Téma: 

vynikající česnečka


Facebook Twitter Pinterest email tisk

ČESNEČKA RECEPTY

Česnečka – základní recept

Základem česnečky je obvykle vývar. Může to být jakýkoliv vývar z masa, kostí nebo různých masových odřezků. Nemáme-li jej k dispozici, můžeme si vypomoci vodou s kostkou masoxu nebo jiné bujónové kostky. Dříve se například běžně vařila česnečka tak, že se do talíře dával rozetřený česnek se solí, lžíce sádla a vše se zalilo horkou vodou. Rozetřený nebo prolisovaný česnek a sůl patří bezpodmínečně do polévky i dnes. Množství česneku se řídí jednak množstvím polévky, jednak vlastní chutí. Pak už se přidávají další ingredience podle chuti nebo dle možností, česnečka tak může být pokaždé jiná.

Detail odstavce: Česnečka – základní recept
Zdroj: Česnečka recepty
Zveřejněno: 20.3.2014


Facebook Twitter Pinterest email tisk

Diskuze: Rakytník nechtěné rozrůstání

Rakytník vysílá v hloubce cca 25 cm vodorovně pod trávníkem oddenky, ze kterých vyrůstají nevé sazenice. Je schopen tak zamořit celé oblasti. Pro zdraví je to vynikající rostlina, ale do zahrádky je třeba ho omezit plastovou zábranou. Já tento měsíc budu "plet" oddenky které mi prorostly celou zahradou, ale nejdříve udělám omezující kruh kolem stromku. Že pravidleně sekáte trávník mu nevadí, zkouší to a oddenek pokračuje v růstu pod zemí dále... Je s podivem, že jsem od žádného z pěstitelů nikde nenašel, jak tuto situaci řešili.

Zdroj: diskuze Rakytník nechtěné rozrůstání
Odesláno: 7.6.2018 uživatelem Dětřich D.
Počet odpovědí: 0

ČESNEČKA RECEPTY

Jednoduchá česnečka

Suroviny:

  • 2 velké brambory
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • asi 1 l vody
  • majoránka, pepř, sůl
  • ½ kostky bujónu

Postup:

Vodu přivedeme k varu, vhodíme do ní na kostičky nakrájené brambory, přidáme bujón a vaříme asi 10 minut. Mezitím si na kolečka nakrájíme cibuli a osmahneme ji na trošce másla. Když se brambory uvaří, odstavíme hrnec z plotny, přidáme rozmačkaný česnek, osmahnutou cibuli a koření. Podáváme s čerstvým chlebem nebo krutony.

Detail odstavce: Jednoduchá česnečka
Zdroj: Česnečka recepty
Zveřejněno: 20.3.2014


Facebook Twitter Pinterest email tisk

Diskuze: Re: ivetaazdenek@email.cz

Recept na čaj z olivových lístků
Vezměte 10-20 zralých nepoškozených olivových listů ze zdravé rostliny. Důkladně je opláchněte ve vodě a mírně osušte. Mokré lístky umístěte na suchém a chladném místě po dobu 3 až 7 dní, dokud nebudou zcela vysušeny. V případě potřeby pak vezměte 10 až 15 sušených olivových listů na šálek vody a dejte je do nádoby vařit na 5 minut. Sejměte z plotýnky a nechte ještě listy plavat v převařené vodě po dobu 2-3 minut, dokud tekutina nedostane krásnou zlatavou barvu, pak teprve podáváme. Můžete přidat cukr, pokud si přejete. Čaj se dá pít teplý, ale vynikající je i studený.
Ještě zmíním léčivé účinky:
- snižuje krevní tlak
- snížuje predispozice ke krevním sraženinám (posiluje účinky Warfarinu)
- léčí cukrovku
- léčí infekce virové, bakteriální a plísňové

Zdroj: diskuze Ivetaazdenek@email.cz
Odesláno: 2.8.2016 uživatelem Kamča
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

ČESNEČKA RECEPTY

Česnečka bez bujonu

Suroviny:

  • 1,5 litru hovězího vývaru
  • 1 cibule
  • 1 česnek
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • ¼ bulvy malého celeru
  • 3 brambory
  • 1 lžíce sádla
  • majoránka
  • nasekané listy petržele
  • sůl
  • pepř

Postup:

Nejprve osmahneme cibulku na sádle. Pak přidáme na kostičky nakrájenou mrkev, celer a petržel a smažíme dál. Asi po 5 minutách přidáme brambory a vše zalijeme vývarem. Necháme zhruba 10 minut mírně vařit. Přidáme prolisovaný česnek, majoránku a petržel a necháme ještě chvilku povařit. Na závěr česnečku dochutíme solí a pepřem. Servírujte s krutony.

Detail odstavce: Česnečka bez bujonu
Zdroj: Česnečka recepty
Zveřejněno: 20.3.2014

ČESNEČKA RECEPTY

Loštická česnečka

Suroviny:

  • 150 g prorostlé slaniny, nakrájené na kostičky
  • 3 cibule, nakrájené na kolečka
  • 3 větší brambory
  • 1 lžička kmínu
  • sůl
  • 6–10 stroužků česneku, podle chuti
  • pepř
  • majoránka
  • 300 g olomouckých tvarůžků, nakrájených na kousky

Postup:

Ve větším hrnci necháme vypéct slaninu, pak přidáme kolečka cibule, osmahneme je dozlatova a zalijeme asi 1,5 l vody. Přidáme kmín, symbolicky osolíme a vaříme, než budou brambory měkké. Polévku poté dochutíme pepřem, prolisovanými stroužky česneku a majoránkou. Tvarůžky rozdělíme do misek, přelijeme vroucí polévkou a ihned podáváme.

Detail odstavce: Loštická česnečka
Zdroj: Česnečka recepty
Zveřejněno: 20.3.2014

ČESNEČKA RECEPTY

Česnečka od Pohlreicha – dobrá na kocovinu

Suroviny:

  • 1 litr vody
  • ½ rajského protlaku
  • masox
  • 1 vejce
  • 1 lžička sladké chilli omáčky
  • drcený kmín
  • pepř
  • majoránka
  • 5 stroužků česneku

Postup:

Do vroucí vody přidáme půl protlaku, masox (dle chuti), pepř, drcený kmín, majoránku a sladkou chilli omáčku. Vejce lehce rozmícháme ve sklenici a postupně zašleháváme do vroucí polévky. Nakonec přidáme prolisovaný česnek. Kdo má rád silnější česnečku, tak si může prolisovat jeden stroužek česneku přímo na talíř a zalít hotovou česnečkou. Nejlepší je český česnek, který má sílu.

Detail odstavce: Česnečka od Pohlreicha – dobrá na kocovinu
Zdroj: Česnečka recepty
Zveřejněno: 20.3.2014

ČESNEČKA RECEPTY

Česnečka bez brambor

Suroviny:

  • 800 g čerstvých rajčat oloupaných
  • 3–4 stroužky česneku
  • 2 malé cibule
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžička másla
  • sůl
  • pepř
  • 1 lžička kari koření
  • ¾ l zeleninového vývaru (i z kostky)
  • 1 malou cuketu
  • 1 pórek
  • bazalka

Postup:

Česnek a cibuli nakrájejte a poduste ve směsi oleje a másla, poté přidejte pokrájená rajčata, krátce je osmahněte a okořeňte. Přilijte vývar a duste pod pokličkou asi 15 minut. Mezitím si očistěte cuketu, pórek a bazalku. Cuketu nakrájejte na kostičky, pórek na kolečka. Zeleninu vhoďte do polévky asi 5 minut před koncem vaření a společně dovařte. Dochuťte bazalkou, případně ještě solí a česnekem, aby polévka byla pikantní. Podávejte s osmaženými kostičkami chleba.

Detail odstavce: Česnečka bez brambor
Zdroj: Česnečka recepty
Zveřejněno: 20.3.2014

ČESNEČKA RECEPTY

Krémová česnečka podle babičky

Suroviny:

  • 2 lžíce másla
  • malá cibule, nadrobno nakrájená
  • 3 stroužky česneku na plátky + 1 stroužek prolisovaného česneku
  • 2 menší brambory, nakrájené na malé kostky
  • 300 ml drůbežího nebo hovězího vývaru
  • 400 ml mléka
  • sůl a pepř
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • na ozdobení: rukola, parmazán

Postup:

Na másle opékáme asi 2 minuty nadrobno nakrájenou cibulku, pak přidáme 3 stroužky česneku pokrájeného na plátky a mícháme ještě další minutu. Přidáme brambory nakrájené na malé kostky a zalijeme vývarem a mlékem. Osolíme, opepříme a vaříme, než budou brambory měkké. Poté rozmixujeme a zjemníme smetanou. Přivedeme k varu, vmícháme stroužek prolisovaného česneku a odstavíme. Zdobíme rukolou a hoblinkami parmazánu.

Detail odstavce: Krémová česnečka podle babičky
Zdroj: Česnečka recepty
Zveřejněno: 20.3.2014

ČESNEČKA RECEPTY

Smetanová česnečka s uzeným masem

Suroviny:

  • 200 g uzeného masa (bůček nebo krkovička)
  • 1 lžíce sádla
  • 6–8 stroužků česneku
  • 1,5 l vývaru (klidně z kostky masoxu)
  • 2–3 lžíce hladké mouky
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • pepř
  • sůl
  • čerstvá pažitka na ozdobení

Postup:

Nejprve si na kostičky nakrájíme uzené maso, nadrobno nasekáme dva stroužky česneku a vše opečeme na sádle. Poté zasypeme hladkou moukou, zalijeme vývarem (nebo vodou s bujónem) a vaříme, dokud maso nezměkne a není hotové. Pokud máme rádi hustší polévku, zahustíme světlou granulovanou jíškou. Potom do polévky nastrouháme zbytek česneku, opepříme, osolíme, povaříme a odstavíme z plotýnky. Ihned vmícháme smetanu a jemně nasekanou čerstvou pažitku. Servírovat můžeme s opékanými toasty.

Detail odstavce: Smetanová česnečka s uzeným masem
Zdroj: Česnečka recepty
Zveřejněno: 20.3.2014

CHALVA

Slunečnicová chalva

Slunečnicová chalva je šedivá hmota vyrobená ze slunečnicových semínek a cukru. Nenechte se odradit nicneříkajícím šedivým zjevem, po ochutnání zjistíte, že je slunečnicová chalva opravdu vynikající.

Detail odstavce: Slunečnicová chalva
Zdroj: Chalva
Zveřejněno: 19.12.2014

TATARÁK Z LOSOSA

Tatarák z lososa s koprem

Ingredience: 200 g uzeného lososa, 1 menší cibule, 3 lžíce jemného kečupu, 1 lžička worcestrové omáčky, 1 lžička kopru, 1 lžíce olivového citronového oleje, citronová šťáva z 1/2 citronu

Postup: Rozmixujeme najemno nakrájenou cibuli s kečupem a worcestrovou omáčkou. Přidáme lososa, olej, kopr, citronovou šťávu a krátce cca 10 sekund pomixujeme. Vynikající je s opečenou bílou bagetkou.

Detail odstavce: Tatarák z lososa s koprem
Zdroj: Tatarák z lososa
Zveřejněno: 25.5.2018

VĚŠÁK NA KLÍČE

Polička na klíče

Poličky na klíče představují vynikající doplněk do předsíně, neboť nabízejí spoustu odkládacího prostoru. Poličky jsou nejen vybaveny háčky, které slouží k pověšení klíčů, ale poskytují i odkládací plochu pro jiné předměty, jako jsou například brýle, peněženky, doklady a jiné.

Poličky jsou závěsné a jsou v provedení rovném, atypickém nebo rohovém. Opět mohou být vyrobeny z různých materiálů.

Detail odstavce: Polička na klíče
Zdroj: Věšák na klíče
Zveřejněno: 15.2.2017

KALATEA

Kalatea makoyana

Kalatea makoyana je charakteristická svými vysokými, štíhlými stonky, které drží oválné listy o délce 12 –30 cm. Tučné ozdobné jemné listy rostliny připomínají paví ocas. Listy jsou světle zelené barvy s tmavě zelenými linkami na vnějších okrajích. Asymetrické pruhy vytváří vynikající efekt. Nové listy jsou válcovaného tvaru, když se objeví, mají růžovočervenou barvu na spodní straně listů.

Zde můžete vidět, jak vypadá kalatea makoyana.

Detail odstavce: Kalatea makoyana
Zdroj: Kalatea
Zveřejněno: 27.10.2014

ČESNEČKA RECEPTY

Česnečka se sýrem

Suroviny:

  • 1 ks cibule
  • 1–2 paličky česneku
  • 1 kostka hovězího bujónu
  • 4 ks brambor
  • na ozdobu: chlebové krutony, sýr
  • na dochucení: mletý černý pepř, sůl, drcený kmín, majoránka

Postup:

Nejprve si očistíme menší cibuli a česnek. Cibuli nakrájíme najemno, česnek také, ale můžeme ho nakrájet i na plátky nebo prolisovat. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Potom si v hrnci rozehřejeme sádlo a cibulku necháme zesklovatět. Přidáme česnek, který krátce orestujeme a zalijeme horkou vodou. Přisypeme brambory, kostku bujónu (masový nebo zeleninový) a polévku osolíme, opepříme a dochutíme drceným kmínem. Česnečku vaříme do změknutí brambor. Ke konci vaření nadrhneme do česnečky majoránku. Pro silnější česnekový efekt můžeme přidat další 3 stroužky česneku, tentokrát už prolisovaného.

Horkou česnečku servírujeme nejlépe do misek a posypeme upečenými kostičkami tvrdšího chleba a nastrouhaným sýrem. Hotovou česnečku se sýrem ihned podáváme.

Do česnečky můžeme přidávat sýr jakéhokoliv druhu. Může to být sýr tavený, strouhaný tvrdý sýr a nemusí chybět ani chuťově výrazné sýry, jako je sýr balkánský nebo naše domácí tvarůžky. Sýr přidáváme vždy až nakonec, když už jsou ostatní přísady v česnečce uvařeny, a necháváme ho jen rozpustit. Tvrdý strouhaný sýr můžeme podávat tak, že jím horkou polévku ozdobíme až na talíři.

Detail odstavce: Česnečka se sýrem
Zdroj: Česnečka recepty
Zveřejněno: 20.3.2014

RECEPTY S ČESNEKEM

Domácí léčba - česnek s medem

Velmi intenzivní léčivý účinek má spojení medu s česnekem (2 lžičky medu, 2 rozdrcené měsíčky česneku), stroužky česneku prolisujete a naplníte jimi do půlky malou sklenici, zalijete až po okraj medem a necháte do druhého dne odstát. Užívejte 2x denně jednu čajovou lžičku a sami uvidíte, jak se vám zlepší imunita.

Ale nesmíme samozřejmě opomenout vynikající kombinaci medu a česneku při přípravě masitých pokrmů. Medovo-česnekové marinády na nejrůznější masa jsou prostě výborné. Kombinace medu, česneku a kvalitního koření se spojí ve vynikající, lehce pikantní chuť.

Suroviny:

  • 60 ml medu
  • 1 cibule nakrájená hodně nadrobno
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžíce kvalitní sojové omáčky
  • 2 rozmačkané stroužky česneku
Postup:

Všechny suroviny smíchejte nebo je také můžete rozmixovat v mixéru. Hotovou marinádou pak potřete maso (například kuřecí či vepřové) a nechte v chladničce minimálně hodinu, ale klidně i déle. Marinované maso si buď připravte na zahradním grilu, nebo jen doma na pánvičce.

Detail odstavce: Domácí léčba - česnek s medem
Zdroj: Recepty s česnekem
Zveřejněno: 13.10.2014

LANGOŠE Z BÍLÉHO JOGURTU

Langoše z jogurtu bez kynutí

Ingredience: 1 hrníček jogurtu, 2 hrníčky hladké mouky, necelá kávová lžička sody, 1/3 kávové lžičky soli, olej na smažení, suroviny na dochucení dle vlastního výběru

Postup: Mouku smícháme se sodou a solí. Ke směsi přidáme jogurt a vypracujeme vláčné jogurtové těsto na langoše. Vzhledem k tomu, že nečekáme na kynutí, rovnou tvoříme placičky, které osmažíme z obou stran na rozpáleném oleji. Následně podle chuti nekynuté langoše z jogurtu dochutíme.

Tip: Vynikající jsou sypané cukrem a skořicí. Zkuste i tuto netradiční sladkou variantu.

Detail odstavce: Langoše z jogurtu bez kynutí
Zdroj: Langoše z bílého jogurtu
Zveřejněno: 26.4.2017

VIADRUS LIGNATOR

Viadrus Lignator 7 čl.

Viadrus Lignator 7 čl. (22,5 kW) splňuje 5. emisní třídu dle ČSN EN 303-5 (energetická třída A +; kotlíková dotace SVT 2977). Jde o moderní kotel určený k ekologickému spalování kusového dřeva pyrolytickým způsobem. Kotel splňuje nejpřísnější evropské ekologické normy a zároveň dosahuje vynikající účinnosti. Je možné jej použít pouze pro uzavřené systémy s nuceným oběhem topné vody. Povinnou výbavou kotlů určených do uzavřených topných systémů je zabezpečovací zařízení proti přetopení. Ke kotli VIADRUS Lignator se doporučuje instalace litinových radiátorů kvůli příznivým hydraulickým ztrátám a schopnosti akumulace tepla. Instalace těchto radiátorů vám umožní snížit náklady na vytápění.

Zde můžete vidět, jak vypadá Viadrus Lignator 7 čl..

Detail odstavce: Viadrus Lignator 7 čl.
Zdroj: Viadrus Lignator
Zveřejněno: 10.5.2018

VIADRUS LIGNATOR

Pyrolytický litinový kotel na kusové dřevo Lignator

Lignator je moderní kotel určený k ekologickému spalování kusového dřeva pyrolytickým způsobem. Kotel splňuje nejpřísnější evropské ekologické normy a zároveň dosahuje vynikající účinnosti. Kotel lze použít pouze pro uzavřené systémy s nuceným oběhem topné vody. Povinnou výbavou kotlů určených do uzavřených topných systémů je pak zabezpečovací zařízení proti přetopení. Kotel se vyrábí ve výkonu 23 a 26 kW. Ke kotli VIADRUS Lignator se doporučuje instalovat litinové radiátory z důvodu jejich příznivých hydraulických ztrát a schopnosti akumulace tepla. Instalace těchto radiátorů vám tak umožní snížit náklady na vytápění.

Zde můžete vidět, jak vypadá pyrolytický litinový kotel na kusové dřevo Lignator.

Detail odstavce: Pyrolytický litinový kotel na kusové dřevo Lignator
Zdroj: Viadrus Lignator
Zveřejněno: 10.5.2018

LANGOŠE Z BÍLÉHO JOGURTU

Minilangoše z jogurtu

Ingredience: 1 bílý jogurt, 2 kelímky polohrubé mouky, sůl, 1 lžička jedlé sody, kečup, česnek, strouhaný sýr, olej na smažení

Postup: Do mísy dáme 1 jogurt, poté kelímkem od jogurtu odměříme 2 kelímky polohrubé mouky, přidáme1 lžičku sody a 1/4 lžičky soli. Vypracujeme těsto, které rozválíme na slabou placku, a malou formičkou vykrojíme kolečka. Ty pak smažíme na pánvi v rozpáleném oleji. Vyndáme na ubrousek, přes který se trochu odsaje mastnota z langošů. V misce rozmícháme trochu kečupu s utřeným česnekem a tím teplá kolečka potřeme. Nakonec posypeme nahrubo strouhaným sýrem.

Tip: Tyto minilangoše jsou vynikající pochoutkou k vínu, nebudete stačit rozdávat recepty, jak jsou výborné. Na dětskou party je můžete ochutit na sladko.

Detail odstavce: Minilangoše z jogurtu
Zdroj: Langoše z bílého jogurtu
Zveřejněno: 26.4.2017

ERÖS PIŠTA

Papriková pasta – recept

Ingredience: 150 g červené dlouhé papriky, 150 g čerstvá červená kapie, 75 g soli

Technologický postup: Kapii omyjeme, zbavíme stopky, jádřince, semínek a žilek. Kapii překrojíme podélně na polovinu a pokrájíme na menší kousky. Čerstvé červené pálivé papriky omyjeme, odkrojíme jen konec se stopkou a jádřince se semínky neodstraňujeme. Červené pálivé papriky pokrájíme na malé kousky. Do kutru (robot s noži) dáme pokrájené pálivé papriky, pokrájenou kapii, přidáme odvážené množství soli a kutrujeme na krém tak, aby zůstaly maličké kousky, které budou cítit na jazyku. Sterilované čisté sklenice naplníme pálivým krémem, uzavřeme víčkem a odložíme do spíže. Domácí pálivý krém není třeba vůbec sterilovat, protože sůl sama dostatečně konzervuje. Krém se nekazí a neplesniví. Tento domácí výrobek vydrží bez újmy i déle než jeden rok. Když sklenici otevřete, vydrží v chladničce až do spotřebování. Pálivý krém se připravuje v poměru 1 : 1 sladké a pálivé papriky, neboť kapie dodává krému vynikající a příjemnou sladkou chuť k pálivosti dlouhých paprik. Krém je tak jemnější a mnohem chutnější než kupované krémy. Pasta se přidává do polévek, salátů, pomazánek, slaných krémů, omáček a k masům na šťávě. Krém je vhodný také na marinování nejrůznějšího masa na grilování. Erős pišta je vynikající domácí produkt na čistě přírodní bázi. Neobsahuje žádné konzervanty, postačí samotná sůl. Recept se doporučuje zvláště milovníkům ostrých jídel, příprava je rychlá a velmi jednoduchá. Je to jednoduše skvělý domácí polotovar se širokým použitím.

Detail odstavce: Papriková pasta – recept
Zdroj: Erös pišta
Zveřejněno: 18.6.2016

JABLEČNÝ KOLÁČ NA PLECH

Hrnkový jablkový koláč

Ingredience: 3 a 1/2 hrnku polohrubé mouky, 3/4 hrnku cukru, 2 vejce, 8 lžic mléka, 1 prášek do pečiva, 1/2 kostky Hery, citronová kůra, tuk na vymazání plechu

Ingredience náplň: 5–6 jablek, cukr, skořice

Postup: Ze všech surovin pokojové teploty utvoříme vláčné těsto. Z větší části těsta vyválíme obdélník a přeneseme jej na vymazaný plech. Těsto se dá vyválet přímo na plechu malým válečkem. Na těsto dáme náplň z nastrouhaných a oloupaných jablek, posypeme cukrem a skořicí. Ze zbylého těsta vyválíme obdélník a dáme ho na náplň. Okraje přitiskneme k sobě a horní plát opatrně propícháme vidličkou, aby z koláče mohla unikat pára. Pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 30 minut. Upečený, ještě teplý koláč posypeme vanilkovým cukrem.

Tento moučník je rychlovka s vynikající chutí.

A co vy, jaké recepty máte doma ukryté, pochlubte se s nimi. Všichni rádi ochutnáme jiné recepty, tak sem s nimi.

Detail odstavce: Hrnkový jablkový koláč
Zdroj: Jablečný koláč na plech
Zveřejněno: 2.7.2017

STUDENÝ NOS

Babské rady na studené ruce, nohy a nos

Studené ruce, nohy a nos jsou často příznakem nemocí cév a nervů, ale také metabolických a autoimunitních onemocnění. Mezi nejčastější patří například cukrovka, zúžení malých tepen nebo snížená funkce štítné žlázy.

Základní doporučení:

  • Nevystavujte se zbytečně nízkým teplotám a mrazu.
  • Chraňte se před chladem vhodným oblečením. Nezapomeňte na teplé ponožky a rukavice.
  • Nenoste příliš těsné oblečení, které vás škrtí – může narušit správnou cirkulaci krve v končetinách.
  • Vyhýbejte se stresu a dodržujte správnou životosprávu.
  • Na končetiny jsou vhodné masáže za použití teplého olivového, sezamového nebo měsíčkového oleje.
  • K prokrvení nohou je vhodné používat masážní podložku nebo chodit po nerovném povrchu, třeba po kamíncích.
  • Sprchujte se.
  • Aplikujte střídavou koupel v teplé a studené vodě.
  • Koupejte se v některém z osvědčených nálevů, a to z křenu, z drceného hořčičného semínka, ze zázvoru, z rozmarýnu nebo z levandule.
  • Pijte bylinné čaje na prokrvení – máta, srdečník, maliník, meduňka, měsíček.
  • Krevní oběh podpoříte i rostlinnými preparáty – vynikající je zejména brazilská guarana, osvědčil se i ženšen nebo jinan dvoulaločný.

Detail odstavce: Babské rady na studené ruce, nohy a nos
Zdroj: Studený nos
Zveřejněno: 18.1.2019