Téma: 

osmodry recenze


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

OSMODRY

Cena přístroje OsmoDry

Cena osmotechnologie je v porovnání s náklady spojenými se stavebními úpravami relativně nízká. Cena produktu se skládá ze dvou částí, první část, cca 21 000 korun, se platí při instalaci a druhá částka ve výši 21 000 korun se platí po 6 měsících při následném měření a úspěšném fungování.

Cena zahrnuje profesionální konzultaci, měření vlhkosti pomocí vlhkoměru, instalaci přístroje, trvalé a účinné odvlhčení přístrojem, opětovné měření vlhkosti pomocí vlhkoměru, bezplatný a trvalý doživotní servis přístroje OsmoDry.

Detail odstavce: Cena přístroje OsmoDry
Zdroj: OsmoDry
Zveřejněno: 15.5.2017


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Re: osmo dry recenze

Jardo nemyslím si, že bych si ho já třeba vyrobila za pár kaček, pro mě byl Osmodry jasnou a kvalitní volbou

Zdroj: diskuze Osmo dry recenze
Odesláno: 27.3.2018 uživatelem Janča
Počet odpovědí: 4 Zobrazit odpovědi

OSMODRY

Co je to OsmoDry

OsmoDry využívá aktivní osmotechnologie, sloužící k neinvazivnímu a bezelektrodovému vysoušení zdiva. Přístroj díky ní zatlačuje vodu zpět do půdy, a tím zbaví vaše zdi vlhkosti. Nemusíte se obávat, že je osmotechnologie zdraví škodlivá, elektromagnetické pole je vytvářeno s ohledem na lidské zdraví a pro živé organismy je naprosto neškodné.

Funkčnost přístroje je založena na jevu, kterému se říká elektroosmóza. Systém OsmoDry díky ní nabízí sanaci bez stavebního zásahu do zdiva, celý problém je tedy vyřešen neinvazivně a bez komplikací. Odpadá tedy nutnost podřezávání zdiva nebo užití elektrod.

Zařízení generuje elektromagnetické pulzy, kterými působí na vlhkou stavbu. Takto vytvořené elektromagnetické pole ovlivňuje molekuly vody uvnitř zdiva a tlačí je dolů, zpět do zeminy. Díky tomuto principu nebyla sanace zdiva nikdy jednodušší. Stačí zařízení umístit do objektu – instalace spočívá v navrtání několika hmoždinek, na které se přístroj OsmoDry zavěsí. Pak už jen stačí zapojit do sítě a OsmoDry je plně funkční. Vysoušení zdí osmotechnologií je pohodlné řešení nepříjemných problémů. Pokud nechcete, aby bylo zařízení viditelné, lze je jednoduše přizpůsobit interiéru objektu.

Systém OsmoDry nabízí řešení u všech druhů stavebního materiálu, jako je cihelné zdivo, kamenné zdivo, tvárnice, betonové konstrukce, případně kombinované – smíšené zdivo. Lze jej použít u nadzemních i podzemních konstrukcí (přízemí stavby, sklepní prostory).

Podle referencí jsou zákazníci, kteří si přístroj OsmoDry pořídili, velmi spokojeni. Toto zařízení plní velmi kvalitně svůj účel.

Přístroj je i ekonomicky výhodný – oproti stavebním úpravám má minimální náklady na energii. OsmoDry má bezúdržbový provoz, systém je ekologický, účinnost má průměrně 15 až 20 let. Životnost zařízení je 25 let.

Detail odstavce: Co je to OsmoDry
Zdroj: OsmoDry
Zveřejněno: 15.5.2017


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Zkušenost s Osmodry

Zdravím, po doporučení Osmodry kamarádem jsem se ho rozhodl vyzkoušel, jelikož jsem měl problémy s vlhkostí zdiva a musím říct, že lepší firmu jsem nikdy neviděl, opravdu kvalita, vlhkost pomalu ubývá.

Zdroj: diskuze Osmo dry recenze
Odesláno: 2.4.2018 uživatelem Radoslav
Počet odpovědí: 4 Zobrazit odpovědi

VIADRUS LIGNATOR

Viadrus Lignator – recenze

Viadrus Lignator patří do skupiny „kotle na dřevo“. Tento kotel dle recenzí splňuje emise, má výbornou účinnost a je z litiny.

Recenze uvádějí i skutečnost, že záleží na tom, jak budete topit, pokud dřevem je to „watově“ v pořádku, ale pokud chcete „jet jen na automat“, nastává problém, musíte si vzít silnější těleso o řadu kilowat.

Dále recenze uvádějí, že když kotel vykazuje teplotu spalin 234 °C, je to normální. Teplota UT by měla být 75 °C. Šamotové desky u kotle jsou povinné pro správné prohořívání a odchod spalin.

Detail odstavce: Viadrus Lignator – recenze
Zdroj: Viadrus Lignator
Zveřejněno: 10.5.2018


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: přístroj osmodry

na odvlhčení domu jsi chceme nechat nainstalovat přístroj osmodry ,zajímalo by nás jestli tento přístroj používá někdo vnašem okolí Třemošná u Plzně a s kým by jsme se mohli spojit.

Zdroj: diskuze Osmo dry recenze
Odesláno: 20.5.2018 uživatelem marci
Počet odpovědí: 4 Zobrazit odpovědi

CONDROSULF 800 - RECENZE

Cena

Za cenovou politiku odpovídá vedoucí lékárník, tudíž se hodnoty jednotlivých položek i jejich výběr mezi lékárnami může lišit.

Detail odstavce: Cena
Zdroj: Condrosulf 800 - recenze
Zveřejněno: 20.5.2018


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Re: Osmodry

Marku přesně, nikde jsem nenarazila na kvalitnější firmu, i ty ceny jsou vcelku přijatelné

Zdroj: diskuze Osmodry
Odesláno: 27.3.2018 uživatelem Janča
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

CONDROSULF 800 - RECENZE

400

Cenu volně prodejného produktu Condrosulf 400 můžete vidět zde.

Detail odstavce: 400
Zdroj: Condrosulf 800 - recenze
Zveřejněno: 20.5.2018


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: OsmoDry stěny jsou i nadále vlhké

Dobrý den máme už skoro rok namontovaný přístroj OsmoDry naše nemovitost je s části postavená na skále kudy zřejmě protéká voda. Začátkem července jsem telefonovala p. Zedníčkovi a informovala jsem ho o tom že stěny jsou i nadále vlhké a to ještě výš než kdy jindy a že máme pocit že přístroj nefunguje jak by měl.Bylo nám zděleno že máme vyčkat do smluvené doby kdy přijde technik naměřit hodnoty.A tak jsme počkali do 4.10.2018 Technik naměřil rychleji než na počátečním měření hodnoty které údajně stačí a na moji žádost vyfotil mokré stěny s tím ,že mě bude někdo na základě připomínek ke stálé vlhkosti telefonicky kontaktovat a že se někdo přijde podívat.Místo toho jsem obdržela 8.10.2018 fakturu na zbylou částku.Domnívám se že jednání Vaší firmy není fér,že můj požadavek, že není vše v pořádku by jste mohli lépe prověřit za 50 000.- by to byla především slušnost.

Zdroj: diskuze Osmo dry recenze
Odesláno: 8.10.2018 uživatelem zuzana křiklanová
Počet odpovědí: 4 Zobrazit odpovědi

CONDROSULF 800 - RECENZE

Je Condrosulf volně prodejný

Condrosulf 800 mg je pouze na lékařský předpis. U produktu Condrosulf 400 mg je dostupnost bez receptu, pacient však zaplatí platí celou částku. Koupit se dá v jakékoli kamenné i internetové lékárně.

Detail odstavce: Je Condrosulf volně prodejný
Zdroj: Condrosulf 800 - recenze
Zveřejněno: 20.5.2018


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Osmodry

určitě kdo má taktéž problém s vlhkostí jako jsem měl já, to můžu všem maximálně doporučit, vlhkost opravdu dokáže eliminovat

Zdroj: diskuze Osmodry
Odesláno: 25.3.2018 uživatelem Marek
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

PROJÍMADLO ČÍPKY

Zkušenosti a recenze

V pojmu zácpa je vždy ukryt i subjektivní pocit nemocného. Proto neexistuje jednotná definice zácpy. Nejčastěji je chronická zácpa (latinsky obstipace) obvykle definována jako dlouhodobě obtížné vyprazdňování stolice v intervalu delším než 3 dny a o objemu menším než 80 g. Chronická zácpa v naší populaci tak postihuje přibližně každého pátého z nás.

Detail odstavce: Zkušenosti a recenze
Zdroj: Projímadlo čípky
Zveřejněno: 9.2.2018


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: osmo dry recenze

No vše je velice hezké,ale pakovat se na přístroji,který vyrobíte za pár kaček takovýmto způsobem je zlodějina...výrobce si lehce spočítal kolik stojí podřezání a dal stejnou cenu..to si ho radši podřežu a mám to za babku

Zdroj: diskuze Osmo dry recenze
Odesláno: 16.11.2017 uživatelem Jaroslav Vnouček
Počet odpovědí: 4 Zobrazit odpovědi

CONDROSULF 800 - RECENZE

Nežádoucí účinky

Obecně je Condrosulf dobře snášen. Může mít ale i nežádoucí účinky, které se však nemusí vyskytnout u každého.

Velmi vzácné nežádoucí účinky (u méně než 1 z 10 000 nemocných):

  • velmi vzácně se mohou objevit zažívací potíže (tlak v žaludku, pálení žáhy, nevolnost nebo nucení na zvracení), které obvykle nevedou k přerušení léčby;
  • alergické reakce (například kožní vyrážky) se vyskytují též velmi zřídka.

Detail odstavce: Nežádoucí účinky
Zdroj: Condrosulf 800 - recenze
Zveřejněno: 20.5.2018

WURM EX PŘÍBALOVÝ LETÁK

Recenze na Wurm-Ex

Potravinový doplněk stravy Wurm-Ex obsahuje extrakt listových pupenů ořešáku královského, který přispívá k přirozené obraně těla před externími agenty a napomáhá normální funkci střevního traktu. Wurm-Ex je vhodný pro ty, kteří chtějí začít s celkovou detoxikací organismu. Dále pro lidi, kteří konzumují nedostatečně umytou zeleninu, pro pěstitele a zejména pro majitele domácích mazlíčků, jejich návštěvy a pro lidi, kteří využívají hotely s volně se pohybujícími mazlíčky. Wurm-Ex je vhodný i na „roupy“. Po konzumaci přípravku se nejenže zbavíte roupů, ale zároveň se začnete cítit mnohem lépe. Wurm-Ex zlikviduje i parazity, o kterých ani nevíte.

Dle recenzí většina uživatelů doporučuje tento produkt. Recenze si můžete vyhledat na internetu, kde jich je velké množství, a udělat si sami obrázek o tomto přípravku. Pokud váháte, tak mějte na paměti, že se domácí zvířata běžně odčervují, ale lidé? Ti by měli logicky také.

Detail odstavce: Recenze na Wurm-Ex
Zdroj: Wurm Ex příbalový leták
Zveřejněno: 8.8.2017

CONDROSULF A JEHO NEŽÁDOUCÍ ÚČINKY

Recenze na Condrosulf

Přípravek Condrosulf 400, tvrdé tobolky, je indikován k léčbě degenerativních kloubních nemocí, zejména gonartrózy, koxartrózy a artrózy kloubů prstů ruky. Je určen pro dospělé pacienty ve II. a III. stadiu onemocnění podle Kellgrena.

Zkušenosti pacientů ukazují, že při užívání léku Condrosulf se dostavuje i úleva od bolesti a významné zpomalení úbytku kloubní chrupavky během prvních několika měsíců po zahájení užívání. Dále částečné obnovení struktury chrupavky, čímž dochází ke zpomalení celého průběhu osteoartrózy.

Detail odstavce: Recenze na Condrosulf
Zdroj: Condrosulf a jeho nežádoucí účinky
Zveřejněno: 9.11.2017

CONDROSULF 800 - RECENZE

Zkušenosti

Condrosulf 800 indikuje revmatolog či ortoped. U výrobků dle zkušeností uživatelů Proenzi, GS Condro a další potravinových doplňků není garantován léčebný účinek. Nejde o návykový lék, tudíž může být jeho použití dlouhodobé.

Condrosulf je balen v platech, jde o poměrně velké tobolky, které se však dají dobře polknout. Nutno pořádně zapít. Přípravek opravdu účinkuje a ulevuje od bolesti. Pomáhá při artróze. Je cenově dostupný.

SÚKL garantuje přítomnost i množství účinné látky. Potvrzena je mnohaletá dobrá zkušenost velkého počtu pacientů. Výhodou je možnost koupení velkého balení.

Detail odstavce: Zkušenosti
Zdroj: Condrosulf 800 - recenze
Zveřejněno: 20.5.2018

FORFEMINA - PŘÍBALOVÝ LETÁK

Forfemina na hubnutí

Primárně je Forfemina určena k odvodnění těla. Také v rámci takzvaného detoxu je užívání Forfeminy vhodné, protože podporuje odstraňování toxinů z organismu spolu s vodou. Pokud budete dodržovat dostatečný příjem tekutin, což je při užívání Forfeminy nezbytné, bude se tělo čistit. Forfemina primárně neslouží na hubnutí, pouze odvodňuje, čímž zmenšuje otoky, a tak můžete být „slim“. Forfemina tedy primárně neslouží na snížení váhy, ale na odstranění otoků způsobených nadměrným hromaděním vody v těle. Celulitida je způsobená zvětšením objemu podkožních tukových buněk. Recenze na potravinový doplněk Forfemina v rámci redukce vody jsou pozitivní.

Detail odstavce: Forfemina na hubnutí
Zdroj: Forfemina - příbalový leták
Zveřejněno: 7.8.2017

OSMODRY

Vysoušení zdiva

Vysoušení stavebních konstrukcí zajišťuje elektronické zařízení o velikosti krabice od bot a příkonu 2,6 W, které bezkontaktním a nedestrukčním způsobem zabezpečuje vytvoření potencionálního rozdílu mezi vlhkou a suchou částí zdiva působením elektrického pole na molekuly vody, které jsou přítomné ve zdivu. Postupným posouváním hranice potencionálního rozhraní je vlhkost ve zdivu tlačená na povrch a část se odpaří. Silové působení elektrického pole působí i proti vsakujícím silám a část vody prostupuje zpět do části konstrukce pod úrovní terénu. Popsaná metoda je použitelná u každé stavby, nepoužívají se žádné destruktivní metody ani chemické produkty, které zásadně mění vlastnosti stavebních konstrukcí.

Průběh vysušování je sledován v technologicky odůvodněných intervalech 3–12 měsíců po dobu tří let a zaznamenán do měřicího protokolu, který zachycuje průběh vysušování, ale i technologické korekce, přemístění zařízení, změny vysílaného algoritmu. Negativní dopad na životní prostředí není znám. Generovaná výkonová úroveň přes vestavné zařízení je minimální, největší výkonová úroveň je 40 mW pp. Zařízení se po své instalaci stává pevnou součástí budovy a pracuje v nepřetržitém provozu.

Elektronické zařízení zabezpečuje bezkontaktním a nedestrukčním způsobem vytvoření rozdílu mezi vlhkou a suchou částí zdiva, a to působením elektrického pole na molekuly vody, které jsou přítomné ve zdivu – tento jev se nazývá elektroosmóza.

Detail odstavce: Vysoušení zdiva
Zdroj: OsmoDry
Zveřejněno: 15.5.2017

MELANIN TABLETY

Tablety

Ženy, které se v létě nemohou moc opálit, hledají různé možnosti zhnědnutí. Od použití betakarotenu, solária, samoopalovacích krémů až po Beauty sun tablety. Beauty sun tablety obecně zaručují krásné opálení. Otázkou je, zda je to pravda, protože na internetu nelze dohledat žádné recenze ani smysluplné diskuze. Myslíte, že zázračné tablety na zhnědnutí existují?

Rada závěrem: Nechte tablety tabletami, chroupejte mrkev, buďte každý den chvilku na slunci, pořiďte si kvalitní opalovací krém s vyšším faktorem (dle typu pokožky), hýbejte se a užívejte života. Zachováte si dušení zdraví a pohodu, a to je přeci více než být tmavohnědá, či dokonce spálená.

Detail odstavce: Tablety
Zdroj: Melanin tablety
Zveřejněno: 14.8.2017

CONDROSULF 800 - RECENZE

800

Condrosulf 800 mg (30 tbl.) má doporučenou cenu cca 380 Kč, po odečtení úhrady pojišťovnou 160 Kč se dostanete k doplatku zhruba 220 Kč bez uplatnění jakýchkoliv slev. Zdravotnická zařízení však majoritně maximálních cen nevyužívají. Za tuto cenu produkt dostanete například v lékárnách dr. Max.

Condrosulf 400 mg cps.dur. 180:

  • běžná cena: 1 169 Kč
  • cena s DPH: 859 Kč (781 Kč bez DPH)
Informace o základní úhradě Condrosulf 800:
  • jádrová úhrada ze zdravotního pojištění: 105,98 Kč
  • orientační prodejní cena: 384,67 Kč
  • orientační doplatek: 224,96 Kč
  • započitatelný doplatek: 0 Kč
  • započitatelný doplatek u osob starších 65 let (včetně): 224,96 Kč

Detail odstavce: 800
Zdroj: Condrosulf 800 - recenze
Zveřejněno: 20.5.2018

OSMODRY

Elektroosmóza

Elektrofyzikální metoda sanace vlhkosti, respektive metoda elektroosmózy, je známá více než 100 let. Bezkontaktním a neničivým způsobem zabezpečuje vznik potencionálního rozdílu mezi vlhkou a suchou částí zdiva. Potencionální rozdíl mezi jednotlivými vrstvami ve zdivu vzniká působením elektrického pole na molekuly vody přítomné přímo ve zdivu. Postupným posouváním hranice potencionálního rozhraní je vlhkost ve zdivu tlačená na povrch, přičemž se část vlhkosti odpaří. Vsakující voda naráží na silové působení elektrického pole a část vody postupuje zpět do části konstrukce pod úrovní terénu. Elektroosmóza je tedy fyzikální jev.

Metodu vysoušení vlhkého zdiva pomocí elektroosmotických zařízení lze použít ve všech případech, kdy je vlhkost způsobena kapilárním vzlínáním vody. Elektroosmóza však nepomůže tam, kde voda na zeď jednoduše přímo zatéká. Šířka zdiva, použitý stavební materiál ani technologicky těžko dostupná místa nebrání v použití tohoto jedinečného přístroje pro sanaci zdiva.

Vysušování je charakteristické pomalým náběhem, dokonce v první etapě v délce 2–6 měsíců může být zjevný nárůst vlhkosti v dané zóně, který vzniká postupným uspořádáním polarizovaných molekul vody ve zdivu. S postupem času je zjevný pokles vlhkosti až dosažení technologického minima pro dané zařízení, což je cca 2 % objemu vody ve stavební konstrukci, a to přibližně za dobu od jednoho roku do tří let. Pro představu: při maximální přesycenosti blížící se k 20 % objemu vody ve zdivu je na 1 m3 obsah vody 430 litrů! Dvouprocentní objem představuje vzdušnou vlhkost objemově dosahující 1,5–2,5 % na 1 m3 zdiva; suchý prostor je definovaný do 3 % objemových. Po ukončení aktivní doby vysušování udržuje přístroj vlhkost zdiva po celou svoji životnost na úrovni cca 1,5–2,5 %, což je z hlediska stavebního a životního zdivo ideálně suché.

Detail odstavce: Elektroosmóza
Zdroj: OsmoDry
Zveřejněno: 15.5.2017

SMOOTHIE RECEPTY NA HUBNUTÍ

Vhodný mixér na smoothie

Smoothie maker je speciálně zkonstruovaný typ mixéru určený pro přípravu smoothie nápojů. Jeho koncepce má v maximální možné míře usnadnit přípravu a konzumaci. Na trhu dnes existuje celá řada produktů tohoto typu od méně i více renomovaných výrobců. Jednotlivé výrobky se liší v mnoha ohledech včetně ceny. Ty nejlepší nabízejí mixování a konzumaci přímo z jedné nádoby. Nápoj se umixuje, nádobka odšroubuje a my, plni sil, můžeme vyrazit do víru života. Díky integrovanému výklopnému brčku je konzumace pohodlná i během chůze, sportu či cestování autem. Výhodou smoothie je, že jejich příprava nezabere téměř žádný čas.

Na internetu je možné si přečíst i potřebné recenze. Jakým způsobem se dá připravit smoothie, můžete zjistit na těchto webových stránkách.

V případě, že nemáte smoothie maker, postačí mixér na koktejly nebo tyčový mixér, bude vám to trvat trochu déle, ale půjde to.

Detail odstavce: Vhodný mixér na smoothie
Zdroj: Smoothie recepty na hubnutí
Zveřejněno: 10.2.2016

OSMODRY

Odvlhčení zdiva – metody

Do oblasti živých metod sanace vlhkého zdiva a v boji proti kapilární vodě patří metody založené na elektrofyzikálních jevech. Přesvědčivá výhoda je zde zřejmá: malý zásah do stavební konstrukce. Díky tomu zaznamenaly tyto metody značné rozšíření. Teoretická východiska jsou založena na třech takzvaných elektrokinetických jevech:

  1. Elektroosmóza je známá už od roku 1807, kdy F. F. Reuss, profesor moskevské univerzity, zjistil, že po napojení stejnosměrného elektrického proudu do trubice tvaru U naplněné vodou, v jejímž ohbí byla vrstva jemného křemenného prachu o zrnitosti 0,35 mm, nebyla voda v obou ramenech stejně vysoko, ale že u záporné elektrody vystoupila mnohem výše než u kladné.
  2. Potenciál proudění je jev, který vzniká při pohybu polární kapaliny silnou vrstvou porézní látky, například při filtraci, nebo naopak při vzlínání kapaliny.
  3. Elektroforéza je pohyb jemných koloidních nebo suspendovaných částic v kapalině, kterou prochází stejnosměrný elektrický proud. Například částice nabité kladným nábojem se začnou soustřeďovat u záporné elektrody (katody). Přitom s sebou strhávají vodu ve formě takzvaného solvátového obalu.
Výsledky pečlivě navržených a provedených laboratorních experimentů jsou využity pro praxi zavlhlých, zasolených a rozpadávajících se zdiv s níže popsanými praktickými závěry.

Může-li elektrický proud výrazně zvednout hladinu vody u jedné elektrody v experimentu s elektroosmózou, lze ve zdivu orientovat elektrody tak, aby tytéž síly působily proti vzlínající vodě a výška vzlínání výrazně poklesla. Jestliže při proudění polární kapaliny (například voda s rozpuštěnými solemi) látkou vzniká potenciál proudění, potom lze ve zdivu – přiložením silného vnějšího elektrického pole opačné orientace – celý proces obrátit včetně otočení orientace vzlínající vody, která pak poputuje zpět do podloží. Jestliže v laboratoři elektricky nabité suspendované částice putují k elektrodě a přitom s sebou strhávají vodu, potom lze ve zdivu tyto částice vhodně nabít (například kladným elektrickým nábojem) a odvádět k záporné elektrodě umístěné pod základy. Spolu s částicemi poputuje do podzákladí i voda.

Detail odstavce: Odvlhčení zdiva – metody
Zdroj: OsmoDry
Zveřejněno: 15.5.2017

OSMODRY

Elektrofyzikální metody a jejich otazníky

Při pozornějším pohledu na tyto závěry mohou u některých z vás vyvstat pochybnosti, nakolik jsou v souladu s realitou.

Nelze automaticky přijmout myšlenku, že vlastnosti všech možných zavlhlých zdiv s jejich póry a kapilárami je možné ztotožnit s vlastnostmi vrstvy prachového křemene v pokusu prof. Reusse, na jejíž polopropustnosti je experiment založen. Zatímco kapiláry ve zdivu z mnohočetné zkušenosti propouštějí vodu velmi ochotně, ta usazená vrstva mikročástic křemene – účinkující jako osmotická membrána – molekuly vody propouští špatně. Dobře propouští pouze vodíkové kationty H+. Z pokusu prof. Reusse nevyplývá, že by zvýšení vodní hladiny vyvolaly jakékoliv elektrické či osmotické síly, jež by jednosměrně protlačily vodu vrstvou křemenného prachu z jedné strany na druhou. Termodynamický pohyb elektroneutrálních molekul vody není elektrickým polem usměrňován, a navíc molekuly vody touto vrstvou ani nemohou procházet. Rozdíl hladin nastal jako důsledek elektrolýzy po zapojení elektrického proudu. Elektrolýza se však mohla odehrávat pouze ve větvi s anodou (kladnou elektrodou), od níž mohly postupovat kationty H+ přes polopropustnou vrstvu křemenného prachu ke katodě v druhé větvi, tam se neutralizovat na vodík a uzavřít tím elektrický obvod. Opačný tok aniontů OH- od katody k anodě, kde by se mohly neutralizovat za vzniku kyslíku, nebyl možný, protože je polopropustná vrstva nepropustila a chovala se vůči nim jako nekonečný elektrický odpor. Elektrolyzována byla pouze voda ve větvi s kladnou elektrodou, kde voda ubývala.

V reálném zavlhlém zdivu nelze tedy uvedené podmínky vůbec předpokládat: speciálně pak polopropustnost porézního zdiva tak, aby propouštělo jen vodíkové kationty a nikoliv vodu (ostatně by potom nebylo co vysoušet). A stejně nerealizovatelné se jeví i elektrody, na nichž by docházelo k elektrolýze.

Potenciál proudění vzniká pouze v proudící kapalině v důsledku toho, že kladné ionty jsou kapalinou unášeny jinou rychlostí než záporné (v důsledku rozdílných iontových pohyblivostí). Těžiště kladného a záporného náboje se oddělí a mezi nimi vzniká elektrické pole. Jev ovšem vymizí, jestliže se proudění zastaví nebo velmi zpomalí, například je-li dosaženo ustálené výšky vzlínání kapaliny. Náboje se poté – někdy i za poměrně dlouhou dobu – zase rovnoměrně rozptýlí. Je pravda, že přiložením vnějšího elektrického pole se kationty a anionty mohou zase oddělit. Že by se ale přitom uvedla do pohybu voda v kapilárách, která tam vystoupala v důsledku velmi silných kapilárních sil, je nepodložené. Elektroneutrální voda bude v kapilárách vzlínat bez ohledu na elektrická pole ve zdivu. Co ale elektrické pole, které prostupuje kapilárami s rozpuštěnými solemi, může na vzlínavosti ovlivnit, je adhezní konstanta.

Detail odstavce: Elektrofyzikální metody a jejich otazníky
Zdroj: OsmoDry
Zveřejněno: 15.5.2017

ŠÍPKOVÝ OLEJ

Recenze na šípkový olej

Pokud vás trápí vrásky, lupénka, drobné jizvy nebo ekzémy, vyzkoušejte regenerační šípkový olej, který vaši pokožku vyživí a kromě toho doplní potřebnou dávku železa.

Šípkový olej je ideální základ nebo příměs kosmetických přípravků všeho druhu. Doporučuje se pro pravidelnou péči o suchou, unavenou a stárnoucí pleť. Je výborný k hydrataci celého těla po koupeli a jako masážní olej. Řadí se mezi takzvané suché oleje, to znamená, že se dobře vstřebává a nezanechává mastný film. Pokožka zůstává hedvábně hladká a hydratovaná. Díky této vlastnosti je možné olej nanášet přímo na pleť místo krému. Výsledkem pravidelného používání je vyhlazení stávajících vrásek a zabránění vzniku nových.

Šípkový olej obsahuje esenciální mastné kyseliny a kyselinu retinovou. Nejen proto má schopnost regenerovat a hojit drobná poranění, namáhanou a poškozenou pokožku i sliznice.

Šípkový olej disponuje významnými regeneračními a hydratačními účinky. Je bohatý na antioxidanty, vitamíny A, C a E, které chrání pokožku před škodlivými volnými radikály a zpomalují proces stárnutí. Vitamín C podporuje tvorbu kolagenu, vitamín E pleť zase hydratuje. Obsažené mastné kyseliny jsou důležité pro stavbu kožních buněk. Olej je použitelný nejen pro pleť a tělo, ale i vlasy.

Pokud se rozhodnete zkusit bojovat s vráskami pomocí šípkového oleje, nezapomeňte, že je třeba používat jej dlouhodobě a poctivě, jinak na výsledky můžete zapomenout. Při pravidelném důsledném používání se můžete těšit na hezčí a mladistvější pleť.

Šípkový olej má hustší konzistenci, takže je možné zředit ho například mandlovým olejem. Šípkový olej vonící po černém čaji je až relaxační. Viditelně vypne pleť už při prvním použití a celou ji rozzáří. Efekt na vrásky je úžasný. Nedráždí ani ekzematickou pokožku. Olej je skvělý i na okolí očí - nedráždí a podrážděnou kůži naopak zklidní. Používejte ho na vlhkou pleť!

Detail odstavce: Recenze na šípkový olej
Zdroj: Šípkový olej
Zveřejněno: 31.1.2018

JARIŠOVA VODA

Recenze

Nejčastěji si pro Jarischův roztok chodí teenageři a ženy ve zralém věku, které trápí úporné akné. Jeho cena je velmi lidová – pohybuje se mezi 69–89 Kč za 250 ml a při pravidelném používání vydrží asi měsíc, což je lepší bilance než u většiny značkové kosmetiky. Jarischův roztok slouží k zevnímu použití! Nemá sice žádnou vůni, ale ani nečpí jako některé farmaceutické přípravky.

Názory z recenzí respondentek:

  • Roztok je super na osvěžení a zklidnění pleti.
  • Pomáhá na akné a celkově zlepšuje stav pleti.
  • Dobře se dá využít místo pleťové vody.
  • Výhodná cena.
  • Nedráždí, nevysušuje.
  • Je bezvadný na citlivou smíšenou pleť.
  • Trvanlivost je pouze měsíc.
  • Roztok je dobrý na osvěžení a zklidnění pleti. Pleť po použití nepálí a je příjemně osvěžená a uklidněná.
  • Nevýhodou je obal. Většinou je třeba roztok přelít do jiného, vhodnějšího obalu.
  • Roztok je bez chemických přísad a nedráždí pleť, takže může pomoct v nouzi, když na pleť nic nepomáhá.
  • Je vhodný i jako obklad: nalijte do misky, namočte do něj kulaté vatové tamponky a přiložte na pleť. Tento obklad nechte cca 30 minut, roztok zklidní podráždění.
  • Velmi dobrá a levná náhrada pleťové vody. Použít se dá ve větším množství na tamponek, potřít obličej a na ještě vlhkou pleť vmasírovat krém. Takto se zbavíte suchých šupinek na obličeji.
  • Použít se dá i na alergickou reakci – dojde ke zklidnění.
  • Výborný je i pro ty, kdo nesnesou kohoutkovou vodu. Nečekejte od něj ale zázraky, nenahrazuje žádnou kosmetiku.
  • Možná alternativa levandulového krému.
  • Primárně je roztok určen na obklady.

Respondentky Jarischův roztok používají na různé pupínky, akné a podobně jako tonikum, také s tím vlhčí pleť před aplikací oleje. Údajně funguje i na lišej. Ovšem pozor, respondentky uvádějí, že nemá žádné čisticí účinky, proto je nevhodný k odličování a čištění pleti. Doporučují tedy použít ho jako další péči na perfektně odlíčenou a očištěnou pleť.

Respondentky s periorální dermatitidou roztok používají ráno a večer, vždy problematickou pleť pouze otřou vatovým tamponkem po odlíčení. Ze začátku roztok na pleti trošku štípe. Pleť se po pravidelném používání o 100 % zlepšila, dokonce byl zaznamenán menší výskyt pupínků. Rovněž doporučují Jarichovu vodu raději přelít například do plastové mýdlenky, jelikož skleněná láhev je nepraktická.

Detail odstavce: Recenze
Zdroj: Jarišova voda
Zveřejněno: 3.5.2018