Téma: 

moučník ze zakysané smetany


Facebook Twitter Pinterest email tisk

RYCHLÝ MOUČNÍK

Rychlý moučník se zakysanou smetanou

Ingredience na těsto: 1 balíček prášku do pečiva, 100 g cukru krupice, 100 ml vody, 200 ml oleje, 2 lžíce kakaa, 3 vejce, 150 g hladké mouky

Ingredience na krém: cukr, rum, 2 kelímky zakysané smetany, 2 kelímky pomazánkového másla, 1–2 kelímky smetany ke šlehání

Ingredience na ozdobu: 2 balíčky hořké čokolády

Postup: Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Cukr, mouku, kakao, prášek do pečiva, olej, vodu a žloutky důkladně zamícháme. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který lehce zapracujeme do základu těsta. Těsto nalijeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě. Upečený korpus necháme vychladit. Zakysanou smetanu s pomazánkovým máslem lehce zašleháme. Podle chuti přidáme cukr a rum. Jednu až dvě smetany ušleháme s vanilkovým cukrem a opatrně vmícháme do krému. Krém natřeme na vychladlý korpus a posypeme hustě strouhanou hořkou čokoládou. Letní moučník ze zakysané smetany dáme vychladit do ledničky.

Detail odstavce: Rychlý moučník se zakysanou smetanou
Zdroj: Rychlý moučník
Zveřejněno: 31.8.2016


Facebook Twitter Pinterest email tisk

Diskuze: Rychlý moučník na plech

Když mám zlucnikovou dietu můžu moučník z listového těsta jsem měsíc po operaci

Zdroj: diskuze Rychlý moučník na plech
Odesláno: 25.5.2019 uživatelem Monika semrova
Počet odpovědí: 0

RYCHLÝ MOUČNÍK

Moučník z BeBe sušenek

Ingredience: 1 l mléka, 1 kelímek smetany ke šlehání, 1 kelímek bílého jogurtu, 2 balíčky světlých BeBe sušenek, 4 lžíce cukru, 1 kelímek zakysané smetany, 2 balíčky tmavých BeBe sušenek, 2 balíčky vanilkového pudinkového prášku, 1 balíček ztužovače šlehačky, čokoláda na ozdobu

Postup: Velký plech na pečení vyložíme potravinářskou fólií. Na fólii poskládáme vedle sebe tmavé BeBe sušenky a na ně nalijeme pudink připravený z 1 litru mléka, 4 lžic cukru a 2 pudinkových prášků.

Na pudink poskládáme světlé BeBe sušenky a na ně rozetřeme krém připravený ze šlehačky, kterou ušleháme se ztužovačem. Do ušlehané smetany zamícháme kysanou smetanu a bílý jogurt. Povrch BeBe řezů posypeme čokoládovými hoblinkami nebo Grankem. Necháme vychladit do druhého dne. Když si řezy připravíme dopoledne, můžeme je klidně podávat již odpoledne ke kávě nebo čaji.

Detail odstavce: Moučník z BeBe sušenek
Zdroj: Rychlý moučník
Zveřejněno: 31.8.2016


Facebook Twitter Pinterest email tisk

Diskuze: Pěstovani ruži ze sminek

Prosim o radu jak vypěstovat ruže ze semínek,nikdy jsem to nedělala koupila jsem si semínka a hledam navod jak mam postupovat.Muže mě někdo poradit?

Zdroj: diskuze Pěstovani ruži ze sminek
Odesláno: 1.11.2016 uživatelem Ludmila
Počet odpovědí: 0

RYCHLÝ MOUČNÍK

Rychlý moučník s pudinkem

Ingredience na těsto: 4 celá vejce, 200 g hladké mouky, 1 vanilkový cukr, 1 prášek do pečiva, 100 ml oleje, 100 ml teplé vody

Ingredience na náplň: 1 l mléka, 2 kakaové pudinky, 2 lžíce instantní kávy, 3 lžíce cukru, 2 kelímky zakysané smetany, 2 lžičky pískového cukru, 2 sáčky skořicového cukru

Postup: Z mléka, pudinkových prášků a cukru uvařte pudink, do ještě horkého vmíchejte instantní kávu. Našlehejte celá vejce s cukrem do pěny, přidejte tenkým pramínkem olej a vodu a nakonec vmíchejte mouku s práškem do pečiva. Těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem, syrové polijte horkým pudinkem, vložte do předehřáté trouby a pečte cca při 180 °C asi 30 minut. Rozmíchejte zakysanou smetanu s pískovým a skořicovým cukrem, natřete na upečený moučník a nechte vychladnout. Toto je recept na rychlý slavnostní moučník.

Detail odstavce: Rychlý moučník s pudinkem
Zdroj: Rychlý moučník
Zveřejněno: 31.8.2016


Facebook Twitter Pinterest email tisk

Diskuze: Likér ze smrkových výhonků

CHcete-li zkusit pálenku ze smrkových výhonků,budete potřebovat smrkové výhonky.
Trefné. A těch výhonků je potřeba kolik? Jede,nebo dva,nebo dvacet kilo,nebo?
Za odpověď děkuji.

Zdroj: diskuze Likér ze smrkových výhonků
Odesláno: 28.5.2019 uživatelem Jaromír Hrůša
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

RYCHLÝ MOUČNÍK NA PLECH

Rychlý moučník na neděli

Ingredience: 1 hrnek polohrubé mouky, 1/2 hrnku moučkového cukru, 100 g másla, 1⁄2 sáčku kypřicího prášku do pečiva

Ingredience na náplň: 500 g měkkého tvarohu (v kostce), 1 kelímek zakysané smetany, 200 ml mléka, 1/2 hrnku moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 1 vanilkový pudinkový prášek, 150 g směsi lesního ovoce (může být mražená)

Postup: Předehřejte troubu na 180 stupňů. Dortovou otevírací formu vyložte papírem na pečení. Z mouky, cukru, másla a kypřicího prášku vypracujte drobenku a asi tři čtvrtiny jí nasypte na dno formy. Smíchejte suroviny na náplň, natřete ji na drobenku ve formě a nakonec posypte zbytkem drobenky. Pečte 45 minut do světle zlaté barvy.

Detail odstavce: Rychlý moučník na neděli
Zdroj: Rychlý moučník na plech
Zveřejněno: 1.10.2018


Facebook Twitter Pinterest email tisk

Diskuze: Re: skladování česneku

uskladnění česneku do sklenice ze solí

Zdroj: diskuze Skladování česneku
Odesláno: 10.12.2015 uživatelem Macháček Jan
Počet odpovědí: 3 Zobrazit odpovědi

HOVĚZÍ NA HOUBÁCH - KLUCI V AKCI

Ingredience

600 g hovězího zadního masa, 80 g másla, 250 g hřibů nebo hub, drcený kmín, 500 ml hovězího vývaru, 200 ml sladké smetany, 100 ml zakysané smetany, 1–2 lžíce hladké mouky, sůl, mletý pepř, troška octa

Detail odstavce: Ingredience
Zdroj: Hovězí na houbách - Kluci v akci
Zveřejněno: 24.8.2017


Facebook Twitter Pinterest email tisk

Diskuze: Re: pěstování muškátů

Ochranná stříška nad muškáty je nesmysl. Bude akorát stínit a bránit desťové zálivce, která muškátům prospívá. Dešťové smrště, které muškáty ničí obvykle zasáhnou ze strany a tomu žádná stříška nezabrání. Když muškáty občas zalijete zředěným výluhem ze slepičinců, tak zesílí a lépe pak odolají podobným rozmarům počasí.

Zdroj: diskuze Pěstování muškátů
Odesláno: 13.4.2015 uživatelem Kamča
Počet odpovědí: 2 Zobrazit odpovědi

RYCHLÝ MOUČNÍK NA PLECH

Rychlý moučník s pudinkem

Ingredience: 200 g jemně mleté celozrnné mouky (špaldová, pšeničná), 150 g přírodního cukru, 4 vejce, 100 ml řepkového nebo kokosového oleje, 100 ml vlažné vody, 1/2 bio prášku do pečiva, uvařený bio vanilkový pudink (klasicky z 1/2 litru mléka, jen lehce oslazený)

Ingredience na krém: 2 zakysané smetany, 1 bio vanilkový cukr

Ingredience na posypání krému: kakao, skořici

Postup: Připravte pudink dle návodu na obalu a dejte ho stranou. Umíchejte těsto. Vyšlehejte vejce s cukrem, přilijte olej, vlažnou vodu a promíchejte. Pak postupně přidávejte mouku promíchanou s práškem do pečiva. Těsto vlijte do vymazané a vysypané kulaté dortové formy o průměru 26 cm a pak na něj pomocí lžíce cikcak naneste pudink. Dejte péct do trouby na 175 stupňů asi na 30 minut. Až moučník trochu vychladne, potřete ho vanilkovým cukrem, oslazenou zakysanou smetanou a posypte kakaem, Grankem nebo skořicí. Můžete posypat i nastrouhanou hořkou čokoládou a v sezóně ještě ozdobit čerstvým ovocem.

Detail odstavce: Rychlý moučník s pudinkem
Zdroj: Rychlý moučník na plech
Zveřejněno: 1.10.2018


Facebook Twitter Pinterest email tisk

Diskuze: Re: Re: juka

Ahoj Kamca asi mas pravdu bol to sok lebo este nebolo velmi teplo len dufam,ze sa spamata,ma na to cele leto .Dakujem ze si napisala a trochu ma povzbudila. Prajem Ti vela peknych dni Emilia

Zdroj: diskuze Juka
Odesláno: 18.5.2014 uživatelem Emilia Tichakova
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

NEPEČENÝ JAHODOVÝ DORT

Dort ze zakysané smetany a šlehačky

Ingredience: 2 kelímky dobré zakysané smetany, 1 kelímek smetany ke šlehání, 1–2 lžíce cukru moučka (případně víc podle chuti jahod), 1 velký balíček kulatých dětských piškotů (240 g), 800–1 000 g čerstvých, měkkých a plně vyzrálých jahod

Postup: Formu vyložíme potravinovou fólií. Jahody očistíme a nakrájíme na plátky nebo na čtvrtky. Šlehačku vyšleháme do polotuha a osladíme cukrem. Potom ji metličkou smícháme se zakysanou smetanou. Do připravené formy naskládáme vrstvu dětských piškotů, spodní stranou směrem k míse. Překryjeme trochou smetanového krému a kousky čerstvých jahod. Takto pokračujeme dál, vrstvíme piškoty, krém a jahody, až spotřebujeme všechny suroviny. Skončíme piškoty nebo krémem, ale ne jahodami. Uhladíme povrch a necháme důkladně zatuhnout v lednici do druhého dne.

Detail odstavce: Dort ze zakysané smetany a šlehačky
Zdroj: Nepečený jahodový dort
Zveřejněno: 2.7.2017


Facebook Twitter Pinterest email tisk

Diskuze: učinky

Myslíte si že učinky tohoto jsou vždy pozitivní a že nemužou vyvolat vedlejší učinky

Zdroj: diskuze Dotaz
Odesláno: 15.12.2018 uživatelem Martina
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

TVAROHOVÝ KRÉM

Tvarohový krém se zakysanou smetanou

Suroviny:

  • 500 g tvarohu
  • 250 g zakysané smetany
  • 50 g moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr

Postup přípravy:

Do mísy si dáme tvaroh, kysanou smetanu, vanilkový cukr a moučkový cukr, vše společně smícháme a vytřeme do hladkého krému. Takto máme krém hotov.

Detail odstavce: Tvarohový krém se zakysanou smetanou
Zdroj: Tvarohový krém
Zveřejněno: 8.2.2016


Facebook Twitter Pinterest email tisk

Diskuze: Křen

Dobrý den,
mám podobnou zkušenost, že když nastrouhám křen, který uzavřu do sklenice, tak do druhého dne křen vyčichne. Tuto zkušenost mám pouze u kupovaného křenu, když se mi poštěstí a křen vykopu přímo ze země, tak ten vydrží. Vyplývá z toho to, že v obchodech kupujeme velmi nekvalitní křen, který nemá patřičné složení.

Zdroj: diskuze Křen
Odesláno: 2.1.2018 uživatelem Michal Vinš
Počet odpovědí: 2 Zobrazit odpovědi

LANGOŠE Z BÍLÉHO JOGURTU

Langoše ze zakysané smetany

Ingredience: 5 dkg droždí, 4,5 dl mléka, 200 ml kysané smetany, 1 kg hladké mouky, 1 vejce, 20 dkg eidamu, olej na smažení, na dochucení česnek a kečup

Postup: Všechny ingredience na těsto smícháme dohromady (mouku, droždí, mléko, vejce a kysanou smetanu), vypracujeme hladké těsto a dáme do mikroténového sáčku do lednice, kde těsto vydrží i několik dní. Můžeme z něj stále odebírat podle potřeby. Z těsta tvoříme placky asi o velikosti dlaně a v rozpáleném oleji usmažíme. Langoše z kysané smetany potřeme česnekem, kečupem a posypeme nastrouhaným sýrem.

Tip: Těsto ještě trošičku přibude kynutím, takže pro čtyřčlennou rodinu stačí těsto z poloviční dávky.

Detail odstavce: Langoše ze zakysané smetany
Zdroj: Langoše z bílého jogurtu
Zveřejněno: 26.4.2017


Facebook Twitter Pinterest email tisk

Diskuze: fikus

Myslím si že ficus nekvete nemyslím si to špatně? včera mi kamarádka tvrdila že kvete

Zdroj: diskuze Fíkusy druhy a pěstování
Odesláno: 12.9.2017 uživatelem Kristina
Počet odpovědí: 3 Zobrazit odpovědi

HRNÍČKOVÉ RECEPTY NA MOUČNÍKY NA PLECH

Čokoládový moučník na plech

Ingredience: 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek třtinového cukru, 400 ml jogurtu, 1,5 dl mléka, 0,5 dl oleje, 1 balíček kypřicího prášku, 2 lžíce kakaa, 1 lžička sody, 300 g čokolády na vaření, 50 g másla

Postup: Do mísy vsypeme prosátou mouku, kypřicí prášek do pečiva, jedlou sodu, kakao a třtinový cukr. Přidáme jogurt, olej a mléko. Všechny suroviny na jogurtový koláč dobře promícháme a poté šleháme, dokud nám nevznikne hladké kakaové těsto. Do těsta vmícháme na kousíčky rozlámanou čokoládu (150 g). Těsto na jogurtový koláč vlijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech. Koláč pečeme při 175 °C asi 35 minut. Mezitím si ve vodní lázni rozpustíme zbytek čokolády společně s máslem. Koláč po upečení necháme zcela vychladnout a poté jej polijeme čokoládovou polevou. Polevu rovnoměrně rozetřeme stěrkou a v chladu necháme zatuhnout. Podáváme s kopečky zakysané smetany.

Detail odstavce: Čokoládový moučník na plech
Zdroj: Hrníčkové recepty na moučníky na plech
Zveřejněno: 15.4.2019


Facebook Twitter Pinterest email tisk

Diskuze: Re: Re: Kaki Tomel

To me tez nekolik let neplodil.Stalo se me ze,bylo 25 kvetu a vsechny opadaly.Ja si rikal to neni mozne a tak jsem stromek ostrihal a prihnojil.Pristi rok uz mel dokonce 10 plodu.Ale ze skleniku jsou tez kvalitni.Prvni utrzene ovoce bylo po 4letech.Nejdrive si vybuduje kvalitni koreny a pak se rozjede sam.Pevne verim,ze budete mit z toho radost,jako ja.S pozdravem Zdenek.

Zdroj: diskuze Kaki Tomel
Odesláno: 18.2.2017 uživatelem Zdenek
Počet odpovědí: 4 Zobrazit odpovědi

PUDINKOVÝ KRÉM

Pudinkový krém se zakysanou smetanou

Ingredience: 400 ml mléka, 1 pudinkový prášek (libovolné chuti), 3 lžíce cukru, 50 g másla, 200 g zakysané smetany

Technologický postup: Do hrnce nalijeme 350 ml mléka a přivedeme k varu. Do vroucího mléka přilijeme zbylé mléko, ve kterém jsme rozšlehali cukr a pudinkový prášek. Uvaříme hustý pudink, který odstavíme z plotny a vmícháme do něj máslo. Jakmile je máslo rozpuštěné, vmícháme zakysanou smetanu. Tento krém ztuhne, ale ne jako máslový.

Detail odstavce: Pudinkový krém se zakysanou smetanou
Zdroj: Pudinkový krém
Zveřejněno: 21.3.2016

RECEPTY NA BUCHTU S PUDINKEM

Buchta s pudinkem a zakysanou smetanou

Ingredience: 200 g polohrubé mouky, 180 g cukru krupice (krystal), ½ hrnku oleje, ½ hrnku mléka, ¾ prášku do pečiva, 3 vejce, špetka soli, 2 vaničky zakysané smetany, skořicový nebo vanilkový cukr, dle chuti 1 lžíce tmavého kakaa, 1 l mléka, 3 balíčky vanilkového pudinku, 6 až 7 lžic cukru

Postup: Všechny suroviny smícháme a vyšleháme elektrickým ručním šlehačem. Těsto vlijeme na vymazaný a vysypaný plech. Na těsto rovnoměrně rozlijeme uvařený pudink. Na ten budete potřebovat 1 l mléka, 3 balíčky vanilkového pudinku a 6–7 lžic cukru. I s pudinkem dáme péct na 180 °C asi 20–30 minut. Horkou buchtu rovnoměrně pomažeme dvěma vaničkami (kelímky 250 g) zakysané smetany. Posypat můžeme skořicovým nebo vanilkovým cukrem, kakaem, čokoládovými lupínky a podobně. Tento pudinkový koláč je výborný, i pokud do těsta přidáte lžíci kakaa. Pudink uvaříte z čokoládového pudinku. Buchtu pak posypete grankem nebo nastrouhanou čokoládou. Stejně tak lze do těsta přidat 3 lžíce nastrouhaných ořechů. Pak použijete karamelový pudink. Fantazii se meze nekladou.

Detail odstavce: Buchta s pudinkem a zakysanou smetanou
Zdroj: Recepty na buchtu s pudinkem
Zveřejněno: 13.8.2015

JAK DĚLAJÍ HOVĚZÍ NA HOUBÁCH KLUCI V AKCI

Hovězí na houbách Kluci v akci

Houbová omáčka s hovězím masem je klasický český pokrm a každá rodina má svůj osvědčený návod na jeho přípravu. Používají se například roštěnky, které se připravují v papiňáku, a omáčka se zjemní smetanou.

A jak dělají hovězí na houbách Kluci v akci?

Ingredience

80 g másla, 250 g hřibů, drcený kmín, hovězí vývar, 200 ml sladké smetany, 100 ml zakysané smetany, 1–2 lžíce hladké mouky, sůl, střik octa, 600 g vařeného hovězího masa zadního

Postup

Kluci nejdříve na rozehřátém másle osmahnou nakrájené houby s kmínem, přiklopí je, a až houby pustí šťávu, zalijí je vývarem. Následně přidají obě smetany s rozkvedlanou moukou a provaří je cca dvacet minut. Na závěr to kluci ochutí solí a octem. Omáčku podávali s plátkem vařeného hovězího masa a s houskovým knedlíkem.

A co vy? Jaká je vaše roštěná s houbami a se smetanou, pochlubte se svým návodem!

Detail odstavce: Hovězí na houbách Kluci v akci
Zdroj: Jak dělají hovězí na houbách Kluci v akci
Zveřejněno: 1.8.2017

RECEPTY NA BUCHTU S PUDINKEM

Piškotová buchta s pudinkem

Ingredience:

  • na těsto: 5 žloutků, 200 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 200 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 100 ml oleje, 100 ml studené vody, sníh z 5 bílků
  • na pudink: 800 ml mléka, 2 vanilkové pudinky, 3 lžíce cukru, vanilkový pudink
  • na potření: 700 g zakysané smetany a trošku cukru dle chuti
  • na posypání: trochu granka a asi 2 lžíce kakaa do těsta

Postup: Nejprve si připravíme pudink dle návodu a dáme jej trochu zchladnout. Piškotové těsto připravíme standardním způsobem. Zvlášť ušleháme žloutky s cukrem a bílky. Poté promícháme žloutkovou směs s ostatními surovinami na piškot a lehce zamícháme sníh. Asi 3/4 těsta nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Do zbylého těsta přidáme kakao, promícháme a nalijeme „cikcak“ na světlé těsto. Ještě na syrové těsto dáváme po lžicích vlažný pudink, opět jen neuspořádaně, jak to vyjde. Dáme péct asi na 20 minut podle těsta. Pečeme na 200° Celsia. Samozřejmě trouba musí být předehřátá. Po upečení ještě na teplou buchtu rozetřeme zakysanou smetanu a povrch posypeme grankem. Takto připravený moučník necháme řádně ztuhnout.

Detail odstavce: Piškotová buchta s pudinkem
Zdroj: Recepty na buchtu s pudinkem
Zveřejněno: 13.8.2015

VEPŘOVÁ PANENKA PODLE POHLREICHA

Grilovaná vepřová panenka

Ingredience: 2 ks vepřové panenky, 12 plátků slaniny, 1 červená paprika, 2 červené cibule, sůl, mletý pepř

Ingredience na hořčičnou omáčku: 2 žloutky, bílý vinný ocet, rostlinný olej, olivový olej, worcestrová omáčka, 1 lžička anglické hořčice, 1 lžíce zakysané smetany, sůl, mletý pepř

Technologický postup: Zdeněk Pohlreich nejprve obě vepřové panenky nakrájí na medailonky, každý o váze cca 50 g. Kousky masa zabalí do slaniny, osolí a opepří a spolu s kousky červené papriky a červené cibule střídavě napichuje na špejle. Špízy položí na rozpálený gril, který předtím potřel kouskem špeku, a nechá grilovat. Mezitím si připraví omáčku: dva žloutky prošlehá s kapkou bílého vinného octa, osolí je a opepří, pomalu přilévá rostlinný olej a šlehá až do krémovité konzistence. Na závěr přidá kapku olivového oleje a vše důkladně prošlehá. Do této domácí majonézy přidá kapku worcesteru, lžičku anglické hořčice a lžíci zakysané smetany. Ogrilované špízy servíruje s omáčkou z anglické hořčice. Takto připravená panenka se může podávat s různě upravenými brambory nebo s čerstvým pečivem.

Detail odstavce: Grilovaná vepřová panenka
Zdroj: Vepřová panenka podle Pohlreicha
Zveřejněno: 24.8.2017

RECEPTY NA KUŘE NA PAPRICE

Kuře na paprice se smetanou (bez mouky)

Suroviny:

  • 1 kuře
  • 60 g cibule
  • 50 g másla
  • 4 lžíce oleje
  • 1 kelímek sladké smetany
  • 1 kelímek zakysané smetany
  • sladká paprika
  • pepř
  • sůl

Postup:

Dobře očištěné kuře rozdělíme na 6–8 kousků, které osolíme a obalíme ve sladké paprice. V kastrolu na másle dozlatova osmažíme cibulku nakrájenou nadrobno. Na pánvi na oleji opečeme zprudka jednotlivé kousky kuřete ze všech stran. Potom do kastrolu s cibulkou vložíme kousky kuřete (bez oleje), zalijeme troškou teplé vody a pod pokličkou dusíme asi 30 minut.

Poté maso vyjmeme a uschováme ho v teple. Šťávu zahustíme sladkou a kysanou smetanou, omáčku za stálého míchání povaříme asi 5 minut a nakonec ji propasírujeme sítkem na porce kuřete. Maso necháme v omáčce jen chvíli prohřát, už nevaříme.

Kuře na paprice podáváme s maďarskými noky, houskovými knedlíky nebo s vařenými těstovinami.

Detail odstavce: Kuře na paprice se smetanou (bez mouky)
Zdroj: Recepty na kuře na paprice
Zveřejněno: 6.4.2014

RECEPTY NA KUŘE NA PAPRICE

Kuře na paprice pro děti od jednoho roku

Suroviny:

  • 250 g kuřecích prsíček
  • 250 ml smetany (nejlépe zakysané)
  • 1 cibule
  • olej
  • 2 lžíce hl. mouky
  • sladká paprika, bobkový list, 2 kuličky nového koření a celého pepře
  • sůl

Postup:

Na oleji zpěníme cibulku, přidáme mouku a na závěr sladkou papriku. Nerestujeme dlouho, aby paprika nezhořkla. Nakonec přidáme pokrájená kuřecí prsíčka a orestujeme. Podlijeme vodou, přidáme koření a dusíme doměkka. Na závěr omáčku přecedíme, abychom odstranili koření, přilijeme smetanu, nejvhodnější je zakysaná, protože dětem usnadní trávení, a případně dosolíme. Podáváme s těstovinami nebo rýží.

Detail odstavce: Kuře na paprice pro děti od jednoho roku
Zdroj: Recepty na kuře na paprice
Zveřejněno: 6.4.2014

RYCHLÝ MOUČNÍK

Rychlý moučník na plech

Ingredience na těsto: 250 g cukru krystal, 300 g polohrubé mouky, 4 lžíce kakaa, 1 prášek do pečiva, ¼ l mléka, 100 g rozpuštěného másla, 2 lžíce oleje, 1 vejce

Ingredience na polevu: 100 g rozpuštěného másla, 100 g cukru moučka, 2–3 lžíce studené vody, 2 lžíce rumu (nemusí být), 3 lžíce kakaa

Postup: Ingredience na těsto smícháme dohromady, nalijeme na větší plech s pečicím papírem a pečeme 10–15 minut na 200 C v předehřáté troubě. Ingredience na polevu smícháme dohromady a natřeme na vychladlou buchtu, můžeme posypat kokosem, oříšky, prostě tím, kdo co má rád. Tento moučník pro návštěvu je opravdu rychlovka, je lahodný a krásně nadýchaný. Moučník vám i s pečením a úklidem zabere maximálně 30 minut.

Detail odstavce: Rychlý moučník na plech
Zdroj: Rychlý moučník
Zveřejněno: 31.8.2016

RYCHLÝ MOUČNÍK

Rychlý moučník bez vajec

Ingredience na těsto: 6 lžic cukru krupice, 8 lžic rostlinného oleje, ¼ l mléka, 250 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, pomerančová šťáva z jednoho pomeranče, pomerančová kůra, ovoce čerstvé nebo mražené: borůvky, ostružiny, maliny a podobně

Ingredience na drobenku: 50 g másla, 250 g hrubé mouky, 2 lžíce cukru

Postup: V míse prošleháme cukr s olejem, mlékem, šťávou a kůrou z pomeranče a přidáme mouku s práškem do pečiva. Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané koláčové formy, poklademe ovocem a posypeme drobenkou. Pečeme při 180 °C asi 45 minut. Toto je skvělý recept, pokud spěcháte a potřebujete rychlý, voňavý moučník.

Detail odstavce: Rychlý moučník bez vajec
Zdroj: Rychlý moučník
Zveřejněno: 31.8.2016

NEPEČENÝ JAHODOVÝ DORT

Nepečený dort se zakysanou smetanou a piškoty

Ingredience: 375 g mascarpone, 1 zakysaná smetana, 2 kelímky 30% smetany, 2 lžíce krupicového cukru, 18 ks potravinářských piškotů, 250 ml dezertního vína, 250 g nakrájených očištěných jahod, 300 g čerstvých malin, 1 lžíce cukru moučka

Postup: Mascarpone, zakysanou smetanu, 160 ml smetany a cukr šlehejte, až se vytvoří měkké špičky. Dejte stranou. Chlebíčkovou formu o rozměrech 13 x 30 cm vyložte fólií. Nechte ji přečnívat přes okraje. Polovinu piškotů namočte do vína a rozložte po dně. Pokryjte polovinou jahod a malin, potřete polovinou ušlehaného krému (vyšleháním bude nadýchané) a vrstvy zopakujte. Poslední vrstvu tvoří piškoty. Navrch přetáhněte fólií a na ni položte něco těžkého, třeba konzervy, abyste dezert zatížili. Nechte nejméně 8 hodin, lépe přes noc chladit. Nepečený piškotový dort vyklopte a podávejte ozdobený lehce ušlehanou zbylou smetanou.

Tento moučník na řezu tvoří zajímavou mozaiku.

Detail odstavce: Nepečený dort se zakysanou smetanou a piškoty
Zdroj: Nepečený jahodový dort
Zveřejněno: 2.7.2017

JABLEČNÝ KOLÁČ NA PLECH

Rychlý jablečný koláč s drobenkou

Ingredience: 1 hrnek krupicového cukru, 1 vejce, 150 ml zakysané smetany, 1 hrnek polohrubé mouky, ½ prášku do pečiva, 5 velkých jablek, skořice dle chuti, 4 lžíce hrubé mouky, 2 lžíce másla, 2 lžíce krupicového cukru na drobenku, máslo a hrubá mouka na vymazání formy

Postup: Jablka oloupeme a nastrouháme nahrubo nebo nakrájíme na menší kousky. V míse smícháme cukr, vejce a zakysanou smetanu. Pak přidáme polohrubou mouku a prášek do pečiva a vymícháme těsto. Z hrubé mouky, másla a cukru vypracujeme prsty drobenku. Koláčovou kulatou formu vymažeme máslem a vysypejme hrubou moukou. Nalijeme do ní těsto a rovnoměrně poklademe strouhanými jablky. Můžeme přidat i mletou skořici. Posypeme drobenkou a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 30 minut. Drobenka musí být zlatavá, a když vpíchneme špejli do těsta, musíme ji vytáhnout suchou.

Pamatujete? To je přece ten výborný jablečný koláč od babičky. Vyzkoušejte jej, je opravdu rychlý a výtečný.

Detail odstavce: Rychlý jablečný koláč s drobenkou
Zdroj: Jablečný koláč na plech
Zveřejněno: 2.7.2017