Téma: 

krupicová kaše z vody


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

KRUPICOVÁ KAŠE

Krupicová kaše a dieta

Krupicovou kaši tvoří základ z mléka, pšeničné krupice a cukru. Ve 100 gramech krupicové kaše je zhruba 20 g sacharidů s vyšším glykemickým indexem, 8 až 9 g tuků a 5 g bílkovin. Krupicová kaše je vhodná při onemocnění jícnu a žaludku. Konzumace krupicové kaše se však musí vzdát lidé trpící celiakií, laktózovou intolerancí a alergiemi na bílkoviny kravského mléka.

Zdroj: Krupicová kaše
Zveřejněno: 31.8.2014


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Re: astma léčit kyslíkem

sežente si 30% peroxid vodíku lékárenské kvality 5-10 kap. do 1,5dc vody nebo 50-100 kapek 3% do1,5dc vody nalačno 3krát/denně,poté 1/2 h.nejíst nepít.....

Zdroj: diskuze Astma léčit kyslíkem
Odesláno: 10.8.2016 uživatelem mirino
Počet odpovědí: 3 Zobrazit odpovědi

KRUPICOVÁ KAŠE

Krupicová kaše nutriční hodnoty

Krupicová kaše obsahuje ve 100 g průměrně 176,1 kilokalorií, tedy 737 kJ. 100 g krupicové kaše obsahuje 8,7 g tuků, 5,2 g bílkovin a 19,7 g sacharidů.

Česká krupicová kaše návod

Suroviny:

  • 200 ml mléka
  • 1 kostka cukru
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžíce krupičky
  • 0,5 lžičky másla
  • 0,5 lžičky skořice

Postup:

Krupici máčíme 1/4 hodiny v mléce. Poté v tomto mléce 10 minut vaříme do zhoustnutí s přidáním 1 kostky cukru. Kaši dáme na talíř. Povrch kaše posypeme cukrem smíchaným se skořicí a lehce polijeme rozpuštěným máslem.

Krupicová kaše z mouky

Suroviny:

  • 0,5 l mléka
  • 6 lžic hrubé mouky
  • kakao
  • máslo
  • moučkový cukr

Postup:

Mléko přivedeme těsně k varu a postupně do něj vsypeme hrubou mouku. Kaši musíme stále míchat, aby se nevytvořily hrudky. Do mléka vsypte jen tolik mouky, aby měla kaše pro vás tu správnou hustotu. Kaše začíná obratem houstnout. Přivedeme k varu a odstavíme. Posypeme kakaem, nebo grankem, položíme slabý plátek másla a posypeme moučkovým cukrem dle chuti.

Krupicová kaše z vody

Suroviny:

  • 200 ml vody
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžíce krupičky
  • 0,5 lžičky másla

Postup:

Kaši uvaříme ve vodě do zhoustnutí, to je cca 10 minut. Přidáme cukr. Povrch kaše lehce polijeme rozpuštěným máslem.

Krupicová kaše pro kojence

Suroviny:

  • 1 rovná lžíce krupičky
  • 1/2 lžičky másla
  • 100 ml mléka
  • 80 ml vody
  • 2 ks kostkového cukru

Postup:

Krupici máčíme 15 minut ve vodě, pak ji ve stejné vodě 5 minut vaříme. Přidáme 100 ml mléka a vše vaříme dalších 5 minut. Nakonec do kaše zamícháme cukr a máslo. Do krupicové kaše můžete přidat ovoce nebo šťávu z mrkve či rajčat. Pro větší děti postupně snižujeme množství vody a nahrazujeme je mlékem, takže v 8 měsících věku dítěte vaříme kaši jen z mléka.

Krupicová kaše s jablky

Suroviny:

  • 1 kg jablek
  • 100 g krupice
  • trochu vody
  • 100 g cukru
  • 80 g másla
  • skořice

Postup:

Oloupaná jablka pokrájíme na menší kousky a rozvaříme s trochou vody. Poté do jablek s vodou zavaříme krupici. Mícháme, aby se kaše nepřipalovala. Je-li zapotřebí, zředíme trochou vody. Vmícháme cukr. Kaši dáme na talíře, posypeme skořicovým cukrem a polijeme rozehřátým máslem.

Zdroj: Krupicová kaše
Zveřejněno: 31.8.2014


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: 20% = 430 litrů?

Nějak si nedokáži představit, že 20% vlhkost zdiva představuje 430 litrů vody/m3 zdiva, z toho by vyplývalo, že při 100% vlhkosti by té vody muselo být 2150 litrů! Zároveň snad stále platí, že 1 m3 vody je 1000 litrů.

Zdroj: diskuze 20% = 430 litrů?
Odesláno: 5.10.2017 uživatelem Josef
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

BRAMBOROVÉ PLACKY

Bramborové placky z kaše

Ingredience: hrubá mouka, salám, sýr, bramborová kaše

Postup: Do zbylé bramborové kaše přidáme hrubou mouku podle potřeby tak, abychom vytvořili tužší těsto. Můžeme přidat podle chuti jakýkoliv salám nebo třeba sýr. Poté vytvoříme placičky, vkládáme je do pánve s rozpáleným olejem a smažíme dozlatova. Bramborové placky z kaše podáváme teplé i studené.

Zdroj: Bramborové placky
Zveřejněno: 27.5.2018


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

BRAMBOROVÁ KAŠE

Složení bramborové kaše

Energetická hodnota 200 g bramborové kaše je 846 kJ / 202,19 kcal. Uvedené množství kaše obsahuje: 5,06 g bílkovin; 39,28 g sacharidů (z toho 2,88 g cukrů); 5,2 g tuků (z toho 2 g nasycených mastných kyselin a 2 mg cholesterolu); 3 g vlákniny; 0,666 g sodíku; 44 mg vápníku.

Zdroj: Bramborová kaše
Zveřejněno: 11.5.2015


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

BRAMBOROVÁ KAŠE

Jak dělají kaši „kluci v akci‟

Ingredience: 600 g brambor, 80 g másla, mléko, sůl.

Postup: Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě doměkka. Vodu slijeme a brambory rozšťoucháme s máslem (rozmixujeme). Kaše musí být v této chvíli zcela hladká (bez hrudek), teprve poté přilijeme horké mléko a promícháme (jakmile do kaše přidáme horké mléko, hrudky už nerozmícháme a kaše nebude hedvábná).

Zdroj: Bramborová kaše
Zveřejněno: 11.5.2015


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Voda na čaj

Pro všechny milovníky čaje mám dobrý tip, jak si poradit s chuťovými vlastnostmi vody na čaj. Pomocí jednoduchých a levných filtrů na úpravu vody z vodovodu je možné chuť vody opravdu výrazně zlepšit! Osobně tento filtr sám používám a nedám na něj dopustit a nezastaví mě ani tvrdá voda :-)

Koukněte na diskusi na www.caj.bloguje.cz nebo přímo na web www.voda-zdarma.com

Zdroj: diskuze Voda na čaj
Odesláno: 13.8.2007 uživatelem Jogi
Počet odpovědí: 3 Zobrazit odpovědi

BRAMBOROVÁ KAŠE

Bramborová kaše s dýní

Ingredience: 400 g brambor, 300 g dýně, 110 g másla, 10 ml včelího medu, 500 g mrkve, 2 špetky muškátového oříšku.

Postup: Brambory oloupeme, nakrájíme na drobné kousky a dáme vařit do vroucí osolené vody. Mrkev a dýni očistíme a pokrájíme na menší kousky. Brambory vaříme 5 minut, poté přidáme zbylou zeleninu a vaříme dalších 10 minut. Slijeme vodu a vše rozšťoucháme na kaši. Přimícháme máslo, med a muškátový oříšek.

Zdroj: Bramborová kaše
Zveřejněno: 11.5.2015


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

BRAMBOROVÁ KAŠE

Bramborová kaše se sýrem

Ingredience: 800 g brambor, sůl, celerová nať, 50 g másla, 3,5 dl horkého mléka, 100 g strouhaného sýra, 1 lžíce nakrájené pažitky.

Postup: Vypracujme hladkou bramborovou kaši. Do ní zamícháme strouhaný sýr a pažitku a povrch kaše posypeme celerovou natí. Podáváme s vaječnou omeletou, vejcem, hlávkovým salátem a mastíme máslem.

Zdroj: Bramborová kaše
Zveřejněno: 11.5.2015


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Re: ledviny a petržel

Vody má být 7 hrnečků na jeden hrneček nasekané nati.

Zdroj: diskuze Ledviny a petržel
Odesláno: 18.5.2015 uživatelem Kamča
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

BRAMBOROVÁ KAŠE

Bramborová kaše s mrkví

Ingredience: 600 g bramborové kaše, 200 g karotky, 3 lžíce másla, 150 g nastrouhaného sýra, 1 kus nastrouhané karotky na posypání.

Postup: Karotku uvaříme v mírně osolené vodě (ne příliš doměkka) a po vychladnutí ji nastrouháme. Připravenou kaši promícháme se sýrem a karotkou a poklademe máslem. Vložíme na 10 minut do trouby vyhřáté na 200 °C. Nakonec kaši na talíři posypeme nastrouhanou čerstvou karotkou.

Zdroj: Bramborová kaše
Zveřejněno: 11.5.2015


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Re: 20% = 430 litrů?

Dobrý den,
je to sice překvapivé, ale je to tak. Tady je odůvodnění: Správný koeficient pro vlhkost zdiva je následující: 1% vlhkost ve zdivu = až 25 l vody na 1 m3. Odkaz na koeficient je následující: www.hydroizolace-ele…

V mém článku je uvedena vlhkost 20% s převodem vody 430 l vody. Podle výše uvedeného koeficientu by mohlo být uvedeno až 500 l vody.

Zdivo stále přijímá vlhkost a to díky klimatickým podmínkám, proto je tento koeficient, takto nastaven.

Snad Vám bude stačit takovéto odůvodnění.

Zdroj: diskuze 20% = 430 litrů?
Odesláno: 8.10.2017 uživatelem Michal Vinš
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

HRACHOVÁ KAŠE

Hrachová kaše z čerstvého hrachu

Ingredience: 1 kg vyloupaného zeleného hrachu, olej, 6 stroužků česneku, hladká mouka, mléko, sůl, mletý pepř, 3 cibule

Technologický postup: Vyloupaný zelený hrách nasypeme do vody bez soli a vaříme doměkka. Scedíme, necháme trochu vychladnout. Na masovém mlýnku všechen hrášek nameleme. Na pánev kápneme olej, orestujeme nastrouhaný česnek, přisypeme hladkou mouku a připravíme zápražku, trochu opražíme a rozmícháme ji dohladka s mlékem. Hned jak začne houstnout, přidáme rozemletý hrášek, promícháme, dochutíme solí, pepřem. Krátce povaříme a podáváme. Kaši servírujeme s orestovanou cibulkou.

Zdroj: Hrachová kaše
Zveřejněno: 4.3.2016


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: tvorba vody v plicích

Dobrý den,obracím se na Vás s dotazem v souvislosti tvoření vody v plicích po prodělaném či trvajícím zápalu plic.Podávány již 3druhy antibiotik,stav se nelepší.Ani po různých vyšetřeních lékař nezná příčinu tohoto problému.Děkuji za odpověď.

Zdroj: diskuze Tvorba vody v plicích
Odesláno: 22.12.2017 uživatelem Ludmila Reljičová
Počet odpovědí: 0

HRACHOVÁ KAŠE

Nutriční hodnoty

Výživová hodnota ve 100 g hrachové kaše je následující: energie 557,82 kJ; 133,32 kcal; bílkoviny 6,8 g; sacharidy 12,78 g; tuky 6,12 g; sůl 0,85 g; vláknina 3,6 g; 59,9 mg.

Zdroj: Hrachová kaše
Zveřejněno: 4.3.2016


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Spravne naredeni pro miminko

Jak spravne se redi a pripravuje hypermangan do vody ve vane pro miminko a deti? Jaka priblizne je barva vody spise ruzova nebo spise fialova? Dekuji za odpoved

Zdroj: diskuze Spravne naredeni pro miminko
Odesláno: 1.6.2014 uživatelem Anonym
Počet odpovědí: 0

HRACHOVÁ KAŠE

Hrachová kaše ze zeleného hrachu

Ingredience: 400 g zeleného hrachu, 1 cibule, 2 stroužky česneku, máslo, sůl

Technologický postup: Hrách namočíme a necháme přes noc nabobtnat. Před vařením přidáme nakrájenou cibuli a rozetřený česnek a vodu osolíme. Uvaříme doměkka (až rozvařena), slijeme vodu, část jí tam můžeme nechat. V hrnci rozmixujeme do hladka, vodu přidáme podle potřeby a podle toho, jakou chceme mít konzistenci kaše. Pro zjemnění přidáme trochu másla. Pokud použijeme neloupaný hrách, musíme počítat s tím, že nám zůstanou v kaši slupičky.

Zdroj: Hrachová kaše
Zveřejněno: 4.3.2016

HRACHOVÁ KAŠE

Hrachová kaše podle Pohlreicha

Ingredience: 500 g hrachu, 2 bobkové listy, 2 lžíce sádla, 1 lžíce hladké mouky, 120 ml mléka, 3 stroužky česneku, majoránka, sůl, mletý pepř, 3 lžíce másla, 1 cibule, sterilované okurky

Technologický postup: Hrách několikrát propláchněte a přes noc nebo aspoň na tři až čtyři hodiny namočte do čisté vody. Ve stejné vodě ho dejte vařit s bobkovými listy. Vody dejte jen tolik, aby byl hrách ponořený. Až bude hrách uvařený, vyjměte bobkové listy a rozmixujte ho. Sádlo rozpusťte v jiném hrnci, přidejte mouku a nechte ji zpěnit, zalijte mlékem, krátce povařte a pak přidejte hrách, česnek, sůl a pepř a pět minut zahřívejte. Kaši zjemněte lžící másla. Zbylé máslo rozpusťte v pánvi a dozlatova na něm osmahněte cibuli. Kaši podávejte ozdobenou cibulkou a okurkami.

Zdroj: Hrachová kaše
Zveřejněno: 4.3.2016

BRAMBOROVÁ KAŠE

Zapečená bramborová kaše

Ingredience: 820 g brambor, 120 g šalotky, 100 g másla, 4 vejce, 1 a 1/2 dl mléka, 100 g sýra s modrou plísní, 100 g eidamu, několik snítek čerstvého tymiánu.

Postup: Šalotku nakrájíme nadrobno a osmažíme na 40 g másla dozlatova. Mezitím dáme vařit brambory ve slupce. Jakmile budou brambory hotové (zapíchnete do nich vidličku a ta jimi hladce projede), slijeme vodu a stáhneme z nich slupku. Ještě teplé brambory rozšťoucháme na kaši, zjemníme zbylým máslem a přimícháme cibulku. Z tymiánu pečlivě otrháme lístky (abychom v jídle neměli ani boční větvičky) a vmícháme je do kaše. Rozehřejeme troubu na 200 °C. V míse rozšleháme vajíčka a společně s oběma druhy sýrů přidáme do kaše. Nakonec vlijeme mléko, pořádně promícháme a přelijeme do zapékací nádoby. Vložíme do vyhřáté trouby a necháme péct asi 45 minut, dokud kaše neztuhne a na povrchu nezezlátne. Podáváme se zeleninovým salátem.

Zdroj: Bramborová kaše
Zveřejněno: 11.5.2015

BRAMBOROVÁ KAŠE

Bramborová kaše s celerem

Ingredience: 500 g bulvového celeru, 500 g brambor, 150 g sladké smetany, 50 g másla, sůl, bílý pepř.

Postup: Oloupaný celer nakrájíme na čtvrtky a vaříme 20 minut v osolené vodě. Přidáme brambory a vaříme dalších 20 minut hodně doměkka. Scedíme a rozšleháme nebo rozmixujeme s ohřátou smetanou, zjemníme máslem a dochutíme solí a pepřem.

Zdroj: Bramborová kaše
Zveřejněno: 11.5.2015

BRAMBOROVÁ KAŠE

Bramborová kaše s cibulkou

Ingredience: 500 g brambor, sůl, 20 g másla, 200 ml mléka, 1 cibule, 2 lžíce oleje.

Postup: Oloupané brambory vaříme v osolené vodě zhruba 20 minut (dokud nezměknou), poté je slijeme a promačkáme. Přidáme teplé mléko, máslo a trochu soli. Potom na oleji orestujeme nasekanou cibulku dozlatova a dáme ji na hotovou kaši.

Zdroj: Bramborová kaše
Zveřejněno: 11.5.2015

BRAMBOROVÁ KAŠE

Bramborová kaše podle Pohlreicha

Ingredience: 750 g brambor, 1 žloutek, 45 ml mléka, 15 ml smetany ke šlehání, 60 g másla, sůl, čerstvě namletý černý pepř.

Postup: Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme doměkka. Přidáme máslo, mléko a smetanu a pomocí kuchyňského mixéru vše rozmělníme dohladka. Osolíme, opepříme, přidáme vaječný žloutek a důkladně promícháme. Předehřejeme troubu na 200 °C. Připravíme si zapékací nádobu a na její dno rozprostřeme bramborovou kaši (po celém povrchu až ke krajům). Zapékací nádobu vložíme do předehřáté trouby a pečeme přibližně 20 minut, dokud bramborová kaše nezíská krásně zlatavou barvu. Hotovou kaši dáme na servírovací talíře a ihned podáváme.

Zdroj: Bramborová kaše
Zveřejněno: 11.5.2015

BRAMBOROVÁ KAŠE

Bramborová kaše se špenátem

Ingredience: 500 g vařených brambor, 1 špenátový protlak, 5 stroužků česneku, 1 cibule, 2 lžíce olivového oleje, 250 ml mléka, 100 g nastrouhaného sýra, sůl, mletý pepř, mouka, 3 vejce.

Postup: Brambory rozmačkáme na kaši (nemusí být úplně najemno‚ protože malé kousky brambor tvoří pěknou strukturu kaše). Z oleje a mouky připravíme světlou jíšku‚ zalijeme ji mlékem‚ rozšleháme‚ povaříme‚ pak osolíme a přidáme polovinu nastrouhaného sýra. Špenátový protlak necháme rozmrazit. Cibulku osmažíme dozlatova na lžíci oleje‚ poté přidáme špenátový protlak‚ česnek a sůl. Do skleněné zapékací mísy vložíme brambory a špenátovou směs. Do špenátu uděláme tři otvory, do kterých rozklepneme vejce‚ vše přelijeme připravenou omáčkou a posypeme zbylým sýrem. Zapékáme asi 30 minut v troubě předehřáté na 180 °C.

Zdroj: Bramborová kaše
Zveřejněno: 11.5.2015

BRAMBOROVÁ KAŠE

Bramborová kaše s avokádem

Ingredience: 1 lžička másla, 1 citron, 2 stroužky česneku (na čtvrtiny), 2 celá avokáda, 1 kg brambor, sůl, pepř.

Postup: Oloupané a omyté brambory nakrájíme na čtvrtky a dáme vařit do velkého hrnce se studenou a osolenou vodou. Mezitím si dáme na pánev máslo, česnek a citronovou šťávu a vše zredukujeme. Do uvařených a slitých brambor přidáme na kousky nakrájené avokádo a ochucené máslo z pánve. Vše vyšleháme. Pokud máte rádi krémovou bramborovou kaši, můžete přidat trochu mléka. Dochutíme solí a pepřem.

Zdroj: Bramborová kaše
Zveřejněno: 11.5.2015

HRACHOVÁ KAŠE

Hrachová kaše ze žlutého hrachu

Ingredience: 10 g špeku, 500 g půleného žlutého hrachu, 1 cibule, lžíce hladké mouky, 50 g tuku, mléko, sůl, mletý pepř

Technologický postup: Hrách připravíme podle návodu na obalu. Uvařený hrách prolisujeme nebo rozmixujeme. Jemně nakrájenou cibuli rozdělíme na dvě půlky. Jednu zpěníme na tuku, přidáme mouku a poté rozředíme mlékem. Vmícháme prolisovaný hrách, povaříme a dochutíme solí a pepřem. Je-li kaše příliš hustá, zředíme ji mlékem. Druhou polovinu cibule osmažíme s nadrobno pokrájeným špekem. Hrachovou kaši ze žlutého hrachu rozdělíme na talíře a přelijeme špekem s cibulí. Ke kaši podáváme uzené maso, ale může být i opečený levný salám či párek. Kyselá okurka je ke hrachové kaši taky výborná. Bez špeku a masa je pokrm vhodný pro vegetariány.

Zdroj: Hrachová kaše
Zveřejněno: 4.3.2016

HRACHOVÁ KAŠE

Jak dělají hrachovou kaši Kluci v akci

Ingredience: 300 g hrachu, 80 g másla, 30 g cibule, 20 g hladké mouky, 150 ml mléka, voda, mletý pepř, sůl

Technologický postup: Hrách propláchneme a namočíme na několik hodin (nejlépe přes noc). Vodu slijeme, nalijeme čistou a pod pokličkou uvaříme hrách doměkka, nezapomeneme osolit těsně před koncem vaření. Uvařený hrách prolisujeme přes jemné sítko do mlékem zředěné máslové jíšky z másla a mouky. Osolíme, opepříme a ještě chvíli podusíme. Jednotlivé porce hrachové kaše omastíme rozpuštěným máslem a ozdobíme orestovanou cibulkou.

Zdroj: Hrachová kaše
Zveřejněno: 4.3.2016

NEJLEPŠÍ ÚSTNÍ VODY

Ústní vody

Ústní vody jsou níže seřazeny podle nejdůležitějšího kritéria, a tím je prevence zubního kazu. Testy prováděl dTest. Dostatečné množství fluoridu by měla bezpodmínečně obsahovat každá ústní voda.

Zdroj: Nejlepší ústní vody
Zveřejněno: 18.10.2015