře
  • olej
  • 1 lžička nakrájené cibule

Postup:

Ponorným mixérem vyšlehejte ve vyšší nádobě vejce, postupně vmíchejte také ostatní suroviny, kromě oleje. Ten přidávejte po větších kapkách do té doby, dokud nebude směs rozmixovaná a dokud vše nezhoustne tak, jak máte tatarku rádi. Nakonec můžete vmíchat i jemně nasekanou petrželku, pažitku, či rozmačkaný česnek.

Detail odstavce: Domácí tatarka I.
Zdroj: Postup a recepty na domácí tatarku
Zveřejněno: 26.1.2015


Facebook Twitter Pinterest email tisk

DOMÁCÍ VÝROBA VONNÉ SILICE

Napište nám

Podělte se s námi se svými postupy a výsledky v diskuzi pod článkem. Řekněte nám z čeho vyrábíte nejradši svoje vonné silice a jaký je váš oblíbený způsob domácí výroby. Těšíme se na vaše nápady.

Detail odstavce: Napište nám
Zdroj: Domácí výroba vonné silice
Zveřejněno: 15.7.2017


Facebook Twitter Pinterest email tisk

Diskuze: Re: cim zalevat modrou orchidej

Modré orchideje, které jsou dobarvované, po nějakém čase vyblednou a stane se s nich normální bílá orchidej. Producenti modrých orchidejí tají způsob, kterým dosáhnou toho, že orchidej zmodrá. Existuje ale i domácí způsob, jak docílit modré barvy. Stačí hlouběji seříznout kůru stonku v místě asi tak 4 až 5 cm od jeho začátku. K obnaženému místu se pak ukotví plastový trychtýř, do kterého se nalije tekutina do plnících per - inkoust. Ten si rostlina postupně nasává a tím se obarvují světlé části rostliny na modro. Jak se tento způsob provádí v praxi je vidět na následujícím videu: youtu.be/ygtvrhhZof8…

Zdroj: diskuze Cim zalevat modrou orchidej
Odesláno: 13.8.2016 uživatelem Zahradník
Počet odpovědí: 2 Zobrazit odpovědi

DOMÁCÍ VODÁRNA

Domácí vodárna s ponorným čerpadlem

Domácí vodárny s ponorným čerpadlem se hodí zejména pro čerpání z kopaných studní hlubších více než 8 m a vrtů, odkud už běžné čerpadlo na povrchu není schopno nasát vodu. Tlaková nádoba může být umístěna v domě nebo také v odvětrané šachtě nad vrtem, podle prostorových možností. Tlakový spínač a manometr by měly být instalovány blízko tlakové nádoby.

Detail odstavce: Domácí vodárna s ponorným čerpadlem
Zdroj: Domácí vodárna
Zveřejněno: 24.9.2016


Facebook Twitter Pinterest email tisk

Diskuze: Re: domácí recept na naložené plody schizandry v medu

Domácí pastilky ze schisandry
Ingredience:
- 29 gramů prášku ze schisandry
- 1 lžíce medu
- okvětní lístky z růže nebo jiný rostlinný prášek na stužení pastilky - volitelně
Postup:
V případě že med je příliš tuhý, jemně ho nahřejeme ve vodní lázni, aby se roztekl. Do malé misky dáme prášek ze schisandry a zvolna přidáváme med dokud se nevytvoří těstovitá konzistence. Z těsta vytvarujte kuličky velikosti hrášku a obalíme je v prášku z okvětních lístků, aby se kuličky neslepovaly. Kuličky se uloží do těsného obalu na tmavé místo nebo v chladničce.
Doporučené použití: 3 až 6 g denně.

Zdroj: diskuze Domácí recept na naložené plody schizandry v medu
Odesláno: 6.8.2016 uživatelem Kamča
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

DOMÁCÍ CHLEBA Z KVÁSKU

Domácí chleba bez pekárny

Pak zapojíme vlastní svaly. Je třeba míchat- nechat kynout, míchat- nechat kynout. Udělat tvar, podsypat moukou. A do trouby vložit hrnek s vodou, aby v troubě bylo vlhčí prostředí.

Detail odstavce: Domácí chleba bez pekárny
Zdroj: Domácí chleba z kvásku
Zveřejněno: 21.6.2017

DOMÁCÍ VODÁRNA

Domácí vodárna DAB Aquajetinox 102 M/50l

Jde o jednofázovou domácí vodárnu se samonasávacím čerpadlem JETINOX 102 M s nádrží s pryžovým vakem, tlakovým spínačem a manometrem. Dodává se s vertikální nádrží (50 litrů) nebo s horizontálními nádržemi (20, 50 a 80 litrů). Propojení čerpadla s nádrží je flexibilní, s horizontální nádrží je čerpadlo pevně spojeno. Jedná se o automatickou domácí vodárnu.

Vodárna je vybavena jednofázovým uzavřeným asynchronním motorem, který je chlazený vnější ventilací.

Maximální ponorná hloubka čerpadla je 50 m. Maximální dopravní množství je 4,3 m3/h. Hmotnost zařízení je 23,8 kg.

Detail odstavce: Domácí vodárna DAB Aquajetinox 102 M/50l
Zdroj: Domácí vodárna
Zveřejněno: 24.9.2016

POSTUP A RECEPTY NA DOMÁCÍ TATARKU

Domácí majonéza I.

Suroviny:

  • 2–2,5 dl oleje
  • 1 celé vejce
  • 1 polévková lžíce hořčice
  • 1 kávová lžička cukru
  • 1 kávová lžička octa
  • sůl
  • pepř

Postup:

Příprava je zcela jednoduchá a rychlá – všechny ingredience vložte do mixéru nebo vyšlehejte ponorným mixérem, který táhněte odspoda nahoru.

Detail odstavce: Domácí majonéza I.
Zdroj: Postup a recepty na domácí tatarku
Zveřejněno: 26.1.2015

DOMÁCÍ CHLEBA Z KVÁSKU

Koření a semínka pro chléb

Lze přidat koření. Tradiční je kmín, někdo dává fenykl. Já dávám kmín jak celý, tak i drcený. Osvědčil se mi také mletý koriandr (1 lžička). Přispívá ke stravitelnosti, ale také chléb příjemně ovoní a ochutí.

Přidat lze nejen semínka (len, sezam, slunečnice), ale pro změnu třeba i vlašské ořechy.

Detail odstavce: Koření a semínka pro chléb
Zdroj: Domácí chleba z kvásku
Zveřejněno: 21.6.2017

DOMÁCÍ ŠUNKA - RECEPTY

Domácí šunka a rychlosůl

Rychlosoli se přidávají do uzenin. Rychlosůl je označení pro dusitanovou směs, která se používá k nakládání masa určeného k dalšímu zpracování (na výrobu salámů, klobás, konzerv a tak dále). Rychlosůl stabilizuje chuťové vlastnosti a vůni výrobků a je zodpovědná za růžové zbarvení uzenin. Rychlosůl je dusitan draselný s dusičnanem sodným v poměru 2 : 5.

Detail odstavce: Domácí šunka a rychlosůl
Zdroj: Domácí šunka - recepty
Zveřejněno: 20.10.2014

POSTUP A RECEPTY NA DOMÁCÍ TATARKU

Domácí tatarka III.

Suroviny:

  • majonéza (vyrobte si vlastní dle níže uvedených receptů)
  • 1 cibule
  • 2–3 kyselé okurky
  • špetka soli
  • špetka pepře

Postup:

Cibuli a okurky nakrájejte na kostičky. Přidejte trochu majonézy, osolte a opepřete dle chuti. Množství surovin je závislé na množství strávníků. Pokud bude tatarka příliš hustá, můžete přidat trošku vody.

Detail odstavce: Domácí tatarka III.
Zdroj: Postup a recepty na domácí tatarku
Zveřejněno: 26.1.2015

DOMÁCÍ VÝROBA VONNÉ SILICE

Použití

Tyto vonné oleje můžete použít stejně jako éterické oleje, které si koupíte, ale nemusí být zdaleka tak silné jako ty, na které jste zvyklí z obchodu. Proto buďte připraveni použít větší množství než obvykle. Domácí silice můžete například využít v arolampě nebo si můžete vytvořit svůj vlastní parfém, popřípadě vonnou svíčku.

Detail odstavce: Použití
Zdroj: Domácí výroba vonné silice
Zveřejněno: 15.7.2017

DOMÁCÍ VODÁRNA

Domácí vodárna Sigma Lido 35-2

Samočinné domácí vodárny DARLING LIDO 35-2 jsou vhodné pro zásobování vodou rodinných domků, chat, hospodářských nebo jiných objektů, které nejsou v dosahu veřejného vodovodu a kde maximální hodinová spotřeba a podmínky instalace nepřesáhnou parametry výrobku.

Výhodou jsou malé stavební rozměry a nízká hmotnost, samonasávací schopnost čerpadla, snadná obsluha, provozní spolehlivost, čerpadlo s mechanickou ucpávkou.

Maximální výtlak vody je 35 m. Objem tlakové nádoby je 33 l. Hmotnost zařízení je 55 kg. Cena se pohybuje kolem 11 000 korun.

Detail odstavce: Domácí vodárna Sigma Lido 35-2
Zdroj: Domácí vodárna
Zveřejněno: 24.9.2016

POSTUP A RECEPTY NA DOMÁCÍ TATARKU

Recept na domácí majonézu

Vyrobit domácí majonézu je tak snadné, rychlé a levné, že není jediný důvod, proč byste ji měli nadále kupovat. Připravuje se ze žloutků a stolního oleje. Suroviny by měly mít stejnou teplotu, proto si vajíčka a olej vyndejte alespoň hodinu před přípravou z ledničky. Žloutky šlehejte ručním šlehačem nebo ve stolním mixeru. Po kapkách za stálého šlehání přilévejte olej. Když hmota začne houstnout, můžete olej přilévat pramínkem, dokud nebude majonéza hustá (až tuhá). Výroba majonézy netrvá ani dvě minuty.

Detail odstavce: Recept na domácí majonézu
Zdroj: Postup a recepty na domácí tatarku
Zveřejněno: 26.1.2015

VÁNOČKA

Vánočka z domácí pekárny

Suroviny:

  • 400 ml mléka
  • 1/3 rozpuštěné Hery
  • 2 vejce
  • 1 kg polohrubé mouky
  • 4 lžíce cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 kostka droždí
  • kůra z poloviny citronu
  • nasekané mandle a rozinky
  • vejce na potření
  • plátky mandlí na posypání

Postup:

Všechny suroviny, jak jdou za sebou, vložíme do domácí pekárny na program Těsto. Kromě nasekaných mandlí a rozinek. Ty přihodíme po prvním pípnutí a necháme promíchat. Poté přendáme těsto do mísy a necháme kynout. Po vykynutí si těsto na vále rozdělíme na takový počet dílů, z kolika vánočku chceme plést. Upletenou vánočku pomažeme vejcem a posypeme plátky mandlí. Pečeme v předehřáté troubě na 160  C asi hodinu. Aby se vánočka nerozjela, zapíchneme do ní na třech místech špejli. Kdyby se vánočka připalovala, přikryjeme ji alobalem.

Detail odstavce: Vánočka z domácí pekárny
Zdroj: Vánočka
Zveřejněno: 23.10.2014

DOMÁCÍ ŠUNKA - RECEPTY

Domácí šunka z králíka

Ingredience: 1 kg mletého králíka, 1 kg vepřové krkovičky, sůl nebo 40 g rychlosoli, 1 dcl mléka, 2 dcl vody, umělá střeva na tlačenku

Postup: Králičí maso důkladně odblaníme, nameleme (na sekanou), přimícháme krkovičku, nakrájenou na mini kostičky, přidáme sůl, mléko, vodu a pořádně promícháme, alespoň 20 minut. Necháme 2 dny uležet, poté naplníme do tlačenkových střev. Dáme vařit na 3 hodiny při 70 °C. Vyjmeme z vody, zatížíme a necháme vychladnout.

Detail odstavce: Domácí šunka z králíka
Zdroj: Domácí šunka - recepty
Zveřejněno: 20.10.2014