Facebook Síť X Pinterest email tisk

Téma

NEJLEPŠÍ DOMÁCÍ PERNÍK NA PLECH


Perník z polohrubé mouky

Ingredience: 2 hrnky hladké mouky, 1 hrnek polohrubé mouky, 2 hrnky mléka, 1 hrnek oleje, 1,5 hrnku cukru, 1 čokoládový pudink, 2 vejce, 1 prášek do perníku, 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr, 3 lžíce kvalitního kakaa, 3 lžíce povidel nebo marmelády, 1 lžička skořice, hrst nasekaných vlašských ořechů, 1 čokoládová poleva

Postup: Do jedné mísy smícháme všechny sypké suroviny a do druhé mísy dáme tekuté suroviny, které rozšleháme a poté vmícháme do sypkých surovin spolu s moukou. Na plech dáme pečicí papír, vylijeme na něj těsto a pečeme cca 40 minut ve středně vyhřáté troubě. Pomažeme čokoládovou polevou, můžeme ještě posypat kokosem nebo mletými ořechy.

TIP! Perník můžeme rozříznout a promazat pikantní marmeládou nebo džemem.

A jaký je ten váš nejlepší recept na domácí perník na plech? Pochlubte se s ním!

Zdroj: Perník na plech

Příběh

V příběhu RYCHLÝ MOUČNÍK NA PLECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Monika semrova.

Když mám zlucnikovou dietu můžu moučník z listového těsta jsem měsíc po operaci

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Reagovat

Zdroj: Příběh Rychlý moučník na plech

Recept na domácí perník

Ingredience: 400 g polohrubé mouky, 300 g moučkového cukru, 1 balíček prášku do perníku, 1 lžička jedlé sody, 2 lžíce kakaa, 2 celá vejce, 0,5 l studeného mléka, 1 dl rostlinného oleje, 2 lžíce švestkových povidel, 1 hrst rozinek, 1 hrst ořechů, čokoládová poleva

Postup: Všechny suroviny smícháme, těsto vlijeme na vymaštěný a moukou vysypaný plech a upečeme společně s rozdrcenými ořechy. Po upečení a vychladnutí polejeme čokoládou. Krájíme po vychladnutí namočeným nožem v horké vodě, aby se nepolámala čokoládová poleva. Moučník je výborný i bez polevy, pouze posypaný moučkovým cukrem.

Zdroj: Perník na plech

Poradna

V naší poradně s názvem DOMÁCÍ VODÁRNA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Koudela.

Dobrý den
Potřebuji schema elektrického připojení tlakového spínače domácí vodárny Elpumps
VB 25/1300B

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milda.

Tady je k dispozici produktový list k tlakovému spínači TSA3S05M osazenému na vodárně Elpumps
VB 25/1300 B.
https://www.sigmashop.cz/so…

Zdroj: Příběh Domácí vodárna

Nadýchaný perník

Ingredience: 2 vejce, 1,5 hrnku cukru krupice, 1/2 balíčku koření Medový perník, 0,5 hrnku oleje, 2 hrnky mléka, 2 hrnky polohrubé mouky, 1 lžíce kakaa, 1 hrnek hladké mouky, 1 balíček kypřicího prášku do perníku

Postup: Předehřejeme troubu na 170 °C a hluboký plech vyložíme pečicím papírem. Ze všech surovin na perníkové těsto, kromě kypřicího prášku, vyšleháme ve šlehači hladké těsto. Šleháme alespoň 3 minuty. Těsně před koncem lehce vmícháme kypřicí prášek. Perníkové těsto nalijeme na připravený plech a zvolna pečeme v předehřáté troubě asi 20 minut. Můžeme podávat jak ke kávě, tak s vychlazeným mlékem ke snídani.

Zdroj: Perník na plech

Poradna

V naší poradně s názvem DOMÁCÍ VODÁRNA NÁVOD se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zachařová.

Co dělat když čerpadlo čerpá ale nevypíná?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milda.

Nejčastěji se u těchto vodáren rozbíjí náhon tlakového spínače. Je to taková tenká kovová trubička, která když se zanese usazeninou, tak přestane zprostředkovávat tlak v zásobní nádobě a spínač pak nevypne motor. Vzhledem k tomu, že tato trubička je součástí elektrického stykače, který je pod napětím 380 voltů, je nezbytné, aby opravu provedl elektrikář s certifikací vyhláškou č. 50.

Zdroj: Příběh Domácí vodárna návod

Perník na plech s medem

Ingredience: 750 ml polohrubé mouky, 500 g cukru krystal nebo krupice, 500 ml vlažného mléka, 370 ml oleje, 2 lžíce kakaa, 2 celá vejce, 3 lžíce medu, 2 lžíce rumu nebo pár kapek tresti, 1 lžíce perníkového koření, 1 prášek do perníku nebo do pečiva

Postup: V míse vyšleháme celá vejce s cukrem, přidáme olej, med, rum, mléko a zašleháme. Ve vedlejší míse smícháme sypké suroviny, mouku promícháme s práškem do perníku, přisypeme lžíci koření a kakao a vše promícháme. Hotovou směs přisypáváme za stálého šlehání do tekuté směsi. Hlubší plech vyložíme pečicím papírem, vylijeme na něj těsto a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 30 minut. Zda je perník hotový, poznáme podle suché vytažené špejle. Perník s medem zdobíme moučkovým cukrem nebo čokoládovou, citronovou, případně rumovou polevou.

Zdroj: Perník na plech

Příběh

V příběhu DOMACI VODARNA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jan Fort.

Dobrý den chtěl jsem se zeptát .Na chatě mám vrt 20 metrů jak vyřešit přívod do chaty a jakou domaci vodárny bych měl použít děkuji za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vítek.

Je to jednoduché. Do vrtu spustíte ponorné čerpadlo, které bude napojeno na hadici. Hadici přivedete do chaty podzemním vstupem a napojíte na tlakovou nádobu. Tlaková nádoba bude osazena tlakovým spínačem, který bude ovládat chod čerpadla ve vrtu. Z tlakové nádoby pak normálně rozvedete vodu, kam potřebujete.

Zdroj: Příběh Domaci vodarna

Hrníčkový recept

Ingredience: 2,5 hrnku hladké mouky, 1,5 hrnku cukru krystal, 2 hrnky mléka, 2 vajíčka, 6 lžic oleje, 3 lžíce marmelády, 2 lžíce kakaa, 1 lžička mleté skořice, 1 lžička sody nebo kypřicího prášku, 1 prášek do perníku, 1 cukrářská čokoládová poleva

Postup: Vše dohromady zamícháme, nalijeme na vymaštěný a moukou vysypaný plech a pečeme. Po upečení nahoru nalijeme rozpuštěnou čokoládovou polevu a necháme ztuhnout. Perník se dá vylepšit podle chuti přidáním rozinek namočených v rumu nebo ořechy.

Zdroj: Perník na plech

Příběh

V příběhu DOMÁCÍ ŠUNKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Sidonie.

Dobrý den, mám dotaz zda se dá domácí šunka vyrobit také z mraženého/ rozmraženého masa...nemám možnost pokaždé dostat čerstvé maso ale v mrazáku ho mám dosti a také jakje to potom s vařením...mám schinkenfee ale nevím , zda z rozmraženého masa se musí vařit na ( jakou teplotu a jakou dobu )? Děkuji moc za radu.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Bla bla.

čerstvé je po úpravě šťavnatější při rozmrazení část tekutiny z masa vyteče lze dodat lákem a maso napíchat 4 procentním roztokem soli s cukrem nebo praganda teplota 75 stupňů čím méně bude kolísat tím lépe cca 2 hod - kuřecí šumku táhnout při 80 C

Zdroj: Příběh Domácí šunka

Perník s marmeládou a kokosem

Ingredience:

  • 400 g polohrubé mouky
  • 100 g cukru
  • 2 vejce
  • 120 ml mléka
  • 1 prášek do perníku
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 2 lžíce kakaa
  • 200 g marmelády rybízové nebo višňové
  • 150 g čokolády na vaření
  • 100 g strouhaného kokosu

Postup:

Ve větší míse smíchejte mouku s práškem do pečiva a do perníku, kakao, pak přimíchejte vejce, mléko a marmeládu. Důkladně vše zpracujte v hladké těsto. Vyšší plech vymažte olejem nebo máslem a důkladně vysypte hrubou moukou. Těsto přelijte na plech, rozetřete na stejnoměrnou vrstvu a vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte asi 30 minut. Upečený marmeládový perník nechte chvíli zchladnout, polijte ho čokoládovou polevou rozpuštěnou ve vodní lázni a posypte strouhaným kokosem. U tohoto moučníku můžete posoudit, zda vám více chutná perník potřený marmeládou, nebo marmeládový perník, název se zdá téměř stejný, ale chuť je úplně jiná.

Zdroj: Perník

Příběh

V příběhu VÁČEK NA DÁSNI - DOMÁCÍ LÉČBA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Slámová lucie.

Jak co nejrychleji zbavit vacku

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kateřina.

Mám váček na dásni, chtěla bych ho odstranit sama. Je nutné ho propíchnout nebo stačí jen zuby a dáseň čistit a váček sám zmizí .. není-li nutná návštěva zubaře.

Zdroj: Příběh Váček na dásni - domácí léčba

Vláčný perník s jablky

Ingredience:

  • 200 g polohrubé mouky
  • 200 g hladké mouky
  • 150 g cukru
  • 1 vejce
  • 50 ml oleje
  • 250 ml mléka
  • 1 prášek do perníku
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 lžička skořice
  • 2 lžíce kakaa
  • 200 g nahrubo strouhaných jablek

Postup:

V míse smíchejte sypké suroviny, promíchejte, přidejte vejce, nastrouhaná jablka a tekutiny, důkladně promíchejte a vypracujte hladké těsto. Vymažte a hrubou moukou vysypte vyšší plech, rozprostřete do něj připravené těsto a vložte do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečte 20 až 30 minut, průběžně kontrolujte, abyste perník zbytečně nevysušili. Zda je perník hotový, zkontrolujte buď dotykem prstu (těsto se nebude propadat), nebo špejlí (nebude oblepená těstem). Upečený perník nechte vychladnout, posypte moučkovým cukrem a můžete servírovat.

Zdroj: Perník

Příběh

V příběhu DOMÁCÍ ŠUNKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra.


Warning: Undefined variable $url in /www/hosting/publicatus.cz/master2/includes/function.php on line 783

Nedávno jsem si pořídili bytelnou formu na šunku z webu http://www.formanasunku.cz a musím říce, že je to skvělé. Invesctice okolo tisícovky se určitě vyplatí. Celá rodina domací šunku milujeme. Jsem ráda, že to chutná i dětem. Vím co jedí, alespoń u něčeho ,) Děkuji za tipy na nové recepty.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Reagovat

Zdroj: Příběh Domácí šunka

Perník s jablky

Ingredience: 3 hrnky hladké mouky, 2 hrnky moučkového cukru, 2 vejce, 1,5 hrnku mléka, 3/4 šálku oleje, 3 lžíce kakaa, 1 kypřicí prášek do perníku, 2 lžíce rybízového džemu, 8 oloupaných a nastrouhaných jablek

Postup: Vejce s cukrem vyšleháme a přidáme olej. Mouku smíchanou s kakaem a perníkovým kypřicím práškem vmícháme spolu s mlékem do vyšlehaných vajec. Přidáme džem, jablka a promícháme. Tuto směs rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a pozvolna pečeme v troubě při 190 °C. Vychladlý moučník polijeme rozpuštěnou čokoládou, necháme vychladnout a podáváme.

Zdroj: Perník na plech

Příběh

V příběhu ZA JAK DLOUHO LZE KONZUMOVAT DOMÁCÍ KYSANÉ ZELÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdenka.

za jak dlouho lze konzumovat domácí kysané zelí

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Reagovat

Zdroj: Příběh Za jak dlouho lze konzumovat domácí kysané zelí

Výborný perník s marmeládou

Ingredience: 400 g polohrubé mouky, 250 g cukru krupice, 1 kypřicí prášek do perníku, 2 lžíce kakaa, 1 vejce, 250 ml mléka, 10 lžic oleje, marmeláda, poleva tmavá čokoládová, poleva bílá čokoládová

Postup: Ve dvou miskách smícháme sypké a tekuté ingredience. Ty poté smícháme dohromady a vše šleháme ručním šlehačem, než je těsto hladké. Nalijeme na plech s pečicím papírem a pečeme cca 30 minut, podle trouby. Upečený a vychladlý perník rozřízneme podélně a bohatě namažeme marmeládou. Na chvíli ho zatížíme, aby se obě poloviny perníku pěkně spojily. Mezitím si ve vodní lázni rozehřejeme polevy. Tmavou polevou natřeme celý perník, bílou polevou uděláme do tmavé polevy spirálu, a vidličkou ji od středu roztáhneme do krajů – tím nám na perníku vznikne krásný vzor. S polevami pracujeme rychle, aby tmavá poleva nestihla ztvrdnout, než na ní uděláme vzory.

Zdroj: Perník na plech

Poradna

V naší poradně s názvem RAKOVINA JAZYKA - OBRÁZKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarmila.

Dobrý den,
Prosím o posouzení skvrn na jazyku.
Moc děkuji.
Jarmila Krůpová

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Nejlepší radu, jak se toho zbavit vám dá zubní lékař, protože z obrázku toho moc poznat není. Není ani známo, jak to máte dlouho, bolestivost a co předcházelo vzniku. To jsou důležité informace usnadňující identifikaci. Jako rychlé domácí řešení můžete použít kloktadlo JOX, se kterým si vyplachujte ústa několikrát denně vždy po jídle. Pokud to do týdne nezmizí, tak navštivte svého zubního lékaře. Rakovina to není, můžete být v tomto ohledu klidná.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: Příběh Rakovina jazyka - obrázky

Domácí perník s marmeládou a polevou

Ingredience:

  • 400 g hladké mouky
  • 200 g moučkového cukru
  • 2 vejce
  • 200 ml oleje
  • 500 ml mléka
  • 2 lžičky jedlé sody
  • 1 lžička skořice
  • 2 lžíce kakaa
  • 150 g meruňkové marmelády
  • 150 g čokoládové polevy

Postup:

Všechny ingredience kromě marmelády a čokoládové polevy smíchejte ve větší misce. Abyste nemuseli míchat zbytečně dlouho, můžete použít ruční šlehač a budete to mít jedna dvě. Máte-li připravené hladké těsto, vymažte a hrubou moukou vysypte vyšší plech, přelijte do něj těsto a dejte do trouby předehřáté na 180 °C, pečte asi 20 až 30 minut. Po upečení nechte úplně vychladnout, vyklopte a rozkrojte podélně na dvě stejné placky. Netroufáte-li si perník rozdělit v jednom kuse, rozdělte si ho na několik dílů, bude se vám s ním lépe manipulovat. Jeden díl vždy potřete meruňkovou marmeládou, druhým dílem ho pak přiklopte. Naskládejte zpět do pekáče a polijte rozehřátou čokoládovou polevou. Nechte polevu ztuhnout a můžete podávat. Perník potřený marmeládou na vás nikdy nebude působit suše.

Zdroj: Perník

Rychlý hrnkový perník

Ingredience:

  • 3 hrnky polohrubé mouky
  • 1 a půl hrnku cukru
  • 2 vejce
  • 3/4 hrnku oleje
  • 1 hrnek mléka
  • 1 prášek do perníku
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 3 lžíce kakaa

Postup:

Ve větší míse smíchejte nejdříve sypké ingredience a postupně přidejte vejce a tekutiny. Důkladně vymíchejte hladké těsto. Vyšší plech si vymažte olejem nebo máslem, vysypte hrubou moukou. Připravené těsto rovnoměrně rozetřete do připraveného plechu a vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte asi 20 minut. Nechte vychladnout. Posypte moučkovým cukrem a podávejte.

Zdroj: Perník

Medový perník

Ingredience:

  • 400 g polohrubé mouky
  • 3 vejce
  • 150 g másla
  • 500 ml medu
  • 1 prášek do perníku
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 100 g sekaných vlašských ořechů

Postup:

Máslo s medem rozpusťte ve vodní lázni, oddělte žloutky od bílků a žloutky přimíchejte do zahřáté směsi. Do větší mísy odvažte mouku, přidejte prášek do pečiva a perníku, vmíchejte připravenou směs z medu a ostatních surovin a na závěr zlehka přimíchejte tuhý sníh z bílků. Vypracujte hladké těsto, které přelijte na vymazaný a hrubou moukou vysypaný vyšší plech, těsto posypte sekanými vlašskými ořechy a dejte do trouby vyhřáté na 180 °C, pečte asi 30 minut. Upečený a vychladlý perník ozdobte moučkovým cukrem a můžete podávat.

Zdroj: Perník

Výborný hrníčkový perník

Ingredience:

  • 3 hrnky polohrubé mouky
  • 1 a půl hrnku cukru
  • 2 vejce
  • 1 hrnek oleje
  • 1 hrnek mléka
  • 1 prášek do perníku
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 1 skořicový cukr
  • 2 lžíce kakaa
  • 100 g rybízové marmelády
  • 150 g čokoládové polevy

Postup:

Všechny ingredience smíchejte ve větší míse, aby se vám nedělaly žmolky, bude lepší, když nejdříve smícháte sypké ingredience a poté přidáte vejce a tekutiny. Důkladně promíchejte. Připravte si vyšší plech, ten vymažte a vysypte hrubou moukou. Přelijte připravené těsto, dejte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte asi 20 minut. Upečený perník nechte vychladnout, potřete marmeládou a polijte čokoládovou polevou. Marmeláda nemusí být jen rybízová, máte-li doma meruňkovou, klidně využijte tu, vlastně je to jen na vás, jakou zvolíte. Rozhodnete-li se marmeládu a čokoládovou polevu vynechat, také se nic nestane, stačí perník pocukrovat a určitě vám bude také chutnat.

Zdroj: Perník

Výborný perník na plech

Ingredience:

  • 400 g hladké mouky
  • 150 g cukru
  • 1 vejce
  • 120 ml oleje
  • 400 ml mléka
  • 1 prášek do perníku
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 1 lžička skořice
  • 2 lžíce kakaa
  • 100 g sekaných vlašských ořechů
  • 100 g rozinek
  • 150 g čokoládové polevy

Postup:

Příprava tohoto perníku je velice jednoduchá, stačí všechny ingredience odvážit, nasypat do větší mísy a důkladně promíchat. Chcete-li, aby rozinky nebyly moc tvrdé, je lepší je před použitím namočit buď do vlažné vody, nebo do rumu, rozinky se krásně nasáknou a jsou pak vláčné. Máte-li těsto připravené, vymažte si vyšší plech olejem nebo kouskem másla, vysypte důkladně hrubou moukou, přelijte připravené těsto a vložte do trouby předem vyhřáté na 180 °C a pečte asi 20 minut. Perník raději průběžně kontrolujte, protože každá trouba peče trochu jinak. Až budete mít dopečeno, nechte perník vychladnout, ve vodní lázni si rozehřejte polevu a rozetřete ji po celém povrchu. Pokud chcete, můžete ji ještě posypat například strouhaným kokosem nebo ořechy. Nechte čokoládu ztuhnout a můžete servírovat.

Zdroj: Perník

Nadýchaný domácí perník

Ingredience:

  • 1 hrnek polohrubé mouky
  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1 a půl hrnku cukru
  • 2 vejce
  • 1 hrnek oleje
  • 2 hrnky mléka
  • 1 prášek do perníku
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 skořicový cukr
  • 1 čokoládový pudink
  • 3 lžíce kakaa
  • 3 lžíce rumu
  • 3 lžíce povidel
  • citronová kůra z 1/2 citronu
  • 1/2 hrnku nasekaných vlašských ořechů
  • 150 g čokoládové polevy

Postup:

Ve větší míse smíchejte všechny sypké suroviny, přidejte zbylé ingredience kromě čokoládové polevy a za použití ručního šlehače vypracujte hladké těsto. Těsto by nemělo být ani tuhé, ani příliš tekuté, pokud tomu tak je, přidejte buď trochu mléka, nebo mouky. Připravte si vyšší plech, ten vymažte a vysypte hrubou moukou, přelijte připravené těsto a dejte péct do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečte asi 20 až 30 minut. Po vyjmutí nechte chvíli zchladnout, potřete rozpuštěnou čokoládovou polevou, dejte ztuhnout a máte hotovo.

Zdroj: Perník

Rychlý a výborný perník

Ingredience:

  • 500 g polohrubé mouky
  • 200 g cukru
  • 2 vejce
  • 150 ml oleje
  • 150 ml červeného vína
  • 1 prášek do perníku
  • 1 prášek do pečiva
  • 2 lžíce kakaa
  • 50 g marmelády
  • 150 g čokoládové polevy

Postup:

Nejprve vyšlehejte vejce s cukrem do husté pěny, pak přidejte olej a víno a dobře promíchejte. Postupně dodávejte mouku, prášek do pečiva a perníku, kakao, na závěr vmíchejte marmeládu. Vymažte a vysypte hrubou moukou vyšší plech, přelijte do něj těsto. Předehřejte troubu na 180 °C a pečte asi 20 minut. Vychladlé těsto potřete čokoládovou polevou rozpuštěnou ve vodní lázni, nemáte-li čas či chuť na polevu, posypte moučkovým cukrem a pusťte se do toho.

Zdroj: Perník

Autoři obsahu

 Nina Vinšová

 Mgr. Světluše Vinšová


perník na plech hrníčkový s jablky
<< PŘEDCHOZÍ PŘÍSPĚVEK
nejlepší domácí perník
NÁSLEDUJÍCÍ PŘÍSPĚVEK >>
příběhy k tématu

Zavařování masa do sklenic v troubě

Nadja

Citát: "Nejprve si připravíme mělký plech, na nějž sklenice postavíme. Plech pak zalijeme vodou do výšky 2 až 3 centimetrů."
- Mělký plech bývá tak 1 cm vysoký, takže do něj 2-3cm vody nenalijeme.
- Plech pak zalijeme vodou - zaléváme asi sklenice uložené na plechu, nikoliv plech, to bychom vodu lili přímo do trouby.
-----------------
Nesrovnalosti:
Zavařování masa na dovolenou (v hrnci):
"Maso můžete do sklenic napěchovat a následně zalít vepřovým vývarem až po okraj"
Zavařování masa do sklenic v mikrovlnce:
"Sklenice neplníme až po okraj, ale pod víčkem musí zůstat mezera, což je stejné, jako při zavařování v hrnci."
Dotaz: TAKŽE PLNÍME AŽ PO OKRAJ, NEBO S MEZEROU?
------------------
Při zavařování v mikrovlnce doporučuji sklenice podložit talířem s trochu zvýšeným okrajem - pokud tekutina vyteče, aby se nerozlila po celé troubě.

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Rychlý moučník na plech

Monika semrova

Když mám zlucnikovou dietu můžu moučník z listového těsta jsem měsíc po operaci

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Domácí vodárna

Koudela

Dobrý den
Potřebuji schema elektrického připojení tlakového spínače domácí vodárny Elpumps
VB 25/1300B

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Domácí vodárna návod

zachařová

Co dělat když čerpadlo čerpá ale nevypíná?

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Domaci vodarna

Jan Fort

Dobrý den chtěl jsem se zeptát .Na chatě mám vrt 20 metrů jak vyřešit přívod do chaty a jakou domaci vodárny bych měl použít děkuji za odpověď

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Domácí šunka

sidonie

Dobrý den, mám dotaz zda se dá domácí šunka vyrobit také z mraženého/ rozmraženého masa...nemám možnost pokaždé dostat čerstvé maso ale v mrazáku ho mám dosti a také jakje to potom s vařením...mám schinkenfee ale nevím , zda z rozmraženého masa se musí vařit na ( jakou teplotu a jakou dobu )? Děkuji moc za radu.

Počet odpovědí: 2 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Váček na dásni - domácí léčba

Slámová lucie

Jak co nejrychleji zbavit vacku

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět


Warning: Undefined variable $url in /www/hosting/publicatus.cz/master2/includes/function.php on line 783

Domácí šunka

Petra

Nedávno jsem si pořídili bytelnou formu na šunku z webu http://www.formanasunku.cz a musím říce, že je to skvělé. Invesctice okolo tisícovky se určitě vyplatí. Celá rodina domací šunku milujeme. Jsem ráda, že to chutná i dětem. Vím co jedí, alespoń u něčeho ,) Děkuji za tipy na nové recepty.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Za jak dlouho lze konzumovat domácí kysané zelí

Zdenka

za jak dlouho lze konzumovat domácí kysané zelí

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Rakovina jazyka - obrázky

Cempírek

Nejlepší radu, jak se toho zbavit vám dá zubní lékař, protože z obrázku toho moc poznat není. Není ani známo, jak to máte dlouho, bolestivost a co předcházelo vzniku. To jsou důležité informace usnadňující identifikaci. Jako rychlé domácí řešení můžete použít kloktadlo JOX, se kterým si vyplachujte ústa několikrát denně vždy po jídle. Pokud to do týdne nezmizí, tak navštivte svého zubního lékaře. Rakovina to není, můžete být v tomto ohledu klidná.

Zdraví Cempírek!

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Domácí šunka mražené maso

Frodl

Dělal jste někdo domácí šunku z mraženého masa? A s jakým výsledkem? Já to zkusil a výsledek byl: Krásně růžová, homogenní, dala se krájet i na milimetrové plátky. Chuť žádná, vůně také žádná, v ústech pocit suchého masa, jako přesolená (dal jsem na 1 kg 9 g soli 9g pragandy ). Poradí někdo, nebo má někdo podobnou zkušenost? Předem díky za radu.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Domácí výroba sýra

Čestmír

Dobrý den.
Chybu jste udělala v teplotě. Jogurt zraje při teplotě
42 - 45 stupňů celsia, Výroba trvá při této teplotě 6 hodin.
Já používám jogurtovač Bravo (cca 500 Kč). Studené mléko
jakékoliv i z krabice se smíchá se čtvrt kilem jogurtu,
naleje do skleniček a nechá v jogurtovači hodin. Pak se dá do
lednice vychladit. Můžete použít i termosku, do peřin nebo
domácí pekárnu, která má funkci kvašení. Důležité je dodržet
teplotu, delší čas nevadí.

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Domácí recept na naložené plody schizandry v medu

Ludmila Valentová

Mnohokrát Vám děkuji !!! S pozdravem Ludmila

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Aloe lihový extrakt

Jana

Prosím poradíte s domácí výrobou lihového extraktu z aloe. Děkuju

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Domácí likér z aronie

František Vrňata

Postočení likéru z aronie se u hrdla láhve tvorí kruh z bublinek.Jde odstranit nebo je to přirozené zrání.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

novinky a zajímavosti

Chcete odebírat naše novinky?


Dokažte, že jste člověk a napište sem číslicemi číslo dvacetsedm.