Téma: 

rajská polévka jednoduchý recept

JEDNODUCHÝ RECEPT NA RAJSKOU POLÉVKU

Rajská polévka s rýží

Ingredience: 2 lžíce hladké mouky, 30 g másla, 1 cibule, 200 g vařené rýže, 100 g rajčatového protlaku, cukr, sůl, 1 kostka masového bujónu.

Technologický postup: Cibulku nakrájíme nadrobno a necháme ji zesklovatět. Přidáme mouku, zasmahneme, přimícháme rajčatový protlak a ihned zalijeme vodou nebo vývarem. Dále přidáme kostku bujónu a povaříme. Nakonec do polévky vložíme vařenou rýži. Podle chuti mírně osladíme a osolíme.

Zdroj: Jednoduchý recept na rajskou polévku
Zveřejněno dne: 27.4.2017

JEDNODUCHÝ RECEPT NA RAJSKOU POLÉVKU

Rajská polévka s těstovinami

Ingredience: 1 konzerva drcených rajčat, 1 rajský protlak, 1 lžíce olivového oleje, 2 lžíce hladké mouky, 1 l drůbežího vývaru, petrželová nať, bazalka, 1 stroužek česneku, sůl, cukr, těstoviny.

Technologický postup: V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme mouku, zasmažíme a přidáme rajský protlak a prolisovaný česnek. Zalijeme chladným vývarem, prošleháme, přidáme drcená rajčata a necháme 20 minut povařit. Na závěr do polévky vmícháme nadrobno nasekané bylinky, případně ji dosolíme a přidáme lžičku cukru. Těstoviny uvaříme zvlášť podle návodu, dáme je na talíře a přelijeme polévkou.

Zdroj: Jednoduchý recept na rajskou polévku
Zveřejněno dne: 27.4.2017

JEDNODUCHÝ RECEPT NA RAJSKOU POLÉVKU

Rajská polévka s noky

Ingredience: 1 l vody, 7 kuliček nového koření, špetka tymiánu, 3 bobkové listy, 10 kuliček černého pepře, 1 cibule, 100 g rajčatového protlaku, 3 stroužky česneku, cukr, sůl, mletý černý pepř.

Ingredience na noky: 2 lžíce hladké mouky, 1 lžička oleje, 1 vejce.

Technologický postup: Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Česnek oloupeme. V hrnci dusíme cibuli s novým kořením, celým pepřem, bobkovým listem a stroužky česneku, dokud nezesklovatí. Poté základ polévky zalijeme vodou. Až se voda začne vařit, vmícháme rajský protlak a tymián. Mezitím si v hrníčku rozšleháme vejce se špetkou soli, lžičkou oleje a asi 2 lžícemi hladké mouky a umícháme (vidličkou) hladké těstíčko. Až se začne rajská polévka vařit, vkládáme do ní lžičkou vykrájené malé nočky. Nakonec podle chuti (pokud je protlak moc kyselý) rajskou polévku dosladíme nebo přidáme trochu kečupu, sůl a pepř mletý. Rajskou polévku s nočky rozdělíme na talíře a ihned podáváme.

Zdroj: Jednoduchý recept na rajskou polévku
Zveřejněno dne: 27.4.2017

Diskuze: jednoduchý recept na rozmarýnovou mast

Rozmarýnovou mast připravíte rozehřátím kokosového oleje na 40°C a do této tekutiny nasypete nasekanou nať rozmarýnu. Udržujte tuto směs stále při stejné teplotě po dobu 24 hodin a občas ji promíchejte. Pak to zceďte a nechte vychladnout. Kokosový olej po vychladnutí ztuhne a vytvoří se tak domácí rozmarýnový krém.

Zdroj: diskuze Jednoduchý recept na rozmarýnovou mast
Odesláno dne: 23.9.2014 uživatelem Kamča
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

RAJSKÁ POLÉVKA

Rychlá rajská polévka

Ingredience: 1 větší rajčatový protlak, 1 cibule, 1,5 l vody, 500 ml mléka, 2 hrsti polévkových nudlí, 1 lžíce oleje, 1 kostka bujonu, 1 lžička vegety, 1 snítka libečku

Postup: Na oleji zpěníme cibuli‚ přidáme protlak, vodu‚ bujon a vegetu. Když se polévka vaří, přisypeme polévkové nudle. Jakmile budou nudle uvařené, polévku vypneme. Ovoníme trochou libečku. Připravenou polévku necháme odpočívat nejméně deset minut a až poté do ní vlijeme mléko, nejlépe plnotučné.

Zdroj: Rajská polévka
Zveřejněno dne: 13.8.2015

Diskuze: prosím o recept na vysychání kloubů

Dobrý den,otec Pleskač říkal v rádiu recept na vysychání kloubů.Chtěl bych poprosit o recept.Moc děkuji za recept.Sláma Stanislav

Zdroj: diskuze Prosím o recept na vysychání kloubů
Odesláno dne: 16.8.2015 uživatelem Stanislav Sláma
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

JEDNODUCHÝ RECEPT NA RAJSKOU POLÉVKU

Rychlá rajská polévka pro děti

Ingredience: olej, 1 malá cibule, 2 lžíce hladké mouky, 500 g kvalitního rajčatového pyré (drcených nebo krájených rajčat), 1 bobkový list, sůl, cukr, špetka mleté skořice, citrónová šťáva, 200 g uvařené rýže, 800 ml vody.

Technologický postup: Cibuli pokrájíme najemno a necháme zesklovatět na oleji, zasypeme moukou a vytvoříme světlou jíšku. Přilijeme půl litru vody a dobře rozmícháme nebo rozmixujeme. Přidáme rajčatové pyré, bobkový list, lžičku soli a 2 lžičky cukru a vaříme. Po 10 minutách vyjmeme bobkový list, přisypeme skořici a předem uvařenou rýži a přidáme pár kapek citrónové šťávy. Vše krátce povaříme, ochutnáme a případně dochutíme solí a cukrem.

Zdroj: Jednoduchý recept na rajskou polévku
Zveřejněno dne: 27.4.2017

Diskuze: levandulový olej recept

Prosím o recept na výrobu domácího levandulovéhooleje

Zdroj: diskuze Levandulový olej recept
Odesláno dne: 4.7.2014 uživatelem Lenka
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

RAJSKÁ POLÉVKA

Rajská polévka s noky

Ingredience: 1 l čisté rajčatové šťávy, olej, 1 menší cibule, 1 menší paprika, trocha vody, sůl, cukr Noky: 1 vejce, sůl, 100 g hrubé mouky, trocha vody

Postup: Do hrnce dáme trochu oleje, přidáme rajčatovou šťávu, trochu vody, pokrájenou cibuli a papriku, osolíme a osladíme podle chuti. Všechny suroviny na noky smícháme. Necháme chvíli odstát, pak zavaříme noky do vroucí rajské polévky a chvíli povaříme.

Zdroj: Rajská polévka
Zveřejněno dne: 13.8.2015

Diskuze: jak pomoci přehnojení rajských jablíček

Dobrý den
Máme už zrostlá rajská jablíčka ,udělaly se nám na nich zespoda černé fleky ,poté celé rostliny úplně zvadly,přidaly jsme do půdy vápník a po dvou dnech včechny se ohnuly a rajské jaky scvrkly .Mohly by jste mě napsat kde je chyba .
Děkuji za odpověd.
Vimrová Drahoslava

Zdroj: diskuze Jak pomoci přehnojení rajských jablíček
Odesláno dne: 25.6.2017 uživatelem DRAHOSLAVA VIMROVÁ
Počet odpovědí: 0

JEDNODUCHÝ RECEPT NA RAJSKOU POLÉVKU

Rajská polévka se smetanou

Ingredience: 800 g zralých rajčat, 1 l zeleninového vývaru, 200 g zakysané smetany, 4 snítky tymiánu, svazek bazalky, černý pepř.

Technologický postup: Rajčata omyjeme a odstraníme z nich stopky. Slupku nařízneme do křížku. Rajčata na chvíli ponoříme do vroucího zeleninového vývaru, poté je vyjmeme, zchladíme studenou vodou a oloupeme. Plody rozpůlíme a vybereme z nich zrníčka. Dužinu nakrájíme na velké kostky, část jich odložíme stranou. Do vývaru dáme rajčata a zakysanou smetanu, ještě jednou necháme přejít varem a pak polévku dobře rozmixujeme. Znovu ji ohřejeme. Bylinky omyjeme a otrháme lístky. Část ponecháme v celku, část posekáme a přidáme do polévky. Výrazně opepříme. Polévku na talíři ozdobíme celými lístky bylinek a kousky rajčat.

Zdroj: Jednoduchý recept na rajskou polévku
Zveřejněno dne: 27.4.2017

Diskuze: bylinná mast z levandule recept

Díky za skvělý recept. Určitě vyzkouším, jak se mi povede. Ještě sháním recept na takovouto levandulovou mast. Neznáte náhodou někdo takový? www.oveckarna.cz/byl…

Zdroj: diskuze Bylinná mast z levandule recept
Odesláno dne: 19.10.2014 uživatelem Lennanov
Počet odpovědí: 0

JEDNODUCHÝ RECEPT NA RAJSKOU POLÉVKU

Jednoduchá rajská polévka

Ingredience: 1 lžíce hladké mouky, 1 rajský protlak, 2 kuličky nového koření, 1 bobkový list, 1 cibule, 1 hřebíček, špetka tymiánu, 1 lžíce másla, 1 l vody, 3 kuličky černého pepře, pažitka, sůl, 1 lžíce dětské krupičky, 1 vejce.

Technologický postup: V hrnci rozehřejeme máslo, zaprášíme ho hladkou moukou a připravíme světlou jíšku, kterou za stálého míchání zalijeme vodou. Přidáme celou menší oloupanou cibuli, bobkový list, celý pepř, nové koření, hřebíček a špetku tymiánu. Vmícháme větší rajčatový protlak, osolíme a vaříme 15 minut. Polévku přecedíme a přivedeme k varu. Do polévky můžeme přidat například kapání, které připravíme tak, že v misce smícháme vejce s dětskou krupičkou. Kapání poté zavaříme do polévky, krátce povaříme a odstavíme. Polévku ochutíme podle potřeby a přidáme nasekanou pažitku.

Zdroj: Jednoduchý recept na rajskou polévku
Zveřejněno dne: 27.4.2017

JEDNODUCHÝ RECEPT NA RAJSKOU POLÉVKU

Rajská polévka s paprikou

Ingredience: 100 g rajského protlaku, 80 g papriky, 1 cibule, 40 g másla, 40 g hladké mouky, 7 kuliček nového koření, 7 kuliček černého pepře, 1 bobkový list, 1 hřebíček, 50 g cukru krupice, sůl, ocet, 1 l vývaru, 160 g vařené rýže.

Technologický postup: Na másle krátce osmažíme nadrobno pokrájenou papriku s cibulí. Zeleninu pak zaprášíme moukou, kterou necháme zpěnit, přidáme protlak a koření, vše zalijeme vývarem, dobře promícháme a přivedeme k varu. Dle chuti (kyselosti protlaku) dosladíme, osolíme, případně okyselíme a necháme cca 5 minut provařit. Následně vyndáme koření. Do hotové polévky můžeme přidat zavářku dle vlastního výběru a můžeme podávat. Zavářku můžeme také nechat vedle v mističce a každý si může nandat do horké polévky takové množství, jaké chce.

Zdroj: Jednoduchý recept na rajskou polévku
Zveřejněno dne: 27.4.2017

Diskuze: recept na nápoj z aloe

Dobrý den,mám prosbu,potřebovala bych recept na domácí výrobu nápoje z Aloe.Mám metabolický syndrom,to znamená vyský tlak,cukrovku a cholesterol.Slyšela jsem že nápoj z Aloe je úžasný.Děkuji za recept.

Zdroj: diskuze Recept na nápoj z aloe
Odesláno dne: 8.3.2011 uživatelem Babička
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

JEDNODUCHÝ RECEPT NA RAJSKOU OMÁČKU

Omáčka z rajských jablek

Dej na rendlíček kousek másla, čtyry velká rajská jablíčka, kousek rozkrájené cibule, několik zrnek pepře a nového koření, a nech to dusit, pak to hodně rozmačkej, nalej na to 4 decilitry hovězí polívky a proceď to do hrnečku, přidej k tomu trochu octa a trochu vína, zapraš to bledou jíškou, dej do toho kousek cukru, trochu sekané citrónové kůry a nech to ještě povařit.

Jak je vidět, tak fantazii se při vaření rajské omáčky meze nekladou.

Zdroj: Jednoduchý recept na rajskou omáčku
Zveřejněno dne: 30.8.2016

RAJSKÁ POLÉVKA Z PROTLAKU

Rajská polévka s rýží

Ingredience: 1 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, 1 l vývaru, 1 ks bobkového listu, 2 ks nového koření, 150 g rajského protlaku, cukr, sůl, 6 lžic vařené rýže, 2 lžíce oloupaných rajčat

Technologický postup: Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji vlažným vývarem, promícháme, přidáme koření a vaříme asi 30 minut. Poté přidáme rajčatový protlak a za občasného míchání vaříme ještě asi 15 minut. Polévku přecedíme, ochutíme solí, cukrem, přidáme vařenou rýži a na kostičky nakrájená rajčata. Promícháme a necháme přejít varem.

Zdroj: Rajská polévka z protlaku
Zveřejněno dne: 26.6.2017

RAJSKÁ POLÉVKA

Italská rajská polévka

Ingredience: 1 l vody, 2–4 lžíce rajčatového protlaku, 150 g vařených nudlí nebo jiných těstovin, 5 kuliček celého pepře, 3 kuličky nového koření, 1 bobkový list, 1 skořice, 1 menší cibule, ocet, cukr, sůl

Na jíšku: 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce másla, čerstvá bazalka na ozdobu

Postup: Do vody dáme vařit rajčatový protlak, cibuli překrojenou na dvě půlky a koření. Vaříme asi 25 minut. Jíšku si připravíme tak, že na rozehřátém másle za stálého míchání orestujeme hladkou mouku. Polévku zahustíme připravenou jíškou, provaříme, dochutíme solí, cukrem, popřípadě octem. Přecedíme a vložíme uvařené nudle, zdobíme bazalkou.

Zdroj: Rajská polévka
Zveřejněno dne: 13.8.2015

RAJSKÁ POLÉVKA

Rajská polévka z protlaku

Ingredience: 4 dkg másla, 1,5 l vody, 1 rajský protlak, 4 dkg cibule, 6 dkg hladké mouky, 2 dl mléka, podle chuti špetku soli a špetku cukru, podle potřeby rýži

Postup: Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Rýži uvaříme podle návodu na balení. Z másla a mouky uděláme jíšku, přidáme nakrájenou cibuli a chvíli smažíme. Následně zalijeme vodou a necháme přejít varem. Poté do polévky přidáme rajský protlak, osolíme a dobře povaříme. Dále do rajské polévky přidáme v mléce rozmíchanou mouku. Nakonec podle chuti přidáme cukr a ještě necháme přejít varem. Rajskou polévku z protlaku podáváme s uvařenou rýží.

Zdroj: Rajská polévka
Zveřejněno dne: 13.8.2015

RAJSKÁ POLÉVKA Z PROTLAKU

Rajská polévka se smetanou

Ingredience: 4 rajčata, oregano, hrst parmazánu, sůl, bazalka, mletý pepř, 100 ml smetany ke šlehání 30%, cukr, 120 g rajčatového protlaku, 1 lžíce olivového oleje, 1 l zeleninového vývaru

Technologický postup: Do mírně rozpáleného olivového oleje vložíme oloupaná a na kostičky nakrájená 4 středně velká rajčata, posypeme sušenou bazalkou a necháme je změknout. Poté přidáme rajčatový protlak. Zalijeme zeleninovým vývarem. Osolíme, opepříme, osladíme, přidáme trochu oregana. Takto připravenou polévku rozmixujeme tyčovým mixérem. Povaříme a nakonec přidáme smetanu a zase chvíli povaříme. Na talíři rajčatovou polévku se smetanou ozdobíme nakrájeným parmezánem nebo jiným sýrem.

Zdroj: Rajská polévka z protlaku
Zveřejněno dne: 26.6.2017

RAJSKÁ POLÉVKA

Rajská polévka s těstovinami

Ingredience: 1 velká cibule, hrstka kořenové zeleniny pokrájené na kousky, 2 lžíce olivového oleje, 1 malá plechovka rajského protlaku, 80 g těstovin tortellini se šunkou, hrst čerstvého hrášku, čerstvá bazalka, sůl, mletý pepř, zeleninový bujon

Postup: V hrnci rozpálíme olej, přisypeme nadrobno pokrájenou cibuli a zeleninu a za stálého míchání osmahneme dozlatova. Zalijeme studenou vodou (cca 1,3 l), osolíme, opepříme, přidáme bujon a přivedeme k varu. Do vařící polévky nasypeme tortellini a na mírném ohni vaříme. Po 10 minutách varu přidáme protlak a hrášek a dovaříme do změknutí těstovin. Podle chuti můžeme dosolit, případně přidat špetku cukru. Na talíři posypeme polévku posekanými lístky bazalky.

Zdroj: Rajská polévka
Zveřejněno dne: 13.8.2015

RAJSKÁ POLÉVKA Z PROTLAKU

Jednoduchá rajská polévka

Ingredience: 150 g rajského protlaku, 1 cibule, 1 mrkev, 1 petržel, 1 brambor, 1 stroužek česneku, bobkový list, celé nové koření, olej, 1 l zeleninového vývaru, voda, sůl, ½ lžičky octa

Technologický postup: Na oleji zpěníme cibulku, přidáme najemno nastrouhanou mrkev a petržel a podusíme. Přidáme rajský protlak, zalijeme 1 l vody, přidáme kostku bujónu, 2 bobkové listy, nové koření a prolisovaný česnek a vaříme cca 15 minut. Poté dáme do polévky najemno nastrouhanou bramboru a vše povaříme doměkka. Podle chuti osolíme a přidáme ocet. V polévce je hodně zeleniny, tak už není potřeba žádná zavářka, ale kdo má rád, může dát jak těstoviny, tak rýži.

Zdroj: Rajská polévka z protlaku
Zveřejněno dne: 26.6.2017

RAJSKÁ POLÉVKA PODLE ZDEŇKA POHLREICHA

Rajská polévka

Ingredience: 250 rajčat, 1 l vývaru, 1 lžíce hladké mouky, 250 ml rajčatového pyré, 60 g másla, čerstvá bazalka, špetka skořice, 1 lžíce hnědého cukru, sůl, mletý pepř, zakysaná smetana

Technologický postup: Připravíme si jíšku. V hrnci rozehřejeme máslo a opražíme na něm mouku. Zalijeme ji studeným vývarem a přivedeme k varu. Do vývaru přidáme čerstvá oloupaná a na kostičky nakrájená rajčata i rajčatové pyré. Promícháme a vaříme přibližně 20 minut. Zatímco se polévka vaří, přidáme do ní špetku skořice a pár lístků čerstvé bazalky. Uvařenou polévku propasírujeme přes síto nebo ji rozmixujeme ručním mixérem. Dochutíme čerstvě namletým pepřem a solí. Dle kyselosti rajčat dosladíme hnědým cukrem. Hotovou polévku dáme na talíř, ozdobíme kopečkem zakysané smetany a lístkem čerstvé bazalky.

Zdroj: Rajská polévka podle Zdeňka Pohlreicha
Zveřejněno dne: 26.6.2017

RAJSKÁ OMÁČKA

Rajská omáčka - recept

Jak jsem již naznačila, rajskou omáčku můžete připravit hned několika způsoby: někdo preferuje omáčku připravenou z čerstvých rajčat, jiný raději zvolí již hotový domácí či kupovaný rajský protlak, někdo si ji připraví z hovězího, někdo z mletého masa, někdo ji podává s plněnými paprikami. Je na vás, co si vyberete, na co jsou vaše chuťové buňky připravené. Nezapomeňte si k rajské omáčce připravit přílohu, a to houskový knedlík nebo těstoviny nebo rýži.

Zdroj: Rajská omáčka
Zveřejněno dne: 3.2.2016

RAJSKÁ POLÉVKA Z PROTLAKU

Rajská polévka

Ingredience: 1 ks hřebíčku, tymián, 1 lžíce másla, 1 l vody, 3 kuličky pepře, 1 lžíce hladké mouky, 1 rajský protlak, 2 kuličky nového koření, 1 bobkový list, 1 cibule, sůl, pažitka

Ingredience na zavářku: 1 lžíce dětské krupice, 1 vejce

Technologický postup: V hrnci rozehřejeme máslo, zaprášíme moukou a připravíme světlou jíšku, kterou za stálého míchání zalijeme vodou. Přidáme celou menší oloupanou cibuli, bobkový list, celý pepř, nové koření, hřebíček a špetku tymiánu. Vmícháme větší rajčatový protlak, osolíme a vaříme 15 minut. Polévku přecedíme a přivedeme k varu. Na kapání smícháme v misce vejce s dětskou krupičkou. Do polévky zavaříme kapání, krátce povaříme a odstavíme. Polévku ochutíme podle potřeby a přidáme nasekanou pažitku. Rajskou polévku podáváme teplou na stůl.

Zdroj: Rajská polévka z protlaku
Zveřejněno dne: 26.6.2017

RAJSKÁ POLÉVKA Z PROTLAKU

Rajská polévka s noky

Ingredience: 150 g rajského protlaku, 2 lžíce hladké mouky, 3 lžíce oleje, 1 cibule, skořice, 150 ml mléka, 1 lžíce másla, 1 lžíce kečupu, sůl, mletý pepř, 1 lžíce cukru, 1 l vody

Ingredience na noky: 2 vejce, 2 lžíce polohrubé mouky, sůl

Technologický postup: V hrnci rozpálíme olej a přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, kterou necháme smažit dozlatova. Poté přidáme hladkou mouku a mícháme. Vytvoří se hmota, kterou zalijeme vodou, a důkladně ji rozmícháme. Jakmile směs přivedeme do varu, přidáme rajský protlak, kečup, mléko a dochutíme solí, pepřem, cukrem, skořicí. Nakonec přidáme lžíci másla. Poté připravíme směs na nočky. V hrníčku rozmícháme vejce se solí a moukou. Mouky dáme dostatečně tak, aby směs nebyla tekutá. A poté jednoduše směs přes struhadlo nastrouháme do hotové polévky.

Zdroj: Rajská polévka z protlaku
Zveřejněno dne: 26.6.2017

RAJSKÁ POLÉVKA Z PROTLAKU

Rajská polévka s kapáním

Ingredience: 150 g rajského protlaku, 1 l zeleninového vývaru, 5 kuliček nového koření, 5 kuliček pepře, 5 hřebíčků, 2 bobkové listy, tymián, 2 lžíce hladké mouky, 1 vejce, hrubá mouka na kapání, sůl, cukr

Technologický postup: Dáme vařit cca 1,5 vývaru, ve kterém povaříme 5–10 minut nové koření, pepř, hřebíček a bobkový list. Koření potom vyjmeme. Zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve studené vodě. Přidáme rajčatový protlak a tymián a podle chuti přisolíme. Kdo má raději sladší, může si i přisladit. Nakonec si v rozšlehaném vejci s trošičkou vody rozmícháme hrubou mouku – kapání nesmí být moc řídké (rozvařilo by se), ale ještě musí z vidličky pomalu odkapávat. Připravenou směs nakapeme do vroucí polévky, a když vyplave, polévku odstavíme. Můžeme hned podávat.

Zdroj: Rajská polévka z protlaku
Zveřejněno dne: 26.6.2017