Informace od profesionálů

MENU

  

CHOROBY

  

PĚSTOVÁNÍ

  

ŠKŮDCI

  

RECEPTY

  
Téma

VÝPOČET SCHODIŠTĚ ONLINE

OBSAH

Excel pro výpočet schodiště

Zjednodušený vzorec pro výpočet schodiště najde pod článkem.

Zdroj: Výpočet schodů

Diskuze

V diskuzi VÝPOČET SCHODŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel FRANTIŠEK ROZMANIT.

Jak spočítám počet a výšku schodů.Stavební výška je 138 cm a délka je 418 cm.Jedná se o venkovní schodiště.Děkuji F.Rozmanit.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Honza.

Vážený pane. Záleží na tom, jak chcete mít jednotlivý schod vysoký. Většinou se dělá od 13 do 17cm. Stavební výšku máte 138cm tzn. 138 děleno výškou schodu. V případě výšky schodu 15cm je počet 138 děleno 15 to je 9,2. 9,2 schodu je samozřejmě nesmysl, musí vyjít na celé číslo, v tomto případě 9. Z tohoto se zpětně spočítá výška. Tj. 138 děleno 9 a to je 15,33cm. Pochopitelně je možno si rozměry určit jinak,ale potom budou schody na chůzi nepříjemné.
S pozdravem Honza.

Zdroj: diskuze Výpočet schodů

Schody online

Schody je možné si nechat vypočítat i online, ale vždy musíte mít změřeny vstupní údaje potřebné k výpočtu.

Zdroj: Výpočet schodů

Diskuze

V diskuzi VÝPOČET SCHODŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel FRANTIŠEK ROZMANIT.

Jak spočítám počet a výšku schodů.Stavební výška je 138 cm a délka je 418 cm.Jedná se o venkovní schodiště.Děkuji F.Rozmanit.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Honza.

Ještě k tomu výpočtu schodů. Na délku schodiště 418cm vychází na 9 schodů délka nášlapu cca 46cm, což je moc. Toto je potřeba řešit nahoře schodiště podestou. Měla by být dlouhá cca 1,5m, potom délka nášlapu bude vycházet kolem 30cm, což je už přijatelné. Toto je opět z důvodu pohodlnější chůze po schodech.
S pozdravem Honza.

Zdroj: diskuze Výpočet schodů

Výpočet schodišťového stupně

Pohodlné schodiště by mělo mít sklon 25–35°. Projektanti a architekti mají s touto činností bohatou zkušenost, schodiště je jedna ze základních věcí v dispozici domu a musí se spočítat velmi přesně. Dodatečné korekce jsou v případě schodiště velice komplikované.

Základní výpočet schodiště

Prostor pro schodiště – v případě návrhu nového domu je výhodou možná změna dispozice tak, aby schodiště bylo ideální i ve vztahu k ostatním místnostem. V rekonstrukcích se někdy dostáváme k hodnotám na hraně pohodlnosti či použitelnosti dle dostupného prostoru.

Určíme si konstrukční výšku – je to výška, kterou musí schodiště překonat od čisté podlahy nástupního podlaží k čisté podlaze výstupního podlaží (zkratka KV).

Prostým matematickým dělením zjistíme, kolik je nutno mít stupňů k překonání výšky (zkratka N) a jak tento stupeň bude vysoký (zkratka V). Všechny stupně na schodišti musí mít stejnou výšku.

Šířka stupně (zkratka Š) se dopočítá ze vztahu Š = 630 – 2 x V mm (možno snížit až na 600, odvozeno od délky lidského kroku) a spočítáme i sklon schodiště.

Délku ramene (zkratka D) vypočítáme (například 8 výšek znamená 7 šířek).

Vzorce pro výpočty schodů:

1) Počet stupňů N = KV : V

2) Výška stupně V = KV : N

3) Šířka stupně Š = 630 – 2 x V

4) Délka schodišťového ramene – jednoramenné L = Š x (N – 1)

5) Délka schodišťového ramene – dvouramenné L = Š x (N : 2 – 1)

6) Sklon schodiště a = arctg V : Š

7) Délka ramene D = Š x N

8) Podchodná výška ramene Hp = 1 500 + (750 : cos a)

9) Průchodná výška ramene Hpr = 750 + (1 500 x cos a) (hodnota musí být vyšší než 1 900 mm)

Zdroj: Výpočet schodů

Poradna

V naší poradně s názvem ČÍSLO POPISNÉ A ORIENTAČNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pallasová.

dobrý den, prosím kde v Praze je možno požádat o vyrobení tabulky čísla popisného a orientačního na rodinný dům? děkuji Pallasová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Smaltovanou tabulku s číslem popisným i orientačním můžete objednat zde: www.velebny.cz/smalt…
Firma má pobočku v Praze 10 Vršovicích, ale vše zvládnete objednat online a tabulky vám přijdou poštou.

Zdroj: diskuze Číslo popisné a orientační

Schodiště s podestou neboli dvouramenné

Podesta neboli odpočívadlo je vodorovný mezistupeň, který odděluje ramena schodiště. Schody jsou tedy rozdělené na dvě části a chůze po nich je tak mnohem pohodlnější, funkčnější a bezpečnější.

Tento typ schodů se převážně používá v bytech s velkým půdorysem a v mezipodlažích, která mají okna a dveře do dalších místností. Podesta se dá využívat i jako odpočívadlo tam, kde je velké převýšení mezi podlažími.

Zdroj: Výpočet schodů

Poradna

V naší poradně s názvem PŮDOPOKRYVNÉ RŮŽE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie Cepkova.

KDE KOUPIT PUDOKRYVNE RŮŽE. A JEJICH CENA ZA KUS.DEKUJI CEPKOVA MARIE Ul.Strma 336 Broumov 55001 .

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Půdopokryvné růže lze objednat online na internetu. Nabídek je mnoho, takže můžete vybírat. Tady je seznam všech zahradnictví, kde pokryvné růže nabízejí: www.zbozi.cz/hledej/…

Zdroj: diskuze Půdopokryvné růže

Točité schody

Točité schodiště (stejně tak vřetenové schodiště) patří mezi takzvaná křivočará schodiště, která obvykle zabírají velmi málo místa oproti ostatním typům schodů. Působí velmi elegantně, vzdušně a bývají ozdobou obytných či reprezentativních prostor. Pro svou nenáročnost na prostor se točité schody používají i jako vedlejší či úniková komunikační cesta. Vhodnou kombinací materiálů lze vytvořit jak luxusní schodiště s ambicemi na designový prvek, tak i funkční venkovní bezúdržbový komunikační prostor.

Uvedené schodiště patří mezi oblouková schodiště a podle půdorysného tvaru se jim všeobecně říká křivočará schodiště. Do této skupiny patří točité, kruhové, spirálové nebo vřetenové schody. Rozdíly mezi nimi nejsou příliš velké, někdy se jedná pouze o synonyma. Například vřetenové schody jsou charakteristické tím, že vždy vycházejí ze středového sloupu. Prvky středového sloupu mohou mít rozličný tvar, není nutno se omezit pouze na rotační trubku. Některá oblouková schodiště žádný středový sloup mít nemusí.

Délka kroků ve spirále schodiště by neměla být menší než 80 cm. Šířka stupně ve střední části by neměla být menší než 20–25 cm a v nejširší části ne více než 40 cm.

Pro výpočet schodiště je nutné znát tyto základní údaje: výška schodiště, vnější průměr, vnitřní průměr (těleso, do kterého se budou stupně zapouštět), počet schodů, tloušťka stupnice, úhel natočení.

Výpočet točitého schodiště najdete zde.

Vřetenové schodiště

Pro tento typ schodiště je typický středový sloup, ke kterému jsou připevněny, případně na něj mohou být navlečeny, jednotlivé schodišťové stupně. Jedná se o samonosné, tedy nepodporované schodiště, jehož schodnice obvykle nejsou z vnější strany kryty schodnicí.

Obloukové (točité) schodiště

Vyznačuje se tím, že nemá výše zmiňovaný středový sloup, naopak má z obou stran bočnici. Jak už název napovídá, jeho tvar je obloukový, obvykle půdorys tvoří půlkruh, respektive písmeno „C“. Nicméně může mít i tvar kruhu (kruhové schodiště).

Spirálové schodiště

Jedná se v podstatě o další variaci na křivočaré schody. Svůj název dostalo podle tvaru, tedy spirály. Obvykle je takto nazýváno schodiště, které se kolem své osy obtočí o více než 360 stupňů, nicméně není to pravidlem. Za spirálové schody bývají označovány jak vřetenové schody, tak obloukové schody.

Zdroj: Výpočet schodů

Poradna

V naší poradně s názvem SPRAVA Z KATASTRU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel VACLAV PROVAZNIK.

potrebuju zistit parcelu zahradu

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Zjistit parcelu nebo zahradu je jednoduché. V katastrální mapě si vyhledejte požadovaný pozemek, tím zjistíte jeho číslo a katastrální území. Tyto údaje pak zadáte při nahlížení do katastru online a vyjede vám list vlastnictví a jméno současného majitele.

Zdroj: diskuze Katastr nemovitostí podle jména

Online nákup na Heureka.cz

Pro nákup vysavače popela na internetu je možné využít tento ověřený internetový obchod.

Zdroj: Jaký vysavač na popel si vybrat

Diskuze

V diskuzi VÝPOČET UJÍMÁNÍ RAGLÁNU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jitka Burešová.

jak rozpočítat ujímání raglánu?

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Výpočet ujímání raglánu

Výpočet spotřeby elektřiny domácnosti

Průměrná spotřeba elektřiny v domácnosti se 2 až 3 členy, která elektřinou netopí ani neohřívá vodu či nenabíjí elektromobil, činí okolo 2 200 kWh za rok.

Pro zjištění přibližné spotřeby elektrické energie vaší domácnosti je třeba si odpovědět na několik základních otázek:

  • Kolik osob sdílí domácnost?
  • Jaká je rozloha vašeho bytu, domu?
  • Používáte elektřinu k vaření (indukční sporák, spotřeba spotřebičů)?
  • Používáte elektřinu k vytápění nebo ohřevu vody?

Pokud výše zmíněné údaje shrneme, můžeme předpokládat následující spotřebu elektrické energie...

Použití elektřiny v domácnosti – odhad vaší spotřeby (průměrné údaje):

  • osvětlení a elektrospotřebiče – přibližně 1 100 kWh za osobu ročně;
  • vaření – přibližně 200 kWh za osobu ročně;
  • ohřev vody – přibližně 1 000 kWh za osobu ročně;
  • vytápění – přibližně 110 kWh za metr čtvereční ročně (nutné přizpůsobit regionu, ve kterém žijete, izolaci, vašim zvykům).

Online kalkulačka provádí výpočet spotřeby a ceny elektrické energie. Stačí zadat příkon nebo spotřebu elektřiny daného přístroje. S její pomocí se dá vypočítat například spotřeba elektřiny lednice.

Zdroj: Spotřeba elektřiny

Diskuze

V diskuzi VÝPIS Z KATASTRU NEMOVITOSTÍ PODLE JMÉNA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivan Dírer.

Zlín-Jižní Svahy 5754

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Emickarych.

Také jsem si potřebovala najít nějakou starší paní, která vlastní několik zahrad v mém okolí. Ten katastr je ale jedna velká neplecha, to vám teda povím. To musel vymýšlet nějaký tatar. Normálně mně musela poradit placená online tiskárna www.e-abctiskarna.cz/ s tím, jak se přes ten státní web dá poslat požadavek na tisk. No otřesné.

Zdroj: diskuze Výpis z katastru nemovitostí podle jména

Kde se dá Kolchicin koupit a jeho cena

COLCHICUM-DISPERT 200X500RG obalené tablety nelze zakoupit online na českém trhu.

Cena je cca 231,20 Kč.

Zdroj: Léky na dnu na předpis

Poradna

V naší poradně s názvem REGISTER NEHNUTELNOSTI PODLA MENA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka mokosova.

dobry den , mam dotaz nevim jak mam zjistit zda nevlastnim neco na slovensku? jsem vdova manzel JOSEF MOKOS nar. 16.11.1961 a zemrel 12.10.2016 bydlel v DIVIACKE NOVE VSI A TAKE V Z. KOSTOLANECH , vim ze vlastnily pozemky v Z.kostolanoch a v NOVAKOCH. PROSIM JAK TO MAM ZJISTIT?
LENKA MOKOSOVA

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milda.

K vyhledání v katastru nemovitostí na Slovensku můžete použít online formulář, který je poskytován přímo Geodetickým a kartografickým ústavem Bratislava. Adresa formuláře je:

www.katasterportal.s…

Dotázat se můžete i písemně žádostí o sdělení informací na adresu

Geodetický a kartografický ústav Bratislava
Chlumeckého 4
827 45 Bratislava

Svou žádost můžete zaslat i mailem

gkuopo@skgeodesy.sk

Zdroj: diskuze Register nehnutelnosti podla mena

Volný prodej

Dostupnost Bactrobanu je pouze na lékařský předpis. Volný prodej není možný, takže produkt nelze zakoupit na českém trhu ani online.

Zdroj: Bactroban bez receptu

Poradna

V naší poradně s názvem POSTŘIK BAYCOR 25WP se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jindřich Pecina.

Kdo mi může poslat menší (5g) balení baycoru 25wp? Děkuji za odpověď. J.Pecina

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zahradník.

Přípravek Baycor 25 WP obsahuje účinnou látku Bitertanol a ten není možné aplikovat volně, kde se vám zachce. Z tohoto důvodu byla ukončena jeho distribuce malým spotřebitelům, aby nedošlo ke kontaminaci přírodních zdrojů. Baycor 25 WP je k dispozici jen pro velkozemědělce, kteří ho smí použít jen podle pokynů Českého hydrometeorologického úřadu. Pro ostatní maloodběratele jsou k dispozici tyto náhradní fungicidy DELAN, SCORE a TERCEL. Všechny z nich běžně zakoupíte v zahradnictvích a nebo online na internetu.

Zdroj: diskuze Postřik baycor 25wp

Jak Infectoscab koupit

Infectoscab bez receptu není možné koupit v lékárně a nelze jej tedy ani zakoupit online na českém trhu.

Zdroj: Infectoscab bez receptu

Diskuze

V diskuzi VÝPIS Z KATASTRU NEMOVITOSTÍ PODLE JMÉNA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zlata Miklánková.

Dobrý den, potřebuji výpis z katastru nemovitostí, můžete mě ho prosím poslat on-line. Děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Výpis z katastru nemovitostí podle jména

Purpurová barva online

Zde můžete vidět, jak vypadá purpurová barva, která je opravdu impozantní.

Zdroj: Nachová barva

Online služby


Zdroj: Výpis z katastru nemovitostí podle jména

Je Infectoscab volně prodejný

Produkt Infectoscab 5% krém není volně prodejný, a proto jej nelze zakoupit na českém trhu online. Infectoscab bez receptu v lékárně nekoupíte.

Zdroj: Infectoscab bez receptu

Jde Kolchicin koupit

Colchicum dispert se vyrábí jako tablety o síle 0,5 miligramu a při akutních obtížích se u dospělého obvykle podávají 1-2 tablety. Tato dávka může být opakována každé 2 hodiny do celkové denní dávky 8 miligramů. Při zánětech osrdečníku se lék podává v dávce 1 miligram denně po několik týdnů. Užívání léku bez doporučení lékaře je zakázáno, tudíž nelze tento lék koupit bez lékařského předpisu.

Cena COLCHICUM-DISPERT 0,5MG TBL OBD 50 je 559,74 Kč, lék je bez doplatku. Produkt nelze zakoupit online na českém trhu.

Zdroj: Lék Kolchicin

Výpis z katastru

Výpis z katastru nemovitostí (list vlastnictví, LV) je veřejnou listinou, která prokazuje stav dané nemovitosti evidované v katastru nemovitostí k okamžiku vyhotovení LV. Je označen číslem listu vlastnictví a jako veřejná listina musí být opatřen datem, otiskem kulatého razítka katastrálního úřadu se státním znakem, jménem a podpisem zaměstnance úřadu a kolkem nebo doložkou o úhradě správního poplatku.

Některé informace o listu vlastnictví můžete najít na online nahlížení do katastru nemovitostí. Můžete zde najít číslo listu vlastnictví, na kterém je budova zapsána, čísla listů vlastnictví příslušných každé bytové jednotce. Jednotlivé listy vlastnictví ani katastrální mapy si však na těchto stránkách online nahlížení do katastru nemovitostí prohlížet nelze. Abyste získali tyto informace, můžete využít další online službu, takzvaný dálkový přístup, kde je nutná registrace a získání informací je zpoplatněno. Kromě těchto online aplikací si můžete vyzvednout list vlastnictví osobně na příslušném katastrálním úřadu. Výpis z katastru nemovitostí je poskytnut komukoliv na vyžádání. Není zde třeba předkládat občanský průkaz.

Pokud chcete zjistit veškerý nemovitý majetek dané osoby, je možné využít funkce „Evidence práv pro osobu“, kde ostanete informaci, zda zadaný subjekt (fyzická nebo právnická osoba) má v katastru nemovitostí evidována vlastnická nebo jiná věcná práva. Informace obsažené ve výstupní sestavě jsou platné vždy v aktuální době spuštění sestavy. Na rozdíl od přehledu vlastnictví není možné požadovat informace o minulém stavu. Sestava se vytvoří vždy, tedy i v případě, že zadaný subjekt nemá v katastru nemovitostí evidována žádná vlastnická nebo jiná věcná práva. Oba parametry, jimiž se zadávají identifikační údaje oprávněného subjektu, jsou povinné. Subjekty, pro které není v katastru nemovitostí evidováno rodné číslo, datum narození nebo IČ, není možné touto funkcí identifikovat. V případě evidence práv pro osobu a údajů ze sbírky listin je třeba prokázat totožnost žadatele.

Zdroj: Výpis z katastru nemovitostí podle jména

Jak získat výpis z katastru nemovitostí online

Některé podrobné výpisy je možné získat za úhradu v ceně do 50 do 100 Kč, ovšem lze získat i výpis z katastru nemovitostí zdarma. Ten je ale pouze na úrovni informační, což lze zjistit při nahlížení do katastru nemovitostí online na internetu. Jde o to, že výpis zdarma obsahuje omezenější informace a můžete si o něj zažádat na stránkách Českého úřadu zeměměřického. Pro tuto službu nepotřebujete žádnou registraci, ale informace je nezabezpečená.

Pro získání výpisu, ať zdarma nebo za poplatek, je potřeba znát k dohledání určité stavby či parcely buď katastrální území a k tomu číslo popisné, nebo parcelní číslo pozemku. Dále je možno hledat informace na CZECH POINTU nebo přímo na katastrálním úřadě podle jména a data narození vlastníka, případně podle identifikačního čísla, pokud jde o právnickou osobu.

Pro výpisy zdarma, tedy i pro výpisy, které si můžete udělat sami přímo z internetu, platí jedno důležité pravidlo. Jde vlastně o méně důležitá data, pouze o ta základní, proto nelze tento výpis použít pro další majetková jednání na bázi koupi či prodeje, případně jiné manipulace s nemovitostí. Nejde o plnohodnotný výpis, ze kterého jsou patrné všechny závazky na danou parcelu či jiný nemovitý majetek. Můžeme zde zmínit třeba zástavy, dluhy a podobně.

Oficiální výpis z katastru nemovitostí je výpis z veřejné evidence, který lze získat bez prokázání totožnosti, a to přímo na katastrálním úřadě nebo na CZECH POINT. Výpis lze vyhotovit jako úplný výpis konkrétního listu vlastnictví nebo jako částečný výpis.

Zdroj: Výpis z katastru nemovitostí podle jména


Autoři obsahu

Mgr. Michal Vinš

Mgr. Světluše Vinšová


ČeskéNápady

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP