Téma: 

zavařování domácího leča


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

JAK ZAVAŘIT LEČO

Lečo na zimu

Výroba domácího leča není nic složitého. Spousta lidí přidává do leča klobásu nebo jinou uzeninu. Jelikož zelenina, vejce a bramborová příloha už dělají samy o sobě kompletní a vyvážené jídlo, klobása rozhodně nutná není. Jestliže si bez ní přece jen nedovedete lečo představit, nejprve ji nakrájejte a opečte zvlášť v pánvi. Teprve na samém konci dušení ji přimíchejte do leča, tak zůstane plná chuti, nevydusí se a ani nestačí zvrhnout chuť leča na svou stranu.

Ingredience: 1 kg cibule, 0,5 kostky sádla, 1 kg papriky, 1 kg rajčat, sůl podle chuti

Postup: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Rajčata a směs různě barevných paprik očistíme a nakrájíme na kousky. Na sádle osmahneme cibuli, až nám zesklovatí. Přidáme nakrájené papriky a také chvíli smažíme, aby trochu změkly, ale musí křupat. Přidáme rajčata, která necháme jen provařit. Zároveň směs trochu osolíme. Důležité je, aby vše bylo promíchané a horké. Hotovou směs plníme do připravených sklenic, uzavřeme a sterilujeme ještě 20 minut. Až lečo v zimě otevřete, stačí jen přidat osmahnutou cibuli, a pokud se neobejdete i salám nebo klobásu. Dále se postupuje jako při vaření z čerstvých surovin, to znamená, že vše prohřejete, přidáte vejce, zarestujete a podáváte.

Zdroj: Jak zavařit lečo
Zveřejněno: 7.12.2017


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Re: život kardiaka

A myslíš z kardiostimulátoru nebo toho domácího monitoringu?

Zdroj: diskuze Re: život kardiaka
Odesláno: 8.5.2008 uživatelem Petra
Počet odpovědí: 0


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

ZAVAŘOVÁNÍ OKUREK V TROUBĚ

Zavařování okurek v mikrovlnné troubě

Zajímavou možností je zavařování v mikrovlnce. Používají se k tomu výhradně sklenice se šroubovacími víčky. Naplněné okurkami a nálevem se uzavřené vloží do mikrovlnky, doba sterilování je u sklenic s obsahem 0,5 litru 5 minut při výkonu 700 Watů. Čas ale platí jen pro 1 sklenici, pokud jich tedy zavařujete například 5, je doba 25 minut. Sklenice se poté vyndají a nechají zchladnout otočené dnem vzhůru.

Zdroj: Zavařování okurek v troubě
Zveřejněno: 7.12.2017


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

STRAVA KRÁLÍKA DOMÁCÍHO

Míchanice

Někteří chovatelé také králíky domácí krmí míchanicí (většinou z brambor a šrotu).

Zdroj: Strava králíka domácího
Zveřejněno: 27.4.2017


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Re: Re: Neotevření víček

Já vím kde došlo k nákaze.Jsem masérka,pracuji v lázních.Probiotika mám.Tibetskou houbu na výrobu domácího kefíru.L.Děkuji za odpověd´.

Zdroj: diskuze Neotevření víček
Odesláno: 18.4.2016 uživatelem Lenka
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

STRAVA KRÁLÍKA DOMÁCÍHO

Zuby

Aby se králík mohl vhodně a bez problémů stravovat, je třeba, aby měl v pořádku hlavně chrup. Králičí zuby totiž neustále rostou, a tak je důležité, aby je obrušoval, a tak udržoval ve správné velikosti. V případě, že ani obrušování stravou nepomáhá, je možné nechat veterináře, aby se o ně postaral. Existuje několik možných způsobů, jak a čím králíka domácího stravovat.

Zdroj: Strava králíka domácího
Zveřejněno: 27.4.2017


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

JAK NA ZAVAŘOVÁNÍ

Zavařování v myčce

Ovoce nebo zeleninu vložíme do sklenic, zalijeme studeným lákem (maliny, borůvky a podobně vložíme bez láku, pustí šťávu samy) a uzavřeme. Vše naskládáme do myčky víčkem vzhůru tak, aby byl mezi sklenicemi prostor, a myčku zapneme (klasicky s nádobím, které potřebujeme umýt) na nejdelší program a na nejvyšší teplotu. Po doběhnutí programu je zavařeno, sklenice poklademe na podložku dnem vzhůru jako při klasickém zavařování. Tento postup šetří čas a energii. Lze takto zavařovat okurky, ovoce i marmelády.

Zdroj: Jak na zavařování
Zveřejněno: 17.1.2015


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Re: život kardiaka

On určitě myslí z domácího monitoringu, ale já jsem tecnik a určitě bych to nepovažoval za pravděpodobný. Skutečně si nedovedu představit složitější způsob jak o někom získat jakoukoli informaci.

Zdroj: diskuze Re: život kardiaka
Odesláno: 9.5.2008 uživatelem Steve
Počet odpovědí: 0

ZAVAŘOVÁNÍ OKUREK V TROUBĚ

Zavařování okurek v horkovzdušné troubě

Zavařování v horkovzdušné troubě je dnes také velmi často používaný způsob. Sklenice se v tomto případě rozloží na plech s vyšší okrajem tak, aby se vzájemně nedotýkaly. Na plech se nalijí přibližně 3 centimetry vody a vloží se do trouby předehřáté na 150 °Celsia na 15 minut při zapnutém spodním i horním ohřevu. Teplota se potom sníží na 100 °Celsia, nechá se zapnutý jen spodní ohřev a steriluje se ještě 20 minut. Nakonec se sklenice nechají obrácené dnem vzhůru vychladnout.

Zdroj: Zavařování okurek v troubě
Zveřejněno: 7.12.2017


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Re: výroba domácího šamponu

DOBRÝ DEN,
CHTĚLA JSEM SE ZEPTAT V JAKÉM POMĚRU JSTE DÁVALA SUROVINY NA VÝROBU ŠAMPONU.
DĚKUJI

VÁVROVÁ

Zdroj: diskuze Výroba domácího šamponu
Odesláno: 10.8.2018 uživatelem Jana
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

JAK NA ZAVAŘOVÁNÍ

Zavařování v mikrovlnce

Do mikrovlnné trouby vložíme maximálně 4 sklenice o obsahu do 0,7 l a sterilujeme 10 minut při teplotě 70 W (rozmrazování) a 10 minut na 100 W. Tento novodobý způsob sterilace je vhodný zejména pro menší množství zavařovaných sklenic. Lze použít jak klasická zavařovací víčka, tak i uzávěry twist-off. Nemusíte se bát, v mikrovlnné troubě tyto uzávěry nejiskří.

Zdroj: Jak na zavařování
Zveřejněno: 17.1.2015


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: levandulový olej

Tady je alternativní recept na výrobu domácího levandulového oleje pomocí zahřívání. Je tam i video, kde je vidět domácí levandulový olej. Článek o levanduli je tady: www.ceskaordinace.cz…

Zdroj: diskuze Levandulový olej
Odesláno: 19.7.2012 uživatelem Kamča
Počet odpovědí: 0

ZAVAŘOVÁNÍ OKUREK V TROUBĚ

Zavařování okurek v myčce

Pokud máte myčku nádobí, můžete okurky zavařit i v ní. Ano opravdu. V tomto případě se okurky ve sklenicích zalijí studeným nálevem, sklenice se důkladně uzavřou a naskládají do myčky dnem vzhůru. Myčku zapnete na nejdelší program a nejvyšší teplotu. Po ukončení mycího – v tomto případě zavařovacího – programu sklenice necháte vychladnout opět postavené na víčku, tedy dnem vzhůru.

Zdroj: Zavařování okurek v troubě
Zveřejněno: 7.12.2017


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Re: život kardiaka

Chod přístroje platí Biotronik, s tím přístupem máte sice pravdu, ovšem kdyby se moji rodiče dostali do podobné situace, určitě bych také hledal jak jim nejlépe pomoci. A možnost domácího monitoringu považuji za úžasný pokrok. Vlastně každý krok k většímu bezpečí je dobrý.

Zdroj: diskuze Re: život kardiaka
Odesláno: 1.3.2008 uživatelem Romana
Počet odpovědí: 0

CHOV KRÁLÍKA DOMÁCÍHO

Králičinec

Další již zmiňovanou formou chování králíků jsou králičince. Králičinec v sobě obsahuje všechny výhody venkovní králíkárny, ale i chovu uvnitř prostoru. Tento prostor je totiž možné vhodně upravit i pro zimní podmínky, takže tím pádem padají všechny nevýhody venkovních králíkáren.

Zdroj: Chov králíka domácího
Zveřejněno: 27.4.2017


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: zavařování kapusty

Prosím zavařoval jste někdo kapustu??? jak na to ?? díky Zuzana

Zdroj: diskuze Zavařování kapusty
Odesláno: 8.10.2017 uživatelem Zuzana Keilová
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

CHOV KRÁLÍKA DOMÁCÍHO

Ustájení

Králík k životu potřebuje dostatek světla, čistého vzduchu a čisté prostředí, v němž se pohybuje. Pokud králíkovi chybí dostatek světla, může se to projevit na jeho zdravotním stavu, stejně tak je to i s čistým vzduchem. Špína, vlhko i prach škodí také králíkově zdraví a navíc také zhoršují i jeho psychický stav.

Zdroj: Chov králíka domácího
Zveřejněno: 27.4.2017

JAK NA ZAVAŘOVÁNÍ

Zavařování masa do sklenic

Veškeré maso i uzeniny zavařujeme raději tepelně upravené, ať už vyuzením, povařením nebo třeba pečením. Maso vcelku nebo nakrájené na větší kousky dáme do sklenice do výše 2,5 cm pod okraj. Na dno sádlem vymazané sklenice dáme sůl dle velikosti sklenice. Sterilujeme 1,5 hodiny ve vodě horké do 100 °C a druhý den znovu 1 hodinu stejným způsobem. Sklenice musí být dobře uzavřené. Potřebujeme podle velikosti sklenice 1 lžičku soli na sklenici 0,7 l, nebo ½ lžičky soli na sklenici 0,5 l.

Zdroj: Jak na zavařování
Zveřejněno: 17.1.2015

VÝROBA DOMÁCÍHO KRÉMU Z ALOE VERA

Věci, které budete potřebovat

  • Aloe vera;
  • kapsli vitamínu E;
  • sójový lecitin;
  • olivový olej;
  • včelí vosk;
  • jojobový olej ze sladkých mandlí;
  • esenciální oleje;
  • filtrovanou vodu;
  • borax;
  • pánev, hrnec, mísu;
  • kokosový olej;
  • plastovou nebo skleněnou nádobu s víkem;
  • salátovou okurku.

Zdroj: Výroba domácího krému z Aloe vera
Zveřejněno: 10.2.2013

JAK NA ZAVAŘOVÁNÍ

Zavařování hrušek

Hrušky vždy loupeme a zbavíme jádřinců, okvětí a stopky s cévními svazky. Připravíme si vodu s kyselinou citrónovou nebo s octem. Kousky jablek sem dáváme proto, aby nezhnědly. Přebrané a omyté hrušky oloupeme, popřípadě překrojíme a setřeseme do sklenic. Vodu s 30–35 g cukru necháme projít varem a tímto nálevem upravené ovoce zalijeme (nálev používáme teplý, ne horký!). Pak uzavřeme sklenice víčky a sterilujeme při teplotě 85 °C 25 minut. Potřebujeme hrušky, 35 g cukru, 1 litr vody, 1 lžičku skořice a 2 kusy hřebíčku.

Zdroj: Jak na zavařování
Zveřejněno: 17.1.2015

RECEPTY NA KOPŘIVOVÝ ŠAMPON

Výroba domácího bylinkového šamponu

K přípravě domácího bylinkového šamponu budeme potřebovat nastrouhané olivové nebo tekuté marseillské mýdlo, dále také 150 mililitrů vody, esenciální olej a hrst sušených bylinek vybraných podle typu vlasů (například kopřiva, heřmánek, listy břízy). Ve 150 ml převařené vody necháme rozpustit dvě lžičky olivového nebo marseillského mýdla, přidáme dvě kapky esenciálního oleje a necháme do druhého dne odstát. Druhý den přidáme do směsi vybrané bylinky a necháme alespoň 2 hodiny louhovat. Poté domácí šampón přecedíme do čisté lahvičky a můžeme začít používat.

Tip: Vhodnými bylinkami jsou například heřmánek, který zklidňuje pokožku hlavy a zvyšuje lesk vlasů, kopřiva podporující růst, lesk a zamezující vypadávání, nebo bříza, která omezuje tvorbu lupů, mastnoty a brání vypadávání vlasů.

Zdroj: Recepty na kopřivový šampon
Zveřejněno: 11.10.2013

STRAVA KRÁLÍKA DOMÁCÍHO

Pořadí

Vhodné je při krmení králíka postupovat v následujícím pořadí. Nejprve mu dát dostatek čistého sena a doplnit vodu. A pak králíkovi vsypat granule, případně přidat chleba a míchanici. Až na závěr mu dát kořenovou zeleninu. Když mu dáte zeleninu totiž dříve, králík se do ní obvykle pustí jako první a na důležité seno a případně granule už pak nemá chuť.

Zdroj: Strava králíka domácího
Zveřejněno: 27.4.2017

VÝROBA DOMÁCÍHO KRÉMU Z ALOE VERA

Kde koupit borax

Borax, dříve též tinkal, má chemický vzorec Na2[B4O5(OH)4]·8H2O (tetraboritan sodný) a je to jednoklonný minerál. Název borax pochází z arabského buraq – bílý. Dřívější název tinkal pochází ze středověku, kdy byl borax do Evropy dovážen z Tibetu. Borax je v léčitelství používán především jako zdroj bóru. Kde lze borax koupit a jaká je jeho cena, je vidět tady: borax cena.

Zdroj: Výroba domácího krému z Aloe vera
Zveřejněno: 10.2.2013

VÝROBA DOMÁCÍHO KRÉMU Z ALOE VERA

Aloe vera a okurkový olej

  1. Vložte salátovou okurku do odšťavňovače. Pokud nemáte odšťavňovač, okurku oloupejte a nakrájejte na malé kousky, ty pak rozmixujte, dokud okurka nebude v kapalném stavu.
  2. Smíchejte v míse ½ šálku olivového oleje, ½ šálku rozpuštěného kokosového oleje a ½ šálku čerstvého gelu z Aloe vera.
  3. Do mísy přidejte okurkovou šťávu a vše důkladně promíchejte.
  4. Přelijte směs do sklenice, pevně ji uzavřete a uschovejte po dobu tří měsíců v ledničce.

Zdroj: Výroba domácího krému z Aloe vera
Zveřejněno: 10.2.2013

ZAVAŘOVÁNÍ V TROUBĚ

Zavařování třešní v elektrické troubě

Třešně zbavte stopek a omyjte je pod studenou tekoucí vodou. Naplňte jimi čisté sklenice a nachystejte si sladký nálev. Na 1 l vody budete potřebovat 30 dkg cukru. Cukr dobře rozmíchejte a krátce svařte. Třešně zalijte ještě horkým nálevem, otřete okraje sklenic do sucha a sklenice dobře uzavřete čistými a vysušenými víčky. Znovu raději upozorňujeme, že při zavařování v troubě musíte použít pouze sklenice s víčky na závit. Troubu nastavte na 250 °C. Na dno plechu položte starší utěrku či plenu a nalijte horkou vodu cca do výšky 2 až 3 cm. Poté na plech naskládejte sklenice s třešněmi. Menších sklenic se vám na plech vejde osm – tuto velikost zavařujte 8 minut na 250 °C se zapnutým horkým vzduchem. Velkých sklenic (0,7 l) se na plech vejde šest – ty zavařujte 10 až 12 minut se zapnutým horkým vzduchem. Dle potřeby dolévejte na plech horkou vodu. Všechny zavařené sklenice poté vyjměte z trouby a nechte je do druhého dne obrácené víčkem dolů.

Zdroj: Zavařování v troubě
Zveřejněno: 5.7.2015

CHOV KRÁLÍKA DOMÁCÍHO

Velkochovy

Řada velkochovů chová králíky v klecích uvnitř velkých hal. Protože se jedná o velkochov, tak je tomu vše přizpůsobeno, aby se o králíky nemusel nikdo starat jednotlivě. Fungují zde například automatické napáječky, samonásypná krmítka atd. Tento způsob chovu není ale vždy jen výhodný, pokud zde třeba nějaký králík onemocní, tak je velká pravděpodobnost, že se nemoc dále rozšíří, obvykle zde ani králíci nemají dostatek světla a vzduchu.

Zdroj: Chov králíka domácího
Zveřejněno: 27.4.2017

ČERVENÁ ŘEPA - ZAVAŘOVÁNÍ

Zavařování červené řepy v troubě

Ingredience: 5 kg červené řepy, fenykl; nálev – 2 l vody, 0,5 l octa, 20 g soli, 350 g cukru nebo 60 cukerinů (umělé sladidlo)

Technologický postup: Řepu očistíme a vaříme ve vodě dle velikosti řepy asi 1–2 hodiny (do změknutí). Po uvaření a vychladnutí řepu oloupeme a nakrájíme na kostky o délce hrany cca 1 cm. Dáváme do sklenic, zalijeme studeným nálevem, přidáme 5 zrnek fenyklu. Zavíčkujeme a sterilujeme v troubě ve vyšším pekáči nebo plechu, do kterého dáme utěrku, naskládáme sklenice, přidáme cca 3 cm vody a nastavíme teplotu trouby na 180 °C a takto zavařujeme asi 20 minut. Po vytažení z trouby otočíme dnem nahoru a necháme vychladnout.

Zdroj: Červená řepa - zavařování
Zveřejněno: 11.12.2016